jump to navigation

Marinarii de ce nu sunt vinovaţi de nimic? martie 30, 2010

Posted by atitudini in Doar malu' Dambovitei.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Constat că există o categorie de populaţie care nu poartă încă nicio vină în societatea noastră: marinarii.

De ce? De ce nu contribuie şi ei cu ceva? Nu ar putea fi şi ei de vină, măcar de proasta situaţie economică a curvelor din Constanţa? Sau de creşterea preţului la blugi prin slaba aprovizionare a piţei?

Eu cred că şi marinarii trebuie să se implice în vreun fel în conflictul social din România. Altfel pot fi acuzaţi de neimplicare civică şi iresponsabilitate!

Asta cu atât mai mult dacă luăm în considerare ultimul conflict mioritic: medici vs. profesori vs. bolnavi. Este un meci extraordinar, o luptă în trei, o luptă din care aşteptăm cât mai multe victime (şi sânge)!

Bănuiesc că toţi ştiţi de unde a pornit. Declaraţia este:

Comisia prezidenţială care a evaluat sistemul de sănătate din România arată că rata de rateu în diagnostic ajunge la peste 40% în sistemul de sănătate românesc, care este un efect al sistemului de educaţie.

Unui om care are o boală i se prescrie o reţetă pentru o altă boală, un om care nu trebuie să fie operat este operat.

Domnilor, v-aş ruga să observaţi o afirmaţie făcută foarte de curând de unul din statele importante din Uniunea Europeană şi care începe să demonteze un mit al medicilor pregătiţi în universităţile româneşti. Este vorba de proaspetele afirmaţii venite din Franţa care spun negru pe alb că medicii români sunt slab pregătiţi.

Cel mai interesant este că dacă aveţi curiozitatea să vă uitaţi la raportul citat, al „Comisiei Prezidenţiale„, nu veţi găsi nicio cifră sau măcar referire la „eroarea de diagnostic”. Raportul poate fi citit aici, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Dar, este ceva nou în asta? Vă miră? Este pentru prima dată când un marinar minte? Aşa că… ce dacă acel marinar mincinos este şi preşedinte al unei ţări dintr-o periferie de continent? N-are importanţă!

Concluzia este:

Sa-ti fie rusine, marinarule!

Sa-ti fie rusine, marinarule!

Liviu, Lilick, Gabriela, Dispecere, Vania, Alex, Transildania? Voi ce părere aveţi? Marinarii de ce nu sunt vinovaţi de nimic?

Reclame

Comentarii»

1. Dispecer Blogosferă - martie 30, 2010

Vai vai vai ci durere !
Io-te-te bre vaporul cum chiere!
Si marinarii cum moari,
Moari si da din chicioare.

2. Link-exchange « Ioan Usca - martie 30, 2010

[…] – Păi, nu mă interesează ce scrie, în ţineam doar pentru ZeList… […]

3. octavpelin - martie 30, 2010

Manuel,intrucat numai exista marinari in Romania,ultimul este dus…..la Cotroceni ,o zi minunata 🙂

4. Acolo este ţara mea… « Dispecer Blogosferă - martie 30, 2010

[…] also: Ada, Cristian, Gabriela, Jurnal, Dramo, Nea Costache, Teo, Transildania, Manuel, […]

5. No Basescu Day… « Dispecer Blogosferă - martie 30, 2010

[…] See also: Vania, Manuel […]

6. Cristi Avramescu - martie 30, 2010

Cu ceva timp in urmă, primul marinar al ţării apărea pe sticlă la ştiri, după ieşirea de la un control medical, declarând triumfător:
„Sunt mai sănătos decâti toţi patronii vostri la un loc, sunt sănătos şi la minte şi la corp!…etc…etc”
Ce garanţie avem că aprecierea medicilor nu se încadrează în rata de rateu de peste 40% în diagnosticare şi pentru ?

7. transildania - martie 30, 2010

Absolut rusinoase afirmatiile despre medici… as putea gasi si alte epitete….
20% dintre romani sunt homosexuali
99% dintre romani asculta cu placere manele
40% dintre diagnostice sunt gresite
Poate confunda Romania cu vasul „Biruinta”…

8. Ligia - aprilie 1, 2010

Domnule atitudini, cât de bine ai citit raportul? Pe prima pagină a raportului la care faci trimitere scrie mare Bucuresti 2008. Mi se pare mie sau suntem in 2010?

Dar de pacientii care mor cu zile ptr ca sunt plimbati intre un spital şi alt spital de ce nu spui nimic?

9. atitudini - aprilie 2, 2010

@Ligia
Am citit bine. Stiu ca este din 2008.

A zis cumva Base ca este din 2010? Parca nu… Parca a zis ca „intr-un raport”. Si cel mentionat este cel mai recent. Crezi ca se fac astfel de studii anual?

Uita-te la bibliografie si o sa vezi ca datele sunt din studii ce se intind pe mai multi ani.

Iar subiectul cu pacientii care mor este alt subiect. Eu vorbesc aici despre promovarea discordiei si luptei intre diferite grupuri sociale, despre rolul de mediator social pe care ar trebui sa il aiba Presedintele si care s-a transformat in rol de promotor al razboiului social.

Pe de alta parte, nu exista o limita a numarului de limbi care pot curata concomitent dosul basescian, asa ca… keep on the good work!

10. Ligia - aprilie 2, 2010

Promovarea discordiei şi luptei între grupuri sociale zici? Adică ce trebuie să facă Băsescu? Să tacă şi să acopere incompetenţa? Ca să fie linişte şi pace? Adică să ne complacem în continuare în nepăsare şi indolenţă? De aia am ajuns unde am ajuns, ptr că am preferat să ascundem rahatul precum pisicile, în loc să-l scoatem la suprafaţă şi să facem curăţenie.

Subiectul pacienţii care mor de ce să fie alt subiect? Că doar despre medici este vorba. Ţi se pare normal ca atunci când cineva se zbate între viaţă şi moarte să fie plimbat de la un spital la altul, ptr ca în final să moară cu zile ptr că un medic nu este capabil să-şi asume o răspundere? Sau mai rău, îmi aduc aminte de un caz, în care pacientul a fost lăsat pe stradă ptr că nici un spital nu voia să-l interneze.

Cum rămâne cu doctorii care nici nu se uită la tine dacă nu te duci cu plicul? Dar cu cei care nu se sfiesc să întindă mâna să ia bani de la cei care ştiu că se află într-o fază terminală a bolii şi ştiu că nu au cu sa-i ajute? Mai era şi un jurământ al lui Hipocrate.

Cunosc un caz al unui puşti adoptat, aici în România, bolnav de o boală incurabilă care îşi caută sănătatea prin alte ţări. S-au strâns ptr el peste 100.000 de euro. Şi medicii respectivi nu se aruncă să-i ia banii pânâ nu găsesc un donator sută la sută compatibil. Câţi din medicii din România ar face aşa ceva?

Cât despre limbile care curăţă nu ştiu ce dos, nu sunt familiară cu situaţia. Se pare că tu da. Mai ales că observ că ştii şi detalii despre faptul că nu există o limită a numărului de limbi care pot curăţa concomitent un dos.

Nu am de ce să mă dedau la astfel de acte. Nu am nimic de câştigat. Sunt un om care munceşte la o firmă de dimineaţă până seara, iau un salariu decent pe măsura muncii şi nu am nevoie de astfel de „suplimente”. Dar nu mă aştept să înţelegi. Eşti necioplit şi varză pe deasupra. Aşa vă învaţă la şedinţele de partid PNL-ul?

atitudini - aprilie 3, 2010

@Ligia
Nu Ligia. Basescu are dreptate sa dea in vileag incompetenta!

A inceput cu EBA. A continuat cu Ridzi, cu Roberta si Honorius. Dar nu se opreste. Merge mai departe.

Ma bucur ca nu amesteci subiectele si consideri ca preocuparea permanenta a lui Base pentru conflic social este acelasi lucru cu indolenta, incopetenta si nesimtirea unor medici.

Este bine ca infierezi metoda plicului. Ai uitat de salariile nesimtite din medicina.

Chestia cu coprofagia… un doctor ar spune ca esti in faza de „denial”. Daca nu ma insel, pe acel doctor il cheama Sigmund Freud. Dar trece. Urmeaza si alte faze. Speranta mea e sa ajungi la cea in care te tratezi efectiv pentru a scapa de acest obicei maro.

Ma bucur ca muncesti. Inseamna ca platesti impozite. Si asta inseamna ca ai o bucurie imensa cand vezi guvernul Boc-Udrea, numit de Base, cum semneaza pentru F-16 sau pentru 85 milioane km de autostrada. La fel, probabil ca te apropii de orgasm cand vezi cum administratiile din Bucuresti dau intr-un an 200.000.000 EURO pe panselute dar nu fac un centimetru de tunel de metrou. Si cred ca te prabubusesti in extaz la aparitiile spectaculare ale Elenei, postuland despre suprematia turismului romanesc inexistent bazat pe infrastructura sublima a Romaniei.

Ma bucur ca sunt necioplit si varza. Nu as vrea niciodata sa ajung elegant si erudit precum EBA. EBA te reprezinta pe tine in Europa. Pentru mine reprezinta o permanenta rusine si umilinta.

Iar discutia asta nu avea loc in 96 intre suporterii si adversarii lui Iliescu. A fost nevoie de Basescu pentru a se ajunge la un asemenea grad de segregare sociala.

Dar te las… probabil ca iti arde timpanul sa-i mai asculti o data pe inegalabilii Guta & Roxana Printesa Ardealului cantand „Basescu Presedinte”. Ca premiu, iti ofer si link-ul:Precum si parerea mea despre subiect aici.

11. Ligia - aprilie 3, 2010

Mda. Eba, Ridzi, etc. Nu există pădure fără uscături. Dar ei sunt mici copii pe lângă Patriciu, care se ascunde după fustele, pardon, robele avocaţilor, şi care nu este in stare să-şi dovedească de atâta amar de vreme nevinovăţia, pretându-se la tot fel de vicii de procedură probabil până când se va prescrie totul. Sau Orban, care şi-a muşamalizat şi el accidentul pe care l-a avut, raportându-l abia a doua zi. Ca să nu se mai simtă aburii alcoolului. Dar superfaza cu faimoasa nepoată a Noricăi Nicolai, care a fost şi ea achitată, că de. Nu dădea bine la imagine. Măcar primarii PD care au fost găsiţi în culpă se recreează la mititica.

A şi să nu uit faimosul parteneriat cu Geoană care până la urmă s-a dovedit cu mult mai mult decât un prostănac. Cu un asemenea spate trebuia să câştige detaşat. N-am să înţeleg niciodată cum v-aţi aliat tocmai cu cei care v-au nimicit partidul şi adevăraţii liberali, după al doilea război mondial. Pun pariu că ai avut carnet roşu de partid pe vremea lui Ceauşescu. De acolo ţi se trage cu neciopleala.

Şi ca să revin la copro cum ai zis eşti obsedat se pare şi acum sunt ferm convinsă că dintre noi doi cel care o practică eşti tu. Cunoşti detalii atât despre procedeu cât şi despre tratament se pare. Nu ţi-a plăcut? Fază de negare? Ha. Îţi mai spun odată. Poate că de data asta înţelegi. Nu se poate nega ceea ce nu există. Nu am de ce să practic mizeria de care mă acuzi. Nici măcar nu sunt şi nici nu voi fi vreodată membră al vreunui partid. Tu în schimb da. Aşa că ai toate motivele, ca să avansezi. Eşti la zi cu cotizaţia? Văd că ai şi poză cu Crinuleţ pe blog. Mititelul, cum se plângea el după congres că de ce s-a dus Patriciu cu Cataramă la restaurant. S-a simţit neglijat. El care a căştigat şefia partidului. El care a fost ministru al tineretului pe vremuri şi nu a fost în stare să zică măcar o realizare din acea vreme.

Cât despre muzica pe care o ascult, aşa ca o mică informare, am crescut cu Led Zeppelin, Pink Floyd, Mike Oldfield, Smokie, Vangelis; Jean Michel Jarre, Baniciu, Alifantis, Elvis, Abba etc. adică chestii serioase. Nu m-aş coborî chiar atât de jos ptr Guţă şi restul.

Despre orgasme, mi le procur altfel. Senzaţii tari, fierbinţi şi muuuuuuuuultă adrenalină.

atitudini - aprilie 4, 2010

@Ligia
Adevarat A Inviat!
(Vechi obicei crestin. Nu explic despre ce este vorba, chestia asta cu obiceiurile crestine, Pastele etc. oricum, nimic interesant. O manea buna, un sprit si cam atat… asta este viata propovaduita de la Cotroceni).

12. Ligia - aprilie 4, 2010

HRISTOS A ÎNVIAT! PACE ÎN SUFLET.

atitudini - aprilie 7, 2010

@Ligia
Vezi ca se poate…
Multumesc, acelasi lucru iti doresc si tie. Daca ai avea mai multa rabdare ai afla ca nu am cea mai buna parere despre sistemul medical din Romania (asta include doctorii). Am scris pe tema asta si pregateam un post nou. Subiectul il am. Cand il termin te anunt si o sa iti faci o parere. Poate te convinge daca iti spun ca mi-am schimbat de 2 ori medicul de familie pe motive de nesimtire crasa in relatia cu pacientul…

Mai vorbim!

13. Gabriel Tara - februarie 8, 2011

sa le belesti p.u.l.a la marinari si vor deveni activi!

atitudini - februarie 10, 2011

Zi z.ă.u.!

14. xenioncalavera - martie 12, 2012

alo ce plm de treaba au marinarii cu doctorii??? daca tampitul nostru de presedinte sa nimerit sa fie fost navigator (si rusinea tuturor marinarilor in acelasi timp) nu e vina noastra. Nu ne implicam in problemele sociale ale Romaniei pentru ca nu ne afecteaza (mult) si nu ne pasa
ps: doctorii au o alegere sa stea in tara sa faca un bine sau sa plece , ca marinar nu ai de ales in ziua de azi din cauza lipsei unei flote nationale si esti obligat sa muncesti pentru o firma straina

15. atitudini - martie 12, 2012

M-am gandit ceva pana sa pun titlul.

Nu cred ca existe om cu adevarat inteligent care sa invinovateasca o categorie in ansamblul ei. Marinarii nu fac exceptie.

De fiecare data am o strangere de inima daca-i zic „marinar”. Marinarii nu au nicio vina si nu vreau sa se simta atinsi…

Imi cer scuze da s-a inteles altceva sau daca v-ati simtit lezat cumva. Cu atat mai mult cu cat chiar varul meu este marinar…

Multumesc de vizita si sper ca beneficiez de intelegerea dumneavoastra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: