jump to navigation

Primul-Ministru Traian Băsescu şi guvernul său trebuie să plece! mai 7, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Discursul nesabuit al lui Traian Basescu

1. Consideratii de natura politica.

1.1. Rar poti vedea atata lipsa de responsabilitate. Traian Basescu acuza opozitia ca timp de patru luni a blocat Guvernul, in urma motiunii de cenzura. Intai de toate, atunci cand un Guvern isi pierde sustinerea, de vina e Guvernul care a pierdut increderea si nu majoritatea care i-a retras-o. Democratia in care Parlamentul e de vina atunci cand Guvernul cade in urma procedurii constitutionale a motiunii de cenzura e doar o fantezie a lui Traian Basescu. Domnia-sa nu sufla, insa, nici o vorba despre faptul ca Romania nu a avut un Guvern cu depline puteri in perioada septembrie – decembrie 2010 nu din vina Parlamentului, ci din incapatanarea sa de a tine cu dintii ca, in timpul campaniei electorale, PD sa fie la guvernare si sa contribuie la realegerea sa.

1.2. Traian Basescu omite sa ne spuna ca a promulgat, in toamna anului 2008, legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, in ciuda avertismentelor detaliate, in scris, pe care i le-a prezentat Guvernul liberal. Mai mult decat atat, in mod iresponsabil, Traian Basescu a declarat atunci ca si celelalte categorii bugetare (medici, functionari publici etc.) au dreptul sa solicite revendicari similare.

1.3. Presedintele nu invoca nici o clipa slabiciunea actualului Guvern. Mai mult decat atat, nu pomeneste nimic de masurile care pot fi luate la nivelul superior al administratiei centrale. Nu recunoaste ca structura administratiei prezidentiale a fost triplata fata de mandatul lui Emil Constantinescu, ori ca numarul secretarilor de stat, cu toata cohorta de consilieri si clientela politica pe care o presupune, este dublu fata de angajamentul initial. S-ar putea renunta la Ministerul Lucrarilor Publice, care sa intre, impreuna cu Finantele, intr-un Minister al Dezvoltarii. S-ar putea renunta la Ministerul Comunicatiilor, care sa se transforme in agentie. S-ar putea comasa ministerele pentru politici publice (educatie, sanatate, munca) intr-unul singur. Ungaria are in prezent unsprezece membri in cabinet, pe acest model. Practic, presedintele arunca toata povara pe umerii bugetarilor.

1.4. Intr-o paguboasa traditie care tensioneaza societatea romaneasca chiar mai mult decat in anii ’90, Traian Basescu ataca unele segmente sociale, mizand pe faptul ca asta ii aduce simpatia altora, majoritare numeric. Separarea dintre sectorul de stat si cel privat, prin comparatia cu omul gras, care ar fi sectorul bugetar, care hapaie mancarea din fata celui vlaguit, care ar fi sectorul privat, este nedemna de reprezentantul politic al poporului roman. Presedintele nu trebuie sa uite ca, de pilda, sistemul de sanatate si cel de educatie, care impreuna alcatuiesc 60% din personalul bugetar, nu apartin doar sectorului bugetar, ci intregii natiuni. A vorbi despre medicii, profesorii si militarii romani ca despre un personaj colectiv hraparet, care traieste hulpav pe seama celorlalti romani, este una dintre cele mai nefericite figuri de stil, daca stil poate fi numit asa ceva.

2. Consideratii de natura economica.

2.1. Acest program de masuri a fost facut pe picior, fara nici un fel de studiu de impact. Reducerea peste noapte, cu zeci de procente, a veniturilor pentru peste 9 milioane de romani (bugetari, pensionari, someri, persoane cu handicap etc.) va avea efecte dramatice asupra cererii. Acest lucru va afecta imediat sectorul IMM-urilor, serviciile, industriile producatoare de bunuri inelastice la cerere, cum este industria alimentara. Acest set de masuri nu este, asadar, indreptat numai impotriva sectorului bugetar ci va avea un impact imediat asupra sectorului privat. Am luat act ca avertismentele noastre privind consecintele negative ale unor majorari de impozite si taxe au fost luate in consideratie, nu am dori, insa, ca in urma unor masuri pripite, discutia despre majorarea TVA ori despre eliminarea cotei unice sa fie reluata in viitorul apropiat.

2.2. Traian Basescu nu stapaneste corelatiile economice si cifrele sunt spuse la intamplare. Nu poti reduce, de pilda, cu 15% fondul de pensii numai pentru ca iti lipsesc 500 milioane de euro, caci asta ar insemna ca tot fondul de pensii e de numai 3,3 miliarde de euro, ceea ce e foarte departe de realitate, fondul de pensii fiind mult mai mult decat dublul acestei sume. Tot la intampare sunt mentionate si cifrele privind contributia fiscala a agriculturii.

2.3. Lipsa oricarei evaluari economice a acestor masuri este nepermisa, pentru o strategie de asemenea amploare. Ar trebui sa stim care este impactul acestor reduceri masive de venituri asupra administratiei locale, beneficiara in proportie de peste 80%, a impozitului pe venit. Ar trebui cunoscut impactul asupra bugetelor sociale a reducerilor masive de contributii sociale si a cresterii cu peste 100 000 a numarului de someri. Ar fi trebuit cercetat impactul economic al reducerilor de subventii (productia de huila, de apa grea, dezafectarea minelor de neferoase, izolarea iazurilor de decantare, crearea depozitelor de deseuri radioactive, riscul ca mari orase, in primul rand Bucurestiul, sa ramana fara agent termic etc.).

2.4. Modul in care economia naturala din agricultura este tratata drept evaziune fiscala este penibil. E drept ca multe din subventii nu se reintorc sub forma de impozite. Dar acesta e rezultatul unui process de faramitare a terenurilor, rezultat in urma reformelor anilor ’90. Taranii abia produc pentru subzistenta, chiar daca au surplus nu au unde si cui sa-l vanda, din cauza slabei mecanizari agricole, productiile sunt adesea de slaba calitate si ineficiente. A-i transforma pe tarani in evazionisti este o acuza odioasa.

2.5. Lipsa de viziune si ezitarile acestui Guvern ne-au adus in aceasta situatie. Aceste carente persista si in mesajul “primului ministru” Traian Basescu. Luarea unor masuri care maresc somajul, scad veniturile si restrang pietele, fara crearea unor oportunitati de relansare economica nu vor avea decat efectul de a croniciza criza si nu de a o stopa.

3. Considerente de ordin social

3.1. Aceste masuri vor afecta, in cea mai mare parte, persoane cu venituri aflate la limita subzistentei (someri, pensionari, persoane cu dizabilitati). Impactul social va fi urias.

3.2. Practic, reducerea cu 25% a veniturilor bugetarilor, in mod nediferentiat si pentru toata lumea, cum zice ministrul finantelor, echivaleaza cu reducerea veniturilor nete ca si cum s-ar introduce, la veniturile bugetare actuale, un impozit pe venit de 37%.

3.3. Cat despre Legea pensiilor care se dezbate acum in Parlament, ea devine inutila in urma declaratiilor presedintelui.

3.4. Masurile de austeritate luate de un Guvern care este cel mai instarit, daca luam in considerare declaratiile de avere, din 1990 incoace, surprind prin cinismul lor. Traian Basescu vorbeste de un minus de 500 milioane de euro la bugetul de pensii , dar nu ne spune cat a costat campania sa electorala si cate investitii au fost deturnate pentru ca sumele acestea sa ajunga pe mana agentilor sai electorali din PD si nu numai.

3.5. Faptul ca ministrul Muncii habar nu avea de declaratiile lui Traian Basescu si ca purtatorul de cuvant al MMPS marturisea, dupa declaratii, ca nu s-a discutat asa ceva cu FMI arata cat de superficiala si de disperata a fost abordarea presedintelui.

3.6. Aplicarea acestor masuri necesita modificari de acte normative. Acestea vor fi, cu siguranta, atacate in instantele constitutionale si jurisdictionale. Exista posibilitatea ca justitia sa accepte solicitarile contestatarilor.

3.7. Faptul ca aceste masuri au fost luate fara o minima consultare cu partenerii sociali, fara a fi insotite de un pachet de masuri stimulative pentru investitii care sa ofere un orizont de timp pana cand curbele de sacrificiu vor fi mentinute, vor duce la un lant de miscari greviste care vor adauga crizei economice o criza sociala care risca sa se transforme in dezordine sociala.

CONCLUZIE

Presedintele Traian Basescu vorbeste despre 9 milioane de romani ( salariati bugetari, pensionari, someri, alte categorii de persoane beneficiare de programe de asistenta sociala) in termeni insultatori, ignorand necesitatile si sentimentele acestora, de parca s-ar adresa unui popor de hartie, fara nume si fara chip. Felul in care, prin comparatii deplasate, sunt insultati profesorii, medicii, agricultorii, intregul sector bugetar al carui cap este, in fond, chiar presedintele, cel mai mare beneficiar al “obezitatii” pe care o incrimineaza, este incalificabil.

Partidul National Liberal considera ca cei care apreciaza aceste miscari ca fiind de dreapta se inseala amarnic. Superficialitatea, lipsa de responsabilitate, incapacitatea de a oferi o perspectiva pe termen mediu , lipsa de viziune strategica in dezvoltarea sectorului privat si in imbunatatirea colectarii fiscale, somajul si contractia pietelor nu pot fi socotite masuri de dreapta. A discuta numai in termeni de urgenta si de austeritate, fara a responsabiliza Guvernul care ne-a adus in aceasta situatie este imoral si pagubos.

Unde este programul de relansare economica in contraponderea acestor curbe de sacrificiu, cele mai severe din toata istoria romanilor? Unde este primul bilant al maretei strategii prezentata de Emil Boc la 1 februarie in fata Parlamentului? Dar, la urma urmei, unde este Emil Boc insusi, inca prim-ministru?

Intelegem ca Traian Basescu face toate acestea pentru a-si pune Guvernul la adapost si de a milogi putina incredere din partea FMI. Din pacate, acest set de masuri pripite si , prin modul in care au fost anuntate, insultatoare pentru poporul roman, nu vor duce la o crestere a autoritatii guvernamentale, ci la o criza acuta de autoritate. Este doar reactia unor oameni panicati, buimaciti, daca nu de-a dreptul speriati.

Acest Guvern, cu sau fara primul sau ministru ”en-titre” care este Traian Basescu, trebuie sa plece!


P.S. 1

Am preluat acest articol, integral, de pe blogul domnului Vosganian. Consider ca momentul prin care trece Romania este mult prea grav pentru ca paternitatile asupra unui text sa impiedice distributia lui la cat mai multi. Sper sa ajute faptul ca alte 100-200-300 de persoane vor citi acest text pentru ca a fost publicat aici. Cine doreste sa citeasca originalul si sa adreseze comentarii sau intrebari direct autorului, o poate face aici, unde este postarea originala.

P.S. 2

Am să trimit pinguri referitoare la acest articol către blogurile pe care le frecventez sau care ma viziteaza mai des: Achilianu, Codrin, Dispecer, Lilick, Marius, Octav, Blogatu, PeSurse, Roxania (care are si un titlu frumos), Vania.

Apoi: CNB, Liviu, Ramona, RaresAlex Marin, Ionut, CelMare, Cepeca, Alex Rosca, Dan, Gabriela, Seby, Theodora, Transildania, Vladimir Ionaş, Gand licitat, Roxy.

In sfarsit, dar nu la urmă: Alianţa Dreptei (care a publicat şi materialul anterior, cu propunerile liberale), Codex Politic, Dragoş Dehelean (care vede, ca mulţi alţii, o paralelă între Argentina şi România şi nu vorbeşte de fotbal…), Iulia, Palatul Sutu, Victor Ionescu, Zoe Petre, 20 X Schindler, Lisandru, Iassim, Ioan Usca, Link-Ping, Baiatul Ciudat, Marius Bojor, Mihai Nanu, ORFIV, Cosmin Stefansescu, Natasa, Perfect Devil (am corupt diavolul să facă educaţie politică… e ceva!), Geniul Malefic şi Uşa din spate.

Reclame

Comentarii»

1. UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ « - mai 7, 2010

[…] (Rudolf Schweitzer-Cumpănă); WORLD OF SOLITAIRE (horror);  GABRIELA ELENA (viața sub lupă); ATITUDINI (…guvernul trebuie să plece); ORIANDA (interzis asasinilor); GABRIELA ELENA (bărbaților, de ziua lor); FLAVIUS OBEADĂ […]

2. Vania - mai 7, 2010

Derbedeul mi-a devenit insuportabil încă de pe când era primar, aşa că am noroc cu blogurile că mă mai ţin la curent. Dacă-i văd râtul la tv, schimb imediat canalul…

atitudini - mai 7, 2010

@Vania
Din pacate…. nu sunt prea multe vesti bune de pe bloguri…

3. Carne de tun… « Dispecer Blogosferă - mai 7, 2010
4. Lilick - mai 7, 2010

Multumesc! Tocmai citisem si eu la Varujan! 🙂

atitudini - mai 7, 2010

@Lilick
Cu placere. Eu vreau sa ajunga la cat mai multi mesajul. Macar asta….

5. 20 x Schindler - mai 7, 2010

Ceva asemantor am abordat in articolul
• Defecţiuni de inteligenţă sau…patologie?

E doar o incercare disperata de a incerca sa mai inteleg ceva!

atitudini - mai 7, 2010

@20 x Schindler
O sa arunc un ochi…

6. Baiatul Ciudat - mai 7, 2010

am o solutie 😀

un glont in cap pt fiecare :))

atitudini - mai 7, 2010

@Baiatul ciudat
Cica pentru unii ar fi necesar ca glontul sa fie de argint.

Si mai e ceva… Dupa, cica urmatorii sunt alesi tot de romani si tot dintre romani…. Cred ca e periculos si lucrul asta!

7. raduhumor - mai 7, 2010

E foarte bine ca ai avut aceasta initiativa !
O analiza foarte lucida, facuta inainte ca FMI sa se pronunte ca asemenea masuri nu au fost nici macar discutate, d-apoi impuse de ei !
Vorba aia numai nu ne spun pe sleau :
– Faceti-va curat in casa !

atitudini - mai 7, 2010

@radu
Cred ca intre patru ochi au zis…

Merci de comentariu!

8. ivydesign - mai 7, 2010

Personal, am luat cealalta parte a monedei: incapacitatea romanilor de a protesta in mod real. Problema grevelor o cunoastem si faptul ca ne lasam calcati in picioare. Vezi mai mult aici: http://ivydesign.wordpress.com/2010/05/07/in-tara-asta-greva-nu-exista/

Crin Antonescu a pus punctul pe i la ultima stire: doreste proteste in strada, dar trebuie sa invatam sa lasam la o parte violentele. Aici nu e revolutie, nu ne omoram intre noi, e lupta cetatenilor pentru mentinerea drepturilor.

9. octavpelin - mai 7, 2010

Manuel,neonazistul de Basescu va mari si cota unica si TVA,expertii FMI au ramas uimiti de minciunile pe care le bora acest ipochimen,o zi linistita 😦

atitudini - mai 7, 2010

@Octav
Asta trebuie sa fie auzita de cat mai multi!

10. Noi…plebea – Sânge balcanic (77) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - mai 7, 2010

[…] Usca, Gabriela Savitsky, Atitudini, World of solitaire’s Blog, Dispecerița, Ioan Sorin Usca, Link Ping, Ana Usca, Orfiv, […]

11. ivydesign - mai 7, 2010

L-ai auzit aseara pe un anume nene de la UDMR afirmand ca ei au auzit de masurile Base anti-criza (vorba vine) de la televizor? A fost fenomenala afirmatia!

atitudini - mai 7, 2010

@ivydesign
La fel a zis si Seitan. Iar azi si-a dat asistenat afara…

Nu e frumos? E superb!!!

12. Dragos Dehelean – activism civic, politic si de mediu » Blog Archive » Povestea dezastrului economic al Argentinei - mai 7, 2010

[…] citit si reactia PNL la discursul lui Traian Basescu, venita de la Varujan Vosganian (via Manuel) […]

13. Lilick - mai 7, 2010

Am pus si eu pe NBD si pe facebook. Sper sa mai preia si altii.

atitudini - mai 7, 2010

@Lilick
Super!

14. rizoaicad.arges - mai 7, 2010

Pentru ca acest comentariu este pro-Romania, rog ingaduinta de a fi postat la orice articol si pe orice blog! Multumesc anticipat pentru intelegere! Mesajul inaintasilor nostri din razboiul 1916-1918, inscriptionat pe Monumentul “Leu” din Bucuresti, glasuieste: “Spuneti generatiilor viitoare ca noi am facut suprema jertfa pe campurile de batalie, pentru intregirea neamului!” Mesajul meu, adresat fiilor buni ai Romaniei de azi, le solicita infinit mai putin, dar absolut necesar , si anume “jertfirea” a 30 de minute, necesare pentru a accesa Link-ul, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, sau a cauta pe Google, dumitrurizoaica.blogspot.com, ca sa citeasca pe blog materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, pentru a-l analiza si a-l verifica, asa cum indica antepenultima fraza care incepe astfel: “Singura verificare valabila….etc.”. Voi, compatriotii mei, pe care va mai intereseaza Romania, sau care doriti o lume normala pentru urmasii vostri, “jertfiti” 30 de minute, pe Altarul Patriei, pentru un viitor mai bun, si pentru a da o “palma morala” acelora, care desi DATORI, prin fisa postului, sa promoveze Binele public, prefera sa manifeste o NESIMTIRE CRASA fata de o solutie ce poate promova Binele public, si care poate fi verificata uimitor de simplu de catre orisicine! Prin nonraspunsul lor in termenul legal, la scrisorile ce le-au fost transmise, cei indicati mai jos, s-au plasat in nefericita situatie amintita mai sus! Amintesc ultimele cazuri: Presedintele Basescu, Scrisoarea Nr. 6516/22-03-2010, partidele, PSD; PNL; PRM; PDL; UDMR, ziaristii Mircea Marian si Silviu Sergiu de la Ev. Zilei, “Nasul” basescian- Radu Moraru de la B1 TV, Victor Ciutacu de la Jurn.Nat. si Antena2-Vorbe Grele,etc. D. Rizoaica. Fost detinut politic intre 1958-1963 si febr.-aprilie 1986.

atitudini - mai 7, 2010

@Rizoaica
Stiu ce scrie pe statuia Leu. Am citit de mai multe ori. Aveti dreptate…

O sa citesc. Promit!

15. Un set de dorinţe « Ioan Usca - mai 7, 2010

[…] întâmplări s-au petrecut cam în urmă cu zece ani. Povestite atunci, poate n-ar fi fost prea mulţi aceia care m-ar fi crezut, dar, astăzi, adevărul spuselor mele îi este […]

16. Cei 12 649792 romani care au afundat Romania in criza « Plano10's Blog - mai 7, 2010

[…] Nu era vorba de alegerea lui Geoana ca presedinte, ci de proiectul Johannis de guvernare. Oricum, Geoana nu avea veleitati de presedinte jucaus. Nu stim cat de eficient ar fi fost un astfel de guvern, dar cred ca ar fi impus seriozitate, incredere si respect in actul de guvernare. Nimic din toate acestea nu se lipeste de tot ce face Basescu. […]

17. Discursul nesabuit al lui Traian Basescu - Geniul Malefic - mai 7, 2010

[…] le mai tace gura… Primul-Ministru Traian Băsescu şi guvernul său trebuie să plece! « Un blog cu atitudine on Gata si astasorin on Laptop-uriSanctus on Banner/Link exchangeLuaţi mă! Mură în gură! […]

18. Atitudini… bipede « Link-Ping - mai 7, 2010
19. Toni - mai 7, 2010

Da.

20. Dar cu cianura de ce nu incerci domnule presedinte? « Hai ca se poate! - mai 7, 2010

[…] am aflat ca se vor reduce cu 15% si alocatiile pentru copii si cele ale persoanelor cu […]

21. Reflector – Sânge balcanic (79) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - mai 8, 2010

[…] Usca, Gabriela Savitsky, Atitudini, World of solitaire’s Blog, Dispecerița, Ioan Sorin Usca, Link Ping, Ana […]

22. Paranoia criticist – Sânge balcanic (80) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - mai 8, 2010

[…] Usca, Gabriela Savitsky, Atitudini, World of solitaire’s Blog, Dispecerița, Ioan Sorin Usca, Link Ping, Ana […]

23. Comentarii la Facerea – 21 « Ioan Sorin Usca - mai 8, 2010

[…] el poate fi interpretat şi ca figură baptismală. ♦ Cuvintele se juca împreună cu Isaac, fiul ei[5] nu apar în Textul Masoretic. Ele justifică, în Septuaginta, enervarea Sarrei. În ebraică […]

24. Richard Eberhart (1904-2005) – Mielului « Orfiv - mai 8, 2010

[…] vârât în pilota cea […]

25. Pe mess « Nataşa - mai 8, 2010

[…] am crescut mai mare ştiam deja să dau cu laba şi să sâsâi. Apoi, am descoperit messengerul. Păstrez până azi […]

26. manoliu valentin - mai 8, 2010

MERCENARI TERORISTI DISTRG ROMANIA

A VENIT VREMEA sa ganditi cu MINTEA VOASTRA si nu cum vor alti, de 20 de ani.

VIATA VOASTRA, FAMILIA VOASTRA si VIITORUL COPIILOR VOSTRI sunt in PERICOL.

Mercenari si teroristi adusi de actionarii de la FMI in Ungaria in 1989 din AMERICA- VLADIMIR TISMANEANU, EMIL HUREZEANU, FRANTA TEODOR BACONSKY, DJUVARA, MONICA LOVINESCU, ITALIA, OLANDA si altele, sa participe alaturi de generali NATO SI GRU -SOVIETIC sa pregatesca refugiati romani si maghiari pentru atacarea militara terorista a Romaniei in decembrie 1989

Vladimir Tismaneanu fiul tortionarilor comunisti evrei Leonte Tismaneanu si Hermina Marcushon criminalii si asasinii poporului roman in perioada 1944-1964, emigreaza in 1981 in SUA si se angajeaza profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland-USA.
Vladimir Tismaneanu este trimis de CONGRESUL SUA (finanteaza EUROPA LIBERA) in martie 1989 la Budapesta, Ungaria sa participe la pregatirea militara a refugiatilor romani si maghiari pentru atacarea militara terorista a Romaniei in decembrie 1989..

Mercenari si teroristi semneaza DECLARATIA DE LA 16 IUNIE 1989 DE LA BUDAPESTA, UNGARIA pentru atacarea militara terorista a romaniei in decembrie 1989, provocand REVOLTA de la Timisoara din 15 decembrie 1989 sustinuti de trupe NATO, GRU, agenti CIA, MOSSAD, M16, FSB-KGB, VATICAN-BISERICA CATOLICA, ambasade straine occidentale, ISRAEL si AMERICA acreditate in Romania, agentii de presa straine ale actionarilor de la FMI , respectiv: CNN, NEWS VIS, BBC, EUROPA LIBERA si altele.

http://www.partidulcivicmaghiar.com/Articol.asp?ID=27

si din 2004 fac parte din comisiile prezidentiale BASESCU INFRACTORUL SI TERORISTUL ROMANIEI care ataca romania si extermina poporul roman la ordinul actionarilor de la FMI.

Membri in Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste DIN Romania si ministrul de externe TEODOR BACONSKY

http://ro.wikipedia.org/wiki/Comisia_Preziden%C5%A3ial%C4%83_pentru_Analiza_Dictaturii_Comuniste_din_Rom%C3%A2nia#Membrii_Comisiei

Vladimir Tismaneanu a fost numit de presedintele Basescu în functia de presedinte al Comisiei. Din aceasta Comisie au mai facut parte: Sorin Alexandrescu, Mihnea Berindei, IPS Nicolae Corneanu (s-a retras cu cateva zile inaintea publicarii raportului), Radu Filipescu, Paul Goma (a fost inlaturat de Tismaneanu dupa numai 8 zile), Monica Lovinescu, Virgil Ierunca (decedat inainte de finalizarea raportului), Sorin Iliesiu, Gail Kligman, Nicolae Manolescu, Horia-Roman Patapievici, Marius Oprea, Dragos Petrescu, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Stelian Tanase, Constantin Ticu Dumitrescu, Cristian Vasile si Alexandru Zub.

Comisii PREZIDENTIALE BASESCU alcatuite din mercenari si teroristi actionarii de la FMI impreuna cu generali NATO si GRU SOVIETIC in frunte cu VLADIMIR TISMANEANU se pisa pe CONSTITUTIA ROMANIEI, pe toti romani, pe toti parlamentarii romaniei si pe toate PARTIDELE POLITICE DIN ROMANIA.

Fabrica legi in 10 zile si CONSTITUTIA ROMANIEI dupa cum doresc actionarii de la FMI din AMERICA: REGIONALIZAREA Romaniei si infiintarea REPUBLICII TRANSILVANIA, iar in R. MOLDOVA vor infiinta REPUBLICA PALANCA..

Creditele de la FMI se duc de 20 de ani la firmele actionarilor de la FMI -SOROS, EMIL HUREZEANU, TERODOR BACVONSKY, VLADIMIR TISMANEANU si alti, cum spune ILIE SERBANESCU in direct la TV:

80 de miliarde de euro din creditele de la FMI s-au dus la FORD, EADS, BECHTEL, AIRBUS, RENAULT si altele si sunt scutite de taxe si impozite de alte cateva zeci de miliarde de euro.

Pentru Romani este CRIZA, dar pentru programele GUVERNAMENTALE in care se duc banii de la FMI, adica la firmele lor private, HOTELURI, RESTAURANTE DE LUX, EUROCONSTRUCT, TEHNOLOGICA RADION si altele, NU ESTE CRIZA, iar romanilor le sunt reduse salariile si pensiile, pentru ca beneficiarii creditelor sa poate plati creditele si dobanzile inapoi la FMI pe suferinta si necazul romanilor.

Dopresc sa fac precizarea ca pregatirea militara din UNGARIA pentru ATACAREA MILITARA TERORISTA A ROMANIEI a inceput in perioada martie si a tinut pana in decembrie 1989 si la care a participat personal SOROS actionar FMI si din cand in cand mai pleca in America sau la Londra la ION RATIU, adresa de contact, date si altele sunt mentionate in rapoarte KGB, DIA, SIE si altele, respectiv: Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ UK si il inmforma pe ION RATIU de stadiul pregatirilor militare pentru atacarea Roimaniei pentru ca era bolnav si nu se putea deplasa la Budapesta, Ungaria.

Soros conduce toata media din R. Moldova si o parte din media din Romaniei si are numeroase FUNDATII in ROMANIA si R. moldova cu care organizeaza actiuni si demonstratii de forta in strada.

Tot in martie – aprilie 1989 au inceput aplicatii militare comune maghiare -ruse -romane, iar armata rusa conducea armata Maghiara, aplicatii care au avut loc pe teritoriul romaniei si numerose tancuri sovietice au ramas pe teritoriul romaniei.

In vara anului 1989 au fost invitati un grup ofiteri importanti romani la Budapesta, Ungaria printre care si VICTOR ATANASIE STANCULESCU si IULIAN VLAD (au plecat la date si ore diferite in Ungaria, dar au stat la aceiasi masa in Ungaria) piese importante ale LOVITURI DE STAT DIN DECEMBRIE 1989.

LOVITURA DE STAT MILITARA in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, ora 10.

Victor Atanasie Stanculescu a permis agentilor CIA, MOSSAD, FSB-KGB, M16 si alti, deghizati in uniforme militare romane afara insemne militare sa traga in militari si civili, a retras armata in cazarmi.

Iulian Vlad a permis agentilor CIA, MOSSAD, FSB-KGB, M16 si alti, sa se instaleze pe acoperisurile cladirilor din jurul actiunilor militare planificate de NATO-GRU in Romania si sa impuste civili si miltari pentru a creste presiunea cetatenilor si a retras securitatea si militia lasand institutiile statului fara paza si protectie.

In perioanda martie-decembrie 1989 in diverse centre de refugiati din Ungaria, respectiv DEBRECEN, BALATON si altele, s-au facut pregatiri militare pentru atacarea militara terorista a Romanie la care participau refugiati romani si maghiari si erau invatati cum sa foloseasca STICLE INCENDIARE.
Sticlele incendiare erau aruncate de refugiati romani si maghiari din randul doi sau trei, pentru ca militari romani sa nu vada ca vin pregatiti cu sticle incendiare sa-i atace.

Misiunea era sa lase unitati de armata -militie sa se aproprie si acestia trebuiau sa arunce din apropiere lor cu sticle incendiare asupra militarilor romani, lucru care s-a si intamplat si daca urmariti toate actiunile teroriste GDS in 16 – 21 decembrie 1989 si 13-15 iunie 1989 din Romania s-au facut cu ajutorul sticlelor incendiare.

De asemenea, trebuiau sa dea foc la cauciucuri in holurile blocurilor pentru a scoate cetatenii timisoarei in strada sa se alature actiunilor teroriste.

Puscasi marini si agenti CIA, MOSSAD, M16, FSB-KGB si alti au folosit cartuse VIDIA impotriva civililor si militarilor, pentru a ucide cat mai multi cetateni romani pentru a creste presiunea asupra cetatenilor instigati de propaganda sionista EUROPA LIBERA, VOCEA AMERICI SI ALTELE sa-l atace pe Ceausescu si institutiile statului Roman pentru ca sa ajunga actionarii de la FMI-SOROS si membri EUROPA LIBERA, ulterior GDS in in institutiile statului Roman si acum dupa 20 de ani pun in aplicare ce au semnat in 16 iunie 198 la Budapesta, Ungaria.

Au provocat REVOLTA DE LA TARGU MURES 15 IUNIE 1990 pentru AUTONOMIE MAGHIARA.

Revolta din 13-15 iunie 1990 provocata de membri GDS -EUROPA LIBERA sustinuti si finantati de FMI care le-au adus corturi cu cei de la CRUCEA ROSIE INTERNATIONALA pentru atacarea intstitutiilor statului Roman cu sticle incendiare pentru a ajunge in institutiile statului pentru ca sa conduca si sa distruga romania, adica INCERCAREA DE LOVITURA DE STAT RATATA nu este numita REVOLUTIE, ci MINERIADA.

Au implentat in 1989 PRIVATIZAREA, RESTRUCTURAREA SI DISPONIBILIZAREA in Romania pentru scoaterea Romaniei la vanzare, asa cum cum parintii lor LEONTE TISMANEANU, WALTER NEULANDER ROMAN au implantat COMUNISMUL in 1944 si au ucis milioane de romani, atunci si acum, prin privatizari ilegale si abuzive aruncand milioane de romanii in strada fara serviciu, salariu si pensie.

Dupa alegerile din 2004 beneficiarii privatizarilor nu sunt cei care au vrut GDS-EUROPA LIBERA si sunt arestati de Basescu, cazul MARIAN IANCU de la Politehnica Timisoara si sub presiunea ca va face PUSCARIA i-a cedat RAFO care acum este al lui BASESCU-PDL si pentru asta guvernul BOC-BASESCU au virat 360 de milioane de euro in contul RAFO-BOC-BASESCU si romanilor le spune ca este CRIZA.

Tot dupa alegeri a fost arestat PATRICIU, iar sub presiunea ca va face PUSCARIE trebuia sa-i treaca ROMPETROL pe numele lui BASESCU si PDL si nu in proprietatea STATULUI ROMAN.

Priviti arestarile din fotbal.

Acestea se fac la ordinul lui BASESCU care a pus SRI SI STS sa asculte convorbirile si pe urma cu ajutorul comisiei sale juridice condusa de VALERIU STOICA VANZATOR DE COIPII SI ORGANE DE COPII fabrica dosare penale, iar cu ajutorul CSM alcatuit din membri GDS emit avize de arestare si dosarele sunt fabricate cu sigla SRI si nu au voiue sa le vada judecatorul de caz si numai judecatori cu atestate, nu au voie sa vada dosdarul arestatul si nici avocatul sau si se judeca pe un raport emis de DNA pe inregistrari fabricate de STS, SRI si comisia prezidentiala.

Sub presiunea dosarelor penale si sub amenintarea lui Basescu ca ii baga la puscarie cu comisiile lui prezidentie, multi deputati si senatori au fugit la INDEPENDENTI, adica in subordinea lui Basescu si asa are parlament cu care conduce romania si face legi in 10 zile si va face implanturi cu CIP la ordinul actionarilor de la FMI pentru exterminarea in masa a romanilor printr-o simpla tasta de PC din America, deoarece acest CIP emite unde elctromagnetice care afecteaza ogani vitale din corpul uman si duce la moartea individului.

Stolojan vrea alocatii doar pentru elevii care vin la scoala si sunt vaccinati.

Vaccinuri pline de virusi cancerigeni, substante radioactive nuclerare care provoca moartea si sterilitatea individului si altele

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 12:32

Stolojan sustine ca tendinta la nivel mondial este ca ajutoarele sociale sa fie legate de obligatii ale beneficiarilor.

Priviti si la Turca PDL: RALUCA TURCAN membra in echipa lui STOLOJAN, sotia lui VALERIU TURCAN consilier presidential al lui BASESCU in 2009 solicita cetatenilor din SIBIU vaciinarea fetitelor din SIBIU cu vaccin antiuterin pentru uciderea si sterilizarea lor la ordinul lui STOLOJAN-FMI, fost director la BANCA MONDIALA a actionarilor de la FMI.

Daca doriti salariu, pensie sau ajutor social veniti sa va implantam CIP american de la actionarii de la FMI sa va ucidem in masa sa nu mai aiba cine sa ne conteste crimele si jafurile de 20 de ani. adica sa nu mai vorbim despre vanzarea flotei, resurselor naturale din Marea Neagra de catre BASESCU sau jefuirea romaniei de catre UDREA, VIDEANU, BERGOVICI-JIDANUL si alti.

Priviti cine indatoreaza Romania la actionarii de la FMI:

Teodor Baconsky negociaza in numele Romaniei si al poporului roman cumpararea de avioane F16, fiare vechi americane utilizate in razboiul din IRAK, iar motoarele lor sunt distruse de nisipul din asia.
TEDOR BACONSKY negociaza instalarea scutului antiracheta si trecerea armatei romane si Romania in subordinea militara a actionarilor de la FMI-NATO.

Scut american antiracheta pentru care a fost ucis presedintele POLONIEI in Rusia, iar persoanele ranite care au scapat din tragicul accident aviatic au fost impuscate la locul accidentului, sa nu mai ramana martori pentru ca s-au opus instalarii lui in Polonia si a refuzat sa predea autoritatea militara poloneza celor de la FMI.

OPERATIUNEA MATRIX

SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

ROMANIA IN STRADA

JOS DICTATURA MERCENARA TERORISTA FMI

27. VEZI MISCAREASOCIALISTA RO - mai 8, 2010

INTRA IN POLITICA!

28. muie tampitule - mai 9, 2010

esti un gunoi retardat ca si cei care iti citesc aiurelile

trezestete

atitudini - mai 9, 2010

@…
IP-ul tau este: IP: 79.119.181.191 , 79-119-181-191.rdsnet.ro
De prin Baia Mare.

Ma bucur ca te-am enervat! Ma incurajaza sa continui…

29. muie multa - mai 9, 2010

raman la ideea mea

muie cat mai multa de la ponta , nastase si antonescu

simplu fapt ca nu esti de acord cu masurile luate in ultima vreme de catre guvern arata ca nu poti sa te incadrezi in specia umana

atata stiti , improscati cu norai in tot ce nu este psd pnl si vad ca acum va si strangeti ca si vechi securisti impreuna sa uneltiti

chiar nu vedeti ca santeti impotriva naturi ?

atitudini - mai 9, 2010

@…
Iti admir toleranta si elocinta.

Deocamdata atat, ca daca zic si de inteligenta te prinzi ca fac misto…

30. powerpixxel - mai 9, 2010

Am simtit o nota de satisfactie sado-masochista in comentariile tale – muie tampitule/muie multa. Eu nu sunt ca ei, impotriva naturi, (cu1i). Vreau sa spun ca si eu sunt de accord cu masurile de austeritate luate de basescu, cu cat mai dureroase si mai greu de suportat, cu atat mai voluptoase… imi place cum gandesti, imi place cum scrii, cand ne vedem?
Daca te simti bine acum, nu-ti face griji. Vei trece peste asta.

31. muie multa - mai 10, 2010

mda

32. pinguinul kk-cios - mai 11, 2010

vand apartament penthouse in baneasa-1 milion euro bani munciti cinstit. de asemenea vand loc cumparat personal in parlamentul UE prin influenta mea cinstita. de asemenea dau gratis una bucata pinguin dresat care face tot ce-i zici. mai am si un duster cumparat din banii sotiei + 1 casa primita gratis-o donez pe bani, sa ne-ntelegem. mai am pe stoc si niste lacrimi sincere si un ras hahait inconfundabil de apa sarata. si daca ma gandesc mai bine cred ca am si o tara de vanzare cu prostii ei cu tot. stati acasa ca EBA vegheaza pt voi.

atitudini - mai 11, 2010

@pinguin
Vad ca tu ai ceva mastere in „vanzari anterioare”…

Merci de comentariu.

33. Dar cu cianura de ce nu incerci domnule presedinte? - decembrie 13, 2010

[…] am aflat ca se vor reduce cu 15% si alocatiile pentru copii si cele ale persoanelor cu […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: