jump to navigation

Ridicarea masinilor in sectorul 6 – contract cu dedicatie ianuarie 30, 2009

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , ,
trackback

Ieri am avut sedinta la Consiliul Local al sectorului 6.

Sedinta serioasa, cu proiecte multe si la fel de serioase.

Cel mai interesant mi s-a parut cel legat de:

HOTĂRÂRE

privind blocarea/ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea autovehiculelor sau vehiculelor oprite neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice din Sectorul 6 precum si pe spatiul public si privat al Sectorului 6

hotarare_ridicare_masini_s6

Este o mica cutie a Pandorei acest proiect in care s-a aruncat domnul Poteras si voi demonstra acest lucru.

Pornesc de la punctul „zero”: care este studiul/analiza care identifica aceasta nevoie?

Raspuns: nu este nevoie, toata lumea poate vedea masinile parcate aiurea care blocheaza circulatia. Raspunsul, fara pretentia de a cita exact (voi reveni cand va aparea si procesul verbal al sedintei), apartine unui consilier PDL.

Banuiesc ca este la fel de evident, pentru toata lumea, de ce este nevoie de „6 autospeciale cu platforma si macara destinate” si nu 7 sau 5. Acest lucru este trecut in caietul de sarcini la capitolul 2.2: (hotarare_ridicare_masini_s6_anexa2_caiet_de_sarcini)

La fel de evident este si de ce sunt necesari 7000 mp. de teren pentru depozitarea autovehiculelor ridicate. Si nu 6582 mp. sau 8312 mp.

Nu vreau sa plictisesc. Dar astfel de detalii fac „dedicatia”. Tot astfel de detalii pot ruina o idee buna. Sunt cat se poate de acord ca civilizatia se face prin coercitie. Dar la fel si cheltuirea banului public se face cu justificare. Si administrarea cu cap.

Cand purcezi la un astfel de proiect, te documentezi. Nu este suficient sa deschizi geamul, sa vezi o masina parcata aiurea in intersectie si sa angajezi o firma privata sa o ridice.

Ce se intampla daca vor fi 80-100 de solicitari pe zi? E mult pentru sectorul 6? Eu nu cred. Dar nu am decat o estimare ochiometrica.  6 autospeciale vor putea rezolva 30-40 de cazuri pe zi. Restul? Sau poate dupa 6 luni de aplicat amenzi, va exista o singura solicitare pe zi…

Asta inseamna planificare. Studiezi, analizezi, gandesti si abia apoi tai.

Dar sa mergem mai departe…

Luam urmatoarea situatie: stau la bloc, in Drumul Taberei. Sunt 20 de locuri de parcare de resedinta, la blocul meu. Sunt 80 de cereri… eu am ramas pe dinafara. Plec in concediu. Doua saptamani. Parchez masina pe Strada Drumul Taberei, in parcarile amenajate, fara taxa. Legal. Ma intorc dupa doua saptamani… MASINA NU MAI ESTE!!!

De ce? Pai sa citim articolul 11 din regulamentul atasat hotararii: hotarare_ridicare_masini_s6_anexa1_regulament

Si ridic aceasta problema in sedinta. Raspunsul: sa isi inchirieze un loc de parcare. De unde? Nu este problema primariei…

Mergem mai departe si ajungem si la dedicatie: litera e) a punctului 2.2. din caietul de sarcini. Pare neconcurential? Este neconcurential. Dar nu conteaza, daca firma exista deja…

Si inainte de concluzie, trec un pic si pe la tarife. Blocarea unei masini de 2,5 tone = 170 lei. Blocarea unei masini de 2,6 tone = 300 lei. Dublu. De ce? De unde? Nu se ridica masina, nu se transporta… doar i se blocheaza o roata. Oare este un efort dublu?

Si daca ma uit la depozitare, devine hilar!

d) Tariful de depozitare pentru autovehicul/vehicul /24 h

– cu masa sub 2500 Kg = 300 RON

– cu masa intre 2501 si 3999 Kg = 600 RON

– cu masa peste 4000 Kg = 2000 RON

De ce ma costa 600 lei depozitarea unei masini de 3999 kg si de trei ori mai mult una de 4000 kg? Ce costuri presupune depozitarea? Masina sta pe pamant. Atat. Poate una este un VW Transporter si cealalta este un camion. Si costa de 3 ori mai mult sa depozitez camionul?

Din aceste motive este nevoie de un studiu…

Argumentul cu urgenta este pentru surzi si orbi. Domnul Poteras este primar din 2004… timp era! Iar masinile care blocheaza intersectiile, stau pe spatiile verzi si ocupa trotuarele nu au fost inventate in 2009.

Dar daca a aparut o firma, a aparut si necesitatea + urgenta!

Q.E.D.

P.S. Proiectul a trecut nemodificat, in ciuda argumentelor, cu toate manutele consilierilor PDL si PSD.

Reclame

Comentarii»

1. Igor - februarie 1, 2009

Salut Manuel,

Da metoda ridicarii masinilor pe strazile arhiaglomerate sau in zona in care stationarea este interzisa este indreptatita si legala dar nu si atunci cand este filata o zona in care observi o multime de masini (vezi str Milea) si se planteaza peste noapte indicatoare cu stationare interzisa alaturi de patratele albastre cu atentie se ridica masini iar a doua zi la pranz zeci de masini remorchere de alea incarcau autovehiculele contribuabililor.

Atata timp cat in zona respectiva nu exista alternative ptr parcare legala amenajata ca atare atunci legea aia cu ridicarea este nula in perimetru zonei respective mai ales ca din punct de vedere al carosabilului nu ar fi nicio stanjeneala. Clar !

2. alex - februarie 6, 2009

exista starzi unde nu sunt probleme de circulatie (vezi Vergului) si cu toate astea se ridica masini.. si nu pentru binele tau, sau al celorlalti actori ai traficului.. Eu o folosec in weekend sa ies pana la bunici si atat.. In timpul saptamanii o tin parcata, merg cu RATB… si METROREX fara sa-mi cada greu la stomac. Pentru beneficiarii SUPERCOMU-ului (sa dea Domnu sa muriti faliti si sa cada candelabrele peste voi, de lichele sociale!). Arde-te-ar focu sa te arda Ontane!

3. Andy - februarie 13, 2009

Nu e vorba de PARCARE NEREGULAMENTARA ci de HOTIE LEGALIZATA de Primaria Sector 6. Astia stau pur si simplu la panda si ce e cel mai grav e ca nu Politia (statul) face bani, caci amenda este de 240 RON ( sau 120 RON in 48 h), fata de cel putin 500 RON cat ia „firma lu’ peste”. Nu vedeti ca suntem luati de prosti? Dupa sume va puteti da singuri seama cat de corecta este aceasta afacere facuta cu un minim de infestitie (maxim 100.000 euro) si care are indiferent de recesiune cifra de afaceri de 30.000 euro/zi. Deci in maxim o luna s-a amortizat investitia, urmand ca aceasta sa aduca un profit egal cu investitia cel putin lunar. Deci asta da afacere pe banii prostilor.
Ar trebui blocate primaria si punctul de lucru al societatii ce ridica masinile cu sute de masini si pandit de catre proprietari ca nu cumva sa se ridice masinile din aceste zone. In caz contrar acesti proprietari sa distruga masinile de ridicat auto. (care oricum, chiar daca nu direct, dar tot din banii nostri au fost cumparate). Sa vedem atunci cum o sa li se diminueze tupeul…

cel care iti ridica masina - iunie 21, 2012

dragilor si sctimati sofer care ati loat permisel pe bani sau cartofi . un camion dotac cu macar platforma troliu si alte chesti de care nu aveti habar costa nou o suta patruzeci de mii, inmultit cu 11 camione de la sectorul 6 , aflati suma investitiei .??????? si de unde ai calculat cu incasar de 30.000 euro cum ai scris si tu pe zi, ce firma ce magazin produce suma asta pe zi ??/ nici toate magazinel cora din tara nu are vinzare de suma asta , la 600 ron pe zi cate masin trebuiesc ridicate? vorbit in ne cunostita de cauza si habar nu aveti pe ce lume traiti cu stima si respect hector din troia

P.Barbu - iunie 21, 2012

O investitie care nu produce decit…..pagube. Investitie adevarata este ceva care produce ceva folositor societatii. Aceasta „investitie” produce gauri in buzunarul cetatenilor si baga banii in buzunarul unor smecheri.

4. tudor - februarie 17, 2009

D-le Avramescu cine verifica daca agentul economic (S.C. ILCOR AUTO ECO srl), indeplineste prevederile art. 2.2 din Anexa nr.2 la H.C.L.S.6 nr.14/29.01.2009 (H.C.L. intrata in vigoare in data de 12.02.2009- conform Serviciului Relatii cu Societatea Civila si Mass-Media)?
Mai exact cine verifica daca sunt in realitate si nu doar pe hartie cele cel putin 100 bucati dispozitive de blocare a rotilor, conform art.2.2 b) „operatorul va trebui sa aiba in proprietate sau inchiriere un numar de minim 100 bucati dispozitive de blocare a rotilor”.?
Daca ele nu exista (din cate stiu eu dispozitivele nu existau vineri 13.02.2009- oricum la punctul de lucru din Manastirea Varatec nu se vad!! ), cum a obtinut noua Autorizatia de blocare/deblocare ?
Va multumesc.

5. nu - februarie 25, 2009

tata, e hotie legalizata de ei pentru ei… e penibil si dureros in acelasi timp. fiti fericiti aia care i-ati votat pe jegosii astia

6. Danu Coanda - aprilie 3, 2009

Va salut, ieri 2.04.2009 mi-a fost ridicata masina parcata langa bordura in rand cu alte masini de catre firma-japca mai sus-mentionata.Am avut probleme la spitalul militar, cu sotia, fapt dovedit la politie prin actele eliberate de la spital, fiind xeroxate de catre politist, ulterior (de aceea am primit doar avertisment).Faza e ca sclavii pedelistului poteras nici nu au vrut sa auda si am fost nevoit sa platesc 500 de ron (TAXA PARCARE PENTRU O ZI).O zi are 24 de ore.Masina mea a fost depozitata acolo 2 (doua ore !) fapt ce reiese din datele de pe chitanta, factura si procesul verbal al politiei.Cum pot recupera restul de bani ? As avea nevoie de un avocat, doar asa sa-i plimb pe sclavii lui poteras in tribunal.Vorbesc serios, fac cinste sau cash.Danu Coanda, Bucuresti.Imi puteti scrie pe danutcoanda@yahoo.com

7. boby - aprilie 6, 2009

stimate domn eu am un loc de parcare platit,in fata blocului insa inadmisibil ca altii sa vina sa parcheze pe locul meu in conditiile in care pe mine ma atentioneaza sa nu parchez masina decat pe locul meu sa nu subinchiriez nimanui acest loc si vine unul care are 3 masini sta cu chirie in bloc si parcheaza tocmai pe locurile noastre ca asa vrea el cum o putem rezolva?

8. atitudini - aprilie 6, 2009

Pentru „boby”

Pentru situatia dumneavoastra rezolvarea ar trebui sa fie simpla.

Se suna la politia comunitara, se anunta cazul si ar trebui sa vina cei de la firma care ridica, impreuna cu politia comunitara si sa procedeze la ridicarea masinii care va ocupa/blocheaza locul.

Daca nu exista nicio reactie sau reactia se produce dupa doua saptamani, reveniti si ridic problema oficial, in consiliu.

Dar, daca iau in considerare si discutiile foarte actuale despre cum se face dreptate, cu legea in mana si rezolavarea la pastele cailor sau de unul singur, cu parul, pe loc, s-ar putea sa ajungem la concluzia ca rezolvarea problemei dumneavoastra nu este asa de simpla.

Cu toate acestea, incercati mai intai un telefon la politia comunitara. Civilizatia trebuie sa inceapa de undeva!

nicusor - aprilie 6, 2012

pentru boby si atitudini
oameni buni, si boul ala care parcheaza masina pe locul lui boby timp de cateva ore poate a facut-o pentru ca nu are unde.
eu sunt de acord sa apelezi la ridicarea masinii in momentul in care si-a luat un avertisment si vezi ca persevereaza.
in alta ordine de idei voi la primarie acolo de ce nu mariti tarifele pentru parcare de resedinta? tot din motive electorale?
sau de ce nu faceti licitatie? ar intra mai multi bani la buget, si atunci poti spune ca cine i-si permite are masina.
altfel, unii au parcare de 30 ani si altii niciodata.
este corect asa?

9. atitudini - aprilie 6, 2009

Pentru „Danu Coanda”

Din pacate, pentru situatia dumneavoastra, nu exista rezolvare nici macar cu avocati. Hotararea Consiliului Local este destul de rigida in aceasta privinta.

Unitatea de masura este „ziua”. Nu incape loc de negociere. Politia, in cazuri justificate, poate decide schimbarea sanctiunii. Primaria nu a prevazut astfel de cazuri si, din procesul verbal al sedintei si discutiile purtate, veti observa ca onor colegii consilieri nici nu prea au fost dornici sa auda de propuneri….

Ce puteti face este sa imi trimiteti un material pe aceasta tema pe care sa il sustin in sedinta de Consiliu Local. Eventual sa si asistati la sedinta…

10. Robert - aprilie 13, 2009

Doresc sa depun o plangere, sau s-ai dau in judecata pe acesti hoti. Daca ma poeta ajuta cineva. Multumesc.
robert.safta@gmail.com

11. escu - aprilie 21, 2009

Robert, citeste partea a doua a mesajului de aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=524877&view=findpost&p=6365728

Domnule Avramescu, am citit procesul verbal al sedintei de Consiliu din data de 29.01.2009 si vreau sa ii felicit pentru atitudinea avuta pe cei 5 membri ai Consiliului care s-au abtinut in a vota favorabil HCL S6 nr 14/29.01.2009.
Va rog sa le puneti urmatoarele intrebari celor 19 colegi care au dat aviz favorabil hotararii :

1- cum poate fi ridicata legal o masina de pe partea carosabila a drumului public respectandu-se prevederile de la art. 12, 13 si 14 din regulament? In caz ca intrebarea nu le este clara, intrebati-i daca stiu care sunt competentele politiei comunitare pe partea carosabila a drumurilor publice si in ce conditii poate fi intocmit de catre politia rutiera un proces verbal de constatare a contraventiei.
2 – ce se intampla cu masinile inmatriculate dar nerevendicate aflate pe terenul „de minim 7000 mp” al firmei lcor? In hotarare nu se mentioneaza nimic despre intervalul de timp dupa care acestea vor fi valorificate ca masini abandonate.
3 – intrebati-i cat de oportuna li se pare delegarea gestiunii pentru serviciile de ridicare a masinilor, avand in vedere ca orice greseala a politiei rutiere recunoscuta ca atare de instanta judecatoreasca va scoate din bugetul local suma de 500 ron, suma care de fapt a fost incasata de catre un S.R.L.

Eu ii sfatuiesc pe toti cei pagubiti prin ridicarea masinii in sectorul 6 sa dea in judecata politia rutiera pentru ridicarea abuziva a masinii prin incalcarea art. 12, 13 si 14 din regulamentul HCL S6. Nu numai ca si plangere impotriva pv-ului de constatare a contraventiei, dar si prin procese civile daca termenul legal de depunere a contestatiei a fost depasit sau contestatia a fost respinsa. Dupa castigarea procesului, banii le vor fi restituiti de la bugetul local.
Nu va indreptati ura impotriva firmei ilcor, nu ea este principala vinovata pentru ceea ce se intampla in sectorul 6 ci consilierii care au facut tot posibilul sa le umfle buzunarele. Firmele ca Ilcor SRL vor disparea numai lovind primaria acolo unde o doare, adica in propriul buget.

Aici gasiti procesul verbal al sedintei din 29.01.2009 – ca sa vedeti cine sunt adevaratii vinovati pentru ridicarea abuziva a masinilor si pentru caietul de sarcini „cu dedicatie” intocmit pentru firma Ilcor SRL:

http://www.primarie6.ro/UserFiles/File/2009/PROCESE%20VERBALE/p.v.-sedinta%20ordinara%2029.01.2009.pdf

12. don bazil - aprilie 25, 2009

borfasii au intrerupt linkul de mai sus,caci vedeam hotii pe care sa-i scuip in fata; unul din ei sta la doi pasi de mine si in parcarea lui e pus asfalt cu banii primariei si pomii tunsi sa nu-i cada pe capul ala de mirlan

13. Digital Elf - mai 5, 2009

Nu neg ca parcarea neregulamentara trebuie sanctionata. Am putea insista si in a cere alternative legale pentru parcare regulamentara, alternative care nu exista. Dar ramane aspectul „proprietatii private”: un autoturism este un bun privat. Disparitia autoturismului din locul – regulamentar sau neregulamentar – in care l-ai lasat, se numeste furt. E ca si cum ti-ar intra in casa sa-ti ridice televizorul, in absenta ta.

In plus, politia ar trebui sa stea la panda cand ajunge cineva sa parcheze intr-un loc nepermis, sa ii faca semn sa degajeze, nu sa il astepte din boscheti sa parcheze ca sa-i ridice masina.

Asa AR FI onest.

14. Dan - mai 6, 2009

– mda, multumesc pentru mail-uri.Nu are sens sa ma enervez amintindu-mi ce mi s-a intamplat in vestitul sector 6.Un lucru e clar: la asa primar – asa sector => grupari infractionale cu toata gama de infractiuni, mizerie, hotie in magazine-piete, coruptie si tot ce-i mai „frumos” pe lumea asta.Ma bucur enorm ca locuiesc in Berceni chiar vis a vis de Sellgros, Grand Arena si Plus….sau, daca ma supar dau o fuga si pan’la Real sau Metro.Ca sa nu mai zic si de Hornabach sau OBI.Deci, NU am nevoie sa ma chinui prin acest oras imbacsit cutreierand alte sectoare percum 6-le.Atunci chiar am fost cu sotia la spitalul militar.Urasc aceasta tara si poporul ei.

15. simona - mai 7, 2009

Buna, numele meu este Simona, sunt proprietara unui Ford Mondeo din 2006 si de 3 saptamani somera. Astazi dupa un interviu in care mi se oferea un salariu minim pe economie(dupa ce am facut 4 ani o facultate si continui si un master) merg in zona Colentina si parchez langa alte 20 de masini, de mentinat ca nu era nici un semn vizibil de interzis caci altfel nu mi-as fi lasat masina pe care mi-am dorit-o 6 ani sa fie saltata de aceste firme. Masina a fost parcata acolo 1 ora si jumatate in care mi-am descarcat sufletul prietenei ca nu ma descurc financiar.Cand plec dau sa iau masina dar ia-o de unde nu-i…deprimare totala…nimic care sa-mi arate ca a fost ridicata iar pe locul care am lasat-o gasesc alta masina si parcarea la fel de plina….sa innebunesc…dau de 2 politai si-i intreb ce s-a intamplat..unde e masina cu nr X…tanti politista verifica o lista cu nr de inmatriculare si imi spune ca nu e pe lista ei…ca se poate sa o fi ridicat-o..cum se poate sa nu fie pe lista ei…sun prietena, ma imprumut de bani si ma duc cu sufletul indoit spre afumati (ca acolo merg masinile ridicate cica)..De reamintit ca masina a stat de la 14.20 pana cand au ridicat-o ei (cred ca pe la 15.30 ca eu la 15.45 eram in parcare dupa masina)…Ajung la ghiseu si ma pune sa semnez un proces ca masina a stationat intre 15.20 si 15.29 dar de ce?
Imi spune duduia ca exista inregistrarea pe camere video cum ca masina a stationat in intervalul ala…care camere? nu erau asa ceve si de mentionat ca si domnul din fata mea avea acelasi tip de timp stationat 9 minute…oare Politia Capitalei nu vede cat de mare este balciul din jurul lor…suntem oameni cu totii iar daca stiam ca banii astia se duc pe creerea unor locuri de parcare as fi inteles…oare Domnisoara Basescu daca parcheaza neregulamentar se duce sa plateasca taxa sau cei cu jeep nu se supun acelorasi reguli (am vazut cu ochii mei cand se chinuiau sa ridice un jeep si s-au lasat pagubasi)

16. Gabriel Florescu - mai 8, 2009

Buna ziua, ieri am parcat masina la intersectia iuliu maniu cu apusului EXACT IN DREPTUL STALPULUI CU OPRIREA INTERZISA, masina mi-a fost ridicata dupa o stationare de 25 minute. Ceea ce e cel mai suparator este faptul ca la 80-100m de acolo, dupa colt, pe apusului unde locuiesc, AM PARCARE PLATITA DE LA ADP, PE CARE NU O POT FOLOSI PT CA SUNT LUCRARI, S-A SAPAT UN SANT EXACT PESTE PARCAREA MEA!!!! Deci, in concluzie, eu am platit cei 620 de lei amenda plus nervii mei pentru firma care face lucrarile! As vrea sa stiu unde se poate face contestatie impotriva celor ce ridica masini sau ce credeti dumneavoastra ca se poate face in cazul meu. Multumesc, Gabriel Florescu

17. escu - mai 8, 2009

Pentru Gabriel Florescu si toti cei carora le-a fost ridicata masina in Sectorul 6 – cititi aici:

http://antibpr.wordpress.com/

18. TATAEE - mai 9, 2009

SALUTARE. SUNT TATAEE! I AM INJURAT SI EU, PE ASTIA DIN SECTORUL 6! DRAGI PRIETENI, NU AVEM CE SA, FACEM!
CU DURERE IN SUFLET SPUN, ASTA! AM FILMARI CU LOCUL DE UNDE MI A FOST RIDICATA MASINA! SI DIN ACEELASI LOC UNDE ACUM ESTE PARCARE , LEGALA!
AM VORBIT CU AVOCATUL , MEU!
AM INJURAT PE FORUM LA IULIAN ORBAN!
AM INJURAT PE ALA CARE, RIDICA MASINI IN SECT 6!
AU, APARUT ALTII CU JIGNIRI LA ADRESA MEA, PROBABIL PUSI DE , ALA CARE RIDICA MASINI!
PE MINE MA ENERVEAZA CA, ESTE O AFACERE PE SPATELE , FRAIERILOR!
SI SE ADUC MULTI BANI LA SMECHERI!
SUNT DESTUL DE TRECUT , SA POT, INTELEGE , SMENURI!
MEREU NE ARUNCA CU LEGEA IN FATA!
DAR, PE STRADA ESTE ALTCEVA!
LUMEA INCA NU , INTELEGE CA, „” MASINA” CA, SI NUME SI DESTINATIE, ESTE UN NECESAR!
SI UNII FACANDU SE CA, NU INTELEG…SI ALTII MAI SMEKERI , PROFITAND DE ACEST , FAPT!…FAC , BANI DIN LIPSA LOCURILOR DE PARCARE!
AM VAZUT MULTE IN VIATA!
ACUM SUNTEM ADEVARAT DEMOCRATI!
AIA CARE, VINDEAU BLUE JEANSI IN 90” SAU SOFISTICAT!
AU INTRAT IN JOCURI CU MULTI , BANI!
NUMAI INJUR PE NIMENI!
CA, SE DADU O LEGE!
CU INTERNET SI D ‘ASTEA!
NE PRIVESC SI C E SCRIEM IN INTIMITATE!
NU ESTE BINE CE , SE INTAMPLA!!!!
AU, MURIT FIRME DE FIRME!
AU MURIT OAMENI CARE, MUNCEAU!
SI UNII MAI, DESTEPTI SAU GANDIT LA O AFACERE ….TARE!
RIDICARI DE MASINI!
MASINI SUNT PESTE TOT!
AM VAZUT AZI O MASINA ILCOR CARE AVEA PE PLATFORMA, O DACIE AMARATA!
MA ENERVAT , RAU , ASTA!
ERA UN AMARAT CU O TREABA, CEVA!
A PARCAT SI , EL!
ERA O DACIE, AMARATA!
MA UIATAM LA EA!
SI GANDEAM…REACTIA ACELUI, OM!
LUCREZ CU MASINI SI CU OAMENI, ZI DE ZI!
DAR, NU POT SA,CRED CUM SE POATE INTAMPLA ASA, CEVA!
SUNT NISTE NESIMTITI AIA, CARE AU DAT LEGILE ASTEA!
NUMAI EXISTA , BUN SIMT!
POATE OMUL AVEA O URGENTA?
CUM SE INTAMPLA SI CU CINEVA DE MAI DE SUS, LA SPITAL…LA FARMACIE! NU CONTEAZA!
AU AJUNS SA, RIDICE DACIII!
DE 7 MIL!
RUSINE
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DAR, NU CONTEAZA CE MASINA, AI…EU, CIRCUL MULT IN ORAS!
SI VAD CE SE INTAMPLA…
PANDA!
AM LUCRAT IN ARMATA!
ASTIA AU INAINTASI, PEDRESTI!
STIU MEREU UNDE STAU MASINI PE INTERZIS!

AM AJUNS

SA, NE FURE SMEKERII!
RESPECT PE MILITIANUL CARE, MA OPRIT FARA CENTURA…SI A VAZUT CA, SUNT RACIT, BOLNAV!
SI MI A DAT AVERTISMENT!
DAR, NU RESPECT CAND ,MA FURA CINEVA!
SI NU, PE MINE… PE AMARATUL ALA CU DACIA!
MA ENERVAT RAU, FAZA!
PENTRU CA, SUNT MULTI OAMENI AMARATI!
ADICA, SOFERI
AU SI UN MIJLOC DE DEPLASARE, BATRANI …TINERI LICEENI …ETC!
SI TOTI AVEM TREBURI, CU MASINA!
SI VINE ALA SI NE RIDICA…AIUREA!
BLOCHEZA CIRCULATIA!
STIU CE VORBESC…AM VAZUT TOT O FAZA PE STRADA A STAT TROLEU, 10 MIN SI SUTE DE MASINI DUPA , EL CA, TERMINATII ASTIA RIDICAU O MASINA!
NU STIU IN CE ORAS, TRAIM????
AU LUAT DE AFARA TOT CE LE ADUCE „LOR”BANI!!!
SI NE DA CU LEGEA, IN CAP!
TOT CE TRAIM ESTE AFACERE, SI INSEAMNA BANI!
INCEPAND DE LA HARTIA IGIENIK , PE CARE O FOLOSIM SI TRAGEM APA DUPA , EA!
CINEVA FABRIK ACEA HARTIE!
SI CALCULEAZA CIFRA DE AFACERI LA SFARSIT DE AN!
ASA , SI ASTIA!
NU ESTE VORBA DE LEGE, AICI!
SUSTIN ASTA!
SI IN DISPERARE DE BANI…AU AJUNS SA RIDICE DACIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
MA ENERVA RAU!
FAZA!
SI OAMENII CARE LUCREAZA LA FIRMELE ASTEA DE RIDICARI…NE SUNT VECINI, NE SUNT CONCETATENI, NE SUNT PE DRACU SA I , IA!
LA SARBATORI NE INTALNIM LA BISERICI SI PE STRADA SI NE BUCURAM,SI PE URMA NE FURAM!
RUSINEEE!!!!!!!!!
SCUZE LA MESJ, MEU!
DAR, NU MAI AVEM DUMNEZEU!
SUNT CURIOS DACA A LUAT MASINA , AMARATUL ALA CU DACIA?

VA, DORESC DRUMURI BUNE , DRAGII MEI! TRAIM IN ROMANIA!

19. cidu - iunie 15, 2009

tupeul este contagios si nu are limite.
in sectorul 1 esti obligat sa platesti, dupa ce ti se ia masina cu japca, 833 de lei taxa catre operatorul privat, la care se adauga amenda catre primarie.
banii sunt incasati de o firma care apartine fiilor domnului walter, pe numele sau anterior, cand era urmarit penal, busca, domn care pe vreamea lui ceausescu vindea butelii pe sub mana si care acum sponsorizeaza primaria, desigur pentru informarea cetatenilor prin „vocea primariei”, despre faptele de arme ale primarului chiliman.
in luminatia sa, domnul chiliman si consilierii locali au stabilit si o taxa de 300 de lei pe zi pentru depozitarea intr-un camp.
adica, daca iti ia masina sambata si nu o ridici decat luni, pentru ca sambata au program scurt, pana la 14:00 si duminica nu lucreaza pentru fraieri, platesti 1.400 de lei.
si surpriza: daca nu te prinde in ziua de salariu si nu ridici masina in 30 de zile, se confisca si se valorifica de…. operator, adica de firma penalului walter.
adica se expropriaza, se nationalizeaza ! in 2009 ! la 20 de ani de la revolutie !
traiasca partidul ! si conducatorii lui iubiti ! tot inainte !

20. Xeralex - iunie 29, 2009

Nu este normal ce se intampla in sectorul 6 cu ridicarea masinilor! Mie m-i s-a ridicat masina de 2 ori in aceasta lun=1000RON plus 240RON amenda.

Motivul ridicarii a fost ca am parcat masina la mai putin de 25 de metri de trecerea de pietoni, da, am parcat la 21 de metri, unde nu deranjam pe nimeni! SUnt unii care blocheaza intersectii si blocheaza drumuri si ei incep cu cei care nu deranjeaza!
In plus, in cartierul Crangasi se efectueaza lucrari de schimbare a tevilor in spatele blocului in care locuiesc, adica, din putinele locuri de parcare de langa bloc, nu mai e niciunul! Cum e normal sa zica ca au foacut locuri de parcare, cand ei defapt au distrus trotarul? Si oamenii pe unde mai merg? Ai voie sa parchezi pe trotuar, dar nu ai voie pe strada?

Eu propun sa ne adunam mai multi, sa cautam un avocat si sa facem cu totii o plangere pentru ridicarea abuziva a masinilor in sectorul 6. De ce trebuie sa faca firma Ilcor srl zeci de milioane?

21. Dan, fost pagubit al lui poteras(i) - iunie 29, 2009

pedeleii sunt cei mai inventivi in strangerea chetei catre stapanul lor ales.analfabetului de poteras(i) ii merge. din nefericire, vad ca japca s-a extins si catre alte sectoare ale acestei murdare capitale.Felicitari alegatori pedele.

22. Cristi - iunie 30, 2009

Sunt perfect de acord cu Xerelex, eu ma alatur , cu placere, si mai strang sigur inca vreo alti o suta.
Tocmai ce mi s-a ridicat masina din Dr Taberei , Favorit, in 4 min, de absenta, era deja pe platforma. Mi s-au inmuiat genunchii, cand am vazut. Am alergat catre ei le-am spus ca e masina mea, si au demarat in tromba, dupa care m-am dus la unu’ imbracat in uniforma, ca un cetatean al unei societati in care ma gandeam ca intr-o situatie in care un bun iti este luat cu forta, acela ar fi primul care sa ma ajute. Mi-am dat seama din pacate ca era cu ei. Mi-a spus ca v-am vazut alergand, dar nu am putut face nimic fiindca ei deja se pusesera in miscare. Eu imi platesc masina cumparata prin credit bancar, luna de luna, si majoritatea stiti ce eforturi se fac. In timp ce vb cu „individul” cu doua clase,. manifestand , practic disperare, nu altceva, ii aud statia avuta la brau , si recunosc textul „Masina de PH ridicata, i-a sosit propietarul, ce facem ? ” La care o alta voce : „DUCETI-O”. Va dati seama ce am simtit, in sit in care, eu vb cu unu’ imbracat in uniforma caruia i s-a auzit prin statie ceea ce v-am spus. In fine , pe langa faptul ca mi s-au dat raspunsuri de genu zeflemist : Ne pare rau noi n-avem ce face, imi venea sa-l trag pe geam si sa-i rup epoletii. , am plecat disperat la locul unde imi era dusa masina. Am ajuns intr-o zona la marginea Bucurestiului, in zona Rosu, pana in pod, unde dragi jurnalisti v-am ruga cu totii , daca nu exista si de aici implicare, „”””, sa mergeti sa filmati, un parc auto undeva departe de ochii lumii , sa se poata desfasura in voie o buna afacere, o cladire :)), de birouri din pefeleu, in care stationau (alaturi de masini) CALAI MAFIOTI CU CEFE SI GUSE DE TREI CLASE , alaturi de ATENTIE : POLITISTII ROMANI. Fratilor, suntem mintiti, furati, si tarati prin noroi de niste nenorociti ordinari, care isi bat joc de noi, implicit de TARISOARA ASTA, din care pana la urma noi cedam si plecam, fiindca NOI NU SUNTEM sau NU PUTEM FI CA EI. Doar stiti cu totii ce tara frumoasa avem, de ce sa-i lasam pe nenorocitii astia sa faca din noi niste marionete. Nu cedati. Mai mult, stand la coada, sa imi iau masina, pt care am platit 5 mil de lei+ 2 mil 400 de mii si 3 puncte penalizare, echivalentul unui salariu mediu pe economie, poate chiar mai mult, aflu ca firma apartine sotiei lui Poteras, si ca nici macar un leut , nu intra in bugetul primariei ci in buzunarul familiei pt vacante in vara asta si poate pt per cand va cadea de la sefie. In cladirea cu pricina, bineinteles , pe langa faptul ca sunt respectate toate conditiile occidentale, pefeleu, cu termopane, samd, oamenii au asigurate toate conditiile, de a-ti incasa banii , gen: casieriile sunt dotate cu cititor de card, exista tonomat de cafea si suc, hilar, nu?, ca poate iti este sete……..politia, e prin preajma atragand atentia ca se face zgomot prea mult, atunci cand pe usa intra de fiecare data, cate unul care vine sa isi ridice maqsina bombanind, la usa este unul dea-l lor bolnav de boala „sacului fara fund”, iar cand discuti cu politistii, iti spun ca asta e legea data de primarie. aceeasi primarie careia noi ii platim taxe , impozite, si ei in loc sa investeasca in infrastructura , parcari samd, investesc acei bani in utilaje de ridicat masini pt sotie ………………………………………………Fratilor am o ciuda , fiti alaturi de noi toti si hai dreacu sa-i nimicim noi inainte sa ne faca ei pe noi praf. gandit-va ce inseamna asta pt copii nostrii, pt nepotii nostrii, samd, daca ii lasam sa se joace cu noi. AAAAA, stand acolo am mai aflat ceva: Vine un domn la un moment dat de vreo 50 de ani cu un plic in care avea chitantele platite a parcarii din fata blocului de 12 ANIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ii luasera masina, de pe acel loc. !!!!!!!!!! Omul spune ca vrea sa isi ridice masina si prezinta nevinovat chitantele, la zi. Raspuns: Noi nu avem ce face , asta e regula: Mai intai platiti cei 5 milioane, dupa care daca doriti pt a-i recupera, trebuie sa ne dati in judecata!!!!!!! omul ???? Cum frate sa faci asa ceva, cu politia de fata ??????Asta o spunea cred ca era nr1 prin firma……un gusat buflei venit de prin Italia de la furat, cine stie. adica sa ii spui unui om care acum o ora i-ai furat masina din parcarea lui ca trebuie sa plateasca pt a si-o lua de acolo, si pe deasupra ……indirect sa isi angajeze un avocat, platit, alti bani, si sa astepte vreo 4 -5 luni de zile in care bineinteles ca un caz de judecata pt parcare este trecut de catre justitia noastra Romaneasca pe ultim plan, avand in vedere importantele cazuri pe care le are in vedere brava noastra aparare, acolo……..la tribunal. deci, omul ar fi trebuit sa primeasca o rezolvare probabil in jumatate de an. Ce sa va mai spun , nu avem nici-o aparare, singura este, ca toti cei care mai aveti un pic de nationalism in suflet, un pic de simt civic, si nu sunteti atat de dezgustati, de ce vedeti in jur, si vreti sa creem societatii asteia un viitor, fara imbecili, sau care imbecilii, chiar daca au bani sa si-i cheltuie pt binele comunitatii, uniti-va si haideeti cu ajutorul unor avocati, sigur sunt si unii dintre ei pagubiti, haideti sa-i desfiintam. eu nu am nimic impotriva faptului de a fi pedepsit daca gresesc, dar sa ni se ofere conditii mai intai, si apoi sa fim trasi la raspundere daca nu le respectam. SUNTEM MINTITI< BATJOCORITI SI TARATI PRIN NOROI IN PROPRIA NOASTRA TARA< DE CATRE NISTE MAFIOTI< CARE AU FOST CANDVA HOTII TARISOAREI ASTA. Asta ar trebui sa vada si ceilalti alaturi de cei care , putini la nr., se mai zbat si pe-acolo pe sus. Asta e un caz, nici nu vreau sa ma gandesc la ceilalti care au mai putin acces la informatie, si candva, pamantul din campie reprezenta singura sursa de venit, iar familia era lucrul cel mai important.Imi pare rau ca v-am stricat ziua. 😀 Cu stima !!

23. Costica - iulie 1, 2009

Fratilor,treziti-va,mafiotii conduc Romania!!!!!!!!!!!!

24. dan - august 6, 2009

si mie mi-au ridicat de curand masina din fata blocului de pe Uverturii pe motiv ca nu era parcata la 25 m de coltul intersectiei cu o straduta de la marginea blocului. masina mea era parcata ca de obicei, in fata blocului, pe marginea strazii la aprox 10-15 m de straduta cu pricina. mi-au luat mie masina doar ptr ca era usor de ridicat in conditiile in care chiar in marginile intersectiei si pe trotuarul din fata blocului erau parcate masini.
nu am o problema cu masinile ridicate daca au fost parcate pe trecerea de pietoni, in statia de autobuz sau pe trotuar dar cand iti iau masina din fata blocului, parcata pe margine, fara oprire interzisa si asta doar ca era cel mai facil de ridicat te apuca tot felul de sentimente razboinice. ce am patit eu e un abuz jegos al unor oameni needucati. niste oligofreni iti baga mana in buzunar cand au ei chef.
daca cineva a deschis o actiune impotriva nesimtitilor astora as vrea sa ma alatur si eu

25. Gabriel Florescu - august 6, 2009

Revin dupa 3 luni, am comentariul nr 16 de mai sus, sa va spun urmarea, am luat un prieten avocat, am facut in termenul legal de 15 zile contestatie, m-am prezentat la termenele de la judecatoria sect.6, cu dovezi, poze si nu in cele din urma explicatii date judecatoarei prin viu grai si acum pot sa va spun ca la 21 iulie s-a dat solutionarea, CEREREA MEA DE A SE ANULA PROCESUL VERBAL SI DE INAPOIERE A BANILOR A FOST ACCEPTATA! Astept hotararea acasa pentru a ma prezenta la finante pentru a primi banii inapoi! Deci se poate, daca va considerati nedreptatiti si aveti si dovezi pentru asta, adresati-va cu incredere instantei, vor face dreptate!

26. anghel - august 20, 2009

pentru Gabriel Florescu: te rog da-mi nr prietenului tau avocat. dpanghel@gmail.com

pentru restul, capul sus 🙂

27. atitudini - august 28, 2009

Felicitari domnule Florescu!
Nu multi au energia si rabdarea necesara!
Dar si cei care simt satisfactia de la final nu sunt prea multi…

Eu zic ca merita!

Felicitari inca o data

28. roxana - septembrie 4, 2009

Buna Gabriel,

Eu sunt intr-o situatie similara cu a ta si anume mi-a fost ridicata masina de pe straduta de langa bloc in conditiile in care nu sunt locuri de parcare suficiente. Am rabdare sa astept si sa urmaresc toti pasii pentru a primi un raspuns din partea oficialitatilor insa nu vreau sa gresesc. Poti te rog daca ai timp sa imi spui care sunt toti pasii pe care i-ai urmat (forma contestatiei etc) . Adresa mea de e-mail este nastase_roxana@yahoo.com.

Iti multumesc frumos

Roxana

29. Turcu Gina, 0724096690 - septembrie 18, 2009

Buna seara,
daca vreti sa rezolvam ceva, haideti sa ne strangem si sa mergem in audienta la primarul sect.6. Cat mai multi. Sa ne spuna in fata, el, mai marele nostru tot ce tine de legislatie pentru ca noi sa nu mai gresim.
Astazi a fost ridicata masina sotului meu, masina de serviciu ptr ca nu era parcata regulamentar. Dar noi tot nu am inteles de ce? Pe strada Dezrobirii s-au facut marcaje rosii, galbene pentru interzicerea stationarii. Dar pe o straduta mica, lateral scolii 310 nu este nimic, ci doar o linie alba, aproape stearsa, continua pe o distanta de cativa metri, nu in totalitate. Acolo s-a parcat mereu, fara restrictii, nu exista nimic altceva.Azi dimineata a fost ridicata masina. Mai exista si problema ca nu ai nici o obligatie sa presupui ca a fost ridicata.Dar nu te instiinteaza nimeni. Va rog, cei care au facut ceva pana acum dati-ne si noua un semn. Multumim.Ne vine din ce in ce mai greu sa traim in aceasta tara. Si mai avem si tupeul sa ne educam copilul sa fie corect si cinstit.Iar eu am plans toata ziua pentru ca este inuman sa fii tratat asa pe pamantul tau.
Gina Turcu

atitudini - septembrie 19, 2009

Slabe sanse…

Imi aduc aminte de raportul de activitate al primarului din 2004. Daca imparteai numarul de audiente declarate la timpul efectiv disponibil (fara sa tinem cont ca nu toate le acorda personal) se ajungea la o medie de 6 secunde pe audienta.

Ia intre o luna si doua luni pentru programarea unei audiente – in varianta optimista.

Daca nu a reactionat in niciun fel la ce s-a scris in presa si la toate atitudinile din Consilul Local, ce credeti ca o sa faca in urma unei audiente?

Incercati la vice-primar. Nu are putere reala, dar macar are niste instrumente legale de interventie si este si mai motivat (se numara printre fericitii carora li s-a ridicat masina). Este vorba de Demirel Spiridon. Il gasiti pe site-ul primariei, il gasiti la sediul primariei si stiu ca da audiente si la sediul PNL din Drumul Taberei 92.

Succes!

30. Turcu Gina, 0724096690 - septembrie 18, 2009

Va rog insistent sa ne ajutam intre noi.
Gina Turcu
0724096690
ginaturcu_1964@yahoo.com

31. Grecu Iuliana - septembrie 25, 2009

Buna,

Si masina sotului meu a fost ridicata in timp ce ma astepta la iesirea din politehnica pe splaiul independentei, masina parcata intre intrarea si iesirea din politehnica….fara sa blocheze accesul in institutie!!!!S a intamplat neasteptat de repede…..!!!! Nici eu nu sunt deacord mai ales ca nu incurca circulatia si nici nu bloca accesul si mai presus de toate nu se respecta nici o procedura din acel regulament de ridicare!
Spuneti mi cu ce sa incep!!

atitudini - septembrie 25, 2009

Buna dimineata.

Primul pas ar fi sa mergeti la fata locului si sa verificati semnalizarea din zona: exista semne care sa interzica oprirea/stationarea?

Apoi puteti merge mai departe cu procedura urmata si de „Gabriel Florescu”. Cred ca momentan este singura varianta…

Marian - august 28, 2010

Iuliana si masina a fost ridicat exact din acelasi loc ca al tau. Asta s-a intamplat ieri 27 August 2010. Spune-mi ce ai rezolvat cu contestarea PV din acel loc? Ce au scris in PV: parcarea in dreptul indicatorului oprirea interzisa sau oprirea pe gluma aia de trecere de pieton nu pietoni.

Iuliana - august 29, 2010

Buna Marian,

Din cate stiu nu mai exista de mult timp semnul de trecere pentru pietoni de acolo (aproape de cand s-a terminat procesul)! Eu zic sa i dai in judecata, nu te costa nimic mai mult decat cateva ore pe zi timp de 2 zile (2infatisari). Eu nu am castigat deoarece l-am trecut pe sot si el este un pic mai tacut.
A venit un tip de la Ilcor si a sustinut ca acolo e trecere de pietoni …ceea ce au dovedit si pozele de la politie! In schimb, acum nu mai este indicatorul 🙂 o sa caut poze sa vad daca le mai am, daca nu sunt sigura ca ei il monteaza, il lasa ceva zile apoi il iau. Daca esti vorbaret si bazat eu zic ca poti castiga!
Daca te hotarasti, iti trimit mai multe detalii!

32. Grecu Iuliana - septembrie 25, 2009

Gabriel, mai da ne detalii!!!

Voi merge la locul faptei si voi filma tot ce exista!!
Am primit deja de la firma detalii cu privire la ora la care contactul a fost luat de pe masina (e prevazuta cu gps)…..astept sa mi se arate si ora la care a fost ridicata/pozata/filmata deoarece nu am primit decat o hartie pe care scrie simplu „comunicare” si in care este specificata ora la care am intrat in posesia masinii!!

Va multumesc anticipat

33. Grecu Iuliana - septembrie 25, 2009

A, si tot azi voi merge la brigada de politie rutiera pentru procesul verbal de contraventie!!!

34. Dan - septembrie 25, 2009

eu nu inteleg cum nu v-ati prins ca aceasta e o GOLANIE A PRIMARIILOR DE SECTOR IN COLABORARE CU POLITIA. JAPCA SE-MPARTE LA 2. JAPCA PT CA NU SUNT LOCURI DE PARCARE SI SUNTEM PRINSI IN ACEST HAL. GASELNITA A FOST PUSA IN APLICARE DE GOLANUL DE POTERAS, A PRINS SI LA CEILALTI MIZERABILI. MAI PUTIN DE SECTOARELE 4 SI 5. IN REST, JAPCA PE FATA IN TOATA MIZERIA ASTA DE TARA. AM INTELES CA SE STA LA PANDA DE CATRE TAXIMETRISTI SI JARDIENII PUBLICI (ALTI PENALI INUTILI !)

atitudini - septembrie 25, 2009

Gresit!

Nu se imparte cu politia – cel putin in 6! Politia ia amenda si firma care se ocupa de ridicari ia restul. Primaria ia… **** (auto-cenzurat).

35. Dan - septembrie 25, 2009

pe bune ?! Hai, tine pentru tine abureala de sector 6.Sa nu uiti sa treci pe la casierie sa-ti iei partea de la golanul-stapanul tau poterashi.Bine ca v-ati bagati si p-aici.Scalvilor.

atitudini - septembrie 25, 2009

Merci de apreciere! O sa trec pe la casierie. Dar daca nu primesc nimic, pot trece si pe la tine pe la usa? Poate tu esti mai darnic cu sclavii…

Si de unde pana unde mi-e stapan, prieten sau macar apropiat nea primaru’ de la 6? Sau stii tu lucruri de care nici macar eu nu stiu?

Te rog, documenteaza-te inainte. Fara suparare!

36. Despre subteranele parcarilor supraterane… « Un blog cu atitudine - octombrie 12, 2009

[…] } Povesteam intr-un post mai vechi (Ridicarea masinilor in sectorul 6 – contract cu dedicatie) despre parcarile din sectorul […]

37. Grecu Iuliana - octombrie 12, 2009

As dori sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie:
– am parcat masina pe splaiul independentei, intre intrarea si iesirea din universitatea Politehnica. Intrarea/iesirea este prevazuta cu marcaj pentru trecere de pietoni iar portiunea dintre cele doua este nemarcata eu lasand masina pe acest spatiu considerandu-l ca un scuar, fara a bloca circulatia in institutie si fara a periclita circulatia pe carosabil (respectiv Splaiul Independentei). Conform GPS-ului existent pe masina, motorul l-am oprit la orele 17:31:54 sec. (!!! am oprit motorul…..plecarea de langa masina facandu-se mai tarziui aprox.2-3 min deoarece nu eram singur ci insotit de 3 cursanti) iar din procesul verbal de constatare rezulta „stationarea in mod voluntar pe trecerea de pietoni intre 17.30 si 17.35.
As dori sa ma informati in legatura cu 2 lucruri:
– spatiul dintre 2 treceri de pietoni, nermacat, este considerat tot trecere pentru pietoni?
– in intervalul orar la care s-a facut constatarea (respectiv 17.30-17.35) eu practic nu eram acolo!!
Bineinteles vreau sa fac contestatie asupra PV .
Multumesc Anticipat celor care imi raspund.

38. eCristian - octombrie 20, 2009

Nici o societate PRIVATA din lume nu o sa ridice un trabat. Am sesizat in nenumarate randuri autoritatile si ILCOR privind masinile in stare avansata de degradare ce tin ocupate locuri de parcare insa raspunsul a fost acelasi :
„Daca ridicam un trabant, nu o sa il revendice nimeni. Nu va plati nimeni pentru el, deci l-am ridicat degeaba. Dupa o perioada de timp se trece ca bun in contul statului dar ce sa faca statul cu un trabant ? Asa ridicam masinile folosite recent si de care oamnii au nevoie”

39. atitudini - octombrie 20, 2009

Aveti vreunul dintre raspunsurile astea in forma scrisa?

Macar pe e-mail?

As putea sa ridic problema in consiliu…

40. Dan - octombrie 21, 2009

mda, din pacate si ceilalti primari au luat modelul acestui golan analfabet de poterashi cu mizeria aia de sector 6.Mare curva a ajuns societatea rromaneasca.Mare curva…

41. Grecu Iuliana - octombrie 21, 2009

Spuneti-mi va rog daca o trecere de pietoni nemarcata, denumita de mine mai jos „spatiu” , se poate numi trecere de pietoni (exemplificare: marcaj pietonal- spatiu -marcaj pietonal; spatiu=portiunea dintre o intrare si o iesire intr-o institutie publica)
Va multumesc

atitudini - octombrie 22, 2009

In mod normal ea trebuie marcata corespunzator (cu vopsea pe asfalt si/sau panouri rutiere).

Daca nu exista niciun fel de marcaj…

42. Florentina - octombrie 23, 2009

Daca exista cineva care imi poate recomanda un avocat care sa ma ajute intr-o problema similara celor de mai sus (ridicarea unei masini dintr-o zona unde nu exista locuri de parcare), rog sa lase un mesaj in acest sens. Multumesc anticipat.

43. adelina - noiembrie 3, 2009

sunt si eu unu din pagubitii care au ramas fara masina
am lasat-o pe strada dreptatii si in fata blocului un pic pe colt dar este la rand cu toate masinile
doar mie mi-au saltato ca are numar de buzau cred , fiindca langa mine erau un bmw seria 7 si un q7 si ale lor erau tot acolo
oricum avem o tara de cacat am dat 500 ron si mai trebuie sa dau 240 ron sau jumatate in 24 ore
va intreb exista posibilitatea sa fi sunat cineva la politie sa imi salte masina???
nu exista semn de parcare interzisa este in fata blocului meu
exact la intersectia str dreptatii cu o alee care intra intre blocuri
aceste jigodii mi-au luat masina
i-am vazut ca stau mereu la panda si promit ca imi rapesc o zi din luna sa filmez cacatii si sa trimit la antena 1 sau pro tv
sa plecam cat mai avem putere din tara asta de cacat
promit ca o sa pun aici url de pe utube cu acesti cacati care stau la panda
dar ma intreb eu cine o sa i infunde ca am auzi ca oamenii care conduc aceste firme sunt grei si noi suntem nimicuri pentru ei am sunat la politie parca aveau discursul pregatit
promit ca o sa pun pe utube

44. atitudini - noiembrie 3, 2009

Amandoua variantele sunt posibile: sa fi sunat cineva sau sa fie vorba de panda…

De asta am si incercat amendarea hotararii. S-au strans deja nenumarate cazuri ca al dumneavoastra si prin astfel de situatii, o chestie in esenta buna se perverteste intr-o sursa de venit pentru smecheri si un bir pentru fraierii fara pile.

45. Grecu Iuliana - noiembrie 3, 2009

Am facut contestaie ppentru cazul meu si am fost citata pentru 22 decembrie!Sper sa aduc cat mai multe argumente!
Daca mai aveti idei in legatura cu regulamentul de ridicare eu zic sa le trecem aici….cu cat mai multe cu atat mai bine!
Contestatia nu m a costat nimic….poate voi castiga!!

46. Dan - noiembrie 4, 2009

Iti doresc succes.Acei golani ai lui potershi trebuie demascati.Sclavii jardieni publici care stau la panda ar trebui, si ei, sa raspunda pentru jepcaraia pe care-o presteaza in loc sa-si vada de atributiile pe care le au.Cum am mai spus: pestele de CHIOR se-mpute.

47. Dan (erata+completare) - noiembrie 4, 2009

Iti doresc succes.Acei golani ai lui poterashi trebuie demascati.Sclavii jardieni publici care stau la panda ar trebui, si ei, sa raspunda pentru jepcaraia pe care-o presteaza in loc sa-si vada de atributiile pe care le au.Cum am mai spus: pestele de la CHIOR se-mpute.

-ar trebui mentionata aceasta HOTIE, a lui poterashi, in site-ri straine pentru a arata oamenilor, din alte tari, ce se intampla daca vin in jegul asta de oras mai ales in jegul sector „six”.

48. Cobalcescu - noiembrie 27, 2009

Am fost martor in data de 26.11.2009.pe Iuliu Maniu cum s-a ridicat o masina parcata regulamentar in 3 minute la ora 20…Sincer consider un abuz din partea celor de la primarie ,politie comunitara si firma de rididcat masini tinind cont ca se mentioneaza clar :
”In noul Cod Rutier (valabil de la 1dec2006) la art.64-1 se precizeaza ca: “Politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehicolelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si constituie un obstacol pentru circulatia publica.”
Domnul Poteras poate are memoria scurta si a uitat ca l-am ales sa lucreze pentru comunitate nu pentru interesele lui .Chiar sunt curios cit de corecta este actiunea prestata de firma respectiva mai ales ca au o norma de 8 autovehicule de ridicat plus ca eventualele contestati in instanta si cistigate le plateste tot primaria din banii contribuabilor.

49. Cobalcescu - noiembrie 27, 2009

Nume firma ILCOR AUTO ECO SRL
Cod Unic de Inregistrare 24415404
Nr. Inmatriculare J40/14957/2008 PRIVITI CIND A FOST INREGISTRATA FIRMA ce coincidenta !!!!!!
Observatii :Banuiesc ca are si profit ca la ce japca face in sectorul 6 …

http://www.ecristian.com/tag/ilcor/

50. atitudini - noiembrie 27, 2009

@Cobalcescu

Ai cumva fotografii de la ce s-a intamplat pe 26.11?

Dosarul care insoteste ridicarea masinii trebuie sa aiba si fotografii (e trecut in regulament cate si cum).

Ar ajuta enorm… daca ai foto, te rog trimite si promit sa obtin un efect din ele.

Iar in privinta „coincidentei”… no comment!

51. Grecu Iuliana - noiembrie 29, 2009

si pe mine m ar ajuta enorm astfel de fotografii sau o filmare din care sa reiasa faptul ca o masina se ridica in 3 minute!

52. atitudini - noiembrie 29, 2009

Eu pot face asta: le prezint in sedinta de Consiliu Local si filmez totul. Ce zic eu, ce zice primarul, ce zic ceilalti consilieri. Apoi le pun pe YouTube si aici….

Si pe urma le promovam cu totii!

Presiunea strazii poate fi extrem de convingatoare…

53. Dan - decembrie 13, 2009

Am avut si eu masina ridicata de firma ilcor si am ramas fara 500 ron si m-am ales cu un capac de roata spart. Am cerut sa-mi fie platita paguba dar au zis ca trbuie sa se uite la pozele de la ridicarea masini …OK ! le-am zis ….uitativa! Pai stati ca pozele nu sunt aici ca trebuie descarcate, va fac o poza la capac si luni (sambata au ridicato) o sa verific si va trimit si pozele de la ridicare si daca a fost vina noastra va dam banii pt 4 capace.Am lasat nr de tel. si adresa de mail. Asa ca astept ziua de maine sa vad…?!
Daca nu ma despagubesc se poate face ceva sa-i ardem pe talhari!

54. atitudini - decembrie 14, 2009

@Dan
Te salut.

In primul rand, rabdare si perseverenta.

In al doilea rand, meticulozitate. Notati cu cine ati discutat, cand, nr. te telefon, cereti totul in scris etc.

In al treilea rand, maine (15 decembrie) e sedinta de consiliu. Daca nu se rezolva nimic, va astept. Ora 17.00, la sediul Primariei Sector 6 din Calea Plevnei. Intrarea e libera. Prezentam situatia in fata primarului si celor 27 de consilieri. Ramane scris (tot ce se discuta se transcrie si devine hotarare de consiliu) si constituie precedent.

Spor!

55. Grecu Iuliana - decembrie 14, 2009

Stimate domn „atitudini” eu una m-am saturat de cate ori ati spus rabdare….maine voi discuta in sedinta…..vom face…..vom drege!!!
Dumneavoastra nu va auziti?Daca nu, va rog sa recititi fiecare raspuns pe care l-ati dat!!!

Aveti senzatia ca in fata dumneavoastra suntem niste „fraieri”! Ne faceti sa credem in dumneavoastra cand noi de fapt am inchis de mult televizoarele! Au trecut luni, si in curand ani, de cand nu ati facut nimic!!! Vorbe….doar atat!!!

Multumesc

56. Dan - decembrie 14, 2009

mda, mie din start mi-a dat de banuit acest „atitudini”.Ma sus sunt niste referiri/raspunsuri d-ale mele fata de sclavii lui poterashi care, normal, tre sa cotizeze la partidul re-ales cu sau fara frauda.Bravos natiune de manelisti – halal sa va fie ! In curand gaze mai scumpe si excluderea din U.E.

57. atitudini - decembrie 14, 2009

@Grecu Iuliana
Doamna, domnisoara… credeti ca nu am altceva mai bun de facut decat sa scriu pe blog?

Nu ar fi mai bine sa tac din gura aici si sa ma duc la primar sa negociez un procent?

As scapa si de timpii pierduti aici, as trai mai bine si, cel mai important, as scapa de ineptii precum cele pe care le scrieti dumneavoastra!

Credeti ca imi e frica de cuvinte sau de ce scriu? Nu! Mi le asum!

Ati avut curiozitatea sa cititi stenogramele sedintelor? Banuiesc ca nu…

Pentru dumneavoastra, calea de urmat ar fi cea a armelor, nu? Adica daca primarul se joaca pe marginea legii, daca institutiile de control ale statului nu se implica nici daca le rogi, daca interventiile din consiliu raman fara raspuns cu lunile, eu sunt de vina, nu?

Am solicitat modificarea hotararii si regulamentului. A durat luni de zile pana s-a facut asta. A ajuns in consiliu si a fost retrasa de pe ordinea de zi de catre primar. Sedintele sunt o data pe luna.

Ultima sedinta a fost pe 8 decembrie si a fost amanata pentru 15 decembrie.

Cineva, mai sus, spunea ca a fost martor. Am rugat cateva imagini, orice… NIMIC! Dumneavoastra, ati scris mai sus, legat de o trecere de pietoni nemarcata… Ati trimis macar o imagine sa o prezint in consiliu? NIMIC!

Eu degeaba rog in fiecare sedinta modificarea regulamentului, modificarea cuantumului amenzilor, sesizez cazurile de abuz… Primarul ia nota si nu se intampla nimic!

In 2012, la alegeri, oamenii il voteaza iar! Si tot eu sunt de vina, nu?

Cati, dintre cei 27 de consilieri se deranjeaza sa face ceva, oricat de mic?

Noi, astia 5, putini cati suntem de la PNL, am facut site-ul filialei, am facut bloguri, ridicam intrebari in consiliu, raspundem la mailuri, raspundem la telefoane, dam audiente etc.

Dumneavoatra spuneti ca nu facem nimic.

Hai ca sunteti in mod evident mai inteligenta si mai informata: care este calea de urmat pentru ca sa se intample ceva?

Din 330.000 de oameni, votanti in sectorul 6, cati se deranjeaza ca macar o data la 4 ani sa vina la o sedinta de consiliu? Cati dintre cei 330.000 de oameni se deranjeaza macar o data sa arate ca le pasa? Daca ar veni fiecare macar o data la 4 ani am aveam macar 6500 de oameni in sala la fiecare sedinta ordinara! Stiti cati vin? Poate unul! De cele mai multe ori – NIMENI!

Si mai ziceti ca va pasa!

Sunt banii vostrii! Ai oamenilor din sector! Astia sunt banii care se arunca pe tampenii in fiecare an! Si cum va pasa? Cum aratati ca va pasa de sutele de milioane de EURO cheltuite in 4 ani de Primaria sectorului 6?

Prima data ati scris pe 25 septembrie. De atunci au fost 2 sedinte. Si v-ati pierdut rabdarea deja… Dar eu? Eu ma chinui in rahatul asta de politica de 15 ani… Si tara il alege pe Basescu… Eu nu imi pierd rabdare?

Sunt sigur ca exista si tineri mai buni decat mine: Ridzi, Udrea, EBA, Boureanu… Duceti-va la ei sa va rezolve problemele! Nu mai stati ca fraierii pe blogul asta…

Si nu aveti pentru ce sa imi multumiti! Eu fac chestia asta din convingere. Nici platit nici „pus”. In lucrurile astea cred eu! Indiferent in ce credeti dumneavoastra!

58. atitudini - decembrie 14, 2009

@Dan
Ma bucur ca vi s-a parut suspect acest „atitudini”. Poate si pentru asta ati tot revenit… E plin de suspecti pe aici…

„Ma sus sunt niste referiri/raspunsuri d-ale mele fata de sclavii lui poterashi care, normal, tre sa cotizeze la partidul re-ales cu sau fara frauda.”

Probabil nu ma duce pe mine mintea… dar nu inteleg nimic din ce vreti sa spuneti. Poate va faceti mila de o minte mai putina si explicati…

59. Grecu Iuliana - decembrie 14, 2009

M-ati convins!!

O sa imi fac timp si promit ca voi fi prezenta la o astfel de sedinta!

Pentru mine „a da din coate” este egal cu zero!

FAPTELE conteaza!

P.S. Am scris atunci cand mi s-a intamplat iar acum astept procesul!

60. escu - decembrie 14, 2009

domnule avramescu, ii reprosati lui grecu iuliana ca nu a participat la sedinte, ca nu a citit stenograma sedintei la care s-a adoptat hotararea privitoare la ridicarea masinilor.

eu am citit stenogramele respective si am retinut faptul ca dvs. si restul minoritatii liberale din consiliu v-ati abtinut de la vot. ba chiar ati facut precizarea ca nu votati impotriva, ca de fapt va abtineti si ca este o mare diferenta intre cele doua actiuni.
ei bine, da, este o mare diferenta, intr-adevar.. poate ca iuliana ar fi preferat sa votati atunci impotriva si sa va abtineti in a demasca neregulile hotararii pe forum. aici este un loc in care dvs aveti de castigat capital electoral, insa cetatenii nu au nimic de castigat. de ce nu ati votat impotriva adoptarii hotararii in forma actuala, atunci cand ati avut ocazia s-o faceti, domnule avramescu?

spuneti ca rugati degeaba modificarea regulamentului. normal ca rugati degeaba, pentru ca nu prin rugaminti se modifica aberatia aia de regulament. de ce nu ati facut in acest sens o plangere oficiala catre consiliul local, in calitate de cetatean al sectorului 6? daca nu ati fi primit raspuns ati fi putut mai departe sa va adresati prefectului pentru verificarea neregulilor si avand in vedere cate sunt (le-am postat pe celalalt blog, unde ne-ati anuntat ca veti lupta pentru schimbarea lor) cu siguranta ca prefectul ar fi dispus revizuirea hotararii de consiliu. daca totusi nu ar fi facut-o, urmatorul pas ar fi fost sa atacati in contencios administrativ hotararea de consiliu in forma actuala. ati facut sau intentionati sa faceti ceva din toate astea?

eu, un nimeni cu buletin de sectorul 6 am reusit sa schimb un marcaj, sa curat o parte din masinile abandonate din parcarea de langa statia de metrou crangasi (parcare despre care poteras spunea chiar in sedinta de consiliu in care s-a adoptat hotararea ca nu poate fi curatata), sa dezafectez un semn inutil de stationare interzisa plasat intr-o zona in care acum s-a amenajat o parcare in spic de toata frumusetea (pe calea crangasi, locul de unde mi-a fost ridicata masina). si toate astea le-am realizat prin petitii catre institutiile abilitate, nu prin rugaminti si lamentari pe bloguri. si va repet, eu nu sunt consilier, sunt un nimeni care a fost starnit de nedreptatea care i s-a facut prin ridicarea abuziva a masinii.

si da, am castigat si procesul legat de ridicarea masinii, iar acum voi face fara sa vreau o deturnare de fonduri de la buget, pentru ca in baza raspunderii delictuale a politiei rutiere cei 620 de lei imi vor fi restituiti din buget, desi 500 de lei au fost incasati de ilcor – firma tiganilor cu ceafa lata si frunte ingusta, prietenii lui poteras. deh, are si delegarea de gestiune a serviciilor dezavantajele ei, dincolo de comisioanele primite de anumiti consilieri pentru „dedicatia” de care vorbeati in titlul blogului.

domnule avramescu, faceti ceva concret pentru revizuirea hcl s6 nr 14/29.01.2009 si va promit ca imi voi convinge toti cunoscutii sa va voteze la urmatoarele alegeri, sa scapam odata pentru totdeauna de poteras si clica lui de paraziti. sunt singur ca sunt multi care gandesc ca mine…

61. atitudini - decembrie 14, 2009

@escu
Hai sa o luam pe puncte…

1. Nu ii reprosez doar doamnei Grecu. Reprosez tuturor lipsa de interes. Lipsa de participare. Votati ca oile odata la 4 ani (sau la 5 ani presedintele) si atat. Aia mai scarbiti nu votati de loc. Aia care nu voteaza uita ca cei cu mai putina scoala, cu mai putin discernamant, mai usor de manipulat, voteaza in masa. Adica preferati sa fiti condusi de alesii celor prezentati mai sus. Daca nu va convine ca un om politic reproseaza ceva electoratului – naspa! Nu ma votati! Nu mai votati liberalii! Sunt sigur ca exista optiuni mult mai bune pe piata! (sic!)

2. Ne-am abtinut pentru un motiv simplu: a fi impotriva inseamna sa negi utilitatea. A te aptine inseamna ca nu ai suficiente informatii sau nu esti de acord cu forma. Astea sunt subtilitati ale democratiei pe care nu le pot solicita de la cineva care are doar 20 de ani de experienta democratica. In Anglia, In SUA pot cere asa ceva. Nu va convine duritatea exprimarii? Duceti-va la Basescu! Gaozarilor! Eu am fost si sunt de acord cu ridicarea masinilor (de ce? pentru ca e plin Bucurestiul de smecheri care parcheaza parca in ciuda tuturor; pentru ca sunt pline intersectiile de „targuri ad-hoc” de masini; pentru ca sunt pline parcarile de rable care stau si zac cu deceniile). Nu sunt de acord cu transformarea unui lucru bun in ceva pervers, pus in practica intr-o forma mai apropiata de relatia vanat-prada decat cea de tip administreatie-cetatean, sursa de castig pentru primar.

3. Dragul meu, poate nu ti-ai dat seama…. sunt consilier local! Si poate nu ti-ai dat seama de realitate: prefectul e numit de PD! Primarul e PD! Corb la corb nu-si scoate ochii… Sau poat tu traiesti in alta tara… Iar legat de contencios… pe ce tema sa atac hotararea in contencios? Ce legi incalca? Aaaaaaaaaaa punerea in practica e defectuoasa…. asta o rezolvi in Consiliul Local. Nu e treaba tribunalului. Sau o rezolva cetatenii pagubiti, individual. Sau poate eu, nefiind decat absolvent de ecologie, nu cunosc suficient legea. Poate mi-o explicati dumneavoastra. Sunt dispus sa imi recunosc limitele, necunoasterea si mai ales SUNT DISPUS SA INVAT!

4. Rugaminti si lamentari sunt luarile de pozitie in sedintele de Consiliu Local. OK. Cine e de vina? Eu, ca respect legile si regulamentele sau Primarul ca prefera sa joace in afara lor? Vreti sa va dau o lista de propuneri luate peste picior doar pentru ca veneau de la liberali? Un singur exeplu, pentru placerea mea: cand am intrebat de ce sunt udate strazile noaptea, la 15°C mi s-a raspuns ca e vorba de o tehnologie pe care eu nu o pot intelege… Mainile mele sunt mai legate decat ale simplilor cetateni, tocmai pentru ca primarul trateaza cu adeversitate orice propunere care vine de la un consilier PNL. Ultima data, acum vreo luna jumate, am cerut instalarea unui cos de gunoi pe o alee. Apoi am fost si am discutat direct la ADP cu directorul de acolo (adjunctul Zidaru). Credeti ca s-a pus? NU! Si asta este cel mai mic si mai insignifiant exemplu…

5. Legat de procesul castigat: dati-mi mai multe detalii si poate ajutam mai multi oameni. Oricum voi afla maine daca banii recuperati de pagubit se platesc inapoi de catre politie sau si ILCOR da partea ei inapoi.

6. CEVA CONCRET???? MA OMORATI!!!! Am solicitat. Am reusit (si nu datorita presiunilor mele si ale colegilor ci datorita presiunilor dumneavoastra si ale altora ca dumneavoastra) sa reluam discutia pe tema hotararii. Am facut propuneri. Am ajuns la o varianta modificata. Si la ora 17.00 cand a inceput sedinta, primarul a retras-o (conform drepturilor pe care i le confera legea) de pe ordinea de zi. Eu pot propune o hotarare 100 de ani pe ordinea de zi. Daca primarul nu vrea sa o introduca, nu o introduce! De aceea arat cu degetul la electorat! Este cel mai eficient si puternic mijloc de coercitie…

In incheiere: pe ce blog ati scris cele mentionate mai sus, sa ma duc sa mi le iau de acolo. Maine e sedinta de consiliu local…

Spor! Si va multumesc pentru cele scrise! Eu o sa incerc sa imi fac, in limitele legii, treaba in consiliu. Nu va convine, votatii pe altii. Dar inainte – uitati-va pe cine votati. Eu stau pe picioarele mele, nu stau cu mana intinsa! In afara de indemnizatia de consilier local, vreo 500-600 de lei / luna acum, nu am ridicat un leu sau un contract de la primarie! Si nici nu o voi face! Stau cu chirie si conduc o masina de 5.000 de EURO. Port un ceas de 1500 de lei primit cadou de la tatal meu. Imi cumpar hainele de la IDM, Apaca, Dragonul Rosu sau Galeriile Comerciale Carrefour. Vorbesc la un telefon de 500 de lei. Ma uit la un televizor cumparat acum 3 ani, de la second hand. Probabil ar trebui sa imi bag mintile in cap si sa ma apuc de facut bani, nu?

62. Dan Baban - decembrie 14, 2009

As vrea sa stiu ce valoare din suma pe care o incaseaza cei care ridica masinile ajunge in gestiunea primariei !
Stie cineva , ca am vazut o factura emisa a celor care presteaza „aceasta afacere se succes pe perioada de criza” (cum spun unii cu tupeu si nerusinare) si in cele trei pozitii nu exista decat taxe de transport si depozitare, in nici un fel nu se vorbeste de taxa catre administratia sector 6, cum cred ca ar fi logic si moral ! Si ar fi normal ca din acesti bani sa se gandeasca si sa se faca locuri noi de parcare, nu credeti ?
Dar de ce nu ma mira cand sunt atati hoti in functii publice ?
Si as mai avea o intrebare catre acesti „business-man” si bineinteles catre politia circulatie : stiti unde sunt parcate aceste masini in timpul zilei si in timpul noptii ? Cred ca da, dar la nesimtirea vostra nu va intereseaza : in locuri unde oprirea este interzisa !!!! Daca nu credeti veniti pe Bdul Iuliu Maniu la Piata Gorjului si la Rasaritului, In sectrorul 6 sa va convingeti ! Pe aceste masini care PARCHEAZA ILEGAL cine le ridica ?
Raspunsul primariei cred ca-l stiu : gura si inchite !
Rusine sa va fie , nesimtitilor !

63. atitudini - decembrie 14, 2009

Nimic Dane! NIMIC!

O parte e amenda: vreo 200 de lei.

O parte se duce la ILCOR: vreo 500 de lei.

Atat!

„Si as mai avea o intrebare catre acesti “business-man” si bineinteles catre politia circulatie : stiti unde sunt parcate aceste masini in timpul zilei si in timpul noptii ?”

La ce masini te referi?

64. EU - decembrie 15, 2009

Daca vreti sa faceti dreptate semnati petitiile impotriva ridicarii abuzive a masinilor parcate in Bucuresti

http://www.petitieonline.ro/petitie-p48993060.html
http://www.petitieonline.ro/petitie-p20472044.html

Si haideti sa ne implicam intr-un proces colectiv, uniti vom putea suporta si mai usor onorariile unor avocati de succes.

Desteapta-te romane!

65. escu - decembrie 15, 2009

va raspund in ordine inversa si :

neregularitatile de care vorbeam sunt mentionate aici:

http://antibpr.wordpress.com/2009/05/04/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-de-pe-partea-carosabila-a-drumurilor-publice-se-face-in-mod-abuziv/

6 – dati-ne armele ca sa luptam impotriva primarului. in calitate de consilier, conform capitolelor 9.1 si 9.2 din rof al cl s6, puteti sa ii solicitati lui poteras sa va spuna cum se poate ridica o masina legal, respectand art. 12, 13 si 14 din regulamentul de aplicare al hcl. acesta este obligat sa va raspunda in termenul prevazut de lege. postati raspunsul lui aici si apoi vedem ce e de facut.

5 – am sa dau detalii legate de procesul castigat imediat de voi intra in posesia hotararii judecatoresti, deocamdata am aflat de sentinta favorabila de pe site-ul tribunalului.
banii nu vor fi platiti de ilcor, ilcor nu este parte in proces. desi sunt niste odiosi care castiga 2 milioane de euro pe an, ei actioneaza de buna credinta, la solicitarea politiei rutiere, in baza unui contract cu ps6. banii vor fi restituiti de politie, adica de la buget.

4 – va cred si va inteleg, dar dupa cum spuneam la pct. 6) exista arme de lupta impotriva arogantei poterasiene: intrebari si interpelari la care este obligat sa raspunda, conform legii. apoi postati raspunsurile aici, poate pana in 2012 se lamureste lumea ca e timpul sa scapam de individ si de clica lui.

3 – nu are importanta din ce partid este prefectul. chiar daca el respinge cererea de revizuire a hcl, este un pas care trebuie facut inainte de actionarea in contencios administrativ. ce legi incalca hcl? pai incalca oug 195/2002, vedeti in linkul postat mai sus.

2 – votul impotriva se acorda si atunci cand cineva nu se doreste adoptarea unei hotarari intr-o anumita forma. nu vad de ce ar fi insemnat ca sunteti impotriva ridicarilor de masini .
si eu sunt pentru sanctionarea nesimtitilor care parcheaza neregulamentar obstructionand in mod evident traficul, dar din pacate in s6 se ridica orice masina care stationeaza neregulamentar, pentru ca partea cu „si care obstructioneaza circulatia autovehiculelor sau a pietonilor” a fost scoasa din noua hotarare.
nu se ridica masinile care incurca traficul, se ridica cele care sunt mai usor de ridicat. asta intr-un sector in care pe un loc de parcare se bat 4 masini ai caror soferi oricum risca o amenda de 240 lei si 3 puncte de penalizare… dar de ce sa nu ii ridicam si masina aluia care stationeaza la 24.5 m de trecerea de pietoni pe motiv ca a stationat la mai putin de 25 m?
spuneti ca primaria nu castiga nimic din banii incasati ilcor… ba castiga domnule avramescu, castiga impozitul pe venitul anual de circa 2 milioane de euro obtinut de ilcor. si nu-i putin deloc…

1 – prezenta la vot si felul in care voteaza fiecare daca (alege sa o faca) nu este altceva decat raspunsul direct la actiunile politicienilor. nu vreau sa o dam in politica , dar tin sa va reamintesc domnule avramescu faptul ca nu politicienii ii judeca pe alegatori reprosandu-le diverse, ci invers. intotdeauna, oriunde exista democratie.

ps: dan baban se refera la masinile firmei andre-dan-trans, niste ditamai platformele parcate zilnic in zona piata gorjului (in intersectie, pe trecerea de pietoni etc.). cred ca le-a confundat cu autospecialele ilcor, dar nu este cazul – astea din urma au la dispozitie 7000 mp pentru a se odihni peste noapte in vederea ridicarii a minim 50 de autovehicule in ziua urmatoare…

66. atitudini - decembrie 15, 2009

Ma bucur ca putem avea o discutie civilizata.

La pct. 6, pentru ca acu’ multi ani am participat la campania privind promovarea legii ce se refera la accesul la informatiile de interes public, pot sa va adaug un aspect negativ intalnit in implementarea acestei legi: chiar daca se ajunge sa se castige in instanta, exista varianta in care autoritatea (in cazul acesta primarul) tot sa nu dea curs cererii. Adica, prefera sa plateasca o amenda lunara (care e modica) doar sa iti faca pe plac. Oricum, pana se ajunge la faza asta, te plictisesti rau de tot…

La pct. 5, voi ridica problema in consiliu. S-ar putea ca pana la urma sa nu iasa asa. O sa vedem. Este adevarat totusi ca ILCOR presteaza un serviciu. Dar exista si ideea ca cineva trebuie sa fie responsabil pentru orice actiune…

La pct. 2: la cifra de afaceri pe care o are ILCOR, impozitul este pe profit… si stim foarte bine cat de usor se poate masca un profit.

La pct. 1: imi mentin parerea. Este formata in ani de zile de discutii directe cu oameni din toate categoriile. Lipsa de interes, respingerea oricaror informatii urmata de reclamarea lipsei informatiilor, votul „la misto”, lipsa oricaror preocupari in urmarirea rezultatului votului pe perioada mandatului… toate cad in responsabilitatea cetateanului. Sunt absolut convins ca un public mai interesat, mai informat, mai educat, mai preocupat de „viata cetatii” ar ridica cu mult nivelul „clasei politice”. Bubele politicienilor in schimb le vedem zilnic la televizor…

Continuam!

P.S. Ganditi-va ca cele scrise aici raman scrise. Imi asum anumite responsabilitati. Si cred in acesti pasi mici. Cu timpul, chiar cu pasi mici, se poate merge inainte.

67. Grecu Iuliana - decembrie 15, 2009

As avea si eu nevoie de OUG 195/2002 SI RAOUG 195/2002

atitudini - decembrie 15, 2009

OUG 195/2002, actualizata: aici

Regulamentul aici.

Sunt chiar in sedinta 🙂

68. Grecu Iuliana - decembrie 15, 2009

Oau …. sa va tinem pumnii !!

69. Grecu Iuliana - decembrie 15, 2009

Nu gasesc art. 108/1/b/7 (in special acel 7) din OUG 195/2002 si de aceea am cerut legea si regulamentul! Sigur sunt cele modificate?

atitudini - decembrie 15, 2009

Nu stiu despre acel articol. Despre ce e vorba in el?

70. Grecu Iuliana - decembrie 15, 2009

Este din procesul verbal:

Fapta savarsita este prevazuta de art. 143/a , 142/e din RAOUG 195/2002 si sanctionata de art. 100/2, 108/1/b/7 din OUG 195/2002.

atitudini - decembrie 15, 2009

Este varianta republicata. Am verificat inca 2 surse.

Referitor la imbunatatirea functionarii si aplicarii Hotararii privitoare la ridicarea masinilor… Ramane pentru ianuarie.

Cica urmeaza sa se ia o decizie la nivelul capitalei, pe aceeasi tema, in proxima sedinta de Consiliu General. Si Primarul prefera sa iasa acea hotarare mai intai si abia apoi sa introduca pe ordinea de zi proiectul de modificare.

Si ca un cancan… am cerut prin octombrie sa se puna un cos de gunoi pe o alee… tot in sedinta de consiliu. Primarul a zis da. Apoi am vorbit si la ADP cu directorul de acolo.

Au trecut 2 luni si nimic. Azi am intrebat iar… mi s-a spus ca e o problema minora, ca irosim timpul consiliului, ca sa mai insist la viceprimar… In privat mi-a confirmat: daca solicitarea venea de la un consilier PD, s-ar fi rezolvat de mult timp…

Am senzatia ca va pierdeti timpul cu astia din opozitie… doar puterea „rezolva”…

71. Grecu Iuliana - decembrie 15, 2009

Am si eu nevoie de acea varianta republicata!!!

72. atitudini - decembrie 16, 2009

Am consultat varianta din Monitorul Oficial (cea republicata in 2006).

Art. 108, alin. 1, lit. b, pct. 7 – NU EXISTA!

Se termina la pct. 6.

Puteti verifica la: http://legislatie.just.ro/

Este portalul de legislatie al Ministerului Justitiei. Introduceti acolo:
– la tipul actului: Ordonanta de Urgenta
– la emitent: Guvernul Romaniei
– la nr. act: 195
– la an: 2002

Al doilea rezultat de cautare este varianta republicata, conf. Monitorului Oficial. Art. 108 este la paginile 18 si 19. Puteti avea incredere in textele de acolo, sunt cat se poate de oficiale…

73. Highlander - ianuarie 4, 2010

Nu sunt locuri de parcare. Nu sunt pentru ca nu sunt bani. Nu sunt bani pentru ca soferii nu ar plati costul real al unui asemenea serviciu. O parcare in Bucuresti costa mai mult decat un autoturism. X afacerist, cu bani, nu face parcare ca nu isi scoate banii. Decat un bloc de parcare mai bine unul de locuinte sau birouri, obigatoriu fara parcare ca nu ar plati nimeni! Sunt 100% pentru ridicarea parcarilor.
Nu e treaba primariei sa faca parcari! treaba primariei este RATB, Metrorex, sa ridice garajele de pe domeniul public, sa taie T-urile la magari. Benzi pt RATB?? Tramvaie, ca nu prea sunt??

Ne-au inundat masinile!!! s-au nenorocit trotuarele, copacii, pt parcari. Nu mai poti poza Bucurestiul, ca e plin de masini! Pe DN1 s-au desfintat trecerile de pietoni sa mearga barosanii la munte mai repede. Sa urce mamele lor la 80 de ani 7 metri pt a traversarea a 15m.

Nu zice-ti ca sunt frustrat ca n-am masina. Ba am, de 2 ani, de la 18 ani. Decand am luat-o am devenit supraponderal. Si mie mi-au luat masina.

Eu insa vreau sa pot merge liber pe trotuar, sa nu ma ude din cap pana in picioare soferii, sa pot traversa in siguranta fara sa ma alerge semafoarele, sa pot sa ii arat unui provincial orasul si mergand pe trotuar nu doar in masina.

Ma simt ca un handicapat, nu in carucior, ci in conserva.

Vreau si transort de noapte pt RATB!

Da, la 20 de ani nu am votat niciodata. Nu vreau sa validez prin Votul meu democratia autentic Romaneasca, cum ii zicea ILICI . Numele ei e anarhie, si dupa o bataie luata ca de ce trec pe verde pe trecerea de pietoni prin fata unui Q7 mi-am luat si un pistol. Politia e degeaba! Romania e degeaba!

74. gina turcu - ianuarie 8, 2010

Dati in judecata, veti castiga. Noi am facut acest lucru.
0724096690

75. gina turcu - februarie 13, 2010

Revin cu acelasi mesaj. Faceti plangere la judecatoria sect.6 si cereti anularea procesului verbal.Veti castiga. Prima data am castigat. La a doua masina la fel.

76. mariana - martie 22, 2010

Ma intereseaza tot ce tine de cartierul favorit, sunt facilitator comunitar si am realizat 130 de interviuri din usa in usa in cartier, pe primele locuri in topul problemelor a fost mentionata problema parcarilor si a cainilor fara stapan, urmeaza parcurile din zona neamenajate, fostul cinematograf favorit abandonat etc
Urmatorul pas este sa organizam o intalnire cu cetatenii din cartier si sa gasim modalitati de rezolvare a problemelor. Te poti alatura grupului de lucru pentru identificarea de solutii concrete la problema cu care te confrunti atat tu cat si alte cateva sute de cetateni din sector.

atitudini - martie 29, 2010

@mariana
Ma intereseaza. Poate obtin mai multe informatii pe mail. Merci.

77. bogdan - martie 26, 2010

astazi 25.03.2010…mi s-a ridicat masina din fata caminului belvedere (in spatele regiei) dintr-un loc in care timp de 6 ani de zile a stat parcata masina fara nicio problema(intersectia str. chibzuintei-str. pascal cristian)sub pretextul ca este parcata in intersectie.cine cunoaste bine zona isi poate da seama ca locul de parcare nu incomoda pe nimeni si ….. era chiar bine venit un om de la primarie care sa traga cateva dungi de vopsea si un P pentru cateva masini. in fine, semne de circulatie in zona nu sunt…eu nu incomodam cu nimic traficul…meritam macar amenda,sau caracatita la roti nu ridicarea masinii…CE E DE FACUT? Vreau sa contest PV-ul…credeti ca e de castigat sau sa renunt?

atitudini - martie 29, 2010

@Bogdan
Aici este diferenta dintre litera si spiritul legii. S-a aplicat litera. Daca aveai un Q7, scapai.

Fa si o poza cu zona si trimite-mi-o. In prima sedinta de consiliu, ridic iar problema. Poti sa abordezi toti consilierii locali, luand adresele de mail si numerele de telefon de pe site-ul primariei.

In cazul tau este un abuz, dar in limitele legii. Nu ai sanse in justitie. Ai sanse in schimb la urna, cand o sa se voteze iar primarul. Nu stai acasa – te duci la vot si te si implici: vorbesti in stanga si in dreapta si ii indemni pe toti din jur sa faca ca si tine. Asta este mecanismul. Pana in 2012 insa, exista si mecanismul interpelarilor in consiliu, audinetelor etc.

Astept foto!

78. gabriel szabo - aprilie 2, 2010

Buna ziua,
pe data de 24 martie mi-a fost ridicata masina de pe str Stefan Cel Mare inainte de intersectia cu Polona, mai exact din fata la CEC. Deoarece nu folosesc prea mult masina si considerind ca este parcata legal (consideratie pe care o sustin si in momentul de fata) am lasato acolo citeva zile.
Mai exact duminica la data de 28 martie, anul curent, am constatat ca masina nu mai era acolo si dupa citeva telefoane am aflat ca mi-a fost ridicata si ca trebuie sa aachit suma de 1904 ron pina a doua zi dimineata la 10 deoarece pt fiecare zi intirziata trebuie sa platesc taxa de depozitare de 340 ron.Am fost a doua zi si am luat masina si m-am hotarit sa ma judec. Asa ca marti dimineata m-am dus la politie ca sa ridic procesul verbal in care scria ca am parcat masina perpendicular in spic si nu paralel cu trotuarul. M-a apucat risul deoarece imi si inchipuiam cite zgirieturi si injuraturi as fi primit de la cetatenii care parcheaza si ei masina acolo ( pai ce faci nene, ocupi doua locuri de parcare? ). Asa ca am scris in procesul verbal la mentiuni caci nu sint de acord cu cele scrise deoarece consider ca am oprit regulamentar. I-am rugat sa-mi arate ceva poze si ai mi-au spus (de fapt scrie si in proces verbal de inregistrarea video cu nr…)
sint probe de instanta si nu pot sa-mi arate. Am vorbit cu un avocat care mi-a spus ca am sanse reale sa cistig procesul si ca onorariul lui este de 280 €. Problema este ca nu stiu daca in caz ca cistig imi recuperez acesti bani de la cineva deoarece n-am rezolvat nimic ca sa dau aproape 300 € la avocat si sa recuperez 500 €. Cineva chiar m-a sfatuit sa ma ocupe eu singur asa ca sint intr-o mare dilema.
Daca se poate as dori niste pareri.
Va multumesc anticipat.

79. gabriel szabo - aprilie 2, 2010

am uitat sa mentionez ca nu exista nici o tabla cum ca ar fi interzisa stationarea sau oprirea sau tabla ca ridica masinile. Era pur si simplu o tabla cum ca de aici incepe parcarea si una ca aici se termina parcarea. Oricum am facut un filmulet si citeva poze cu data respectiva sa nu ma trezesc ca aduc astia intre timp niste marcaje.
o zi buna

80. gabriel szabo - aprilie 2, 2010

M-am gindit sa contest procesul verbal si singur si as dori sa stiu daca stie cineva care sint pasii.
Ex: in cit timp pot sa fac contestatia ( stiam ceva de 15 zile dar nu stiu daca lucratoare sau nu), ce acte trebuie sa depun, unde ar trebui sa le depun, am sanse de unul singur, sa contest doar procesul verbal, daca pot sa cer daune morale, etc
Multumesc anticipat

81. Dan - aprilie 2, 2010

Salutare.Faza tare e ca mi-a fost ridicata masina din fata spitalului militar, bulevard care e de categorie A, adica circula transportul in comun si este in ADMINISTRAREA PRIMARIEI CAPITALEI SI NU A SECTORULUI 6 administrat de golanul analfabet de poterashi, puternic cotizant al chiorului.Acesti bani luati cu japca de la noi sunt cotizatii pentru pdl-ul ce tocmai l-ati re-votat.Sorry, asta ati votat – de asta aveti parte.BATJOCURA in razboiul rromano-roman.

82. Dan - aprilie 2, 2010

a, si inca ceva: pe langa inutilii pagubosi de jardieni publici si scursorile de pseudo-taximetristi sunt informatorii firmelor de ridicat masini.De ex: nu-ti gasesti masin, vine un rroman sau tigan cu permis auto si posesor de masina galbena care se ofera sa te duca la mama dracului sa-ti recuperezi masina.Drumul pana acolo sare de 40 de ron.Hai Tigania sau Rromania !

83. atitudini - aprilie 2, 2010

@Gabriel
Vezi ca sunt nenumarate bloguri pe tema asta si sunt si alte persoane care au trecut prin experienta ta.

Gasesti sigur (eu am citi la un moment dat) toti pasii care trebuie facuti.

Sfatul meu este sa pornesti singur si pe parcurs te orientezi. Daca aveai semn de parcare (de aici – pana aici) si tu ai parcat inainte sau dupa, e nasol. Dar daca te-ai incadrat intre cele 2 e ok. La fel, pe semnul de parcare, se mentioneaza (uneori) modul in care trebuie pusa masina. Verifica! Daca nu este mentionat si mai erau masini puse la fel e ok. Daca apare semnul cu parcare la bordura, e nasol.

Tine-ma la curent. Spor!

84. atitudini - aprilie 2, 2010

@Dan
Chestia cu jurisdictia se aplica doar la asfaltari. La chestia cu ridicatul masinilor se poate. Spun in cunostinta de cauza.

Daca ai parcat legal si ti-au ridicat-o ai toate sanse-le sa recuperezi banii. Daca nu… nasol! Cotizezi si tu la mafia portocalie.

Vino cu niste detalii legat de locul in care ai parcat.

Spor!

85. gabriel szabo - aprilie 2, 2010

Pe tabla de parcare semnele erau perpendiculare si nu paralele cu trotuarul. Intradevar masina a fost parcata dupa semnul de terminare a parcarii dar eu n-am parcat ci doar am stationat pentru o vreme ceea ce este regulamentar nefiind nici un semn restrictional de oprire sau stationare.

86. mama cu masina - mai 5, 2010

cum se poate ca o hotarare de consiliu local sa bata codul rutier? in codul rutier se specifica cazurile exceptionale cand se ridica masini,altfel doar se blocheza roata stanga fata.
In plus, politia comunitara sau rutiera trebuie sa te anunte in scris sau direct la domiciliu ca ti s-a furat masina de catre ILCOR si sa-ti dea nota de constatare anexa 3. Eu am fost cu copilul bolnav 5 zile la spital si cand am venit acasa nu mai aveam masina!!! Banii i-am platit in urma santajului, normal. Daca plec o luna din Bucuresti (pentru firma la care lucrez) de unde am 6500 ron sa platesc la ILCOR cand ma intorc??????

atitudini - mai 5, 2010

@mama cu masina
Ai depus contestatie?

Vezi ca s-a actualizat hotararea (nu atat cat am dorit). Uite aici si aici.

Legat de ce ai spus la urma, am ridicat problema. Primarul si consilierii PD nu au fost de acord…

87. adrian - mai 7, 2010

la fel si eu zilele trecuta , am ajuns la bucuresti si uite ca mi au ridicat masina;intradevar am parcat sub semn de parcare interzisa(sector6, drumu taberei, langa rtc, dar..DAR NU ERA SEMN DE RIDICARE MASINA, trebuia sa imi puna doar o amenda ca nu incurcam circulatia deloc… insa magantii din romania,iar au venit cu o idee sa faca mai multi bani, contracte fara licitatie …multi bani
asadar mi-au ridicat masina, mult timp pierdut pana am aflat unde e si apoi … bomba domnule, am platit 950 ron ridicare and the rest plus amenda politie 120 ron.. totual 1070 Ron… pai mai .. sunt multi bani , si sincer nu stiu unde merg acesti bani , si mai ales cum ridica masini unde nu este semn care sa indice acest lucru, anyways , eu nefiind din bucresti nu pot sa pierd timp sa ma judec cu ei, insa voi ati putea face ceva sa impiedicati acest lucru ilegal , deoarece se ridica masini fara motive prea clare si legale , doar sa faca ei bani …
plus ca la poltie mi au zis sa ma judec cu cei de la drumuri sa puna semn acolo de ridicare masini…pai mai sunteti nebuni… toti se fura unul pe altul..

atitudini - mai 7, 2010

@adrian
Iti spun eu unde se duc: TOTI LA STAT (cel mai prost administrator)

Amenda la politie si de acolo la buget.

Din cei 950 dati la firma, 10% se duc la bugetul local pentru parcari iar restul in gusa groasa a ILCOR. De la ILCOR se impart: patron, firma (angajati, cheltuieli), impozite (iar la stat), Poteras, PDL.

Multumit?

88. Dan - august 29, 2010

mda, si a mea era parcata vis a vis de spit.militar (spre primaria golanului analfabet poterash) in rand cu alte cateva masini… si mi-a fost ridicata.Daca ne-am uni si am depune plangere pentru acest abuz, ne-am putea recupera banii, bani care s-au impartit si pseudo-politiei rromane.As raspunde apelului, cu siguranta.

89. Marian - septembrie 2, 2010

Azi m-am intors din Paris si am aflat de la colegii mei de acolo ca si ei platesc tot 150 Euro pentru ridicarea masinii parcata neregulamentar exact ca muritorilor de rand din Bucuresti. Interesant nu? Acelasi tarif platit si de prostu din Bucuresti care plateste taxe si impozite dar la alte salarii. Nice! Ceva trebuie facut cu hotii care ne conduc in loc sa ne reprezinte! E jale sa platesti un salariu minim/mediu ca sa-ti recuperezi masina.
Mi se pare un abuz ca pentru orice contraventie sa ti se ridice masina ca sa treci pe la casierie pe la ILCOR!!! Cum ramane cu ce s-a discutat in hotaririle consiliului de la sector 6: „Se vor ridica cu prioritate masinile care blocheaza circulatia, intrarea in institutii, etc.”

90. Nora Cristianne - octombrie 8, 2010

Ce conteaza unde am parcat? Poate am inebunit peste noapte! Poate in urma unui soc am luat-o la vale cu „phisicu” ai am nevoie la psihiatru…. se poate intimpla!!!!!….este masina mea ,proprietatea mea particulara… DE CE SA-MI ARESTEZE SANTAJISTII, EXCROCII, DELATORII, TURNATORII, PROFITORII, JIGODIILE, MERCENARII PLATITI PT ASASINAREA POPORULUI ROMAN, masina .Asta este treaba politiei. Sa-mi dea amenda,sa-mi ridice permisul,sa-mi ia puncte…. dar nu sa-mi ridice masina o firma de tot cacatul care-mi mai si cere 700 lei pt acest lucru. Dar cum sa se imbogateasca hotii , mafia,caracatita din capul statului???… pe banii copiilor nostrii si ai batrinilor nostrii, pe munca noastra. Au ajuns sa ne ia si sanatatea si viata, ne izgonesc copii, intelectualii, tinerii din propria tara, ….vor ajunge sa conduca un popor format din cancerosi, pensionari si bolnavi psihic ,pentru ca cine va mai ramine sa apere tarisoara noastra frumoasa?…. DAR SUNT SIGURA CA ASTA ISI DORESC, CA ASTA URMARESC….. PRAFUL SA SE ALEAGA DE EI, CA AJUNGA IN IAD ,SA-I MANINCE VIERMII DE VII SI SA IMPLORE INDURARE …DAR SA NU MOARA …. CHINURI GROAZNICE LE DORESC LOR,NEVESTELOR LOR SI TUTUROR CELOR CARE SUNT IN JURUL ACESTORA… PT CA NU LE SCOT OCHII NOAPTEA IN SOMN…. VIOLATORII… SE DUC NOAPTEA SI CHINUIESC COPILELE IN HOTELURI OBLIGINDU-LE LA PERVERSIUNI SEXUALE PT CA SUNT IMPOTENTI SI NU MAI POJT SA SATISFACA O FEMEIE, ALCOLISTI NENOROCITI… PRAFUL SA SE ALEAGA DE EI….

91. gogu poterashu - octombrie 9, 2010

hai sa va zic eu cum sta treaba, actionari principali la il-cor sunt asa Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut, acesta din urma este ginerele lui Dinca Gheorghe zis si Gheorghita a lu Vasiloi, au casa la 20 de metrii in spatele parcului unde se depoziteaza masini, ala cu ceafa lata cu burta si cu lantu mare la gat e Bocu Iulian zis Calu din Militari, face parte din clanu camatarilor, condus de fratii Sile si Nutu recent eliberati, director acolo este Bona Bogdan un taran de pe la Caran-Sebes nepotu lu Ilie Potecaru, jurist este un dom Eftimie a fost sefu sectiei 21 din cartier, iar ca sa intelegeti cum s-a ajuns aici , pai aflati ca Ilie si Cornel au sponsorizat campania domnului Poteras cand a fost reales primar, iar ca sa isi scoata si ei investitia cumva au primit aceasta prajitura si anume de a ridica masinile, la inceput in primu an faceau cam 300 de milioane pe zi cel putin din ridicat de masin, cumnatu lu Cornel , Dinca Mitica Vasile zis Miky a lu Vasiloi a fost recent condamnat la inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor calificat impreuna cu Dumitru Marian zis Espress din Giulesti acesta din urma fiind fratele patronului de la Sferif’s Taxy deci ce mai vreti asta-i tara ne meritam soarta numai bine

92. Pompiliu Barbu - decembrie 9, 2010

Astazi am fost victima acestor tigani cu ceafa groasa care mi-au luat masina parcata pe trotuar pe Bd.Timisoara – zona industriala. M-am uitat la toatesenelede circulatie existente si am hotarit sa o parchez pe trotuar ca sa nu incomodez in vreun fel circulatia oricum rara (spre CET Vest). Constat dupa 15 minute de la parcare ca masina a disparut. Dupa 2 ore de cercetare si cautare am ajuns pe un cimp cu citeva vile in zona canalului de la Rosu. Acolo sa-mi vina lesin ….mi s-au solicitat cca.700 ron…..pentru „ridicare” + transport + parcare. Sa facem un calcul: sa ridicio masina cu macaraua din dotare probabil ca ar cca.10 lei, transportul la nivel de TIR (20 tone) costa intre 2,7 – 3,0 lei/km. Punem la socoteala ca masina a facut cca.3 kmsa ajunga in acel cimp si rezulta o cheltuiala de cca.19 lei la care se adauga cheltuieli salarii pe cca. 1 ora 12 lei x 4 persoane = 48 ron. Deci toata cheltuiala ILC este de 67 lei. Hai sa punem un profit de 100% si ar face 134 lei. Mai punem si o amenda catre primarie (pentru ca nu am incalcat totusi icioregulade circulatie) de 150 lei. In total ar face 284 lei, caz in care toata lumea ar fi fericita cu exceptia pagubasului. De la ora cind am platit suma stau si ma gindesc ce poate costa atit????? Nu pot sa imi inchipui.Specialitate mea fiind de economist nu pot inventa alte costuri! Nu maipunem ca „ridicarea”face parte dintr-o singura operatiune.
Cel mai ridicol este ca se ia 200 lei/zi de parcare. La Londra in centrul orasului in garaj acoperit costa 6 lire sterline/zi adica cca.30 lei. In curtea tiganului din Rosu costa 2oo lei (adica 50 euro) pentru 2 ore -se aplica taxa ca la o zi intreaga. Oare in ce tara traim??????
Constat ca nu exista nicio posibilitate de contestatie….asa ceva este ilegal …chiar criminal sa fii ai dreptul la un proces corect…ori aici….esti furat pe fata si nu poti face nimic. La valoarea masinii mele pot spune ca azi am platit 10% din pretul ei numai ca am parcat-o in cutea burtosului din Rosu.

Gina Turcu - decembrie 11, 2010

Sa ii dati in judecata ca veti castiga sigur. In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal. Sa trimiteti prin posta la judecatorie pentru ca este mai bine. Anexati tot ce aceti la acea plangere si faceti in 3 exemplare totul, unul ramane la judecatorie , unul va ajunge la politie si unul la Ilcor. Chiar daca procesul cu ilcor se va judeca la tribunal eu va sfatuiesc sa-i dati si peie in judecata odata cu politia. |Trebuie sa cereti anularea procesului verbal pe urmatorele motive……….. .
Succes

93. Grecu Iuliana - decembrie 9, 2010

Buna seara,
Eu va sfatuiesc sa ii dati in judecata. Nu va costa nimic decat putin timp! Daca pe trotuar ati lasat si loc de trecere practic masina dumneavoastra nu incomoda cu nimic circulatia!
Va vad destul de vorbaret si conteaza foarte mult! La sotul meu s-a prezentat cineva de la Ilcor si a clacat un pic! Eu sigur as fi castigat daca imi dadea ideea sa ma prezint eu ca fiind soferul!
Numai bafta!

ovidiu - mai 12, 2011

buna ziua,

astazi am patit exact acelasi lucru ca dvs dna Grecu Iuliana parcand masina in fata intrarii in Politehnica pe „trotuarul ” dintre cele 2 treceri pe pietoni; sunt din pitesti si as vrea sa merg in instanta ; spuneti-mi va rog cum a decurs procesul ;va multumesc

Ionut - iulie 4, 2011

Sunt si eu in aceeasi situatie. Se poate va rog un sfat din partea d-nei Iuliana sau Ovidiu? Ati facut contestatie, cum a decurs?

Ionut - iulie 4, 2011

Ca referinta, acestea sunt pozele de la „locul faptei”: sh4re.imgur.com/amenda_parcare

Motivarea lor e ca s-a stationat mai mult de 5 minute pe trecerea de pietoni. Dar din poze se vede ca nu exista marcaj pe centru, acolo unde a fost oprita masina (in stanga Logan-ului albastru). Masina parcata paralel, in dreapta, nu a fost ridicata.

Mai precizez ca, in acel moment si in general, pe partea dinspre sosea stationeaza taxiuri.

Se poate va rog sa impartasiti rezultatele demersurilor dumneavoastra? Care e procedura de urmat in acest caz si cam la cat s-ar ridica costurile?

atitudini - iulie 22, 2011

@Ionut
Pot prezenta exemplul dumneavoastra in sedinta Consiliului Local? Aveti si o poza de la politie (adica una dintre pozele lor de justificare)? Eventual si poze cu taxiurile?

Degeaba se intentioneaza binele pe hartie, daca in teren se face prost…

ovidiu - iulie 5, 2011

eu am abandonat fiind din Pitesti; trebuie facuta contestatie in contencios administrativ la ei la sectie si apoi cu raspunsul lor-probabil negativ la judecatoria de sector; dar daca erai chiar pe trecere si ei au poze in sensul asta …e cam imposibil de castigat ; eu am avut-o parcata fix intre cele doua treceri dar perependicular pe poarta politehnicii..oricum succes

94. BASE PIRT - februarie 8, 2011

venilear rau sa le treaca cind leoi descinta EU!

95. Marian - februarie 8, 2011

In Paris tot 150Euro este taxa de ridicare atunci cand se ridica vreo masina. Dar nu se ridica asa ca la noi – abuziv. Se ridica daca incurca circulatia in rest amenda normala si sanatate. Deci astia de la IlCur i-ar putea concura cu succes pe cei din Paris.

96. kalu76 - mai 16, 2011

Hai sa va dau eu o speta de rasul curcilor. In ziua de 14.05.2011 parchez pe trotuar pe Valea Cascadelor pt a merge sa vad preturile la faianta si gresie. Ma intorc si nu mai gasesc masina. Initial era sa fac infarct. Pe urma mi s-au inmuiat picioarele. Era sa ma scap pe mine coolspeak.gif in fine, imi revin si merg la un paznic pe care il intreb daca a vazut pe cineva la masina mea. Imi spune ca mi-au ridicat-o comunitarii. Sun un prieten care imi cauta pe net un nr de telefon si sun la comunitari. Astia imi dau nr de la ”parcul auto” care e de fapt parcul SC Ilcor SRL si acolo imi zice o vita ca masina mea e acolo si ca ma costa 680 lei s-o ridic. Ma inarmez cu rabdare si bani de la bancomat si ma duc acolo cu taxiul. Dau 25 lei lu’ taximetristu’ si ajung la gardienii publici care pazesc firma Ilcor pe banii contribuabililor. Acolo o vaca imi spune ca ea nu are nici o vina ca sa fac contestatie si intr-un fel asa e si platesc, scot masina din haznaua lor dupa care m-am deplasat inapoi de unde mi-au ridicat-o. Am parcat la fel cua prima oara si am mers vis-a-vis si am cerut o ruleta dupa care am masurat trotuarul , masina si locul care ramane liber, facand fotografii in acest timp. Fotografiile vi le pun si voua sa le vedeti. In dispozitia de ridicare, atentie nu proces verbal de constatare a contraventiei ( deci nu am savarsit vreo contraventie), imi scrie agentul Gird Petre, in calitate de „politist local” ca in timp ce era in exercitarea atributiilor de serviciu in Valea Cascadelor a gasit masina mea care se afla stationata pe trotuarul aferent strazii si nu asigura spatiul de cel putin 1m pentru circulatia pietonilor incalcand prevederile HCL S6 nr 4 din 2010. Astfel, el avand o erectie spontana, imi ridica masina si mi-o duce tocmai langa Lacul Morii unde e garajul Ilcor. Acum, daca eram vinovat imi bagam picioarele in ei de 700 lei si ramaneam cu concluzia ca prostia se plateste dar atata timp cat nemernicul ala a savarsit un abuz nu renunt la judecata nici mort. Acum o ora am contactat o avocata si-i dau in judecata ‘tu-le muma-n coor. Pe la 12 ma intalnesc cu ea. Atentie insa, firma Ilcor a incasat 680 lei de la mine iar in cazul in care voi castiga voi fi despagubit de Primaria 6 din banii oamenilor care locuiesc in acest sector. Pai e cinstit ?
Uitati pozele dar am si o filmare in care se vede cum am masurat filmand indeaproape ruleta si departandu-ma apoi de masina sa se vada bine zona. Masina din spatele meu nu a fost ridicata caci agentul s-a gandit mai mult la situatia financiara a proprietarului acestui Tico probabil.

http://img12.imageshack.us/g/14052011205.jpg/

97. Iuliana - iulie 5, 2011

Procesul se desfasoara in doua date, in care te prezinti cu argumente! Atunci cand am parcat eu acolo era pe undeva pe un stalp un semn care arata trecerea de pietoni, dar peste vreo 2 zile, cand am fost sa filmam disparuse! Noi nu am castigat procesul deoarece masina era de firma si trebuia sotul sa fie trecut in procesul verbal. Trebuie sa ai mult curaj si tupeu manierat si castigi cu usurinta! La ultima infatisare, s-a prezentat din partea ILCOR unu la cravata si teapan si sotul s-a cam inmuiat! Asa a fost…..
Stiu ca doamna Gina Turcu a castigat!!!
Bafta!!

98. gina - iulie 6, 2011

Nici nu stiu ce sa mai cred. Am castigat ambele procese la judecatoria sect. 6, dupa lungi suferinte am primit banii de amenda, si atat. Procesele au mers apoi la Tribunal, Curtea de apel, Tribunal si din nou judecatoria sect.6. Ne-ma lasat pagubasi pentru ca ne-am dat seama ca nu ne putem pune cu ei, cu cei din sistem. Cel de la Ilcor care se prezinta la procese este fostul sef al sectiei 21 Politie. In spatele afacerii se afla si primarul sectorului 6. Cu cine sa te lupti??????? Cu un avocat se poate castiga in orice circumstanta, indiferent unde ar fi fost parcata masina. Dar nu toti ne permitem un avocat, mai ales unul care sa fie foarte bun si sa ceara despagubiri morale pentru a putea ulterior sa-l platesti. Deja in acea perioada simteam ca urasc tot ce misca la Ilcor, poate si oameni nevinovati. Si nu am mai putut sa ma degradez uman. Am renuntat. Asta e.

atitudini - iulie 22, 2011

@Gina
Pot prezenta cazul dumneavoastra, pe scurt, in sedinta de consiliu. Va fi una saptamana viitoare.

Sunt de parere ca ridicarea masinilor parcate aiurea este un lucru necesar.
Deasemenea, cred ca ridicarea abuziva, atunci cand sunt zeci de masini parcate chiar aiurea, este mai rau decat a nu face nimic – transforma o idee buna in ceva pervers.

99. atitudini - noiembrie 10, 2011

Pentru ca vad ca postul de fata are inca cititori (si chiar multi: o medie de 5 pe zi, ceea ce inseamna ca foarte multi dintre cei carora li se ridica masina ajung si aici), tin sa precizez ca si mie mi s-a ridicat masina.

Cu acelasi exces de zel (situatie recunoscuta de politia comunitara).

Nu va grabiti cu presupuneri. Am platiti civilizat taxele aferente… Si nu o voi contesta pentru ca legea spune ca nu ai voie sa parchezi la mai putin de 25 de metri de o trecere de pietoni. Eu am parcat la 22 de metri. Pe Raul Doamnei, in Drumul Taberei.

Ce va pot spune e ca Ilcor va mai ridica masini in sectorul 6 doar pana la anul.

Cum? De ce?

Pai va fi o schimbare. Mare. Cu ajutorul cetatenilor din sector. Si Ilcor va fi unul din lucrurile ce se vor schimba.

Se vor ridica masini in continuare. Dar nu haiduceste. Nu in stilul actual ce seamana prea mult cu jocul de-a hotii si vardistii.

Se vor ridica (amenda) masinile nesimtitilor care nu pot merge mai mult de 3 metri pe jos si de aia blocheaza o banda, ca au treaba la shaormarie sau la banca…

Nu se vor mai pandi locurile unde fraierii parcheaza unde gasesc loc, pentru ca primarul inca nu a reusit scamatoria cu locurile de parcare.

Voi reveni cu detalii. Pana atunci va pot spune ca am sesizat primarul de mai multe ori pe tema ridicarilor haiducesti de masini. Sesizari venite de la voi. Cu cazuri concrete. Cu poze. Azi am vorbit si cu seful politiei comunitare. Primarul stie si nu-i pasa. Seful politiei comunitare spune ca el a facut tot ce s-a putut…

Eu cred ca se poate face mai mult :)))

100. ionut - decembrie 19, 2011

Cine a avut probleme cu agentul Gird Petre din sectorul 6, si vrea sa discute cu dumnealui, il poate gasi la nr. de telefon 0730449710 sau pe messenger gpetre_ro@yahoo.com sau la dansul acasa pe Ecaterina Varga nr. 8

atitudini - decembrie 20, 2011

🙂

101. kalu76 - decembrie 20, 2011

as vrea sa-i vad fata aia de taran coclit…..maine am infatisare la proces……va tin la curent……vreau sa plateasca si coclitul asta care probabil mananca de la Ilcor ca sa ridice cat mai multe masini……va povestesc ce greseli grave au facut cei de la pol. loc. intr-un raspuns catre mine…..

atitudini - decembrie 20, 2011

Astept cu interes!

E stat in stat. Si de toate abuzurile astea se stie de mult timp. Reactii? Dupa cum se vede…

102. alexcustodia - ianuarie 22, 2012

Cautam ceva referinte despre cat de legal se ridica masini in S6 Bucuresti si ma bucur mult ca am gasit acest blog care pentru mine chiar este ” de atitudine”. Va multumesc tuturor celor care ati postat aici si va urez succes in toate demersurile facute in scopul invingerii acestui sistem ticalosit.

atitudini - ianuarie 22, 2012

Merci de apreciere.

Si eu sunt un fericit posesor de taxa ridicare auto din noiembrie 2011 🙂
Din fata blocului…

Vor fi si noutati pe tema ridicarilor auto in Sectorul 6 cat de curand. Sper ca de bine.

Spor!

103. Jos Poteras! Corupţie tupeu, Argumente contra | CE-I CU NOI? - iulie 26, 2012

[…] să aibă un anumit număr de autospeciale, o anumită suprafață de teren disponibil etc – DETALII AICI). Este un exemplu evident de favorizare a băieților deștepți, care bineînțeles că vor cotiza […]

104. Jos Poteras! Coruptie si tupeu la Primaria Sectorului 6. Argumente impotriva PDL. | CE-I CU NOI? - iulie 26, 2012

[…] să aibă un anumit număr de autospeciale, o anumită suprafață de teren disponibil etc – DETALII AICI). Este un exemplu evident de favorizare a băieților deștepți, care bineînțeles că vor cotiza […]

105. kalu76 - martie 12, 2013

vineri am înfățișare la Tribunalul București….sunt aproape de a câștiga…

Iuliana - martie 13, 2013

Bafta multa si sa ne anunti ce ai facut!!!!

kalu76 - martie 18, 2013

vești proaste ! am pierdut pe fond și e numai din cauza avocatei….e slabă și o voi schimba căci mi-am dat seama în timpul procesului că vorbește aiurea….nici nu a știut ce să atace și cu mine susținea că va face într-un fel așa cum am convenit iar acolo s-a pierdut cu firea….juristul poliției locale își nota concluziile și răspundea la ele iar asta uita ce trebuie să susțină și se încurca în articole….

Iuliana - martie 18, 2013

Chiar imi pare rau daca ai avut si asa zisa avocata! Poate nu avea permis… cine stie! Oricum, eu sunt de parere ca daca sustii si stii ce sustii si ai tupeu manierat castigi!

106. pozedecat - mai 6, 2013

Dupa 7 luni de la amenajare au trasat marcajele si am facut contractul pentru parcarea de resedinta. Foarte competent contractul :)) Imi spune ce cazul de forta majora – in caz de revolutie, conflict armat samd dar nu-mi spune care este intervalul orar in care beneficiez de exclusivitatea pentru care fac acest contract de inchiriere !! Apoi nu mi se comunica in niciun fel ce procedura am de facut cand mi se ocupa abuziv locul. Ceva de genul: „In temeiul HCGMB ori HCLS6 intervalul orar … parcarea abuziva se semnaleaza la …”
Rahat de juristi are S6 ?

107. pozedecat - mai 6, 2013

In plus, nu stiu ce eminenta cenusie a „gandit” organizarea locurilor de parcare caci nu numai ca dispozitia este incomoda dar culmea este ca in dispunerea mai comoda ar fi incaput si mai mult cu vreo doua-trei masini …

108. Geraldine - iulie 18, 2013

Can I still get a Help With Debt after filing for bankruptcy is the place that provides you one-stop solution
for all your car needs.

109. david - septembrie 7, 2013

niste hoooooooooooti, niste nenorociti, niste bulangii…oricum si-au facut foarte multi dusmani…abuziv ridica masinile, la comanda…am auzit si discutii…de-ar crapa in flacarile iadului cu banii care-I iau de la oameni……….huaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

110. Mr.McDonald - octombrie 1, 2013

BUNA ZIUA

Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a achita facturile sau de a începe o nouă afacere, atunci nu căutați mai mult, numele meu este Mr.McDonald „Ne sunt certificate companii de împrumut care oferă orice asistență financiară pentru persoanele care au nevoie de ea, și că e-mail noastră facem nu ezitati sa Va rugam sa ne trimiteti un mesaj folosind: {mcdonald_loanfim07@yahoo.ca}
Informații împrumutat};

Numele complet: ..

Sex: ….

Starea civila: ..

Adresa: ..

Oraș / Cod poștal:

Tara: ..

Data nașterii: ..

Suma împrumutului nevoie de: ..

Termen: ..

Venituri: ..

Ocupația: ..

Scopul creditului: ..

Telefon: ..

Fax: ..

ați aplica pentru un împrumut on-line înainte?

E-mail: ……… mcdonald_loanfim07@yahoo.ca

Cel mai bun ceea ce privește Mr.McDonald

111. Echipament de lucru - martie 10, 2014

I got this website from my friend who told me on
the topic of this web page and at the moment
this time I am visiting this site and reading very informative articles at this
place.

112. duplicate acte - mai 16, 2015

SC HC Logistik Best Team SRL este o firma dinamica al carei principal obiect de activitate il constituie operatiunile de logistica, reprezentarea beneficiarilor pentru inmatriculari
auto, numere provizorii si Registrul Auto Roman.

Activitate secundara a firmei o prezinta transporturile de autoturisme,
marfuri generale si agabaritice.Suntem o echipa de profesionisti, de
oameni competenti si determinati, cu o vasta experienta in domeniul,
ceea ce ne oblige sa oferim servicii de inalta calitate.

Fiecare client este foarte important pentru noi tocmai de aceea, orice
problema o tratam cu maxima seriozitate si promptitudine.

Mentinerea unei bune relatii de comunicare ne-a facut
sa ne mentinem clientii fideli, sa rezistam pana acum
si cu siguranta ne va sustine dezvoltarea societatii pe viitor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: