jump to navigation

Despre subteranele parcarilor supraterane… Octombrie 11, 2009

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Povesteam intr-un post mai vechi (Ridicarea masinilor in sectorul 6 – contract cu dedicatie) despre parcarile din sectorul 6…

De atunci a aparut inca o oportunitate de scos banutzi: parcarile supraterane!

Varianta de sector 6 a baietilor destepti - baiatul SMART

Varianta de sector 6 a baietilor destepti - baiatul SMART

La prima vedere, varianta e ideala pentru sectorul 6. La fel de ideala este si pentru niste baieti destepti. Si cum sa nu fie, daca pentru idee sunt alocati 40.000.000 EURO (pentru pensionarii cititori de bloguri, se citeste asa: patruzeci de milioane de EURO, si se citeste cu cutia de distonocalm in apropiere). Iar banutii ajung pentru fix 200 de parcari d’astea aeriene.

Acum e foarte interesant cum se cheltuie banii. Nu e interesant pentru gibonii care merg pe principiul ca nu conteaza cum se cheltuie, atata timp cat se face ceva (de parca impozitele ni le platesc locuitorii planetei Marte si de parca ne e complet egal daca de aceeasi bani se cumpara 200 de parcari sau 400).

Am dat peste link-ul asta:  Parking Tower System pe ziare.com. Baietii astia (chinezi nu coreeni cum sunt cei care livreaza parcarile lui Pateras), au preturi de 2.000 USD – pana la 5.000 USD pe locul de parcare.

Poteras le achizitioneaza la 17.000 EURO pe locul de parcare.

Daca ne apucam sa facem niste calcule, un simplu distonocalm nu mai e suficient…

Aceeasi „Marie”, dar cu o plarie mai ieftina

Aceeasi „Marie”, dar cu o plarie mai ieftina

Aceeasi „Marie”, dar cu o plarie mai ieftina

Parking Tower System

Parking Tower System

Parking Tower System

Parking Tower System

Easy parking system

Easy parking system

Luat la intrebari de ziarul Ring, omul a inceput sa ne explice diferenta intre baietii destepti si baiatul SMART:

EXPLICATIA 1: „Potrivit primarului Poteraş, acestea au fost cumpărate de la Tettas Ltd prin procedura de „încredinţare directă”, fapt ce încalcă însă art. 19 al Legii licitaţiilor publice, care spune că prin acest procedeu se pot achiziţiona doar produse sau servicii cu o valoare mai mică de 15.000 de euro. „Era singura firmă care distribuia aceste produse, şi le-am cumpărat prin încredinţare directă a contractului”, ne-a explicat Poteraş care, mai mult, a deschis acum o licitaţie pentru alte parcări „inteligente”, în valoare de cinci milioane de euro şi pe care intenţionează să le dea aceleiaşi firme.”

EXPLICATIA 2: „Când a auzit că e posibil să fi încălcat legea, Poteraş a schimbat declaraţia şi ne-a spus că, de fapt, pentru cele trei parcări deja construite a fost organizată o cerere de ofertă unde s-a prezentat doar o singură firmă.”

EXPLICATIA 3: „…reprezentanţii biroului de presă al primăriei ne-au dat a treia variantă: parcările au fost cumpărate prin procedura de negociere fără publicarea unui anunţ prealabil, pe motiv că nu mai există altă firmă pe piaţă.”

COMPLETAREA 4: „„ring” a descoperit că, în aceeaşi perioadă, la Primăria Baia-Mare şi-au prezentat oferta două firme care importă parcări metalice supraetajate: cea care a încheiat afacerea cu sectorul 6, dar şi un alt distribuitor, Katopark.”

In aceste conditii, ii invit pe locuitorii si firmele sectorului 6 sa isi plateasca cu constinciozitate impozitele deoarece e mult de platit la aceste parcari si de „incasat”…

SI REPEDE! Ca urmeaza campania electorala, iar voturile costa!

Reclame

Comentarii»

1. Ketelina - Octombrie 14, 2009

Dupa calculele mele, o parcare ar costa 200.000 Euro. Iar o parcare de-asta are vreo 12 locuri (parca asa am citit eu in ziarul Primariei Sector 6, sau ma rog, al lui Poteras, ca tot apare la fiecare numar pe prima pagina).
Daca mai fac un calcul, un loc de parcare costa aproximativ 17.000 euro (am mai calculat si eu o data, nu de alta, dar sa nu zic ca am terminat ASE-ul de pomana)

Doua intrebari am:
1. Cat plateste un locuitor al Sectorului 6 anual pentru un loc de parcare?
2. In primaria aia exista niste idioti de profesie, sau dom’ primar este singurul? (sau nu asa se numesc oamenii cu idei? 😀 oops…)

atitudini - Octombrie 14, 2009

Decizia luata la nivel de primarie este de a se plati 100 lei/an/loc de parcare.

Mie personal mi s-a parut putin… imi iese un 56 de ani doar pana se acopera costul parcarii (fara sa mai iau in calcul costurile de operare, intretinere si faptul ca in niciun caz nu sunt programate sa functioneze 56 de ani…).

In sedinta Consiliului Local cand s-a luat aceasta hotarare am propus o suma mai mare. Motivatia, dincolo de aspectul economic (desi o primarie nu se conduce ca o firma dar nici ca si cum ar administra banii nimanui), vine si din caracterul de „lux” al acestor parcari…

Nu am reusit sa conving colegii de la PSD si PDL…

2. zeka1985 - Octombrie 23, 2009

asa suntem noi romanii…. cand se face nu e bine ca e prea scump, cand nu se face, ca de ce nu se face si tot asa. care e problema? e o problema ca poti parca 24 de masini pe 4 locuri de parcare? avem o infrastructura asa de evoluata incat sa avem fiecare cate un loc de parcare? ce preferati dragi romani, ca banii astia sa se opreasca in buzunarul unora fara ca noi, platitorii de taxe, sa nu ne alegm cu nimic? macar asa ne alegem si noi cu ceva

atitudini - Octombrie 23, 2009

@zeka1985

Nu va suparati ca va intreb… atunci cand mergeti sa cumparati o paine, care costa 1 leu, daca dati pe ea 5 lei, plecati de acolo cu multumirea ca „bine ca mi-a dat o paine” sau „mama lor de hoti”?

Am senzatia ca sunteti in prima categorie si din cauza unor astfel de oameni exista si astfel de contracte! Pur si simplu nu ii pasa nimanui, chiar daca sunt banii fiecaruia…

Exista si o vorba: „Este imoral sa ii lasi banii unui fraier!”

Concluzia e ca la asa cetateni asa politicieni. Nu o sa se schimbe nimic pornind de la politicieni. Politicienii sunt tot romani si sunt alesi tot dintre romani… Cand s-or schimba romanii, or sa se schimbe si politicienii!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: