jump to navigation

Omagiul şi recunoştinţa tinerei generaţii Aprilie 9, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Eeeeee…. dar nu e viaţa frumoasă???

Ieri scriam despre cultul personalităţii şi dădeam exemple de azi ale obiceiurilor de ieri. Azi, ce-mi văd ochii pe blogul lui Buble? Exact obiceiurile de ieri. Ale cui? Ale gigantului din Răchiţele, uriaşa personalitate a premierului de azi al României, cel care sparge coaja unui ou cu capul dintr-o singură lovitură!

Textul a fost descoperit de băieţii de la Foaia Transilvană şi este savuros! Îl preiau în integralitatea lui (cu drepturile de autor aferente blogului „pe surse” unde l-am găsit şi ale ziariştilor care l-au publicat primii):

Omagiul şi recunoştinţa tinerei generaţii

Emil Boc, student Filosofie, anul IV, Făclia 1989

Recenta hotărîre a Comitetului politic Executiv al CC al PCR privind majorarea cu 10 la sută a tuturor burselor ce se acordă studenţilor şi elevilor, inclusiv celor din şcolile profesionale, a generat în inimile întregului tineret studios din patria noastră cele mai alese sentimente de stimă şi profundă recunoştinţă faţă de această nouă şi grăitoare dovadă a grijii şi preocupării susţinute ale secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, faţă de crearea unor tot mai bune condiţii de viaţă şi învăţătură tineretului.
Sîntem pe deplin conştienţi că transpunerea în viaţă a obiectivelor etapei actuale de dezvoltare a societăţii noastre, aşa cum rezultă din magistralul Raport prezentat de tovarăşul Nicolae Ceauşescu de la înalta tribună a Congresului al XIV-lea, din celelalte documente adoptate la Congres, ridicarea continuă a gradului de civilizaţie şi modernitate sînt dependente în cea mai mare măsură de pregătirea profesională, ştiinţifică şi politică a tuturor oamenilor muncii şi, în special, a tineretului. Universitatea clujeană, al cărei student am devenit în urmă cu patru ani, oferă studenţilor de la toate facultăţile condiţii de studiu dintre cele mai bune. (…)
Eu însumi, ca student la Filosofie, am înţeles că învăţămîntul, ştiinţa şi cultura sînt concepute în România socialistă ca factori activi ai dezvoltării, că formarea noastră ca oameni ai societăţii socialiste şi comuniste de mîine este un proces complex, revoluţionar, care ne obligă nu numai la însuşirea la cote înalte a profesiunii, ci şi la însuşirea concepţiei filosofice despre lume şi viaţă a partidului nostru, formarea unei conştiinţe şi atitudini cetăţeneşti înaintate în rîndul tineretului.
Recunoscători pentru tot ceea ce tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu întreprind pe linia îndrumării competente şi ştiinţifice a învăţămîntului, ştiinţei şi culturii româneşti, ne angajăm să răsplătim prin fapte şi încrederea ce ni se acordă, pregătindu-ne temeinic şi multilateral, aşa cum ne impune epoca pe care o trăim.


Ce mai trebuie adăugat?

Păi repet ideea din postul anterior: luaţi de citiţi ultimul număr din revista Historia (#99 din martie 2010) care are ca temă: „O afacere: cultul lui Ceauşescu„. Acolo puteţi vedea şi de ce apăreau astfel de articole, cum apăreau, care erau „beneficiile” etc. Merită!

Şi tot de pe blogul lui Buble, încă un articol scris de condeiul lui Boc, asta ca să nu credeţi că a fost vorba de o rătăcire singulară:

Emil Boc, articol din ziarul Faclia (organ al Comitetului Judeţean al PCR Cluj)

Emil Boc, articol din ziarul Faclia (organ al Comitetului Judeţean al PCR Cluj)

P.S.
Pinguim: Vania, Dispecer, şi Rareş (care are un articol chiar pe tema promovării tinerilor, dar o promovare cu totul altfel decât o înţelege Boc şi actualul PD).

Anunțuri

Comentarii»

1. octavpelin - Aprilie 9, 2010

Manuel,super postarea cu facsimilul lui Boc-Omagiu,o zi minunata 🙂

atitudini - Aprilie 9, 2010

@Octav
Multumesc mult Octav. Aprecierile le merita in mai mare masura cei de la Foaia Transilvana. Eu doar multiplic mesajul…

2. Florentin (ATP)-admin 20 x Schindler - Aprilie 9, 2010

Cred ca suntem in dilema. Sa radem sau sa plangem? Aceasta-i intrebarea? Oricum, e de inteles de ce domnul cu pricina este atat de obedient… Nu face decat sa continue aceeasi stramoseasca practica. Sa-i uram mult succes! Cat despre noi…

3. Stupul VIII « Ioan Usca - Aprilie 9, 2010

[…] stepă plină de flori scăldate în lumină aurie, în care erau aşteptaţi de Hymenoptera, Polenia, Taras şi noian de albine. Se porniră cu toatele în dans, iar de se izbeau cumva între ele în […]

4. Ziua când am vrut să judec o imagine… « Dispecer Blogosferă - Aprilie 9, 2010

[…] P, Consiliul, About food, Flavius, Lilick, LinkPing, Mirela, Petrisor, Baiatul, Sebra, Simion, Teo, Manuel, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: