jump to navigation

Oglinda corectă Martie 27, 2010

Posted by atitudini in Atitudini.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Ştim cu toţii principiul după care o imagine mai corectă a realităţii se obţine atunci când te dai doi paşi în spate şi priveşti fără idei preconcepute sau partizanat.

De o astfel de cură, de spălare a geamului de la oglindă, am avut parte zilele astea, participând la un training şi un team-building în Austria. Am avut ocazia să interacţionez cu persoane aflate în diferite conexiuni de afaceri cu România, dar care au şansa să trăiască prin alte ţări europene.

Nu este nevoie să discuţi direct despre România pentru a vedea care este imaginea ei în ochii celor care nu sunt nevoiţi să trăiască pe meleagurile mioritice. Şi a trebuit să recunosc că este o imagine mult mai corectă decât ceea ce vedem noi, entuziasmaţi de câte o reuşită minoră sau trimişi în depresie de vreo nesimţire surprinsă de o cameră TV.

De afară nu se văd micile detalii. Dar se văd foarte clar contururile. Nu se vede mica bârfă şi zvonistica. Se văd direcţiile. Nu se văd partizanatele politice. Se văd lucrurile care într-adevăr contează.

Şi imaginea nu este una plăcută. Şi nici bună.

În foarte puţine cuvinte, suntem tot la periferia Europei, corupţi, subdezvoltaţi, într-o ţară în care lucrurile simple devin aventură. În acelaşi timp suntem nu doar înconjuraţi de oportunităţi. Trăim printre ele. Doar că suntem atât de pinşi de propria imagine falsă a realităţii încât lucrurile importante se pierd. Şi dacă totuşi vedem vreo oportunitate ea există doar în relaţie cu un gest de corupţie.

Probabil că o să revin asupra subiectului… Dar am vrut ca azi, de ziua mondială a teatrului, să punctez că am ajuns să trăim mai mult pe scena unui teatru absurd la care, din păcate, toată Europa este spectatoare.

P.S. Ţineţi-mi pumnii azi! Blogul participă la Gala TNL, la categoria „Cel mai bun blog”.

Reclame

Comentarii»

1. pms - Martie 27, 2010

VEZI MISCAREASOCIALISTA.RO

2. octavian pelin - Martie 27, 2010

Manuel iti tin pumnii ,succes,un weekend minunat 🙂

atitudini - Martie 29, 2010

@Octav
Merci Octav. A iesit altfel. Nu aveam nicio sansa in fata „blogatului”. E din alta liga… Dar e bine deocamdata (in primele 5). Spor!

3. Ajun de Praznic « Ioan Usca - Martie 27, 2010

[…] Atitudini […]

4. mihai444 - Martie 27, 2010
5. Dan Chichernea - Martie 27, 2010

Maxim am zis ! 🙂

atitudini - Martie 29, 2010

@Dan
🙂

6. VJ Duuk - Martie 27, 2010

Salut!

Te deranjez pentru un link exchange.Site-ul este la inceput.Eu am experienta in blogging de 1 an si ceva.Am avut 2 siteuri in top 750 zelist sa zicem fiecare cu pr 3.Daca doresti sa ma ajuti pentru inceput probabil pe viitor linkul meu va conta catusi de putin.

Daca doresti link/banner exchange contacteaza-ma pe YM : muzicologu sau la link : http://veejayduuk.blogspot.com/p/linkbanner-exchange.html

atitudini - Martie 29, 2010

@VJ Duuk
Te-am adaugat. Spor!

7. cornel pieptea - Martie 28, 2010

Felicitari ptr blog. Chiar daca nu ai obtinut premiul categoriei la care
te-ai inscris, informatiile furnizate de tine sunt deosebit de interesante. Cat despre imaginea romaniei, cu mici exceptii, ea este cea pe care o meritam. Poate ca daca evolutia ar fi fost mai buna si imaginea ar fi fost pe masura!

atitudini - Martie 29, 2010

@Cornel
Merci pentru aprecieri.

8. rhorvath - Martie 28, 2010

BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !

Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de „conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

Domnule Horvath
Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania „Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

9. rhorvath - Martie 28, 2010

ATAC BANDITESC ORDONAT DE BASESCU IN SUA
In urma cu doi ani Basescu a ordonat spargerea studioului meu de film din New York. Pentru a deruta politia banditii lui Basescu au facut 8 spargeri similare in cartierul galeriilor de arta Chelsea. Observand ca lipsesc cateva fotogtefii din seif ca si carnetul de telefoane am realizat imediat despre ce este vorba. In stanga acestui articol se vede fotografia sustrasa din seiful studioului meu de film din New York. Dupa o saptamana de la incepererea scandalului ICR New York pentru a fi discreditat ( conspiratie cu Antena 3 ) fotografia apare trucata, pe un blog special creiat de servicii. – Desteptarea lu’ Horvath http:iiroberthorvath-cineast.blogspot.com DE PRIN BLOGURI ADUNATE SI LU’ BADIN DATE. – Se poate observa montajul fotografic unde apar alaturi de ziaristul Andrei Badin. Trebue mentionat ca nu m-am intalnit cu aceasta persoana niciodata. Fiind jurnalist de investigatii ma fotugrafiez extrem de rar. De la venirea in USA nu cred sa posed mai mult de 6-8 fotografii. Fotografia pe care sa executat triucajul a fost facuta pe Aeroportul Louis Amstrong din New Orleans de sotia mea Kiyoko. Am pastrat fotografia intr-un plic in seiful studiolului si am notat disparitia ei imediat fapt relatat detectivilor politiei. ( Negativul fotografiei a fost gasit in Osaka la sediul studioului meu din Japonia. In momentul in care fotografia furata a aparut pe un blog strain am cerut o ancheta la FBI. In cursul acestei zile am fost anuntat de aparitia unor noi probe si ca o echipa speciala de detectivi a plecat spre Bucuresti. Un atac de asemenea amploare pe teritoriul SUA nu putea fi efectuata fara aprobarea la cel mai inalt nivel. In afara de un scandal diplomatic de proportii se profileaza punerea conducatorului statului roman dupa gratii. CONTINUARE : http://devanewyork.blogspot.com/
Robert Horvath Deva Cineast SUA

10. A fost odată în România…(4) « Dispecer Blogosferă - Martie 28, 2010

[…] also: Ada, Ana, Calin, Cristian,Gabriela, ISU, Geanina, Nea Costache, Simion, Teo, Manuel, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: