jump to navigation

Ridicarea masinilor in sectorul 6 – discutiile din Consiliul Local minut cu minut Ianuarie 28, 2010

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , , , , , , ,
trackback

În primul rând se discută! Victorie!

17.40

PSD-ul a spus că NU votează pentru. Motivaţia? Că e prea scump şi că la Consiliul Local vin prea puţini bani din cei încasaţi.

Primarul se apără: a aşteptat amendamente şi proiectul e necesar.

17.50

Am ridicat în atenţia Consiliului Local principalele doleanţe (ridicările abuzive, suma care revine Consiliului Local, faptul că deja se pierd în instanţă cazuri în care cetăţenii atacă deciziile de ridicare a maşinii)

18.00

De la PNL, a fost un amendament pe formă la articolul 1. A trecut.

18.05

Se discută pe regulament…

PSD-ul (Sorin Stan) spune că dacă apare proprietarul până cănd pleacă platforma cu maşina să nu i se mai ia maşina şi să plătească doar amenda, fără rest.

PNL-ul (Sorin Dina) precizează că în art. 13 al Regulamentului este specificat cazul. Dar se plăteşte partea de ridicare. Nu se mai plăteşte transportul şi depozitarea.

Eu cred că e corect. Naşpa când nu citeşti documentul timp de 3 luni…

18.10

PSD-ul (Neacşu Ioana) spune că dacă omul nu are bani în buzunar să plătească pe loc.

Precizare din sală: există o lege care stipulează cum se plătesc amenzile.

Revine doamna Neacşu cu precizări…

Paul Cursaru (PNL) explică diferenţa între amendă (cele 2 milioane) şi taxă (pentru ridicare, ce intră în categoria plăţi către privaţi. Serviciul prestat – ridicarea pe platformă făcută de ILCOR, trebuie plătit şi are alt regim decât cel al amenzilor).

Se discută pe elementele de detaliu ale propunerii. Intervine şi Dan Darabont (PSD). Până la urmă se ajunge la concluzia că se citeşte pe articole şi se fac amendamente la articole, acolo unde e cazul.

18.23

Articolele 1 şi 2 rămân nemodificate.

18.25

Aricolul 3 se modifică.

La fel şi Art. 6

Art. 8 este propus pentru eliminare completă. Se voteză pentru eliminare.

Art. 9 – am propus ca prioritar să se ridice maşinile care obstrucţionează traficul nu cele care sunt la 23,8 m de colţul intersecţiei. Se votează în unanimitate.

Mai e un amendament de formă din partea PNL. Trece.

18.33

Sorin Dina – amendament de formă la art. 10. Trece.

18.40

S-a ajuns la art. 13. Se propune scoaterea din plată partea cu transport şi depozitare (PSD – Moisă). Adică dacă apare omul până pleacă platforma să nu mai plătească transport şi depozitare şi să i se dea maşina înapoi pe loc (plătind doar amenda + ridicarea, pe baza unui formular). Pică (a votat pentru doar PSD). Motivaţie – plata pe loc, nu pe baza unui formular, în 7 zile.

Se schimbă doar „cartea de identitate” cu „actul de identiate”. Partea cu plata doar a serviciilor prestate rămâne. Dar pe loc nu peste o săptămână. Aşa am votat şi eu. S-a scos cu cuvantul „blocat” şi s-a adăugat precizarea că maşina trebuie dată jos de pe platformă dacă se plăteşte taxa. Logic…

18.52

Din 5 în 5 minute, Nea Aurel de la PDL se plânge că e târziu şi că s-o lăsăm moartă… Deh… ce să-i faci dacă nu te mai ţine prostata?

18.55

Gata. A trecut tot Regulamentul.

Se trece la anexe…

19.00

PSD propune înjumătăţirea preţurilor maximale.

Pică. Dacă pui maşina ca blambecu, plăteşti. O dată că a doua oară nu mai vrei. Altfel plăteşti de 10 ori câte 100 de lei…

19.10

Am propus articolul 5′ care propune ca 10% din sumele încasate de firma de ridicări să se constituie ca venit la bugetul Consiliului Local destinat exclusiv construcţiei de parcări în sectorul 6.

PRM propune 15%.

A trecut varianta mea cu 10%… sorry… mai mult nu am putut negocia cu ceilalţi consilieri (PD). PSD oricum nu a votat nimic. Dacă propuneam 15% le mâncam din comision….

19.15

Vot per ansamblu: reiterez chestia cu ridicările abuzive, cu adresă specială pentru primar… Măcar rămâne scris.

Proiectul cu modificări a trecut! (PSD-ul a votat împotrivă, la fel şi PRM. Voturi pentru doar de la PNL si PD)

Spre ştiinţă: Dan Baban, eCristian, Gabriel Florescu, Digital Elf, Igor, Cristi,  renderman, antibpr şi toţi ceilalţi, fără bloguri dar care au comentat sau citit articolele scrise de mine şi de alţii pe tema de mai sus…

Reclame

Comentarii»

1. Salut, bloguitori ai RO.mâniei! « Jurnalul unui bărbat care urăşte femeile - Ianuarie 28, 2010

[…] 27, 2010 de Cristi Jandarm Voi sînteţi interesanţi: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 Eu sînt băiatul care vă pune altă […]

2. Gogu Borâlă - Ianuarie 28, 2010

Bai, jegosul de poteras ia la primarie (pt.zdrentele de contribuabili) 10% din furaciune, oare cit este partea lui si a kknarilor de consilieri !!??

3. atitudini - Ianuarie 28, 2010

Bai, daca as stii, probabil ca nu m-as mai chinui cu parlitul asra de blog…

Dar pentru ca nu fac parte din „The Chosen Ones”, stau pe blog si va raspund. Iar daca oi ajunge si eu ca Zoso sau Cabral, poate o sa si castig ceva din asta…

4. Liviu Jicman - Ianuarie 28, 2010

Eu cred ca ar fi mai mult decat necesar sa fie inclus in mecanismul decis de Primaria Sectorului 6 si o autoritate / o institutie care sa verifice cum isi face treaba aceasta firma (ma refer la firma care ridica masinile, dar spun aceasta firma ca am stiut de la inceput care e firma). Nu mi se pare suficient sa avem un regulament acceptat in final, dar eventualele abuzuri ale firmei sa nu mai fie grija primariei. Si ma gandesc aici si la modul de relationare cu cetateanul a celor de acolo. Un exemplu strigator la cer l-a patit un amic de-al meu, care pentru ca a insistat sa i se arate poze, a fost zvarlit afara (adica ridicat pe sus de maine si aruncat pe strada), care s-a dus ca un om civilizat la prima sectie de politie sa depuna plangere penala pentru vatamare corporala, deoarece avea rani pe maini, iar efectul a fost ca, intors la fata locului sa ridice masina in final, a primit amenintari in legatura cu parintii lui (din celalalt capat al tarii), pentru ca, desigur baietii de acolo erau prieteni cu cei de la sectia 21 si au primit raport complet cu datele omului.
O alta problema este aceea a faptului ca taxarea este pe zi, dar nimeni nu te informeaza ca ti-a fost ridicata masina, prin urmare daca nu te prinzi, sau daca doamne-fereste ai plecat din Bucuresti, cand te intorci poti plati cateva mii de euro. Iar anuntul prin posta ajunge dupa 15 zile din cate inteleg.
Poate ca mi-au scapat niste chestii pentru ca recunosc ca nu am citit chiar toate paragrafele din regulament, dar nu mi-au sarit in ochi solutii la aceste doua probleme.
Un blanc-bec cu masina ridicata de 3 ori anu’ trecut, desi n-aveam bani de amenda, dar asta este, conform legislatiei actuale nu am dreptul la loc de parcare de resedinta in prezent (am avut, era platit la zi, mi s-a retras de catre primarie)

5. octavpelin - Ianuarie 29, 2010

Faina initiativa,o zi minunata :))

6. Ridicarea masinilor in sectorul 6 | Spiridon Demirel - Ianuarie 29, 2010

[…] In ultima sedinta a Consiliului, s-a stabilit procedura de ridicare a masinilor parcate ilegal in sectorul 6. Manuel Avramescu a relatat pe blogul lui discutia din sedinta. Mai mult, aici. […]

7. ROBERT HORVATH NEW YORK - Ianuarie 29, 2010

RACHETELE LUI BASESCU UCID MILITARI AMERICANI IN AFGANISTAN
( UN URIAS SCANDAL INTERNATIONAL)
Reuters : ” Elicopterele americane cad ca mustele sub tirul rachetelor de tip STRELA vandute de dealerii lui Basescu. pe o filiera iordaniana insurgentilor. Rachetele romanesti sunt usor de indentificat..(Capul rachetet contine un disc modulator)…….. Rachetele sunt produse fabrica Electromagnetica Ploiesti ( Romania )
CITITI ARTICOLUL:” BASESCU SE INDREAPTA SPRE SCAUNUL ELECTRIC”
BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
SITE http://devanewyork.blogspot.com/
ROBERT HORVATH ZIARIST NEW YORK

8. ROBERT HORVATH NEW YORK - Ianuarie 30, 2010

DL BRAD
SUNT INTERESAT DACA PUTETI DESCHIDE DOCUMENTELE.
MULTUMESC,

DOCUMENTELE CARE VOR DUCE LA PRABUSIREA LUI TRAIAN BASESCU !

ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTUL OTOPENI A FOST INVITAT
DE ORGANELE DE INVESTIGATII AMERICANE IN USA. EL VA ADUCE CU EL
INREGISTRAREA IN SECRET A MINISTRULUI TRANSPORTURIL0R TRAIAN BASESCU.
-VA FI ADUS SI DOCUMENTUL – RACHETE ROMANESTI PENTRU ORGANIZATIA TERORISTA FARC.
- ACEST DOCUMENT A FOST INTRODUS IN ACUZAREA LUI BOUT ( CELEBRUL TRAFICANT DE ARME ). Documentul implica direct pe cetateanul roman Traian Basescu. Conform legislatiei americane EXPORTUL DE RACHETE AER SOL CATRE TERORISTI DUCE AUTOMAT LA 60 DE ANI INCHISOARE.

DESCHIDETI DOCUMENTELE CARE VOR
INGROPA DEFINITIV MAFIA ARMELOR SI VOR SCURTA MANDATUL PREZIDENTIA DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !


(In cazul in care intervine cenzura serviciilor puneti pe yahoo Web Search: http://www.myspace.com/val2002

ARTICOLUL DESPRE VIZITA LUI VASILESCU LA NEW YORK VA PUTEA FI URMARIT PE ROBERT HORVATH -DEVA BLOG SI VA FI PRELUAT DE
MAJORITATEA AGENTIILOR INTERNATIONALE.
Robert Horvath ziarist USA
DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/

9. Lil Seby's Blog - Ianuarie 31, 2010

Hai ca te-am premiat Manuele.. vino si ia-ti premiul de la mn de pe blog

10. ela - Februarie 18, 2010

Ma bucura faptul ca se vor incasa la Consiliul Local cei 10%. Bineinteles ca urmare directa a venit decizia de marire a taxei la 850 lei in loc de 500. Adica firmei i se cer 10 %, dar taxa se mareste cu peste 50%. Foarte tare, ce sa mai zici. Asteptam cu interes alegerile locale


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: