jump to navigation

Prostul fudul Martie 24, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Nu am pretenţia deţinerii adevărului absolut. Nu am toate datele, nu am experienţa necesară etc.

Dar asta este ceea ce cred eu, cum vad eu lucrurile…

Despre ce este vorba? Despre:

F 16 Fighting Falcon

F 16 Fighting Falcon (faţă)

F 16 Fighting Falcon

F 16 Fighting Falcon (profil)

F-16A Fighting Falcon împreună cu F-15C şi F-15E Eagle

F-16A Fighting Falcon împreună cu F-15C şi F-15E Eagle

Ştiţi deja povestea, este pe toate sticlele (Băselu a decis în CSAT că e mai bine de la licurici, nu 48 ci 24 şi nu noi ci „rulate”).

Suma (la prima strigare): 1 MILIARD USD.

Şi acum ajung la titlu şi la propria părere. Eu consider că e de neam prost. Adică un fel de tichie de mărgăritar, o fuduleală de prost (şi probabil un comision + o obligaţie faţă de licurici).

Exact acum, când e criza mai adâncă şi mai deasă, noi ne luăm arme de lux. Iar argumentul suprem este că nu se negociază mândria naţională. Mă laaaaaşi!

Nu intru în detalii de genul: le luăm fără offset, sunt vechi etc. Mă rezum la utilitate şi momentul deciziei. Este cel mai idiot moment cu putinţă pentru aşa ceva.

Iar în ceea ce priveşte mândria naţională… nu cumva era mai mişto dacă aveam şi noi o universitate în primele 100 din lume? Sau dacă aveam autostrada A2 terminată? Sau dacă erau electrificate şi ultimele localităţi din Românica? Sau dacă un profesor nu ar fi nevoit să dea meditaţi pentru a supravieţui? Sau dacă românii ar fi decis să fie reprezentaţi la Bruxelles de altcineva decât EBA, Vadim şi Becali… (deşi pentru prostie nu există tratament/remediu/investiţie de corijare).

Şi o idee… dacă „închiriam” 24 de F16 şi ne jucam un an – doi cu ele, până ne formam piloţii, cream infrastructura pentru ele etc. şi abia apoi cumpăram (eventual ceva mai nou, cu tot cu offset)… nu era mai misto din perspectiva crizei şi a „reducerilor” de cheltuieli?

Invit la o critică constructivă pe obişnuiţii locului: Dispecerul, Gabriela, Vania, Lilick, Octav, Liviu, Alexandru dar şi Codrin.

Reclame

Comentarii»

1. Toni - Martie 24, 2010

N-am nici o invitaţie, nici critică constructivă nu prea cred că pot face, dar, pur şi simplu, nu mă pot abţine.
Nu-i nici prost, nici fudul.
E vorba de o demenţă furioasă, provocată de lăcomia rapace care i-a devorat deja ficatul şi a urcat la creier!
Am intrat în NATO tocmai ca să avem o umbrelă „japoneză” deasupra capului, în sensul oferit de modelul nipon, ţară Soarelui Răsare ne mai având treabă cu înarmarea după ce SUA şi-a asumat apărarea arhipelagului, guvernul imperial direcţionându-şi astfel toate resursele interne spre dezvoltarea economică. În paranteză fie spus, vizita supremului satrap la Tokio putea crea premizele unei corecte perspective asupra relaţiei cu Washington-ul, dar se vede că altele au fost interesele urmărite. Nu că ar fi vreo surpriză.
În fine.
Consecinţele integrării nord atlantice?!
Am plusat şi cu scutul propriu zis, ăla anti-rachetă, am trimis contingente de apărători ai păcii şi distrugători de terorişti unde nI s-a cerut să-i trimitem, am redus capacitatea de apărare a ţării, reformulând doctrina militară naţională, reducând drastic efectivele, activele şi infrastructura militară, am cumpărat vedetele alea la nişte preţuri scandaloase, am desfiinţat unităţile de producţie de armament şi tehnică de luptă, am făcut totul ca să se-aleagă praful de ce-aveam, dar nu a fost suficient.
Conturile noilor hămesiţi trebuiesc umplute. Nu cu parandărătul din investiţiile deja ca şi inexistente, nu!
Cu procentele şi comisioanele din împrumuturi şi achiziţii urmate de alte împrumuturi cu care să se achite noile achiziţii!
Un prost n-ar fi putut produce dezastrul ăsta, o inteligenţă diabolică, da.
Un fudul n-ar fi ajuns să se fălească cu avioane din programul rabla, el ar fi râvnit la măcar un stealth!
Aşa că eu aşa zic, că omul, vorba vine om, neomul ăsta trebuie oprit, până nu se va prăbuşi umbrela aia pe noi, terminându-ne de tot!
Deja tencuiala s-a dus, a început să cadă mortarul, vara asta nu ştiu dacă mai rămâne vreun zid în picioare! Tavanul e deja strecurătoare,
probabil ca să admirăm parada escadrilei de F 16, aia pe care armata americană a renunţat de ani buni s-o mai reînoiască!
Aş fi reamintit bancul cu lăcomia şi minerii, dar nu prea mai văd cine ar avea chef să râdă….

2. Dan Chichernea - Martie 24, 2010

Am înţeles că avionica la un F16 e mult mai depăşită faţă de un MIG. De aici vor decurge cheltuieli mai mari în ceea ce priveste întreţinerea şi aducerea unui F16 la stadiul de performanţă actuală anilor 2000.
Deci, despre cheltuieli vorbim, sau ? 🙂

3. octavpelin - Martie 24, 2010

Manuel poate il urcam pe Basesscu &camarila si ii trimitem cu F16 in …alt loc unde le place lor ,o zi minunata !

4. rhorvath - Martie 24, 2010

DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !          
COMPANIA LUI BASESESCU – DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
MIC & Associates va asista companile Iamericane in vanzarea echipamentului pentru avioanele de tip F-16 pe care Romania le va achizitiona in vederea modernizarii fortei sale aviatice in calitate de membru NATO.
DESCHIDETI:
http://www.mic-associates.com/

PENALTY NOTICE
Dear Mr. Minovici:
A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
LA CONDUCEREA MIC

Gen. Constantin Degeratu
Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala

Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.

ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME BASESCU IN SUA SUNT NUMARATE !

Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

5. transildania - Martie 24, 2010

Intr-adevar o mare prostie. Acoperita de o minciuna: Romania le primeste gratis, urmand sa acopere doar cheltuielile de mantenenta. Cifrele trebuie puse pe masa: cat costa mantenenta. Mantenenta unor avioane supervechi poate costa mai mult decat achizitia plus mantenenta unor avioane noi.
Decat sa cumperi 24 avioane vechi mai bine ai cumpara 5 sau 10 avioane noi, ieftine dar bune, cele suedeze sau franceze. Daca ar fi nevoie de ele… Insa unde sa opereze?
Teapa e cu carlig, pentru ca ei s-au angajat sa le ia pe astea, pana e gata noul avion american. Care e cel mai scump din lume. O dubla teapa.

atitudini - Martie 29, 2010

@transildania
Cred ca au reusit un exemplu de proasta comunicare. Lucrurile sunt infinit mai simple. Nevoia nu o neg. Alegerea… poate cu toate datele pe masa. Dar timingul e de toata jena…

Merci de comentariu! O sa arunc si eu un ochi la tine. Spor!

6. Mirozna văduvei vopsite – 21 « Ioan Usca - Martie 24, 2010

[…] Black Angel, Geanina Lisandru, Link-Ping, Răzvanrc, Cristian Lisandru, Atitudini, Nea Costache, Paul G. Sandu, Hobbitu, Isabelle, Blog de joacă, Geocer, Mihaela Man, Theodora […]

7. Cristi Avramescu - Martie 24, 2010

Ca sa pot avea o parere, am citit in en.wikipedia.org, tot ce scrie despre F16. De la primul model pana la ultimul sunt vreo sapte pagini scrise marunt de modificari si variante. A luat parte la toate conflictele militare din ultimii30 de ani. A avut succesuri, insuccesuri si multe accidente. Iata cateva exemple:
1) In 2006 un F16 olandez a cazut in Afganistan si pilotul a murit. Cercetarile au aratat ca in cocpit s-au gasit urmele unui painjen camila (camel spider) sau unei alte creaturi similare…(!)
2) Tot in 2006, in Irak, a cazut unul care a zburat prea aproape de sol si pilotul a murit. Cercetarile au aratat ca acesta a vrut sa mentina contactul vizual cu un vehicul inamic…(!)
3) In 2009 un F16 american a doborat un Ababil-3UAV iranian pt. ca a violat spatiul aerian irakian. Nu stiam ca Ababilele zboara!
4) In 2008, F16 israeliene au bombardat cu succes fasia Gaza. Desi luptatorii Hamas au aruncat cu pietre in ele si le-au scuipat, nici unul nu a fost doborat…(!)
5) In 1992, un F16 al Fortelor Aeriene Regale Olandeze s-a prabusit printre casele din localitatea Hengelo, fara sa strice asfaltul. Pilotul a aterizat in siguranta pe acoperisul unei cladiri…(!)
Concluzia: e un avion bun. Abia astept sa intram si noi in top la stiri.
P.S. Am aflat ca Circul Globus este interesat sa cumpere doua F16A/B sau sa le ia la schimb pentru patru Ababile-3UAV iraniene.
(Nu ma las pana nu aflu cum arata un Ababil. O avea aripi? Zboara?)

8. Patruzeci de mucenici (VIII) « Gabriela Savitsky - Martie 25, 2010

[…] Crezi că ție ți-a trecut, dacă bântui prin Italia? – veni rândul Atitudinilor să […]

9. Legenda balaurului fără adjective…(1) « Dispecer Blogosferă - Martie 25, 2010

[…] ISU, Jurnal, Lilick, Nea Costache, Octav, Opriţi Planeta, Palat, Roxana, Sebra, Simion, Teo, Manuel, Vania, […]

10. Liviu Jicman - Martie 26, 2010
11. Dedicaţie pentru pişăcioşi… « Dispecer Blogosferă - Martie 26, 2010

[…] la dezbatere: Ada, Chinezu, Cabraaaal, Cristian, Dramoleta, Gabriela Savitsky, Lilick, Manuel Avramescu, Moş Călifar, Nenea Lars, Palatul Şutu, Piticu, Teo Negura, […]

12. Lil Seby's Blog - Martie 27, 2010

Hai Manuele.. ca sunt foarte tari avioanele, pacat ca sunt second hand :))

atitudini - Martie 29, 2010

@Seby
Cam cati ani are tehnologia din F16? Si de ce comunicare atat de defectuoasa? Nu neg, un F16 este net superior unui Mig21. Dar fata de un Mig29? Stii ca avem si asa ceva (Mig29)?

Stii vorba aia: suntem prea saraci sa ne luam ceva ieftin. Asta ca sa nu mai adaug chestia cu tichia de margaritar….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: