jump to navigation

Mintea de pe urmă Ianuarie 19, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

În şedinţa din 15 ianuarie, Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Bine-înţeles, textul nu este încă disponibil… De ce ar fi?

Ce este interesant în textul hotărârii este partea cu apariţia Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport. Mintea de pe urmă… Bine, nu au mers cu inteligenţa până la capăt, au cuplat iar tineretul şi sportul, bazându-se pe… nici ei nu ştiu pe ce.

Când îi explicam Feomenalei Ridzi că nu există argumente pentru înfiinţarea unui minister şi renunţarea la formulei de agenţie/autoritate punea singura bandă pe care o ştia: „este o decizie politică”. Păi ce faceţi tati? Unde e decizia? Nu aţi zis că cei mai răi oameni din lume, marii bandiţi, vampirii care sug sângele poporului sunt exact oamenii din agenţii şi autorităţi?

În sfârşit… au re-făcut-o.

Autoritatea va funcţiona în subordinea MECTS, coordonată de un secretar de stat. La fel va funcţiona şi cealaltă autoritate – Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică spune site-ul Resurse Tineret.

Abia aştept textul să văd cum au împăcat şi partea de program Youth in Action… Oare la Bruxelles or fi spus? Că ultima dată când PSD-ul a utat să facă asta, România a stat pe bara fondurilor europene de tineret timp de 1 an.

Reclame

Comentarii»

1. Aliosa - Ianuarie 19, 2010

A.N.T.S. a fost infiintată nu ca o reparatie sau o necesitate ci ca un mod de a răsplăti clientela politică portocalie pentru efortul depus in campaniile electorale de la europarlamentare si prezidentiale. Hai să fim seriosi !
Ce fac cei 6 ( SASE ) secretari de stat de la MECTS ? La 4( PATRU ) le-am găsit atributii de serviciu dar la 2 ( DOI ) nu. Probabil că cei doi ii vor supraveghea pe cei patru !
„ Mintea de pe urmă” ar trebui să-i vină românului de rând care s-a lăsat păcălit de promisiunile mincinoase ale portocaliilor in campaniile electorale iar acum când au ajuns la guvernare isi bat joc de toti .

2. atitudini - Ianuarie 19, 2010

Nu vreau sa le tin partea celor de la MECTS, dar numarul de secretari de stat este ultimul care ma ingrijoreaza… Si tinand cont ca ceea ce fac oamenii in portocaliu are foarte putine in comun cu legea, nici partea recompensarilor nu prea ma ingrijoreaza – sigur cunosc cai sa faca asta foarte eficient.

Ce conteaza este partea cu „mintea de pe urma” care tot nu vine la romani… Ai dreptate!

3. octavpelin - Ianuarie 19, 2010

Bine ca nu au uitat sa faca Agentia pentru Sport,cine le-o fi adus aminte ?!,o zi minunata!

4. Daniela - Octombrie 3, 2010

Buna ziua,

As fi interesata de un link-exchange intre motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

Cu respect,
Daniela

(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)
PS: Va rog includeti link-ul si titlul dorit pentru a va adauga.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: