jump to navigation

Maestrul Păpuşar Aprilie 6, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Nimic nou… aceeaşi fabrică: România.

Doar că fabrica este foarte mare şi e nevoie de o grămadă de muncitori. Oameni cu experienţă, bine pregătiţi… în sfârşit, ştim cu toţii: omul potrivit la locul potrivit. De importanţa acestui principiu ne asigură tot personalul de conducere al fabricii, inclusiv patronii:

Aceste traininguri sunt deosebit de eficiente pentru viitorii politicieni profesionişti, noua clasă politică de care este nevoie trebuie formată în mod profesionist, să înveţe pe lângă partea practică şi de la specialiştii în domeniu.

(tinerii de la PD Cluj)

Daca tot mi-ati adresat aceasta intrebare, vreau sa mai adaug faptul ca e nevoie de profesionalizarea clasei politice romanesti. Nu ne mai putem permite sa facem politica dupa ureche.

(Gheorghe Seculici, preşedintele PD Arad)

ar trebui să avem un politicieni specializaţi pentru primărie, alţii pentru preşedinte de consiliul judeţean, allţii pentru Parlament, pentru Guvern (un anumit minister), pentru Administraţia Prezidenţială… Alegerea pe funcţia pentru care s-a pregătit ar trebui să fie pentru politician încununarea unei cariere de succes, răsplata experienţei acumulate şi a muncii în interesul public.

(Radu Berceanu, ministru, membru al BPN al PD)

Modalitatea concreta de primenire a clasei politice romanesti va consta, potrivit „Declaratiei de la Brasov”, in „atragerea in partid si promovarea in functii de coordonare importante a unor politicieni profesionisti si tineri (…) selectati pe criteriile competentei si ale aptitudinilor politice”. „Oameni politici noi, care nu au fost atinsi de flagelul compromisurilor”, a explicat Basescu, nominalizand drept „exemple”, in acest sens, pe Emil Boc si Anca Boagiu.

(Traian Băsescu, preşedinte)

Pare ceva coerent, nu?

Ce se întâmplă însă când nu ai personalul necesar pentru fabrică? Ce se întâmplă dacă le-ai spus tuturor că tu eşti cel mai potrivit să rezolvi o problemă şi că eşti capabil să faci asta? Ce poţi face ca să menţii aparenţele?

Soluţia cea mai simplă este să angajezi actori care „să interpreteze” rolurile pentru care nu ai personal calificat. Nu contează că aşa nu păcăleşti decât aparenţele. Nu contează că aşa se duce naibii fabrica cu totul. Dacă spectacolul place la public…

Deci, aplauze pentru cel mai recent actor trimis nu pe scenă ci în fabrică, pentru rolul de parlamentar:

Teo Trandafir (vedetă TV, show-woman, actor propus de PD pentru interpretarea unui rol de parlamentar)

Teo Trandafir (vedetă TV, show-woman, actor propus de PD pentru interpretarea unui rol de parlamentar)

Unii vor arunca responsabilitatea pe directorul fabricii – Emil Boc. Dar, Emil este doar „director executiv”. Din analiza acţionariatului fabricii se pare că altcineva este responsabil pentru angajările pe post (sau distribuţia în roluri). Nu am o imagine a responsabilului, dar am o imagine a unuia dintre angajaţi:

Muncitor în fabrica "România" (cine este maestrul papusar?)

Muncitor în fabrica "România" (cine este maestrul papusar?)

P.S.

Întrebarea (cine este maestrul papusar?), în buna tradiţie a maestrului Vania căruia i-am mai descoperit un blog o transmit către Marius Bojor (un nominalizat la categoria Blog de la gala TNL), Lilick (pe care în sfârşit am reuşit s-o cunosc în realitatea-realitate), Rareş (care scrie despre un alt capitol la care România reuşeşte să stea la coada civilizaţiei), Dispecer (şi nu uit de berea promisă), Alex (copilul plin energie al revoluţiei decembriste), Alexandra (încă prinsă în entuziasmul lui „No Băsescu Day”), Ramona (unde putem citi o analiză asupra ultimului raport interimar al Comisiei Europene asupra României), Cepeca (pe care l-am descoperit cu ocazia zilei violet) şi Transildania (ultimul său post surprinzându-l iar pe Zeus dând cu băţul în baltă).

Reclame

Comentarii»

1. Toate traseele duc la Modrogan… « Dispecer Blogosferă - Aprilie 6, 2010

[…] Lilick, LinkPing, Mirela, Natasa, Nea Costache, Roxana, Sebra, Sibilla, Simion, Teo, Transildania, Manuel, […]

2. Alexandru Marin - Aprilie 6, 2010

Stimate prieten, administrator al acestui blog,
Stimați prieteni, cititori ai acestui blog,
Îmi propun să vă lansez o provocare: haideţi să cerem, haideţi să promovăm şi să susţinem o altfel de politică. O politică pe care noi să o dictăm şi pe care noi să o ducem mai departe, care să ne reprezinte dupa 20 de ani în care am votat emoţional şi în care niciodată nu am fost reprezentaţi cu adevărat.

Îmi permit să fiu primul care îşi asumă o altfel de politică şi în speranţa că o să fim cât mai mulţi care vor crede în schimbare, vă invit să semnaţi alături de mine următorul contract:
http://alexandrumarin.wordpress.com/2010/04/06/o-altfel-de-politica/

atitudini - Aprilie 7, 2010

@Alex
Am citit cele scrise de tine. Mesajul tau este unul corect, este ceea ce se poate face in mod real si concret in societate pentru a putea spera si la efecte. „Masele” nu se vor ridica niciodata suficient de repede. Elitele sunt cele care pot genera salturi in societate. Din pacate, la fiecare pas inainte noi facem si doi inapoi. Pentru fiecare mesaj pozitiv si corect din partea elitelor vin altele doua care afirma contrariul.

Cred ca ridicarea Romaniei va dura mai mult decat am crezut noi. Ipocrizia, furtul generalizat, minciuna, iresponsabilitatea, non-valoarea, nepotismul – toate promovate de Basescu in cei 10 ani de mandat lovesc societatea noastra intr-un mod extrem de pervers.

Cei 10 ani pe care ii pierdem cu ha-ha-iala lui Zeus vom mai consuma inca 20 ca sa recuperam ceea ce puteam avea deja.

Si poate tocmai de asta mesajul si initiativa ta (continuate si sustinute, mai ales atunci cand va aparea dezamagirea si oboseala) este de laudat.

Spor!

3. Comentarii la Apocalipsa – 12 « Ioan Sorin Usca - Aprilie 7, 2010

[…] Mariei, mama lui Mesia (v. 5), şi a Bisericii (v. 17)”[2].  Cunună din douăsprezece stele: „cele douăsprezece seminţii ale lui Israel, neam căruia îi aparţine Femeia, dar şi cei […]

4. Paul Gabor - Aprilie 7, 2010
atitudini - Aprilie 7, 2010

@Paul
Uite si chestii d’astea au un rost. Cu link-ul dat de tine am ajuns prima data pe blogul tau.

Nu este in zona mea de preocupari, dar pentru remember, astfel de link-uri si comentarii aruncate ici-colo mai primenesc lista de cititori.

Spor!

5. octavpelin - Aprilie 7, 2010

Manuel,o Masca Rade …alta plange…aceasta este Romania basesciana 😦

6. ivydesign - Aprilie 7, 2010

Daca ar fi sa fac o simpla comparatie intre nivelul politicienilor de astazi si Teo Trandafir, din punct de vedere al increderii, cred ca as opta pentru a doua optiune.

Oricum,asta nu e o scuza sa nu aduca oameni intr-adevar capabili, cu ceva studii serioase la baza si calitati manageriale.
Din rau,in mai rau, in foarte rau ..pana la extreme. Ca asa se face totul la noi.

Nu-i nimic,pleaca tinerii cu duiumul. Au obosit sa isi vada parintii umiliti. Lupta lor deja nu se mai duce cu un sistem,ci cu simpla supravietuire.

7. Meserie, te halesc!… « Dispecer Blogosferă - Aprilie 7, 2010

[…] See also: Andi, Centru-Stanga, Cristian, Ana, Geanina, Mirela, Caius, Consiliul, LinkPing, About food, Natasa, Nea Costache, Teo, Vania, Jurnal, Iarna, Manuel […]

8. atitudini - Aprilie 8, 2010

@ivy
Ai dreptate. Dar, sa nu uitam, ca teoria spune ca „ii alegem pe cei mai buni si capabili dintre noi pentru a ne reprezenta interesele”.

Teo este esenta a „ce e mai bun si capabil”?

Nu mai vorbesc de calitatea a ce mai e prin bancile Parlamentului.

Si aici vin unii si spun ca „lasa, ca e mai bine ca se imputineaza si in loc de 471 vor fi doar 300”. Iar eu spun ca daca am reusit sa alegem 471 de incapabili, ce ne garanteaza ca vom alege 300 de capabili?

9. ivydesign - Aprilie 8, 2010

@atitudini – cu totul de acord cu tine, iti impartaseam ideea si in comentariul meu. Spuneam doar ca in ceea ce priveste nivelul de incredere, cred ca as avea mai multa in Teo, decat in acei mascarici.
Inca o data, acest lucru nu ii scuza ca nu pun oameni intr-adevar capabili!
Probabil urmariti ca si mine o serie de Talk Show-uri sau emisiuni de stiri si stiti cati tineri capabili scriu ca nu isi pot gasi un loc de munca din cauza nepotismului sau a circului ieftin. Totul e o incercare, joc de imagine, o priveliste lugubra din directia noastra.
Sunt prezentate zilnic cazuri cu oameni extraordinari, care au plecat inafara tarii pentru ca aici oportunitatea se ofera doar unei anumite clase. Sunt si un set care s-ar intoarce oricand daca ar avea un job decent si li s-ar oferi respectul cuvenit. Din pacate, acest lucru nu se intampla.

PS: Eu ma pregatesc sa fug de la masterat inafara. Cei mai mici cu un an sau doi decat mine, au plecat inca de la inceputul facultatii. Ei oare stiu treaba asta? Ca dispare forta de munca?

10. atitudini - Aprilie 8, 2010

@ivy
Fugi! Si nu te uita inapoi!

Nu ai de ce sa iti faci mustrari de constiinta sau alte probleme. Greu va fi acolo cand ajungi si atat trebuie sa te preocupe.

Aici, in tara… nu prea sunt motive. Romania poate fi deocamdata cel mult o destinatie de vacanta pentru cei plecati. Altfel… de ce ai sta aici?

Pentru oameni? Pentru stat? Nu merita.

Si daca reusesti sa te realizezi afara cred ca poti face mai mult pentru Romania mai tarziu, din postura unui om pe propriile picioare, beneficiar de stabilitate, decat de aici, din postura celui care se preocupa mereu de ziua de maine in timp ce azi il agaseaza realitatea.

Nicio problema, ti-am inteles de la inceput pozitia si comentariul. Eu doar am incercat sa adaug aspecte. Nu neaparat pentru tine ci si pentru oricine altcineva ar fi citit. Uneori, „postul” initial se continua si se completeaza in comentarii…

Bafta!

11. transildania - Aprilie 8, 2010

Multumesc pentru invitatie si scuze pentru intarziere.
Chiar daca s-ar putea zice ca papusarul este unul singur, o persoana, eu cred ca este un intreg sistem. Un sistem fondat pe ipocrizie, un sistem care scuipa pe principiul competentei, un sistem care violeaza regulile unui sistem politic democratic.

atitudini - Aprilie 8, 2010

@transildania
Este exact ce zic in postul de azi…

12. Bibliotecaru - Aprilie 28, 2010

Marele Păpuşar este egoismul infinit cu care omul este dotat din naştere. El îi manipulează pe toţi. Faust este tentat de Mefistofele cu ceva ce nu poate obţine în nici un chip, întoarcerea la tinereţe. Deşi Faust avea tot ce poate avea un om, egoismul lui cerea însă şi ce nu poate avea un om, aşa sufletul lui a fost pus în pericol.

atitudini - Aprilie 30, 2010

@Bibliotecaru
Frumos spus!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: