jump to navigation

9 mai mai 9, 2010

Posted by atitudini in Diverse.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Azi:

Mihail Kogalniceanu citind declaratia de independenta in Parlament
Mihail Kogalniceanu in Parlament

– aniversăm 133 de ani de când Mihail Kogălniceanu a citit în Parlamentul României (în Parlament Băsescule! nu la restaurant şi nici în CSAT) declaraţia de independenţă.

Aceasta a fost apoi a fost adoptată cu 79 de voturi pentru şi 2 abţineri.

Coloana de prizonieri turci dupa victoria de la Plevna
Prizonieri turci la Plevna

– comemorăm memoria celor peste 10.000 de români care au murit în luptele ce au urmat declarării independenţei, la Plevna, Rahova, Smârdan, Tatargik, Belogradcik şi Vidin.

Semnarea capitularii Germaniei 9 mai 1945
Semnarea capitularii Germaniei 9 mai 1945

– aniversăm încheierea celui de-al doilea război mondial prin semnarea capitulării necondiţionate de către Germania înfrântă.

Evenimentul s-a produs în noaptea de 8/9 mai şi a fost imortalizat în fotografia alăturată.

Ostasi romani in drum spre Odesa
Ostasi romani in drum spre Odesa

– comemorăm jertfa celor aproximativ 850.000 de soldaţi români morţi, răniţi şi dispăruţi în cel de-al doilea război mondial (dintre care 62.000 după 23 august 1944)

(Imagine găsită pe blogul de sub Tâmpa)

Ziua Europei 2010
Ziua Europei 2010

– aniversăm Ziua Europei, ziua în care Robert Schuman, ministru de externe al Franţei atunci, a citit la Paris în faţa presei o declaraţie prin care chema Franţa, Germania, Belgia, Italia şi alte ţări europene să pună împreună producţia de cărbune şi oţel ca un prim pas în crearea unei federaţii europene.

Semnarea declaratiei Schuman
Semnarea declaratiei Schuman

Şi ca să nu fie totul gri şi ploios aşa cum e afară, o să vă ofer o perspectivă originală asupra restructurărilor armatei române (implicată şi responsabilă de două dintre cele momente amintite mai sus), primită de la unul dintre cititorii blogului:

La sugestia Guvernului Boc, Directia Management Resurse Umane a Ministerului Apararii Nationale „descopera” ca  in ultima vreme are prea multi ofiteri… se hotaraste ca acelora care vor sa plece benevol, „ca sa nu fie dati afara fara nimic”, sa li se acorde un bonus special de 100 euro pentru fiecare centimetru al distantei in linie dreapta dintre oricare doua puncte de pe corp. Ca un semn de bunavointa a Guvernului si cu aprobarea Cotroceniului, fiecare ofiter are dreptul sa indice punctele de preferinta.

Primul intra un ofiter de aviatie, foarte suplu, cere sa fie masurat din  crestet pana in varful degetelor de la picioare. Avea 1.95m, asa ca primeste un cec de 19.500 euro.

Al doilea vine un ofiter de marina si cere sa fie masurat din varful degetelor de la picioare pana la varful mainilor intinse deasupra capului – „atata cat are cand inoata” – si masoara 2.55m. Pleaca marinarul cu un cec de 25.500 euro.

Intra si al treilea ofiter, un zdrahon de infanterie. Cand e intrebat cum sa fie masurat, asta zice: „Din varful penisului pana la testicole”.

Mustacesc astia de la pensii intre ei si ii atrag atentia ca ofiterii anteriori plecasera cu niste cecuri frumusele.

Asta nu si nu, ca pe el sa-l masoare cum le-a cerut.

„OK”, zic ei.

Asa ca medicul ii cere ofiterului sa-si dea jos uniforma. Infanteristul se dezbraca, medicul scoate ruleta, o pune pe varful penisului si dupa primii 20 de centimetri se aude un strigat: „Dumnezeule mare! Unde va sunt testicolele?”

Ofiterul: „In Irak !!!…”

Reclame

Comentarii»

1. Istorice « Nataşa - mai 9, 2010

[…] o poză de când am început să mă fac rea. Acum, nimeni nu mai are curaj să se pună cu […]

2. Poze emailate – 7 « Link-Ping - mai 9, 2010

[…] Fiind duminică, vă recomand să vă instalaţi confortabil şi să vă uitaţi la un film bun sau, şi mai bine, să citiţi câte ceva de pe blogurile prietenilor noştri – comentatori şi pinguitori: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 34, Comentarii la Facerea – 22, Invitaţie, Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 27, Pe Argeş… în sus sau aventură de o zi…, Potrivit, Wild flowers, 9 mai […]

3. manoliu valentin - mai 9, 2010

PARTICIPA REGELE MIHAI la victoria sionista planetara

Priviti la 9 mai 2010 sovietic-BOLSEVIC a fost invitat REGELE MIHAI care l-a arestat si ucis pe ANTONESCU pentru ca aramata aliata RUSA AMERICANA sa intre in ROMANIA sa implanteze comunismul cu parintii lui VLADIMIR TISMANEANU, PETRE ROMAN, SILVIU BRUCAN, ION RATIU si alti, adica LEONTE TISMANESANU, WALTER NEULANDER ROMAN SI ALTI, criminalii si tortionarii ai poporului roman, in perioada incriminata de VLADIMIR TISMANEANU in raportul pentru CONDAMNAREA CRIMELOR COMUNISTE, dar fara parinti lor, ADEVARATII ASASINI ai poporului Roman, iar REGELE MAGAR MIHAI A FOST DECORAT DE TRUMAN USA si de bolosevicul EVREU-*** STALIN.

Vladimir Tismaneanu este adus in 1989 la Budapesta, Ungaria de CONGERSUL SUA sa participa la pregatirea militara terorista a refugiatilor romani si maghiari pentru atacarea Romaniei in decembrie 1989 si face parte din comisia prezidentiala BASESCU in 2010 si fabrica CONSTITUTIA ROMANIEI si INFIINTEAZA REPUBLICA TRANSILVANIA in ROMANIA si pentru asta au finantata actionarii de la FMI LOVITURA DE STAT din decembrie 1989 si pentru a controla militar, financiar si politica Romania.

4. Gand_licitat - mai 9, 2010
5. PROPUNERE « - mai 9, 2010

[…] (amurg de mai); IOAN USCA (de 9 mai); BOGDAN BĂRBIERU (homosexualitatea la armăsari trage); ATITUDINI (9 mai); MIRELA PETE (zi de mai); MIRELA PETE (Lucian Blaga, poetul…); ORFIV (Guillaume Apollinaire); […]

6. La meci (2) « Cristian Dima - mai 9, 2010

[…] de ploaie băteau tot mai vioi pe umbrela ce îi proteja, trezindu-l pe Alexandru din visare. Cu ochii trişti că a fost deranjat din jocul […]

7. Drumul Taberei in anul 1968 « Sectorul 6 - mai 9, 2010

[…] curios… o să ajungă aşa? Blocaj in […]

8. Plano10 - mai 9, 2010

Bancul initial era cu Regina Angliei care a decorat parasutistii care s-au remarcat in Razboiul din Malvine…
Distanta intre Londra si malvine era mai mare! 🙂

atitudini - mai 9, 2010

@Plano
Ce sa faci daca noi nu am ajuns in Malvine… Ne-am lasat si noi ouale pe unde am putut! 😀

9. Dragos Dehelean – activism civic, politic si de mediu » Blog Archive » De ce totusi e bun acordul cu FMI? - mai 9, 2010

[…] totusi sa ne amintim si despre semnificatia zilei de azi. […]

10. Cristi - mai 9, 2010

Salut, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec
O zi bună

Titlu : Informatii
Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/

11. Cristi Grandfather - mai 9, 2010

Un lucru e cert: calitatea oamenilor politici si responsabilitatea cu care acestia s-au dedicat vietii parlamentare, a atins in intervalul cuprins intre mijlocul sec.XIX si mijlocul sec.XX, un nivel la care nu cred ca se va mai ajunge vreodata in Romania. Dupa 1990, toti oamenii politici, cu rare exceptii, grupati in diferite partide ce s-au perindat la conducerea statului sau in parlament, desi au avut un prilej istoric de exceptie pentru a se afirma in procesul de refacere a Romaniei dupa 50 de ani de comunism, au esuat lamentabil pe toate planurile: politic, ideologic, legislativ, moral. Ceea ce se intampla in aceste zile, dupa discursul istoric al lui basescu, este cel mai elocvent exemplu al politicii falimentare a celor ce conduc Romania.
Vorbind de aniversarea zilei de 9 mai, trebuie sa ne exprimam cam asa: noua mai ne ramane ceva?
Politologul american Harold D. Lasswell [1902-1978], considerat intemeietorul disciplinei comunicarii [autorul celui mai cunoscut enunt din acest domeniu: Cine? Ce spune? Prin ce canal? Cui? Cu ce efect? ], a definit memorabil politica astfel: „cine primeste, ce primeste, cand, cat si cum.”
Raspunsurile au fost in general astea: numai noi, ce e mai bun, cat mai repede, cat mai mult, gratis.

12. VEZI MISCAREASOCIALISTA RO - mai 9, 2010

INTRA IN POLITICA!ACUM!

13. 20 x Schindler - mai 9, 2010

Până anul acesta, România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu sărbătorea Ziua tatălui. Ca să nu mai fie discriminare, s-a votat: sărbătorim tăticii în a doua duminică a lunii mai. Adică astăzi, în premieră…

atitudini - mai 9, 2010

@20XSchindler
Mi-am facut datoria de fiu!

14. Cristi - mai 9, 2010

GATA te-am adăugat şi eu, numa bine şi succes cu blogul 🙂

atitudini - mai 9, 2010

@Cristi
OK.

15. Patriotism « Ioan Usca - mai 10, 2010

[…] patriotice: Elisa, Noapte bună copii, Link-Ping, Gabriela Savitsky, No băsescu Day, Atitudini, Dumitru Agachi, Mirela Pete, Gabitzu, Cristian Lisandru, Idei înghesuite, Cristian Dima, […]

16. Antoni Słonimski (1895-1976) – Notes « Orfiv - mai 10, 2010

[…] caselor […]

17. Patria. « Gabriela Savitsky - mai 10, 2010

[…] Agachi, Dan Chichernea, Ioan Usca, Noaptebunăcopii, World of Solitaire, Aschiutta, Dispecerul, Atitudini, Elisa, Mihaela Man, Gigi Rusu,  Razvan Rc, Black Angel Costel, ISU, Theodora0303, Papillon, Elena […]

18. 25-15-15 – S-a strigat Bingo la bila sărăcia lucie lucește și mai tare « Cosmin Stefanescu's Blog - mai 10, 2010

[…] Ioan Usca, Noapte bună copii, Link-Ping, Atitudini, Gabriela Savitsky, No băsescu Day, Atitudini, Dumitru Agachi, Mirela Pete, Gabitzu, Cristian Lisandru, Idei înghesuite, Cristian […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: