jump to navigation

Bine aţi venit în anul 1950! Februarie 19, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Ştiu că exagerez. Dar prefer aşa decât invers – să fim în 1950 şi să ne prefacem că trăim în secolul XXI.

Azi, încă o bucăţică din anii ’50 s-a infiltrat în realitate. Cu ajutorul domnului Mihai Şeitan, prea-bunul ministru al muncii. Această bucăţică aparţine anilor ’50 prin anatema aruncată asupra „bogaţilor”, echivalentul modern al „chiaburilor”. Ei sunt vinovaţi de tot răul economic.

Furtul generalizat, proasta administrare, incompetenţa, lipsa de viziune – acestea nu au nimic de-a face cu locul în care suntem azi cu toată România. NU! De vină sunt „bogaţii”.

Mai nou şi copiii de „bogaţi”. Pentru că această „plagă a societăţii” îndrăzneşte să primească alocaţii. Păi se pare că alocaţiile un sunt pentru copii ci pentru părinţi. Şi cum aceştia se fac vinovaţi de crima de a fi bogaţi, nu merită alocaţii. Poate ar trebui chiar sterilizaţi ca să poată fi eradicaţi…

În definitiv, un om bogat riscă să se deştepte la minte prin accesul şi la alte cărţi decât „Levantul” şi atunci, cum naiba ar mai putea fi manipulat?

Cu „săracii”, „talpa ţării” etc. e mult mai simplu. O bucată de pâine, un acoperiş şi două vorbe meşteşugite şi gata votul. La „duşmanii ţării” merge mai greu…

Reclame

Comentarii»

1. Toni - Februarie 20, 2010

Inspirat de mărețele realizări ale dibaciului timonier şi însetat de adevărul înţeleptelor sale învăţăminte, îndrăznesc a posta:

MANIFESTUL PARTIDULUI DEMOCRAT-LIBERAL-CD
TREI ÎNTR-UNUL

O stafie cutreieră România. S-a născut din lacrimile şi plânsetele voastre, năpăstuiţii acestui pământ sfânt, pentru că voi sunteţi sarea pământului, lepădată afară şi călcată în picioare de neoameni. Dar voi veţi moşteni pământul, ascultaţi glasul fiului ploii, votaţi-l cu toată încrederea şi vă veţi elibera! Afară plouă!
O stafie MOV, dar tricoloră, Mov-Oranj-Violet! Culorile viitorului drapelul naţional al României Libere pe Vecie! Trei într-una!
O forţă politică MOV, Partidul Democrat-Liberal-Creştin şi Democrat, Partidul Poporului, cu cele trei aripi ale sale, liberală, socialistă şi creştin-democrată, prin care se asigură alternanţa democratică la guvernare, continuitatea reformei şi transferul puterii fără convulsii! O singură, uriaşă, puternică aripă, întinsă ocrotitor asupra românilor. Trei într-una!
O instituţie supremă MOV legislativă, judecătorească, dar, mai ales, executivă, condusă de alesul suprem de la Cotroceni. Trei într-una!
Da, de el, de Traian Băsescu Unificatorul! Alesul românilor din ţară, din diaspora şi din Moldova! Trei într-una!
Întruparea sfintei treimi a dreptăţii, justiţiei şi bunăstării! Trei într-unul!
De groaza lui tremură toţi îmbuibaţii, toţi corupţii, toţi spoliatorii românilor: mogulii, comuniştii şi securiştii, profesorii, doctorii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici, întreprinzătorii, şoferii, pensionarii, părinţii şi copii, toţi paraziţii bugetului de stat, toţi şobolanii din economia naţională, toţi duşmanii românilor baricadaţi în ultima redută ale jefuitorilor de neam şi ţară poreclită Parlament!
Parlamentul Ruşinii! Nu vă fie frică, sub Băsescu pică! Cu totul!
Iată, mafioţii şi corupţii nu mai dorm noaptea, nu mai au poftă de mâncare, nu-şi mai găsesc liniştea! Ei ştiu că românii s-au trezit! Au văzut Lumina!
Nu e la capătul tunelului, e în lămpiţa de pe casca de miner aurifer pe care o poartă cu mândrie şi mânie patriotică răzbunătorii neamului, eroii naţionali al căror nume răsună cu putere, rostit cu speranţă şi iubire de cei obidiţi şi umiliţi, seara, când îşi pun capul ostenit pe perna ruptă din biata lor colibă, departe de splendoarea palatelor născute prin jaf şi crimă, în noaptea care-a coborât asupra României în ultimii 20 de ani: Elena Udrea, Monica Iacob-Ritzi, Radu Mircea Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Alma Anastase, William Gabriel Brînză!
Ei, cei şapte cavaleri neprihăniţi ai a-boc-alipsului, călare pe cai albi, conduşi spre victoria finală de arhanghelul neamului, de însuşi falnicul Emil Boc! Capetele cailor sunt ca nişte capete de lei, şi din gurile lor iese foc, fum şi pucioasă. Galopează neînfricaţi, cu sabia dreptăţii într-o mână şi cu flamura tricoloră MOV în cealaltă! Frâul n-au nevoie să-l ţină, caii merg singuri pe calea luminoasă, nu-i nevoie să-i strunească călăreţii. Nici iarna, nici vara, deşi iarna nu-i ca vara! Vin în faţa leghiunilor PDLCD-iste, oastea eliberatoare!
Deja se văd roadele muncii lor neobosite, cu poporul, pentru popor:
O pensie, un salariu, o alocaţie! Identice! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Un Partid, un Stat, un Guvern al poporului! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Un Preşedinte, un Premier, un Parlamentar! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Totul pentru popor, totul pentru victorie, totul pentru noi! Şi pentru voi… restul!
Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Egalitate pentru voi, justiţie pentru ei, bunăstare pentru noi!
A ieşit cum aţi votat!
De ce v-a fost frică n-aţi scăpat!

2. octavpelin - Februarie 20, 2010

Manuel ,se repeta istoria cu acest PDL de sorginte neo-nazista,o sambata minunata 😦

3. Ligia - Februarie 21, 2010

Mda. Nici mie nu mi se pare corect sa beneficieze de alocatii numai copii celor saraci. Dupa parerea mea se cam incurajeaza nemunca. Multi saraci (lenesi) toarna o droaie de copii si traiesc linistiti din alocatii. Munca le cam sta in gat.

4. Vania - Februarie 21, 2010

În vreme ce copiii chiaburilor se îmbuibă cu alocaţii, noi, clasa celor ce freacă menta, n-avem ce bea!…

5. silvy - Februarie 21, 2010

Aparent,se invarte Constitutia dupa bunul plac. Si pana si copiii au ajuns simple cheltuieli publice, dupa ce pensionarii sunt asteptati sa `iasa din sistem.

6. rhorvath - Februarie 22, 2010

CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea……unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii …..va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

7. atitudini - Februarie 22, 2010

@ligia
banuiesc ca ai auzit si ultima idee: sa impozitam si pensiile. Nu e foarte clar ce inseamna asta, in conditiile in care cele peste 1.000 de lei sunt oricum impozitate…

8. atitudini - Februarie 22, 2010

@silvy
Putini isi dau seama cat de periculoasa este instabilitatea constitutionala… Ne ascundem dupa „suntem in NATO si UE, nimic nu se poate intampla”. Nu e chiar asa…

Istoria este martora la multe lucruri care s-au intamplat, desi „nu se puteau intampla”…

9. atitudini - Februarie 22, 2010

@Robert
Este o tema „grea”. Nu stiu daca am competenta sa o abordez. Pot adauga la ceea ce ai spus, ca gluma, ca slaba natalitate a romanilor este calea cea mai sigura de a scapa de unguri. Nu vom mai avea o minoritate maghiara, doar rroma. Numarul de maghiari scade in continuu iar cel al tiganilor unguri creste mereu…

10. Ligia - Februarie 22, 2010

Am auzit. Boc a dezmintit insa. E o mare nebunie. Eu as scoate bugetarii pe strada sa amendeze toti nesimtitii care scuipa, arunca gunoaie pe jos si isi scot cainii „la plimbare” fara sa stranga in urma lor. La cata nesimtire si mizerie este, cred ca ar scoate bani frumosi.

11. ivydesign - Februarie 24, 2010

@atitudini – absolut. Dar ce poti sa mai zici dupa ce s-au dus toti ca innecatii sa voteze uninominalul fara macar sa stie ce inseamna acest lucru? „hai cu mai putini ca si asa primesc prea multi bani!”
Exact pe mentalitatea asta s-a mers, fara macar sa isi dea seama care va fi efectul asupra noastra.

atitudini - Februarie 24, 2010

@ivydesign
Eu am un exemplu, cel al reportajului facut de Realitatea intr-o comuna din Giurgiu.

Mi s-a facut parul maciuca in momentul in care am vazut raspunsuri la intrebari precum „Ce inseamna monocameral?” care aveau forme precum „Eeeeee…. sa fie bine!”

S-au economisit niste milioane de euro… Niste zeci pe cativa ani.

Pe de alta parte, intr-un singur an, intr-un singur punct vamal, pe un singur produs – tigari, se pierd impozite si taxe de peste 200 milioane de euro. Si se stie de la vladica la opinca…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: