jump to navigation

Disonanta cognitiva electorala Mai 18, 2009

Posted by atitudini in Experienta de campanie.
Tags: , , ,
trackback

Disonanta cognitiva in imagini

Disonanta cognitiva in imagini

Foarte interesante reactiile cu care te intalnesti pe strada… Daca as fi psiholog, probabil ca as fi fost intr-o stare de extaz stiintific, avand la dispozitie atata material de studiu.

Fiind insa un simplu practician in ale politicii, ceea ce pentru un psiholog este material didactic, pentru mine este „cosmarul” zilnic.

Si aici vine exemplul, chiar din actuala campanie electorala pentru europarlamentare. Nu este insa specific acestei campanii.

Intr-una din actiunile de teren, m-am oprit pentru un minut pentru a intra intr-o farmacie. Normal, eram „branduit” cu tricoul galben cu albastru si sapca de rigoare. Intreb de ce aveam nevoie si mi se raspunde de catre doamna mai in varsta de dincolo de tejghea: „pai daca ne dati si noua un tricou si o sapca din alea ca ale dumneavoastra, va dam”.

Ce sa zic… „doamna, deocamdata avem doar materiale tiparite, este altfel de campanie, incercam sa convingem de seriozitatea campaniei si nu este cazul sa iesim cu materiale de tipul brichetelor, pixurilor, tricourilor si altora asemenea…” Nu prea am convins… „aaaa, pai doar asa, hartii???”

Multumesc frumos si ies din farmacie. Simtind oaresce remuscari, ma intorc o ora mai tarziu, cu un tricou si o sapca din rezerva strategica…

Le dau doamnei din spatele tejghelei si ce intrebare primesc: „Si de unde ati avut bani sa faceti tricourile astea? Nu puteati sa dati banii la oameni?”

De aici incolo incepe deliciul psihologilor si „cosmarul” meu…

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: