jump to navigation

Coşmaruri şi transpiraţii reci Februarie 10, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Ceea ce scriam abia ieri (Crin Antonescu – de ce cineva nu mai doarme bine noaptea?) este confirmat azi de o voce complet independentă de cea a PNL şi mult mai avizată decât a mea: Adiran Năstase.

De dimineaţă, fostul Ministru, fostul Prim-Ministru, actualul Blogger (aşa cum se declară singur) şi-a publicat proiectul politic cu care se va prezenta în faţa congresului PSD de peste doar 10 zile. Dincolo de subiectele care îl privesc şi îi privesc doar pe social-democraţi, în text apar două paragrafe care sunt de luat în considerare:

Un alt tip de provocare, ceva mai subtil şi de lungă durată, este cea venită din partea PNL, care se profilează tot mai puternic drept principala forţă a opoziţiei, preluând inclusiv teme din portofoliul nostru politic, cum este aceea referitoare la menţinerea unui anumit nivel al punctului de pensie. Crin Antonescu este un lider care trezeşte simpatia cetăţenilor şi care a început să joace la o miză mare.

În timp ce liberalii au poziţii tranşante faţă de actualul regim, PSD rămâne fără reacţie într-o mulţime de aspecte ce presupuneau atitudini publice fără echivoc. Relevant este exemplul atitudinii faţă de parlamentul unicameral: în timp ce PNL a susţinut în mod consecvent parlamentul bicameral, PSD, fără a avea o decizie a forurilor statutare într-o problemă atât de importantă, s-a angajat în competiţia populistă cu Traian Băsescu, asumându-şi propunerea acestuia şi chiar plusând, cu titlu de…”co-paternitate”, în susţinerea parlamentul unicameral.

Menţionez că sublinierea aparţine autorului.

Nu are rost să mai comentez. Nici nu pot din cauza unui rânjet care mi s-a lăţit pe toată faţa. Oricum, comentează destul zona portocalie. Ceea ce iar confirmă validitatea analizei. Mai am de adăugat atât:

CHUCKY. Cand portocalii au dat porecla nu si-au inchipuit ca va veni o zi in care aceasta va deveni cel mai urat cosmar...

CHUCKY. Cand portocalii au dat porecla nu si-au inchipuit ca va veni o zi in care aceasta va deveni cel mai urat cosmar...

Reclame

Comentarii»

1. Toni - Februarie 10, 2010

Am mai posta-o, pe un blog liberal, acum văd că Năstase confirmă:
Interesant mi s-a părut ce-a spus Ion Iliescu, din ce mai puţin tovarăş şi din ce în ce mai mult domn, la ieşirea din secţia de votare.
Întrebat cum a votat în chestiunea referendumului, a spus că a refuzat buletinul de vot.
Rugat să comenteze atitudinea diferită a preşedintelui PSD, Mircea Geoană, care a declarat că a votat, şi anume DA, la ambele întrebări de pe buletin, Iliescu a răspuns, citez: “Fiecare votează după cum îl duce capul!”
Q.E.D.
Ceea ce nu înţeleg eu cum poate Crin să se joace aşa cu inimile unora, adică să afirme, chiar şi-n glumă, că, la o adică, el ar putea să nici nu mai candideze!
Păi ce, asta-i glumă?! Dacă suntem unii mai nevricoşi cu nervii, mai slabi de înger sau mai săraci cu duhul?
O fi a noastră împărăţie cerurilor, dar ce grabă avem?!
Mai uşor cu pianul pe scări, că trecem pe Algocalmine!
Care „e” scumpe!

2. CornelT - Februarie 10, 2010

oricine vine la sefia psd, mai putin geoana cred….toti vor face jocurile chiorului, care vede in crin un adversar de neatins….si cum in romania avem doar lideri locomotiva e posibil sa sara si pnl-ul la 30% ar fi timpul….si atunci e amenintare pentru cel ce schimba stema tarii…

3. Nu am nimic de spus despre ce se întâmplă… « Dispecer Blogosferă - Februarie 10, 2010

[…] Poate, aveţi voi:Ada, Adrian, Calin, Cristian, Manuel […]

4. octavpelin - Februarie 11, 2010

Manuel,acum este sansa lui Crin Antonescu si a PNL,sa devina cel de al doilea partid,datorita schismei din PSD,o zi minunata 🙂

5. roxy - Februarie 11, 2010

oricum o ducem naspa cu oricine ar fi.:|

6. atitudini - Februarie 12, 2010

@Toni
Mesajul cu „poate nu candidez” nu era in gluma. Si era adresat interiorului PNL. Este perfect constient de actualul sau statut. Si este o amenintare destul de transparenta:
„Eu fac jocurile. Daca sunteti de acord cu modul meu de gandire, acceptati si chestia asta. Vin la pachet. Nu va convine… Naspa!”

@Cornel
Pare din ce in ce mai sigur ca se reintoarce Nastase. Ceea ce inseamna o scadere a PSD in % dar o crestere in coeziune si forta interna.

@Octav
O schimbare in PSD poate fi si de bine si de rau. Oricum, se joaca in 3. Al treilea e PD. Si se pare ca decarteaza ultimul…

@Roxy
„Nick: Roxy
Varsta: 17
Pe net din: 2009”
Tu iti dai seama ca este ilegal in cazul tau sa fii pesimista?!?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: