jump to navigation

ANUNŢ: Ţară părăsită, caut… ce caut? Martie 16, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Mă uitam mai devreme pe Ziare.com… La ora 11, din 39 de ştiri aruncate pe prima pagină, 37 erau de scandal politic. Doar două (una despre memele cu doi copii care ar putea ieşi la pensie la 63 de ani şi alta despre joburi preluată din Forbes) sunt pe teme care să se lege măcar un pic de partea concretă a lucrurilor.

Mă uitam înainte şi pe bloguri… Toţi cei pe care îi urmăresc sunt prinşi în nesfârşitul scandal politic specific plaiului dâmboviţean.

Şi mă mai uitam la ceva: ne certăm ca chiorii, ţara este în cădere liberă şi în acelaşi timp aruncăm cu banii pe fereastră.

Exemplu concret:

Aţi auzit de „certificate pentru emisii de gaze cu efect de seră”? Probabil da. Dar ştiţi exact ce şi cum?

În câteva cuvinte, situaţia stă cam aşa:

  • la Kyoto România s-a angajat ca în intervalul 2008 – 2012 să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 8% faţă de anul de referinţă 1990 (1989 pentru România)
  • în 1989, emisiile României erau de 278,22 milioane tone echivalent CO2, iar în 2007 de 152,29 milioane tone echivalent CO2
  • aplicând angajamentul de 8% reduceri, ar însemna ca România să nu depăşească la finalul anului 2008 nivelul de 255,96 milioane tone echivalent CO2,
  • rămân ~100 milioane tone echivalent CO2, anual care pot fi tranzacţionate pe pieţele internaţionale sub formă de Unităţi ale Cantităţii Atribuite – AAU (certifcate de poluare în termeni de „maidan”, 1 certificat = 1 tonă de emisii)
  • pe piaţa internaţională, preţurile AAU au evoluat aşa: 25 €/certificat în 2008, 10 €/certificat în 2009 şi 5 €/certificat în 2010 (din cauza crizei şi inundării pieţei cu certificate din estul continentului european)

În condiţiile în care doar Guvernul României poate tranzacţiona astfel de certificate pe piaţa internaţională în numele României, ce credeţi că s-a întâmplat până acum?

Nu au fost demarate niciun fel de discuţii cu alte guverne pentru vânzarea surplusului României.

Nu au fost demarate niciun fel de proiecte care să reprezinte o destinaţie pentru potenţialii bani.

Tranzacţiile pot fi făcute doar până la finalul anului 2012, doar de către guvern şi banii rezultaţi pot avea ca destinaţie doar proiecte de reducere a emiisilor de gaze cu efect de seră (sau creştere a absorbţiei). Certificatele nefolosite până în 2012 se pierd.

În această situaţie, în 2009, România a cheltuit din fonduri guvernamentale 350 milioane lei pentru reabilitarea termică a locuinţelor (plus alte câteva zeci de milioane primăriile). Reabilitarea termică a locuinţelor, împăduririle etc. sunt proiecte eligibile pentru fondurile obţinute din vânzarea de certificate de poluare.

O sinteză a acestor informaţii puteţi în următoarele articole:

La fel de interesant este şi cum se reflectă toată distracţia asta în preţul energiei:

Sunt curios, dincolo de chestiile cu schimbarea constituţiei, Băsescu, Geoană, PD, PNL, PSD etc. colegii bloggeri Lilick, Blogatu, Dispecerul, Marius, Roxana, Rareş, Codrin, Octav, Vania, Ramona, Cosmin, Demirel, Liviu şi toţi ceilalţi care îşi mai pierd din când în când timpul pe aici, ce părere au?

Reclame

Comentarii»

1. achilianu - Martie 16, 2010

A, pai mie mi se pare ca stam destul de bine! Emisii de gaze? da-le-n teava noastra! La noi totul e o manea.
sanatate…

2. galy - Martie 16, 2010

Guvernul Romaniei e interesat doar cum sa o duca mai bine Base-Boc-Udrea & co.
Ce stiu ei de banii europeni pe care ii pierdem in fiecare an, deoarece sunt incapabili si nu stiu sa faca proiecte

3. Roxana Iordache - Martie 16, 2010

Dacă nu le ies comisioane din asta, de ce i-ar interesa?

4. Mirozna văduvei vopsite – 13 « Ioan Usca - Martie 16, 2010

[…] Lisandru, Octavia Sandu, Manole, Cella, Gabriela Savitsky, Elisa, Sebra, Theodora Marinescu, Atitudini, Geeo, Gabitzu, Paul G. Sandu, Oceania, Nea Costache, Michaela, Dispecer Blogosferă, Călin […]

5. Mirozna văduvei vopsite – 13 « Ioan Usca - Martie 16, 2010

[…] Lisandru, Octavia Sandu, Manole, Cella, Gabriela Savitsky, Elisa, Sebra, Theodora Marinescu, Atitudini, Geeo, Gabitzu, Paul G. Sandu, Mihaela Man, Oceania, Nea Costache, Michaela, Dispecer Blogosferă, […]

6. atitudini - Martie 16, 2010

@Achilianu
Stii cum se zice… cu prostia nu te poti lupta! E greu (daca nu imposibil) sa te lupti cu ascultatorii de manele, sa le deschizi ochii si mintea.

22 noiembrie si 6 decembrie 2009 ne-au demonstrat asta.

7. atitudini - Martie 16, 2010

@Roxana
Ai pus punctul pe ţ. De la ţeapă. Că asta ne luăm cu toţii la final. Ăştia mai fraieri…

8. atitudini - Martie 16, 2010

@galy
Tema fondurilor e cumplita. Mie mi-e frica de anii ce vin din punctul asta de vedere. Nu doar ca nu se fac proiecte. Dar cele care sunt in implementare se fac cu semi-competenti sau semi-incompetenti.

Riscul e major: ce este eligibil la inceput, din prostie devine neeligibil la final.

Si sa vezi distractie daca in loc sa atragem bani, incepem sa dam bani…

9. gelu - Martie 17, 2010

Ziare.com e site de pupincuristi la greu in fundul lui Traian. De aceea acest site are nivelul intelectual pe care-l are, mai ales cre..ti..nii forumisiti portocalii ce posteaza pe acolo intr-o veselie.

10. gelu - Martie 17, 2010

La ora actuala Basescu are un singru scop, detronarea lui Geoana de la sefia Senatului si inlocuirea lui cu-n portocaliu de nadejde pentru a-si netezi drumul spre dictatura. Este deja sef peste CSAT, MAI, MAN, SIE, SRI, DNA si mai are nevoie doar de un Parlament Unicameral pentru ca, sa-si atinga scopul.

atitudini - Martie 17, 2010

@Gelu
Iti dai seama ca am observat si eu fauna. Dar mai e o precizare: PD-ul si-a pastrat echipa platita din campanie.

De asta sunt asa eficienti.

La capitolul articole preluate, titluri etc., care nu tin de comentatori, este alta discutie.

Iar in privinta lui Base, da, incearca acapararea puterii absolute. In ce priveste Geoana, este mai mult detrunarea atentiei publice de la incapacitatea guvernului de a face fata…

11. dan ionescu - Martie 31, 2010

fals
un primarele de bucuresti a facut niste acordulete cu niste elvetieni si a vandut de la bucuresti pana sa apuce guvernul sa reglementeze si pretul era sub 20% din piata dar nimeni nu poate face calcule ocrecte ca le da tot zero la prejudiciu ca la flota

12. rhorvath - Martie 31, 2010

CIA IA POZITIE OFICIALA IMPOTRIVA UNEI CARTI SCRISE DE AGENTII
TISMANEANU- PACEPA !
Intr-o luare de pozitie fara precedent si definitorie, Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite ale Americii se spala pe maini de asa-zisul agent CIA Ion Mihai Pacepa, fostul adjunct al DIE considerat agent pe deplin conspirat al KGB.
Clarificarea se face pe site-ul oficial al CIA, prin intermediul unei cronici la ultima carte a celui care semneaza sub numele de Pacepa, banuit a fi de fapt Vladimir Ilici Tismaneanu. Este vorbaProgramat sa Ucida: Lee Harvey Oswald, KGB, si Asasinarea lui Kennedy”, prin care Pacepa/Tismaneanu incearcasa acrediteze ideea imbecila ca Lee Harvey Oswald ar fi fost agent KGB. Tismaneanu, ca orice nu stie nici macar faptul ca desecretizarea unor documente ale CIA si US SS din dosarul asasinarii lui Kennedy au dovedit deja ca bietul Oswald era agent al ONI, CIA si FBI trimis in URSS cu misiune. Volodya considera pe coperta volumului lui Pacepa ca aceasta „fascinanta si provocatoare” carte „va schimba definitiv intelegerea noastra despre unul dintre cele mai tulburatoare episoade ale secolului al XX-lea”. Nu aceeasi este si parerea CIA.
Traduc din comentariul CIA despre aceasta imbecilitate marca Tismaneanu – Pacepa „Programat sa Ucida prezinta o explicatie imaginara a asasinarii lui Kennedy, dar care este de asemenea neverosimila. Pacepa nu a conectat puncte, ci a adaugat altele noi. Un avertisment de sănătate se justifică.”
Deci duetul tembel este trimis la analiza psihiatrica sau la casa de nebuni.
Cititi articolul complect care face parte din serialul de 12 articole ” DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY.
Deasemenea pe acelasi blog cititi : ATAC BANDITESC IMPOTRIVA ANTENA3 ( BASESCU ANCHETAT DE FBI )
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

13. cosmin faur - Aprilie 2, 2010

e faorte simplu sa ne vaitam ca totul e o stire legata de politica, violenta si alte mizerii…din pacate liberalii nu au dat curs inca acelor simpatizanti liberali sau chiar membri activi care si-au manifestat intentia de a reprezenta acest partid prin educatie, cultura, muzica etc.- parca le-ar fi fost rusine cu acest ALTFEL de oameni pe care sa ii aiba in realitate aproape de ei..sloganul suna bine, insa nu e acoperit de fapte din partea PNL. si ma doare sufletul sa spun asta: iluzia aducerii tinerilor impreuna sub niste cluburi studentesti e frumoasa, insa nu aduce voturi in plus, parerea mea..sper sa gresesc eu.

14. atitudini - Aprilie 2, 2010

@Cosmin Faur
Hai sa vorbim aplicat. Vino cu idei. Vino la unul dintre cluburile acelea si propune. Implica-te!

Zi-mi cu ce te pot ajuta, daca iti pasa. Si ma bucur ca iti pasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: