jump to navigation

Câini, idei şi prefecţi – referendum pe tema câinilor fără stăpân aprilie 28, 2010

Posted by atitudini in Politica pe malul Dambovitei.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
trackback

Sincer, sunt un pic frustrat…

Azi dimineaţă, ascultând Realitatea FM pe tema zilei – câinii fără stăpân şi propunerea prefecturii de euthanasiere, am avut o idee.

Ţinând cont de cât de încrâncenate pot fi poziţiile diferitelor grupuri (administraţie, ONG-uri, populaţie, „bătrâni miloşi”, „bătrâni muşcaţi” etc.) şi de pretenţiilor fiecărui grup că soluţia sa e mai bună şi părerea sa e majoritară, m-am gândit la organizarea unui referendum (sau consultare publică) în Bucureşti, pe acest subiect.

Am dat telefoanele de rigoare, am pus lucrurile pe hârtie, am început munca la transformarea idee în proiect concret.

Toţi consilierii PNL cu care am vorbit, atât locali (de la sectoare) cât şi municipali au fost de acord cu ideea. Doar că punerea în practică necesită un pic de muncă la partea de hârtii (în Bucureşti nu s-au făcut astfel proceduri şi trebuie studiat cadrul legal – cum se poate face aşa ceva – înainte de a vorbi public pe un astfel de subiect).

Din documentele deja redactate pot da un exemplu:

4. Probleme:

–          subiect vechi, de interes, nerezolvat (cel puţin din 1990 încoace)

–          sume considerabile deja investite, fără efect

–          interes major atât intern cât şi internaţional

–          abordări diverse:

  • abordarea municipalităţii, diferită de la un sector la altul şi între sectoare şi capitală
  • abordarea ONG-urilor de protecţie a animalelor
  • abordarea cetăţenilor deranjaţi/afectaţi de prezenţa câinilor fără stăpân
  • abordarea cetăţenilor „miloşi”
  • abordarea cetăţenilor indiferenţi
  • abordarea bisericii
  • abordarea instituţiilor internaţionale şi europene
  • abordări politice, conform principiilor doctrinare ale diferitelor curente politice

–          conflict deschis şi vechi (a se vedea exemplul Băsescu – Brigitte Bardot) între diferitele abordări şi grupări care le reprezintă

–          fiecare grup îşi revendică majoritatea şi o contestă pe a celorlalte

Partea frustrantă este că în urmă ci doar o jumătate de oră (pe la 13 şi 10) a intrat în direct pe aceeaşi Realitatea FM chiar prefectul capitalei şi a spus că va organiza un referendum pe acest subiect…

Cineva spunea că „să fii sigur că atunci când ai o idee, există cel puţin alte 3 persoane în lume care au aceeaşi idee şi cel puţin una dintre acele persoane deja o pune în practică”. Ăsta este un exemplu perfect pentru respectiva maximă.

În concluzie, frustrat-nefrustrat contează mai puţin. Ideea cu consultarea publică sau referendumul, urmat de asumarea publică a rezultatului şi punerea în practică este bună, recomandată şi necesară.

Ţinând cont de cât de sensibilă este problema, hai să ne exprimăm opţiunile şi să ne asumăm rezultatul bucureşteni!

P.S. 1 Personal, nu agreez euthanasia. Opţiunea mea este pentru o abordare complexă care să implice adăposturi, castrare, adopţii, publicitate, monitorizare etc.

P.S. 2 Cu cel de mai jos… cum procedăm? Are curajul cineva să-i facă ceva?

Word Ugliest Dog

Word Ugliest Dog

P.S. 3 În cazul în care aveţi alte idei (şi e normal), cel de mai sus nu este un experiment genetic nereuşit ci o rasă de câini recent creată numită „Chinese Crested Dog”. Se remarcă prin aspect… şi prin numeroase mutaţii „ciudate”…

Reclame

Comentarii»

1. golby - aprilie 28, 2010

Bună ideea cu referendumul. Oricum, mi se pare că bălăceala asta cu câinii vagabonzi deja durează de prea mult timp. Ţi se pare normal ca în faţa parlamentului unei ţări care se vrea civilizată să fie haite de câini care fac ce li se năzare?
Cât despre rasa aceea de câini, ce legătură are cu subiectul?

atitudini - aprilie 28, 2010

@golby
Nu. Nu este norma sa existe caini fara stapan oriunde printr-un oras (cu atat mai putin in fata parlamentului).

Poza cu cainele e doar o gluma…. Ma gandeam cam ce solutie ar fi pentru un astfel de caine. Nu cred ca ar avea cineva curajul sa se apropie macar…. 🙂

2. Rromania tiganeasca - aprilie 28, 2010

Pozitii incrincenate, grupari, REFERENDUM?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Domnule, chiar v-ati pierdut complet mintile?
De ce referendum domnule?
Ptr caa majoritatea sa stabileasca daca anormalul este normal?
Domnule liberal, PREZENTA CIINILOR VAGABONZI IN SPATIUL PUBLIC ESTE ANORMALA. PUNCT!
Asta daca traim intr-o tara civilizata, decenta si normala.
Ceea ce nu mai e de mult cazul Romaniei, satra si maidanul Europei.
Domnule liberal, sunt siderat!
Unul nu mai aveti curajul sa luati taurul de coarne! Si sa spuneti raspicat: daca traim intr-o tara civilizata, ciinii vagabonzi n-au ce cauta pe strada. Unul singur nu exista sa zica asta raspicat. Toti va cacati in pantaloni in fata ONG-urilor mafiote, in fata oligofrenilor si tiganimii votante (caci numai oligofrenii si tiganimea se mai lasa convinsa sa mearga la vot), in fata istericelor bolnave la cap si la pasarica, gen iordache roxana, toti puneti botul la comisionul de la fiolele de sterilizant din apa de ploaie.
O tot frecati, o tot palpati, o tot mingiiati.
Ca referendum, ca abordari diverse, ca subiect sensibil….
Cacamaca.
Nu agreezi eutanasia? Sa fii sanatos! Nici eu nu agreez sa merg pe strada cu frica de ciinii care nu ma cunosc, precum in padure, nici eu nu agreez sa fiu muscat si sa fac injectii, nici eu nu agreez sa nu pot dormi noaptea din cauza latraturilor, nici eu nu agreez sa respir vara cacat uscat si pulverizat de ciine vagabond.
Nici eu nu agreez sa vad cum s-a timpit poporul din care fac parte, asa de mult incit nu se poate pune de acord daca e normal sau nu sa fie ciini vagabonzi pe strada, masini parcate de-a curmezisul pe trotuare, gunoaie peste tot, gratare in fata blocului, manele la maxim, sosele bombardate pe care cocalarii fac absolut ce vor.
Nici eu nu agreez sa vad cum poporul din care fac parte e reprezentat de voi, politicienii, care toti sunteti niste hoti, niste primitivi, niste agramati si niste nespalati in haine scumpe.
Pai domnule liberal, daca tot o punem de referendumuri, eu zic sa facem si un referendum ca sa intrebam majoritatea daca nu cumva isi doreste sa dezincriminam si hotia si crima!
Eu cred ca majoritatea si-ar dori legalizarea hotiei si crimei.
Dupa 20 de ani de indobitocire fortata ati obtinut ce v-ati dorit!
Voi, liberalii, sunteti alternativa? Voi o sa modernizati Romania?
Voi sunteti altceva decit basescu si gasca lui de mafioti?
Voi sunteti altceva decit satra de mafioti ai psd?
Ati fi de ris, dac-as fi in Canada si nu aici in satra asta unde ma calariti voi.
Hai sictir domnule liberal cu referendumul vostru!

atitudini - aprilie 28, 2010

@Rromania tiganeasca
Eeeee….. nu va siderati prea tare! Cititi tot.

Este o situatie clara de conflict social. Si o varianta de abordare este consultarea publica. Consultarea nu se face asupra intrebarii „PREZENTA CIINILOR VAGABONZI IN SPATIUL PUBLIC ESTE ANORMALA?”. Aici suntem de aceeasi parere cam toti – este anormal.

Intrebarea este: cum rezolvam problema.

Si cel mai sensibil punct este cel cu euthanasia.

Exista un principiu care nu place la toti: libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt. Chestia cu „ce procedura abordam” intra in aceeasi categorie. Asta daca nu adaugam un mizilic cu legislatia europeana in vigoare si care interzice euthanasia nejustificata…

La partea cu sictirul… ce sa zic… Nici mama dumneavoastra nu e cuminte. Iar tatal dumneavoastra nu este heterosexual…

P.S. Nivelul discutiei de aici demonstreaza perfect cat de sensibila este problema…

3. roxy - aprilie 28, 2010

e o problema si asta:|

4. Florentin (ATP)-admin 20 x Schindler - aprilie 28, 2010

E o problema a Romaniei. Este cert! Insa, e cea mai strigenta problema? De ce nu s-ar face un referendum nu despre cainii fara stapan, ci despre poporul fara guvern. Cred ca ar interesa pe mai multi///

atitudini - aprilie 30, 2010

@Florentin
Nu este „cea mai stringenta”. Dar in mediul urban, atunci cand ii intrebi pe oameni ce probleme au, chestiunea cainilor fara stapan apare intre primele 3 de multi ani de zile. Deci este o problema destul de serioasa.

In acelasi timp este o problema in gradina autoritatilor locale. Nu impieteaza asupra preocuparilor guvernului. Si poate fi rezolvata.

In ceea ce priveste referendumul, sa nu te gandesti la ceva de felul celor vazute pe tema constitutiei sau altele asemenea. Gandeste-te mai mult la un proces de consultare publica…

5. Perfect Devil - aprilie 28, 2010

@ Florentin : vizavi de faza cu poporul fara guvern…nu pot decat sa te aprob….dar asta e o alta ‘problema…ca deh, avem de unde.
revenind la subiect : sunt multi cei care se declara frustrati de problema „cainii vagabonzi”, dar nimeni nu face nimic! asa cum spuneam si pe blogul meu, sunt prea putini cei care iau atitudine si prea multi cei care asteapta ca toate sa se rezolve singure! spuneati acolo ca se pot gasi si alte variante. intradevar, se pot, dar vin si va intreb : care politician vrea sa se lipseasca de luxul in care traieste ca sa plece capul la problema cainilor? sunt doar niste caini, nu? sa fim seriosi, sunt multe subiecte care necesita investitii : caini vagabonzi, salubrizare, copii orfani, strazi care arata ca dupa bombardament. in timp ce unii dorm in puf, altii mor de foame! in timp ce politicienii „nostrii” isi fac vacantele prin strainatate, se plimba cu masini de sute de mii de euro, au case, salarii si pensii care…sincer…stim cu totii ca nu le merita, altii se chinuie sa isi plateasca darile la stat. se lupta cu sisteme imposibil de invins…
revin ca iar am deviat : suntem o mana de fete [6 mai exact] care vrem sa ajutam cu ceva ca legea asta sa nu fie pusa in practica. dar nu stim cu ce. in loc sa spuneti ca nu sunteti de acord cu eutanasia, spuneti-ne ce putem face sa ajutam. asteptam indrumari! lumea doarme?? o trezim!

atitudini - aprilie 30, 2010
6. 100 de dolari noi… « Dispecer Blogosferă - aprilie 28, 2010

[…] Federale, Ben Bernanke, a prezentat noua bacnotă de 100 de dolari, aceasta prezentând mai multe elemente de siguranţă prin care autorităţile americane speră să dea o grea lovitură […]

7. Necuvintele… « Consiliul Naţional al Blogosferei - aprilie 28, 2010

[…] Andi, Caius, Cristian, Dispecer, Dispecerita, Flavius, Gabitzu, Geanina, ISU, Lilick, LinkPing, Manuel, Mirela, Natasa, Nea Costache, Orfiv, Pucca, Teo, Theodora, Vania « Băieţii […]

8. Dispecer Blogosferă - aprilie 28, 2010

Nici eu nu sunt pro „soluţia radicală”! Însă, toată chestiunea comportă nişte precizări…Cumva, trebuie să găsim acestor patrupede fără adăpost o soluţie…

atitudini - aprilie 30, 2010

@Dispecer
Ridicare, tratare, castrare, internare, publicitate-adoptie, eventual reintoarcere in teritoriu (si in cativa ani dispar pe cale naturala).

9. Mar - aprilie 29, 2010

http://www.orasulanimalelor.ro/miting-de-protest/
„Dragii mei,
va rog , faceti cunoscut prin orice mijloace acest miting impotriva crimelor pe care prefectul le doreste doar pentru a acoperii furturi de mil de euro
ajutati-ma sa strang cat mai multi oameni la acest miting, iubitori si neiubitori de animale care doresc disparitia cainilor de pe strazi in conditii civilizate prin STERILIZARE, si nu prin omoruri abuzive dand exemplu negativ copiilor nostri, si facand din noi un popor de criminali. ajutati-ma cu prezenta voastra si a prietenilor la acest miting
cu cat vom fi mai multe persoane publice cu atat lucrurile pe care le spunem vor avea mai multa greutate.
va rog rupeti-va din timpul vostru o ora si haideti sa incepem sa ne civilizam conducatorii care sunt pusi numai pe afaceri in interes propriu.
multumesc” Monica Davidescu

atitudini - aprilie 30, 2010

@Mar
Pe tema asta, am auzit-o pe Monica Davidescu exprimandu-se. Si as prefera sa nu o mai aud… Atunci cand a spus ca trebuiesc castrate cu prioritate femelele gestante mi-am dat seama si de ce se radicalizeaza cei care prefera solutia euthanasiei.

Am avut la sectorul 6 un proiect pe tema asta. A fost adoptat, este deja in vigoare si produce efecte. Tanti Monica a venit, a vorbit si a reusit doar valuri, nimic pozitiv… Deci… shhhhh!

Proiectul il gasiti aici:
https://atitudini.wordpress.com/2010/03/03/maidanezii-cum-se-sterilizeaza-problema-in-sectorul-6/

10. Comentarii la Facerea – 12 « Ioan Sorin Usca - aprilie 29, 2010

[…] oamenii: „literal: toate sufletele; se înţeleg servitorii şi […]

11. Întâmplare simplă « Ioan Usca - aprilie 29, 2010

[…] Dispecer blogosferă, Răzvanrc, Sfântu’ Simon, Anavero, Consiliul Naţional al Blogosferei, Atitudini, Mirela […]

12. Louis Aragon (1897 – 1982) – Serbări galante « Orfiv - aprilie 29, 2010

[…] Vezi vorbe mari umflate de paradă […]

13. Lil Seby's Blog - aprilie 29, 2010

Sincer… eu chiar sunt de accord cu eutanasierea cainilor. Cel putin oriunde merg vad numai caini, unii blanzi altii care latra, unii care musca s.a.m.d.Mie nu-mi inspira deloc mila cand ii vad in custi, ca stiu ca acela a muscat cel putin 1 om 😉

atitudini - aprilie 30, 2010

@Seby
OK. Dar in acelasi timp trebuie tinut cont si de cei care nu sunt de acord. Si trebuie gasita o cale pentru ca cele 2 echipe sa se inteleaga. Solutia transarii print-o procedura gen „vot” ar fi o varianta….

14. delia mihalache - aprilie 29, 2010

OK, ca sa impacam pe toata lumea, hai sa facem si referendum! Da’ cat costa acest referendum, in cat timp se poate finaliza si ce se intampla intre timp, primariile si ecarisajul se culca pe-o ureche? Eu sunt pt eutanasierea cainilor fara stapan neadoptati intr-un interval de timp stabilit, nu cred ca avem bani destui ca sa-i sterilizam pe toti si sa-i tinem in adaposturi.

atitudini - aprilie 30, 2010

@Delia
Referendum – consultare publica am zis eu.

Nici eu nu as fi de acord cu o cheltuiala pentru o procedura clasica de vot.

Dar uite alternativa: softul de la colegiul 19, o masuta in fiecare sediu de autoritate locala din Bucuresti (ar insemna 100 pana la 200 de puncte unde oamenii pot veni sa-si exprime parerea), 1-2 oameni la masuta, o urna, formulare. Omul vine, se introduce CNP-ul, ia formularul, bifeaza si baga in urna. Si toata treaba functioneaza 5 zile. De luni pana vineri. Apoi in weekend vin ONG-urile si numara. Saptamana viitoare se anunta rezultatul.

Cat costa?

Urnele – gratis, sunt de la vot.
Personalul – este in timpul programului.
Masutele – sunt.
Calculatoarele – sunt.
Softul – este.
Formularele – nu cred ca e nevoie de mai mult de 300.000 pagini A4, pe hartie proasta. Asta ar insemna undeva la 2.000 – 3.000 euro, cu tot cu print.
Numaratoarea – o fac ONG-urile, gratis.

Deci?

15. Cristi Grandfather - aprilie 29, 2010

EUTANASIE: Provocarea de către medic a morţii unui bolnav incurabil; sacrificarea prin procedee rapide, nedureroase, a animalelor bolnave care nu mai pot fi vindecate. [DEX]
Ce înţeleg eu din această definiţie? 1) Că întâi se încearcă vindecarea şi abia când se constată că totul este zadarnic, se face eutanasierea.
2) Că nu există alt criteriu pt. eutanasiere decât o boală incurabilă, deci orice alt motiv de a ucide înseamnă exterminare.
Legiuitorul cunoaşte acest lucru şi nu-l poate ignora. Vrem, nu vrem, trăim în Europa şi ne supunem legilor ei. Există totuşi o problemă:
să lăsăm mai întâi guvernul să termine eutanasierea pensionarilor, funcţionarilor, profesorilor, bolnavilor din spitale, etc., acţiune care se desfăşoară destul de bine, sau să-i lăsăm mai întâi pe veterinari să eutanasieze câinii comunitari? Cred că asta ar fi tema referendumului, ce ziceţi? Din această dilemă nu puteţi ieşi!
PS. Cred că blogărul de la „rromania tiganeasca”, este lipsit de vointă: în 20 de ani ajungea în Canada înot şi nu mai avea astfel de frustrări

16. Mar - aprilie 29, 2010

Sterilizarea unui câine costă 20 de euro, faţă de 62 de euro cât costă eutanasierea acestuia. „Statistica arată că în Bucureşti, în anul 2001, erau 90.000 de câini. În perioada 2001- 2007 Administraţia pentru Supravegherea Animalelor – Bucureşti a raportat capturarea a 108.000 câini dintre care 80% au fost eutanasiaţi, iar 20% revendicaţi. O altă statistică dată publicităţii de către aceeaşi administraţie arată că, între 2001-2007 inclusiv, cifra exactă a fost de 144.339 câini eutanasiaţi. Pentru aceasta s-a folosit un buget de 9 milioane de euro. Rezultă că pentru eutanasia unui câine s-au cheltuit peste 60 euro în timp ce o sterilizare costă 20 euro”, arată organizaţia. Aceasta precizează că numeroase studii şi tratate, inclusiv concluziile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, recomandă aplicarea unui program de control al reproducţiei şi nu adoptarea unei soluţii „radicale, inumane, scumpe şi total ineficiente”. Se vede de fapt foarte clar ca in 2000-2007 campania de eutanasiere nu a functionat, despre ce vorbim?

atitudini - aprilie 30, 2010

@Mar
Nu o zic eu, o zice profu meu de statistica din facultate: „daca vrei sa minti, fa o statistica!”

Nu intru in detalii pe tema asta, ca atunci te intreb cum s-au calculat cele 9 milioane de euro si o sa imi spui ca acolo intra si hrana, si lumina, si apa si salariul personalului etc.

Dar in acelasi timp, repet, nu sunt pentru euthanasiere. Cred ca daca am suportat cainii pe strazi zeci de ani, mai putem suporta inca 5-6 pana dispar natural toti cainii sterilizati…

17. Perfect Devil - aprilie 30, 2010

dragilor, prin eutanasie se incalca Declaratia Universala a Drepturilor Animalului! UE e cu ochii pe noi!
va recomand, dragi ignorati care ar trebui sa fiti eutanasiati, sa cititi [daca stiti] aceste randuri : http://spca.ro/body.php?section=duda

atitudini - aprilie 30, 2010

@Perfect Devil
Cearta-te cu Delia.

Eu am participat (am lucrat cateva luni) la redactarea unei legi cadru de protectie a animalelor impotriva cruzimilor. Cu Mona Musca. Cred ca daca sapi un pic pe Google, gasesti ceva (numele exact este „Lege-cadru pentru prevenirea cruzimii faţă de animale şi protecţia acestora”).

Asa ca…

18. Perfect Devil - aprilie 30, 2010

faceti treaba aia cu alternativa [masutele, softul si etc etc] si…oamenii cu suflete vor sari sa va ajute. da bine la imagine. va garantez.

19. delia mihalache - aprilie 30, 2010

Este o minciuna ca nu ne lasa UE sa gestionam situatia chiar si prin eutanasiere: vedeti aici Cap.III- Masuri pt reducerea nr de animale fara stapan din Conventia Europeana pt Protectia Animalelor de Companie: http://www.e-pets.ro/legislatie/conventia-europeana-privind-protectia-animalelor.

”Capitolul III – Măsuri suplimentare referitoare la animale fără stăpân
Art. 12 – Reducerea numărului de animale fără stăpân

Atunci când o parte estimează că numărul de animale fără stăpân constituie pentru ea o problemă, ea trebuie să ia măsurile legislative şi/sau administrative necesare pentru reducerea numărului acestora prin metode care nu cauzează dureri, suferinţe sau temeri evitabile.

a) Astfel de măsuri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

(i) în cazul în care astfel de animale trebuie să fie capturate, aceasta trebuie să se facă astfel încât să producă minimum de suferinţe fizice şi psihice animalelor, în funcţie de natura animalului;

(ii) în cazul în care animalele capturate sunt adăpostite sau sacrificate, aceasta trebuie să se facă în conformitate cu principiile prezentei convenţii.”

Imi pare rau, stiu ca pare inuman dar eu cred ca acum eutanasierea canilor fara stapan este singura solutie eficienta si echitabila fata de toti cei care platesc taxe si impozite.

20. Perfect Devil - aprilie 30, 2010

draga mea…sper sa arzi…sti tu unde. si mai sunt cativa pe aici cu care te-ai putea lua de mana. si mai sper ceva : sa fiu de fata sa va privesc in timp ce agonizati. va urez chinuri multe! si dureroase!

21. Perfect Devil - aprilie 30, 2010

Mda…daca ‘sap’…dar nu vreau sa sap! habar n-am cine sunteti si, asa cum am mai spus, nici nu vreau sa aflu! nu ma cert cu nimeni. dumneavoastra ne tot insirati verzi si uscate pe aici. dar si dumneavoastra, ca si ceilalti, nu intelegeti [sau va prefaceti ca nu intelegeti] partea esentiala a lucrurilor : oamenii nu vor sa citeasca vorbe grele pe un blog si nu vor sa ‘sape’ dupa documente, legi si alte nebunii pe tovarasul ‘guagal’. oamenii vor sa vada fapte! atata timp cat scrieti aici ca vreti sa faceti si sa dregeti, dar nu faceti nimic …degeaba. vorbe goale, apa de ploaie. faceti parte din majoritate. de multa vreme imi doresc sa strang mana unui om care FACE ceva! dar…cred ca am sa imbatranesc si nu am sa ajung sa fac asta…pana una alta…citesc bloguri..

atitudini - aprilie 30, 2010

@Perfect Devil
Eeeee… acum ma atingi pe mine si o sa iti rupi cornitele.

Nu ai chef sa te documentezi, dar „nu faceti nimic …degeaba. vorbe goale, apa de ploaie”. Hai sa dam cu copita, chiar daca nu stim. Pai e frumos?

Uite mura-n gura:

Articol mai vechi:
https://atitudini.wordpress.com/2010/02/22/consultare-publica/

Proiect de hotarare adoptat (adica e in vigoare si se aplica, in cazul in care cineva nu intelege si are nevoie de mai multa mura in gura):
https://atitudini.files.wordpress.com/2010/02/proiect-hotarare-sterilizare-animale.doc

Vorbele pe blog sunt tot pentru cetatean, ca sa citeasca, sa se informeze si sa stie. Ca pe la sedintele de consiliu, din 400.000 de cetateni carora le pasa trec fix zero de atat interes. Si apoi dau cu piatra ca altii nu au facut nimic, desi lor nu le pasa…

Voua nu va pasa, noua nu ne pasa! Asta este educatia politica in Romania. Iar efectele le vedem cu totii pe strada, la TV si aiurea.

Multumita?

P.S. Matale ce ai facut? Macar ai votat? Si cand ai votat la locale (daca ai votat) ai citit macar CV-ul celui pe care l-ai votat la primarie? I-ai trimis vreodata o intrebare?

Verzi si uscate zici… Hmmmmm…. Verzi la minte!

22. Perfect Devil - aprilie 30, 2010

La varsta mea…verzi, dar cu sperante si posibilitati de coacere. In schimb la varsta altora…uscate si degeaba!
Daca am votat? Da, am votat. Am votat un dobitoc ca sa nu iasa celalat dobitoc. Asa cum au votat multi! Macar nu am luat si eu ‘ceva, acolo’ ca altii x( Ca asa se face pe la noi.
Sa facem noi ceva? Noi suntem simplii oameni, voi sunteti politicieni. Cred ca aveti sanse mai mari ca noi sa faceti ceva. Chiar daca asta inseamna ‘sa puneti o vorba buna’. Cum zicea azi o colega de serviciu ‘tu cunosti acolo…sti cu ce se mananca’. Asa si aici. Noi, prostimea….’e prosti’. Dar avem cate ceva de spus. Si cautam in dumneavoastra [nu dumneavoastra personal neaparat], sa ne reprezentati. Asa cum am mai spus, facem ceva. Dar singuri, de capul nostru, o mana de oameni…facem fix = 0! Orice haita are nevoie de un conducator, un cunoscator. Credeti ca daca ma duc eu, P.D, si tip in fata Parlamentului, ma baga cineva in seama? Da’ de unde? Ma baga de unde am iesit acu’ 20…si ceva de ani. Insa daca ne ducem mai multi…ghidati ca oitele de unul care stie ce si cum sta treaba…
Vizavi de ruptul cornitelor…nu sunt sanse prea mari. Le am din nastere. Au incercat multi pana acum sa le rupa si ce credeti? N-a reusit nimeni.
Ca un sfat : trageti aer in piept si calmati-va. Luati cuvintele mele prea personal. Si nu e cazul. Pentru discutii personale folosesc mess, skype & stuff.

atitudini - mai 2, 2010

@Perfect Devil
Nu te ascunde dupa „noi suntem simpli oameni”. Daca toti se ascund asa… iese ce vedem!

Politicienii sunt alesi de pe strada. Daca strada e murdara, cum vrei sa fie politica?

In SUA, politicienii sunt urmariti pe toata durata mandatului (cum au votata la proiectul cutare, daca au dus la indeplinire proiectul X pe care l-au promis etc.). Stiu ca e o diferenta enorma intre SUA si Romania. Dar de unde sa iau exemple dupa care sa ne luam? Din Afganistan?

Fiecare individ este un om. Iar „multi” se formeaza din unu+unu+unu+unu etc. Fiecare trebuie sa faca cate foarte putin. Asa se ajunge la mult. Tu, de exemplu, faci. Si trebuie sa-i stimulezi si pe cei din jur sa faca… Asa se ajunge la multi.

Intra pe site-ul parlamentarului. Trimite-i o scrisoare. Da-i un mail. Da-i un telefon. La fel la primar. La fel la consilier. Spune-le si celor din jur sa faca la fel. O sa fii uimita sa vezi ce schimbari se pot produce!

Iau foarte multe lucruri personal. De aia imi si pasa. Am 15 ani de cand tot imi pasa si tot sper. Si am inghitit mult praf in anii astia. Si ma astept sa mai inghit o gramada. Si mai am inca enorm de invatat…
Chiar si blogul asta este munca. Crezi ca ceea ce vezi aici apare din nimic? Habar nu aveam ca este atata munca…

P.S. Merci de discutie si comentariu.

23. Perfect Devil - mai 3, 2010

:))) mda…daca le-ar pasa tuturor…sti? am ajuns la concluzia ca mi-ar fi si mie mai usor sa nu imi pese. sa imi vad de viata mea si sa las totul in jurul meu sa se duca de rapa…pentru ce sa ma agit?….
vizavi de blog : si eu credeam ca e usor sa ai unul! total gresit…

atitudini - mai 3, 2010

@Perfect Devil
Nu e usor nici sa nu-ti pese…

24. Perfect Devil - mai 4, 2010

@ atitudini : nu, nu este. dar vad ca asta se vrea de la noi. sa ne intoarcem cu spatele si sa ne aplecam. sa ne lasam f***ti in c*r si a doua zi sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic…

25. atitudini - mai 4, 2010

Una e dorinta… Alta e ceea ce se poate…

Imi aduc aminte de o intrebare dintr-o campanie electorala:
– Cati bani primiti ca sa distribuiti fluturasii astia?
– Nu primim nimic.
– Nu va cred…

Ei bine… CREDE! Asta inseamna sa fii convins de ceva (sau macar convins ca esti cu 1% mai bun decat altii, ori ceea ce oferi tu este mai bun cu 1% decat ceea ce deja este).

26. Perfect Devil - mai 4, 2010

mda…ai un fund cu 1% mai f***bil decat ale celorlalti….sa fim seriosi. singurii diferiti sunt cei care iau atitudine…restu…nu mai zic nimic. si asa nu are rost..randuri scrise de dragul de a fi scrise…

atitudini - mai 4, 2010

@Perfect Devil
Pai eu ce fac aici? Nu iau atitudine?

Am intrat in hora in 1995. Nu m-am asteptat sa intorc lumea cu fundul in sus. Doar sa contribui cu ceva. Cu ceva bun. Si de atunci trag.

Scriu pentru ca altii sa citeasca. Pentru a primi intrebari. Pentru a raspunde. Pentru a intreba si a primi raspunsuri.

Sper ca macar scopul sa fie bun (deocamdata sunt destul de convins) si incerc ca si mijloacele sa nu calce dincolo de linie prea mult…

Merci de discutie 🙂

27. Perfect Devil - mai 4, 2010

hmm….ori mi se pare mie, ori am deranjat….
cu placere pt discutie. cred ca sunt prea ‘verde’ pt asta 🙂

atitudini - mai 4, 2010

@Perfect Devil
Ti se pare. Discutiile nu se poarta mereu cu „da, asa e”. Uneori exista contre, argumentatii etc. Este si mai frumos si mai placut. Cand cineva are o alta opinie si mai ales are argumente pertinente este chiar superb. Mie asa mi se pare.

Sa ascult argumentele altuia si sa vad ca sunt mai bune decat ale mele sau ca ale mele sunt eronate…. mmmmm…. inseamna ca invat in acele momente!

Stiu, nu se aplica in zona credintelor, aprecierilor stilistice sau gastronomice. Dar in politica sau in administratie…. este teritoriul predilect.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: