jump to navigation

Parteneriatul pentru Timisoara – a fost semnata trecerea in istorie a lui Basescu Decembrie 2, 2009

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Pentru ca majoritatea au vazut doar cateva „costume” care au semnat ceva si cateva zeci de oameni spontan organizati, cred ca e necesar si un pic de continut.

Mesajul este urmatorul:

Ne-am saturat de scandaluri. A venit timpul sa construim!

Ne-am saturat de scandaluri. A venit timpul sa construim!

Mai jos, aveti textul integral al „Parteneriatului pentru Timisoara”, inclusiv anexa care se refera in mod specific la orasul de pe Bega.

Parteneriatul pentru Timişoara

Noi,

Gheorghe Ciuhandu – preşedinte CNC-PNŢCD, primarul municipiului Timişoara,

Mircea Geoană – preşedinte PSD, candidat la Preşedinţia României,

Klaus Iohannis – preşedinte FDGR, propus pentru funcţia de prim-ministru,

Crin Antonescu – preşedinte PNL

„Astăzi, 1 Decembrie 2009, la Timişoara, constatăm că la 20 de ani de la momentul în care aici a izbucnit Revoluţia care ne-a adus libertatea, speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre timişoreni au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit. Astăzi, la 20 de ani de la începutul Revoluţiei, România este o ţară fără un guvern legitim, măcinată de conflicte artificiale, o ţară în prag de colaps economic.

Incompetenţa, reavoinţa şi jocurile de interese ale celor care deţin în acest moment puterea politică în România se reflectă şi în plan local. Timişoara, considerată pe bună dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social şi cultural pentru oraşele României, recunoscută ca pol naţional de creştere în documentele oficiale ale statului român, este vitregită în favoarea unor comunităţi conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care gravitează în jurul preşedintelui Traian Băsescu şi al guvernului PD-L.

La 20 de ani de la începutul Revoluţiei, timişorenii constată că oraşul lor este mereu pe ultimul loc în ceea ce priveşte interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore şi susţinerea proiectelor de interes municipal.

De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, împreună cu formaţiunile politice pe care le reprezentăm, ne asumăm obligaţia de a împlini aspiraţiile timişorenilor, readucând Timişoara acolo unde îi este locul câştigat prin sacrificiu, prin muncă, printr-o administraţie corectă şi eficientă, dedicată interesului public.

Principiile şi obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timişoara:

1. Descentralizarea economică şi financiară

2. Depolitizarea administraţiei publice

3. Susţinerea tuturor proiectelor de importanţă majoră ale municipiului Timişoara

Pentru îndeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timişoara semnatarii hotărăsc următoarele:

1. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale

2. Crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis”

Gheorghe              Mircea                      Klaus                          Crin

Ciuhandu             Geoană                     Iohannis                    Antonescu

ANEXA 1

Proiecte de importanţă majoră pentru municipiul Timişoara

 1. Acţionariat local CJT – PMT la Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara
 2. Construirea unui drum rapid Timişoara – Cenad
 3. Finalizarea centurii ocolitoare a municipiului Timişoara
 4. Înfiinţarea institutului oncologic Timişoara şi finalizarea clădirii spitalului
 5. Includerea Timişoarei în programul naţional de reabilitare a clădirilor istorice
 6. Transferul în administrarea Municipiului Timişoara din administrarea Ministerului Apărării Naţionale a unor locaţii care, din cauza restrângerii activităţii ministerului, nu le mai sunt necesare
 7. Construirea unei săli polivalente în apropierea stadionului Dan Păltinişanu
 8. Emiterea unei hotărâri de guvern pentru includerea unui teren în proprietatea Municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local în vederea extinderii Pieţei de Gros Timişoara în zona Ovidiu Balea
 9. Finanţarea lucrărilor de construcţie a centurii feroviere pentru traficul de persoane şi marfă.
 10. Facilitarea negocierilor între reprezentanţii Municipiului Timişoara şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai CFR în vederea devierii/supraînălţării liniei de tren ce străbate centrul municipiului, producând perturbări majore de trafic urban
 11. Sprijin pentru acoperirea deficitului de teren în vederea reconstituirii precum şi a constituirii dreptului de proprietate
 12. Realizarea unei căi ferate directe Timişoara-Szeged

Documentul arata asa (cu multumiri lui Ion de la Chiulesti):

Parteneriatul pentru Timisoara - documentul original

Parteneriatul pentru Timisoara - documentul original

Acest parteneriat este sustinut de:

Sustinatorii Parteneriatului pentru Timisoara

Sustinatorii Parteneriatului pentru Timisoara

Exista si o justificare a manifestarilor anti-comuniste de la Timisoara sau Bucuresti. Aceasta „masinatiune” este sustinuta de comunisti notorii, printre care, in afara de cei de mai sus, se mai afla si (cu multumiri lui Cosmin Dan):

Un comunist notoriu, un aparator al lui Ceasusescu, un om care nu a avut nimic de-a face cu evenimentele din decembrie 1989 si acum vrea sa confiste tinerilor rezultatele revolutiei!

Un comunist notoriu, un aparator al lui Ceasusescu, un om care nu a avut nimic de-a face cu evenimentele din decembrie 1989 si acum vrea sa confiste tinerilor rezultatele revolutiei!

Dar dintre toate, cea mai elocventa imagine este urmatoarea. A fost extrasa prin mijloace parapsihologice, cu ajutorul serviciilor secrete ruse, aceleasi care il manipuleaza pe Geoana si vor sa fure viitorul Romaniei. Ea face parte din cel mai negru cosmar pe care l-a avut Basescu in ultimii 5 ani (cu multumiri tot lui Cosmin Dan):

Imagini din cosmarul lui Basescu, obtinute cu ajutorul KGB si GRU

Imagini din cosmarul lui Basescu, obtinute cu ajutorul KGB si GRU

Cel mai interesant este ca se pare ca Basescu nu se va mai trezi niciodata din acest cosmar…

Anunțuri

Comentarii»

1. Ligia - Decembrie 2, 2009

Aberant tratat. Şi ruşinos. Tătuca Iliescu, şeful lui Geoana, nu ne-a spus nici azi cum au stat treburile la Timisoara. Că doar el a preluat hăţurile la revoluţie şi ştie multe. Au murit oameni acolo si niciun vinovat arestat, niciun terorist dovedit. O manevră politică de doi lei, ca intreaga campanie a PSD de altfel, care a mers pe filme trucate, lovituri sub centură şi cărţi inventate.

2. martzian - Decembrie 2, 2009

cred ca doar i-ati ridicat mingea la fileu. 🙂 ce ma distreaza este faptul ca va comportati ca niste hiene in dosul patratos leulul; stati adunati impreuna sub haina tatucului, paralizati de frica lui si asteptand noi ordine. chiar daca nu va iesi presedinte, multa vreme veti avea cosmaruri… iar dumneavoastra scrieti cu un soi de spume furibunde si care miros a impotenta de a nu putea fi acea forta politica de care aveam nevoie ca tara. revolutia bunului simt s-a dovedit a fi, pana la urma, un simplu balon de sapun… spun asta pentru ca metodele politicii dumneavoastre ne par acum mult mai mizerabile chiar si decat ale lui.

3. un timisorean - Decembrie 3, 2009

Ma uit la la cele teri , fotografii de mai sus , o data cu o imensa scarba , a doa oara cu uimire iar a tria oara cu groaza: – de ce cu scarba ? – Pentru ca vad acel personaj marunt din mijloc care sta , teatral , cu mina la piept lucru care il face la fel de penibil ca si atunci cind s-a dus sa pupe mostele in bucuresti , sfidind acele femei care stateau la rind de ore bune in frig iar personajul de mai sus facea pe „religiosul nemului ” acest personaj penibil , care se vrea presedintele romaniei se numeste Mircea Geoana , liga acesta in stinga sta „trompeta liberala” in persoana d-lui Crin care cu o saptamina inainte ii cerea SOCOTEALA , cu o minie proletara gen „POSTELNICU” si spunea ceva de „rusia” pe un ton rastit , astazi paradocxal este „tompeta primului” si in plus cara si „pianul”. Domnule Crin cind ai fost „barbat” atunci s-au acum ? iar linga cei doi corifei ai dreptatii stau cele doua „brenduri expirate” Johanis si Ciuhandu – de ce cu uimire? pentru ca vad o „stafie” al marelui dizident Dinescu , pe care in 1989 , il respectam ca pe un adevarat barbat cu un curaj imens , astazi micut , umil , casra si el „pianul” lui tatuca ILIESCU si nu numai ca il cara dar il si „lustruieste” cind i se cere , draga domnule Dinescu ai ajuns ca si „cinele PATROCLE” te guduri si te bucuri cind te baga in sema „tatucu al batrin”. De ce cu groaza – pentru ca vezi doi oameni care au facut odata ceva si la care te uitai cu admiratie si astazi i-ti dai seama ca au fost doua petarde fisite , ma refer la DINESCU si CIUHANDU.Domnule Dinescu pe cei doi CATELUSI , vorbesc de cei doi moderatori – justitiari – lachei de la prima tv care manica graunte din palma lui Vintu , ii inteleg intru-n fel ei o fac pentru ca altfel mor de foame , dar pe dvs, domnule dinescu nu va inteleg de ce a-ti ajuns un „PATROCLE”

4. Scrisoare către liberali « Un blog cu atitudine - Decembrie 5, 2009

[…] –          la coaliţia parlamentară se adaugă şi forţe politice neparlamentare, un exemplu în acest sens fiind acordul semnat la Timişoara, cu PNTCD (îl găsiţi aici); […]

5. un ardelean - Decembrie 6, 2009

ma apuca greata cand privesc acesti monstri kgb-bisti in frunte cu sclerozatul dinescu, acest personaj odios implicat in uciderea lui marin preda, acesta nonvaloare care se crede poet de doi bani. daca vom ajunge sa ne conduca asemenea jeguri, inseamna ca ne meritam soarta. totusi am incredere ca romanii stiu sa nu mai voteze pe acesti corupti comunisti in spatele carora se afla marii mafioti in fruntea lor fiind bolsevicul iliescu. geoana, antonescu si ciuhandu, in nemernicia lor (vorba marelui actor dinica) nu stiu ca „tratate” se semneaza intre state, dar probabil ei cred ca vor un nou stat comunist. niciodata ardelenii adevarati nu vor vota asemenea persoane odioase. sa ne fereasca bunul dumnezeu sa ajungem din nou pe mana lor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: