jump to navigation

Două „grele”: 1. Operaţiunea „Taurul” şi 2. Tensiuni între Băsescu şi adevarţii „moguli” ai lumii Decembrie 12, 2009

Posted by atitudini in International, Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

1. Operaţiunea „Taurul” (citită pe blogul Roxanei, via Ovidiu Ohanesian)

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare, afirmă că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente  pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu. Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având numele de cod „Taurul”. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti. Potrivit surselor STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15,  toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv, doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 06.12.2009, ora 1,30. Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi.

2. Un comentariu apărut pe blogul domnului Mihai Mălaimare, la articolul din 8 decembrie:

ROBERT HORVATH NEW YORKTENSIUNE INTRE USA SI ROMANIA
SUA, RUSIA, GERMANIA SUNT PENTRU GEOANA.
Alegerile din Romania divizeaza administratia Obama. In timp ce Vicepresedintele Biden este de partea lui Geoana, Secretarul de Stat Clinton cere precautie in aceasta directie. Presedintele Obama a fost anuntat cu o zi inainte de anuntul final, ca Basescu incearca o lovitura de stat. Ambasadorul USA la Bucuresti a cerut o audienta la Basescu dar a fost refuzat. Surse sigure anunta ca i decursul acestei dimineti, Obama la intalnirea Leon Panetta directorul CIA a ordonat masuri speciale. ” NU VOM ACCEPTA UN NOU MILOSEVICI” a spus Presedintele American referandu-se la Traian Basescu. Cu alte cuvinte sunt de aseptat noi mari surprize. Timp de patru zile, de marți pînă sîmbătă, Cozmin Gușă, principalul consilier al lui Mircea Geoană, s-a aflat la Washington, unde a avut întrevederi cu repezentați ai Casei Albe, ai Departamentului de stat, ai Congresului SUA, ai Institutelor Democrat și Republican.
Ca urmare a acetor discutii Ambasadorul SUA la Bucuresti a incercat a doua oara sa explice pozitia americana in legatura cu fraudarea alegerilor ,dar presedintele Romaniei a respins orice interferenta americana. Presedintele Basescu a exprimat aceiasi ideie in discutia telefonica avut-o cu Vice Presedintele USA , .Biden. Acesta a avut o convorbire telefonica cu Presedintele RusIei in legatura cu criza politica de la Bucuresti. Desi victorios in alegeri presedintele Traian Basescu pare complect izolat pe plan international. WALL STREET JOURNAL comenteaza: Geana este preferat atat la Moscova cat si la Wasington ” Germania a imbratisat proiectul
Yohannis cu entuziasm. Probabil Basescu gaseste sprijin doar in capitalele …………Cubei si a Coreiei de Nord.
Robert Horvath for Nipon Press Europe. 9 Decembrie 2009

În încheiere, subscriu şi eu la părerea Roxanei, cum că această primă decizie a Curţii Constituţionale e doar amăgire şi, mai ales, argument pentru a spune luni că totul a fost democratic, alegerile sunt OK, nici usturoi n-au mâncat şi nici gura nu le-a mirosit. A fost impresia pe care am avut-o din secunda în care am aflat ştirea. Văd că şi alţii o au, independent…

Voi ce ziceţi?

__________

Later edit.
Ca sa nu înghit găluştele astea chiar aşa, pe nemestecate, mi-am făcut datoria şi am verificat menţiunea din The Wall Street Journal. Surpriză? SE CONFIRMĂ!

Link-ul e aici.

Aş mai remarca următorul citat:

„We have a feeling of mistrust in these elections which we haven’t had since the collapse of communism 20 years ago,” said Alina Inayeh, director of the Black Sea Trust, a policy institute.

extras dintr-un articol apărut în aceeaşi zi în WSJ.

Puteţi să citiţi şi articolele ulterioare, chiar de azi, aici şi aici.

Interesant e că se confirmă şi vizita lui Guşă la Washington, şi foarte credibil, pentru că această confirmare vine chiar de la „adversar”:

Exemplar pentru acest demers este vizita d-lui Cosmin Gusa la Washington. Intensitatea sustinerii de care d-l Geoana s-a bucurat in Partidul Democrat poate fi usor descifrata din agenda intalnirilor aranajate de amicii sai pentru pitorescul personaj mai sus amintit. Acest Austin Powers-International Man of Mistery, Varianta Pan-Ortodoxa, a ajuns, conform propriilor declaratii, coroborate cu surse din Washington, pana la Casa Alba unde a fost primit de consilieri ai Vice-Presedintelui Joe Biden.

Tot articolul îl găsiţi aici. Atenţie cum îl citiţi, e scris de Dragoş Paul Aligică. Unul de aceeaşi factură cu Cristian Preda, Patapievici etc. Fost liberal, reciclat contra cost în aparatul de la Cotroceni.

Normal, ideile sunt susţinute şi de Tismăneanu. Ştiţi cum e: dai într-unul ţipă doi. Găsiţi aceleaşi idei de la Aligică într-un articol de pe blogul lui Tismăneanu aici.

Reclame

Comentarii»

1. danut chidon - Decembrie 12, 2009

cer speculatii ! Traian basescu este Presedintele Romaniei ! Iar psd cel mai corupt partid politric …

2. atitudini - Decembrie 12, 2009

@Danut Chidon
Sa stii ca ai dreptate. In ambele privinte.

Si as dori sa mai fac cateva precizari:

1. mandatul lui Traian Basescu se termina atunci cand noul presedinte depune juramantul (Art. 83, alin 2)

2. Nu stiam ca e o competitie la „cine e cel mai corupt partid”. Imi pare rau ca PD-ul a pierdut-o. Dar la cel mai corupt, poate se schimba situatia…

3. Simplul fapt ca ai aparut aici si ti-ai dat cu parerea ma face sa cred ca e serioada treaba. Te cunosc. Ti-am vazut blogul. Am vazut ce scrii. Ce nu am vazut nicio data la tine: argumente. La lozinici esti bun. Cam de lemn, cam din anii ’50… dar stii vorba unui inaintas de-al tau: „cantitatea e o calitate in sine”. Ii faci onoare!

Te mai astept. Si iti multumesc ca te-ai deranjat… imi da speranta!

😀

3. Vania - Decembrie 13, 2009

Lozincile sunt, uneori, suficiente…

Oricum, importantă îmi pare atitudinea celor trei state, Rusia, SUA şi Germania. Oarecând, s-a mai pus cineva cu ele (poate Germania conta mai puţin atunci)…

4. octavpelin - Decembrie 13, 2009

Basescu a fost izolat ca un ciumat la Ce de iarna de la bruxelles,intrucat USA,Germania,Franta,Anglia si Rusia nu-l mai vor pe acesta intrucat a tensionat relatiile intercomunitare internationale,o zi frumoasa 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: