jump to navigation

Consultare publică februarie 22, 2010

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , ,
trackback

Pentru că sunt sigur că nu mulţi dintre cei care vizitează acest blog sunt şi vizitatori ai site-ului primăriei sector 6…

Şi pentru că sunt şi mai sigur că nu prea trece picior de cetăţean pe la şedinţele de Consiliu Local sector 6…

Postez aici două iniţiative ale consilierilor.

De ce?

Pentru că nu sunt multe. Foarte rar, proiectele de hotărâri vin de la consilierii locali (atât la sectorul 6 cât şi aiurea). Şi pentru că la astea am pus şi eu osul.

Titlurile (şi printr-un click ajungeţi şi la text) sunt:

  1. HOTĂRÂRE privind solicitarea trecerii în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 a unor monumente istorice aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
  2. HOTARÂRE privind aprobarea Programului anual de sterilizare/castrare a animalelor comunitare (câini si pisici) din Sectorul 6

Şi dacă sunt amendamente…

Reclame

Comentarii»

1. Toni - februarie 23, 2010

1. Sună interesant. De statui înţeleg că Oprescu nu se prea ocupă şi e de acord cu transferul. Dar înţeleg că nici Poteraş n-are bani, se speră la fonduri externe. Om vedea ce infrastructură îmbunătăţită o să avem în zona lor!
De exemplu, ce se poate face la „Leul”, chiar vis-a-vis de Cotroceni?
Sau cu statuile lui Jalea, de la fosta sală a teatrului Giuleşti, acum televiziune? Cred că ar fi o bună ocazie să fie terminată breteaua podului Grant, inchisă de vreo doi ani!
Ca să nu mai spun că turism cultural nu înseamnă turul de vizitare a unor statui, ci a unor palate, a unor muzee şi a unor locuri cu o istorie europeană cât de cât celebră!
Care istorie cuprinde, ce-i drept, şi statui sau grupuri statuare, dar de artişti universali sau reprezentând personaje sau evenimente de notorietate!
Aşa că stadionul Rapid-ului poate atrage mai mulţi turişti decât statuile muncitorilor de alături, deşi sunt remarcabile!
Cât priveşte sterilizarea, câtă vreme nu mai apar hingherii cu laţuri şi maşini mortuare, nu e o idee rea. Aşa cum e scrisă, pare o chestie civilizată… OK, merge!
Mulţumesc pentru informare!

atitudini - februarie 23, 2010

@Toni
Legat de monumente, da se va accesa o linie de finantare nerambursabila.

Ideea e ca un oras fara identitate este un oras mort, un oras destructurat. Istoria si elementele de identitate sunt cele care leaga locuitorii de zonele in care stau. Sectorul 6 e numai blocuri…

Sunt foarte putine elemente de identitate si majoritatea sunt pierdute. Leul e cel mai cunoscut si e cat-de-cat intretinut. Dar, de exemplu, stii de obeliscul si bustul aflate dupa Leu, mergand spre APACA, chiar in trotuar?

2. octavpelin - februarie 23, 2010

Manuel,geniala initiativa,o zi minunata 🙂

atitudini - februarie 23, 2010

@Octav
Merci

3. Mar - februarie 23, 2010

Felicitari pentru initiativa privind sterilizarile/ castrarile. Ce sustinere e printre consilieri pentru acest program? Cum putem sprijini aprobarea acestui proiect?

atitudini - februarie 23, 2010

@Mar
Grupul de consilieri care a initiat proiectul (PNL) a prezentat proiectul si celorlalte grupuri… teoretic nu sunt obiectii.

Ajutor? Simpla prezenta in sala a unor cetateni e suficienta. Rar suntem onorati cu prezenta macar de 2-3 dintre cei 400.000 care locuiesc in sectorul 6…

4. STAR - februarie 23, 2010

Frumos 🙂

5. rhorvath - februarie 24, 2010

EXPLOZIA DEMOGRAFICA TIGANEASCA
( Diferenta dintre mogulism si populism )

Domnule Dan Voiculescu
Problema are un acut caracter social. A accepta conceptul de “corectitudine politica” (political correctness) creat si promovat de gruparile politice socialist-liberale, partidele socialiste Europene si Nord Americane,NU ar trebui sa faca parte din programul dumneavoastra. Democratia reala se sprijina pe clasa de mijloc. Lasati partidul socialistilor sa fie al socialistilor iar dumneavoastra sa sprijineti elementul activ al societatii.
In ultima instanta un partid sau dumneavoastra ca lider reprezentati nu numai idei politice abstracte ci si clase politice sau paturi bine determinate.
Concluzie
Sa nu se dea ajutor social decat persoanelor care sunt activ implicati in activitati benefice comunitatii in care locuesc.
Sa se impuna planificare familiara in cadrul etniei tiganesti. Crestera iresponsabil a populatiei tiganesti, nu este o activitate benefica tarii noastre fiindca: schimba demografia specifica Romaniei, altereaza cultura nationala (manele vs. traditionala muzica populara) Un stat care nu lupta pentru a-si pastra etnicitatea specifica, traditiile nationale si cultura proprie, isi dezice existenta, nu merita sa fie inclus in familia statelor europene.
ROBERT HORVATH DEVA cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

6. casargoz - februarie 24, 2010

Daca tot veni vorba de sectorul 6 astazi se la ora 11 are loc/A avut loc lictatia pentru linia de metrou Drumul Taberei- Universitate, 2 loturi, pentru realizarea structurii de rezistenta in termen de 60 de luni.
Ca locuitor al Bucurestiului as fi interesat ca peste 60 de luni lucrarea sa fie gata. Nimeni din presa nu comenteaza nimic despre licitatia de la Metrou toata lumea discuta despre deplasarea presedintelui Basescu in Japonia pentru realizarea unui traseu de metrou care nu are nici macar traseul stabilit (se pare ca metroul din Linia piata Victoriei_Otopeni va fi de fapt Otopeni 1Mai.)

atitudini - februarie 24, 2010

@casargoz
Oau! Informatia e buna!

Eu am tot abordat subiectul, ultima data aici

Poti sa ne spui unde ai gasit informatia? Pe site-ul Ministerului Transporturilor nu e nimic nou si informatiile sunt cum ca licitatia e in curs, cu depunerea ofertelor pana pe 2 martie a.c. pentru proiectul in cauza…

7. casargoz - martie 1, 2010

exista doua surse:
Situl Metrorex sectiunea achizitii publice Documentatie, http://www.metrorex.ro/Doc/Etapa_I_Structura_de-rezistanta.pdf

Situl Seap- http://www.e-licitatie.ro/Public/Common/Notice/CNotice/CNoticeList.aspx e-licitatie cu documentele publice de licitatie si addendumul la acestea .Anunt de tip erata (utilitati) Numarul 17822/24.02.2010 la anuntul de participare Numarul 93475/27.01.2010):

8. DANIELA - martie 1, 2010

DACA TREC MONUMENTELE IN PATRIMONIUL ACESTEI PRIMARII SIGUR VOR FI DISTRUSE,ESTE PRIMARIA CEA MAI DEPARTE DE CETATEAN SI CEA MAI APROAPE DE INTERESUL PERSONAL,CEA MAI INVIZIBILA PRIMARIE,CEL MAI GRAS PRIMAR CA NU FACE MISCARE PE STRAZI SA VADA CE DEZASTRU ESTE,INCURAND TREBUIE SA FIE INFIINTATA O LINIE DE ELICOPTERE SA CIRCULE CA PE STRAZI E IMPOSIBIL.SE GANDESC LA CAINI CA DIN STERILIZARE IES BANI FRUMOSI.

9. atitudini - martie 1, 2010

@Daniela
Proiectul l-am initiat tocmai pentru a impiedica o astfel de finalitate (distrugerea monumentelor).

In rest… ce as putea zice… ai zis-o tu destul de bine!

10. Maidanezii – cum se sterilizează problema în sectorul 6 « Un blog cu atitudine - martie 3, 2010

[…] } Am scris cu câteva zile în urmă despre iniţiativa consilierilor locali de la sectorul 6 privind un program de sterilizare a câinilor “maidanezi” pe […]

11. Rares Manescu pentru Sectorul 6 « Adelina's Blog - martie 15, 2012

[…] problemă (a se vedea Hotărârea de Consiliu Local inițiată de consilierii liberali, supusă dezbaterii publice în februarie 2010 și adoptată de Consiliul Local Sector 6 în martie 2010) . Contează însă […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: