jump to navigation

Victoria feminismului absurd sau cum au fost omorâţi cavalerii februarie 18, 2010

Posted by atitudini in Atitudinile altora.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Povestea începe cu o discuţie de acum câteva zile, auzită pe Realitatea FM.

Ştirea era despre recentul studiu făcut de Ursus asupra schimbărilor de comportament şi atitudini ale consumatorilor atunci când ies în oraş, la o bere. Studiul este unul la nivel european, iar România a participat cu un eșantion urban de 500 de persoane.

Nu am găsit studiul, cea mai bună sursă o găsiţi aici, restul sunt prelucrate în stilul „Click/Libertatea/CanCan”.

Din studiu au fost extrase doar câteva idei:

  • 44% dintre româncele îndrăgostite sunt dispuse să plătească jumi-juma, atunci când ies cu partenerul stabil, faţă de 35% în 2007
  • bărbaţii români nu sunt de acord cu acest lucru – 89% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă consideră că ei trebuie să plătească atunci cănd ies în oraş cu partenerul
  • în 2009, 46% dintre femeile care ies la o primă întâlnire cu un bărbat vor ca acesta să plătească toată consumaţia faţă de 2007 când doar 31% vroiau ca bărbatul să plătească nota de plată
  • româncele sunt mult mai deschise să împartă nota decât alte femei din regiune, 47% aşteptându-se la acest lucru, şi mai mult la o primă întâlnire decât cu partenerul curent

De aici, discuţia a avansat către „cine de fapt ar trebui să plătească la restaurant” şi a fost invitat în direct, pentru arbitaj, Marius Pieleanu, sociolog. Nu mă pronunţ asupra competenţei sale profesionale, mă iau şi eu după cum îl prezintă aici SNSPA-ul, unde este profesor. Asta cu atât mai mult cu cât au fost aduse în discuţie şi opinii publice, chiar publicate ale unor colege de-ale dânsului, precum Mihaela Miroiu.

Ce opinii au fost avansate?

Păi se pare că plata la restaurant, care trebuie făcută obligatoriu în mod egal, este doar vârful icebergului. Iar icebergul are şi o denumire: mişcarea feministă sau egalitatea de gen.

Dedesubt, sub apă, se află mult mai multe şi mai grele…

Se pare că lucrurile merg pâna la nivelul la care deschiderea unei uşi de către un bărbat pentru o femeie sau sărutul unei mâini (tot de către un bărbat către o femeie, ca să nu dau idei unora care gândesc prea mult) sunt de-a dreptul discriminare de gen.

Pe bune! Încercaţi să-i deschideţi o uşă doamnei Miroiu sau ridicaţi-i un obiect căzut pe jos şi s-ar putea să vă alegeţi nu doar cu o poşetă în cap ci şi cu un proces pentru discriminare…

În condiţiile astea, dragi bărbaţi, ce ziceţi? Ne declarăm învinşi? Capitulăm? Dacă da, din banii de restaurant economisiţi, putem ieşi şi ne face cinste unii altora? Apoi, la ieşirea din restaurant să ne deschidem galant, unii altora, uşa?

Şi vă mai întrebaţi de unde atâţia pidosnici… păi ei sunt adevăraţii bărbaţi!!! Ei caută femeia pierdută în bărbatul de lângă ei…

Reclame

Comentarii»

1. avatar - februarie 18, 2010

nice job. 🙂 thanks

2. silvy - februarie 18, 2010

A fost adus un sociolog pentru un astfel de subiect? =))))))

3. Toni - februarie 18, 2010

Se întinde… Nu cred că devine pandemie, că nu l-am auzit pe Streinu-Cercel să iasă cu vreun vaccin, dar de-o mică epidemie nu cred să scăpăm!
Sigur, persoanele infestate cu virusul egalitarismului ar trebui izolate. Pentru carantină. În Coreea de Nord, că nici Cuba nu mai e ce-a fost…
Ca să vadă cum e. Să fie egale între egali.
Sufragetele, prin mişcarea cărora s-a urmărit şi s-a şi reuşit dublarea forţei de muncă şi producerea unei hiper-inflaţii pe piaţa muncii, au fost abil manipulate de anumiţi bancheri care aveau tot interesul să-şi mărească numărul de clienţi, creditori sau creditaţi.
Egalitaristele au şi ele un manipulator abil, mă întreb dacă scopul lor este să creeze o societate în care egalitatea sexelor să fie rezolvată prin unificarea lor, genetică, presupun, respectiv o lume de hermafrodiţi.
Sincer, pare un comportament deviant. Ce se va alege se el, vom trăi şi vom vedea. Dacă vom trăi suficient de mult… Ceea ce nu prea cred…
Ca-n bancul ăla cu audienţa la Dumnezeu: Nu în mandatul meu…
Adică ăsta:
Merg Obama,Putin si Basescu în audienţă la Dumnezeu.
Obama:”Doamne, cand se termina criza asta la noi?”
D-zeu trimite ingerii sa calculeze, vin astia dupa 5 min ii
şoptesc la D-zeu, care spune:
„Nu in mandatul tau”.
Obama pleaca dezamagit.
Putin: „Doamne, cand o sa mai fie Rusia o super mare
putere?”
Acelasi scenariu.
„Nu in mandatul tau.”
Basescu: „Doamne, cand se va termina cu aceasta
coruptie din Romania ?”
Trimite din nou ingerii la calcule. Stau ce stau…nu se mai intorc ingerii. Mai trimite o serie de ingeri. Nici astia nu mai vin.
Basescu deja nerabdator…
„Doamne… imi spui si mie cand?”
Dumnezeu: „Nu in mandatul meu”
E cam preşidenţial, aşa l-a lansat direcţia de propagandă oranj, dar se potriveşte în context…
Aşa şi cu succesul egalitaristelor. Nu în mandatul meu!

4. atitudini - februarie 19, 2010

@avatar
Cu placere 🙂

@silvy
daca nu intra in discutie, nici nu ma sesizam. Abia asa mi-am dat seama de aberantul situatiei.

@Toni
Pe mine ma sperie ca oameni cu pretentii chiar cred in ideile astea duse dincolo de absurd…

5. octavpelin - februarie 19, 2010

Manuel,faina poza,o seara minunata 🙂 🙂

6. rebelliousvanilla - martie 18, 2010

De fapt feminismul nu are nici o legatura cu egalitatea. Apropo, in state toate femeile se asteapta sa plateasca barbatul. Si nu le vad nici sa vrea sa nu mai ia banii acestuia la divort, de exemplu. Cum zicea Orwell, unii sunt mai egali decat altii.

Inca un lucru, un barbat era cavaler si ‘to provide and protect’ erau responsabilitatiile lui in momentul in care femeile erau virgine si faceau sex numai cu el. Si ca femeie, imi pare rau sa spun asta, insa majoritatea femeilor din ziua de azi nu merita sa fie tratate cum sunt.

7. atitudini - martie 20, 2010

@rebelliousvanilla
Eu sper sa nu moara toti cavalerii. Sper sa ramana macar unul de samanta care sa poate transmite spiritul mai departe.

La fel, sper ca nu toate doamnele sa moara. Sper sa mai ramana macar una in viata care sa caute si sa aprecieze acel cavaler.

Dar astea sunt povesti….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: