jump to navigation

Repere si Modele / Tudor Chirila vs. Maica Tereza Noiembrie 21, 2009

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
trackback

Am cateva intrebari:

– daca pana la 50 de ani nu ti-ai ales singur repere morale si un model in viata, mai poate cineva sa o faca pentru tine?

– in Romania de azi, cine are cea mai mare nevoie de repere (nu reper) dupa care sa se ghideze?

– ce poate intelege un licean din Corabia sau un student din Targu Jiu dintr-un model gen „Maica Tereza” daca el nu are in apropiere niciun reper dupa care sa se ghideze?

– ce este mai util: ceva apropiat, tangibil, pe care il poti intelege sau o idee abstracta, nedefinita, atunci cand vorbim de exemple care sa ne faca sa intelegem diferenta dintre corect si incorect sau bine si rau?

Iar ceea ce intelegem noi de aici este ca:

Tudor Chirila Maica Tereza

In special tinerii au nevoie de repere corecte in viata. Dar reperele trebuie sa fie in primul rand intelese, reale, nu abstracte.

Presedintele trebuie sa fie la randul sau un reper. In intreaga societate.

Ma bucur ca Antonescu a avut curajul sa faca aceasta nominalizare. Ma bucur ca cel putin a fost deschisa o discutie. Si cel mai mult ma bucur ca inca exista repere in societatea noastra dupa care generatiile noi sa se orienteze in gasirea propriilor modele!

P.S. Cineva are chiar in propria casa un model moral… dar in afara casei promoveaza „modele” gen Ridzi, Udrea si Anastase. Ce sa intelegem din asta?

Anunțuri

Comentarii»

1. ateologu - Noiembrie 21, 2009

Cei care cred în democraţia adevărată au doar două opţiuni duminică:
– votul ca aici: http://www.youtube.com/watch?v=WReTbvWd_mg
– votul anulat

Dar în niciun caz să stea acasă, că aşa nu se schimbă nimic.

2. fragmentariumpolitic - Noiembrie 21, 2009

1. Crin Antonescu va ramane in istoria postdecembrista a Romaniei drept liberalul care a declansat revolutia bunului simt.
2. Privind intrebarea din PS: lumea va gasi cat de curand raspunsul, deoarece un om poate minti toata viata pe cineva sau poate minti toata lumea un timp, dar nimeni nu poate minti tot timpul pe toata lumea !

3. atitudini - Noiembrie 22, 2009

@ateologu
Am vazut clipul. Bine facut. Dar mai e pana la „profi”.
Mi-am mai exprimat opinia in legatura cu Remus.

E la inceput de drum. Mai trebuie sa se domoleasca, are inca atitudinea unui „cruciat”. Nu asa se castiga razboaie.

Ar reusi mai multe cu sustinere. Sau in mediul sau, neguvernamental, dar cu mai multa aplecare catre rezultat. Cand stii ca nu poti obtine 100%, poate e mai bine sa asiguri un 50% care ti se ofera, decat sa pierzi evident 100%. Ii urez succes si rabdare in cariera.

Ai uitat a treia optiune de vot: CEL POZITIV – CRIN!

4. Otto Pop - Noiembrie 22, 2009

Şi eu sunt de partea lui Crin, e adevărat că sunt şi liberal. Îl susţin pe Crin Antonescu şi voi vota astăzi NU la Referendum!

5. Justice4all - Noiembrie 22, 2009

Ok, repere tangibile!….Dar in conditiile in care ii ai in spate, chiar la modul propriu, in gradena sustinatorilor pe oameni ca Neagu Djuvara sau Lucia Hoosu Longin – cea care a redat ceva din demnitatea Poporului Roman cu „Memorialul Durerii” – …..De ce totusi, Tudor Chirila??????

6. ciprian blidaru - Noiembrie 22, 2009

Sincer sa fiu intrebarea a fost grea pentru ca nu e usor sa dai un exemplu de personalitate publica morala in Romania zilelor noastre. Spatiul public abunda de impostura si ticalosie, de la ziaristi la politicieni si mergand pana la intelectuali. Cu toate acestea raspunsul lui Crin Antonescu mi s-a parut defectuos. Un aparator al drepturilor homosexualilor nu poate fi un exemplu de moralitate publica. Dincolo de acest moment, problema cu Crin Antonescu este mai serioasa. Atacandu-l abia la final pe Geoana a aratat ca scopul lui nu a fost intrarea in turul doi. Daca si-ar fi dorit asta l-ar fi atacat pe Geoana dinainte de campanie pentru ca stia ca e adversarul sau pentru accederea in turul II. Se confirma in felul acesta speculatia ca Antonescu a fost aliatul PSD impotriva lui Basescu si nimic mai mult. Voturile sale vor inclina balanta in turul II. Acum e drept ca toate voturile PNL nu vor putea merge unde spune Crin, dar probabil ca vor merge spre Geoana. Pacat ca cel care putea fi o noutate in politica s-a lasat antrenat in aceasta coalitie anti-Basescu pusa la cale de Iliescu, Voiculescu, Vantu si Patriciu.

7. Justice4all - Noiembrie 22, 2009

P.S. Oricum, recunosc ca Tudor Chirila este un tanar cu foarte mult talent, avand momente de inspiratie creativa aproape de geniu!

8. Călin Diaconu - Ianuarie 4, 2011

Sfântul Pavel ne ajută simplificând lucrurile. Putem avea mulţi învăţători … dar câţi părinţi avem cu adevărat fiecare?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: