jump to navigation

Nu am pe cine sa aleg! Decembrie 7, 2008

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , ,
trackback

Am auzit de nenumarate ori aceste vorbe pe strada. Si nu doar in campania pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Este deja o expresie comuna. Mai mult, apare si in gura unor analisti politici si oameni de presa.

Iar eu spun ca nu este asa.

Stand pe strada, avand experienta campaniilor din 1996, 1998, 2000, 2004, 2007 si `2008, am si argumentele cu care sa imi sustin afirmatia.

Atunci cand spui ca nu ai pe cine sa alegi sau dintre cine sa alegi, se presupune ca iti cunosti optiunile. Din pacate acest lucru se intampla atat de rar incat, statistic vorbind, nici nu poate fi luat in considerare.

Cati dintre cei care citesc aceste randuri, la ultima sesiune de alegeri pentru primarul localitatii unde domiciliaza, au cunoscut primele cinci optiuni. Cati dintre ei au citit CV-urile celor cinci candidati. Cati au mers mai departe si au aruncat un ochi pe programul politic al unuia dintre ei. Cati au ajuns la nivelul la care sa aiba in fata cele cinci programe si sa poata face o comparatie.

Nu are rost sa merg mai departe cu intrebarile pentru stim cu totii raspunsurile.

Atunci, cum poti spune ca nu iti plac muzica filmul si dansul daca nu ai ascultat vreodata o melodie, daca nu te-ai uitat la nici un film sau nu ai dansat un vals.

Prin lege, una din menirile partidelor politice este sa informeze electoratul, mai ales in perioada campaniilor electorale. In practica, aceasta menire se manifesta sub forma enervantelor pliante, fluturasi, scrisori sau afise. Dar, oricat sunt de enervante, aceste materiale spun cine urmeaza sa semneze pentru bugetul de 250 milioane de euro (cifra rotunda, foarte apropiata de bugetul primariei de la sectorul 6 pentru anul 2008) al localitatii unde votezi, cine urmeaza sa decida asupra prioritatii intre reparatia unei strazi sau aparitia unei noi fantani arteziene (iar la mine in sector, in urma semnaturii primarului, a castigat fantana arteziana) si asa mai departe.

Si daca aceste materiale electorale sunt totusi prea enervante, ramane oricand alternativa internetului. Majoritatea optiunilor politice sunt acolo. Iar cele care nu sunt, oricum nu conteaza.

Deci, pentru a spune ca ca nu ai cu cine sa votezi, presupune un pic de efort. Iar eu sunt convins ca acest efort merita. Pana la urma, exista sansa sa ajungi la alta concluzie, dar de aceasta data, una argumentata:

Ai pe cine sa alegi!

Doar ca „a alege” nu se rezuma doar la a pune ştampila. Este nevoie de un pic de documentare inainte.

Reclame

Comentarii»

1. No name - Decembrie 9, 2008

si eu de unde stiu ca ce pun baietii aia in cv e pe bune? Si de unde stiu eu ce au facut? Mai ales astia care se intind la al doilea mandat! La mine a fost unu de la PDL care era deja la al treilea si eu habar n-am de vreo lege scoasa de el sau de ceva de genu asta SI A IESIT SENATOR!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: