jump to navigation

Discursul Preşedintele PNL Crin Antonescu la dezbaterea moţiunii de cenzură, 15 iunie 2010 iunie 16, 2010

Posted by atitudini in Politica in Romania.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Discursul Preşedintele PNL Crin Antonescu la dezbaterea moţiunii de cenzură, 15 iunie 2010

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Zilnic, de cel puţin o lună, discutăm despre cine e de vină, zvârlim cifre şi evaluări despre cine şi cum a greşit. Domnul prim-ministru a dat şi astăzi aceeaşi reprezentaţie. Îngăduiţi-mi să nu intrăm în acest tip de discuţie.

Avem si noi cifre adevărate, dure, despre care se poate discuta. Trebuie să vorbim, însă despre faptul că România este într-o criză profundă. Nu trebuie să vorbim despre cum s-a ajuns aici, ci despre ce putem face.

Domnul Boc a vorbit despre ce are şi ce nu are Franţa sau Germania. Ce nu are România nu a spus: România nu are conducători. Numai un dictator poate hotări şi anunţa o ţară întreagă de unde şi cât se taie din venituri, fără să se consulte cu nimeni. Numai un dictator poate face asta, şi Traian Băsescu o face. Astăzi, în ziua de 15 iunie, suntem acolo unde Traian Băsescu a dictat să fim pe 6 mai.

Lipsa de democraţie generează foame. Dacă va fi foame în România, va fi foame în primul rând din cauza faptului că un singur om a hotărât.

Nu avem un Preşedinte care să adune tot ceea ce înseamnă elită – elita morală, elita profesională. La Cotroceni este un deşert. Poporul român nu are conducători. Avem noi oare Guvern? Avem noi oare Guvern atunci când ministrul Muncii ne spune că nu are habar ce pensii, ce venituri se taie. Avem noi oare ministru de Externe? Domnul Ponta e un rafinat, eu aproape eram să uit cum îl cheamă pe ministrul de Externe. Ei bine, nu avem aceste lucruri. Iar datoria noastră este să oprim astăzi aceste lucruri.

Despre ce soluţii vorbim? Noi nu am auzit decât că se taie. Se taie pensii, se taie salarii, se taie tot ce se poate tăia, mai puţin veniturile clientelei. Nu am auzit, nici în al 13-lea ceas, că se taie impozitul forfetar. Dumneavoastră nu aveţi alte soluţii, dar există soluţii. România, ca şi alte ţări, trebuie să reducă din cheltuieli. Dumneavoastră aţi ales să tăiaţi de la oameni. Nu cumva sunt prea mulţi miniştri, nu cumva sunt prea mulţi oamenii dumneavostră, nu cumva aţi pierdut numărul agenţiilor, al directorilor pe care îi plătiţi pe acelaşi post? Cine sunt prea bine plătiţi? Profesorii, medicii pe care nu-i mai avem? Toată lumea a ajuns să spună că sunteţi un Guvern dezastruos, până şi Andreea Pora. Ce vreţi mai mult?

România este singura ţară în care Preşedintele afirmă că a luat decizia privind pensia minimă sub influenţa băuturilor alcoolice. România e singura ţară în care se iau decizii in funcţie de cât de supărat e domnul Băsescu, doamna Udrea. În timpul acestei crize, noi discutăm dacă e supărat domnul Blaga cu doamna Udrea. România e ţara în care oamenii mor, şi nu pe patul de spital, ci acasă. România e ţara în care se nasc copii fără speranţă. PNL va vota astăzi o moţiune de cenzură care îşi propune să împiedice distrugerea a 9 milioane de români. Nu vorbim aici despre dreapta şi despre stanga, vorbim despre democraţie.

Vă chem aici pentru ca, împreună cu partidele noastre, să apărăm libertatea şi democraţia. Vă chem împotriva aberaţiei şi a dictaturii. Îi chem şi pe cei din UDMR, care îi reprezintă şi ei pe pensionari. Îi chem şi pe cei din PDL. Vă chem să vedem ce se întâmplă cu milioanele de concetăţeni. Vă chem la un lucru pe care îl putem numi simplu <trezirea din coşmarul succesiunii de clientele>. Vă chem la angajamentul ca niciodată în ţara asta să nu mai putem minţi.

Trebuie să putem spune, cândva, că noi nu suntem o adunătură oarecare, ci suntem români.

.

.

No comment! Acesta este discursul unui om politic adevărat, un om politic cu viziune, un om politic aşa cum mulţi ne-am dori să aibă azi România în frunte şi nu are, un om politic aşa cum ar merita România.

Reclame

Comentarii»

1. 1.Dear Mr. Barack Obama, do also read this please in order to find out how to help me firstly and as i wish, indeed> « AMYCOMMUNICATIONS.com - iunie 16, 2010

[…] Discursul Preşedintele PNL Crin Antonescu la dezbaterea moţiunii de cenzură, 15 iunie 2010 iunie 16, 2010 […]

2. Alin B. - iunie 16, 2010

Felicitări ŞI pentru această postare!
Mai ales că azi este ziua ta de naştere. Încă o dată La Mulţi Ani !

3. Lista ruşinii « Ioan Usca - iunie 16, 2010

[…] Discursul Preşedintele PNL Crin Antonescu la dezbaterea moţiunii de cenzură, 15 iunie 2010 &laquo… // 16/06/2010 la 15:15 […]

4. Comentarii la Facerea – 35 « Ioan Sorin Usca - iunie 17, 2010

[…] „amulete; podoabe cu încărcătură religioasă”[2]. Stejarul: Septuaginta are terebintul, arbore răşinos din care se extrage […]

5. Oamenii sunt mai mult decât cifre! | Pro Atitudine! - iunie 17, 2010

[…] în această privinţă se erijează în salvatori ai neamului…Considerându-se singurii capabili pentru a scoate ţara din criză. Fiind posesorii unicelor soluţii!  Omorând pe termen scurt, […]

6. Neculae - iunie 17, 2010

UNDE NE GĂSIM
Am studiat de mult timp evoluţia postdecembristă a societăţii româneşti si pot acum să mă pronunţ, cu amărăciune, că Silviu Brucan n-a avut dreptate în previziunile sale. El nu a prevăzut toate efectele globalizării, informatizării, degradării morale, deteriorării premeditate de către om a mediului, dezumanizării societăţilor – oricare ar fi ele – prin escaladarea consumului în detrimentul producţiei. A murit înaintea crizei mondiale determinate de cauzele mentionate în fraza anterioară, asta fiind o scuză a impreciziei proiecţiilor sale asupra evoluţiei societăţii românesti.
Au trecut douăzeci de ani de dezvoltare liberă, scăpată de încătuşarea regimului comunist. Îmi trec prin gând previziunile „Clubului de la Roma” din anii 1970-1980, de teoriile „convergenţei sistemelor”, „societatea de consum”, „societatea bunăstării generale”, teorii criticate cu vehemenţă de profesorii de atunci de la Academia „Ştefan Gheorghiu” şi de la alte şcoli superioare (Condrea, Virgil Măgureanu, Mircea Maliţa, Ilie Şerbănescu, Petre Roman ş.a.).
Privesc acum la zbaterile unor teoreticieni ai ştiinţei economice, pe toate posturile de televiziune, la „concluziile şi previziunile ştiinţifice” ale Academiei Oamenilor de „Ştiinţă” şi mă crucesc de două lucruri: neputinţa lor de a analiza fenomenului economic şi social în ansamblu şi lipsa instrumentelor ştiinţifice de a analiza şi previziona.
Oamenii politici au nevoe de ajutor profesionist, de expertiza (nu-mi place de acest cuvânt importat, dar e la modă) specialiştilor. Ei îşi iau, însă, consilieri oameni obedienţi, docili, anoşti, influenţi financiar sau ridicoli (Andrei Gheorghe, Dan Bitman), iar Băsescu a devenit propriul său consilier.
Azi, cu asemenea oameni, societatea românească nu poate fi caracterizată. E capitalism sălbatic, cum a zis Croitoru (tot un consilier deştept) sau Academia Oamenilor de Ştiinţă? Nici vorbă de aşa ceva. Capitalismul, fie el şi sălbatic, avea legi obiective economice care-l guvernau, fie şi sălbatice; avea o piaţă, fie şi sălbatică.
Societatea noastră este, din păcate, o societate discreţionară, fără legi care să o guverneze, un „S.R.L.” la dispoziţia lui Băsescu. Ca să fac o metaforă, societatea româneasca este de tip feudal oriental, cu oamenii împărţiţi în caste, condusă de maharajahi, rajahi, şoguni şi moguli care are reguli ce se impun in mod arbitrar; care n-au acelaşi Dumnezeu, dar care se luptă să ni-l impună, fiecare pe al lui. Până la capitalismul sălbatic mai avem. Poate că era mai bun capitalismul descris de Marx. Oare nu trebuie recitit şi reînvăţat „Capitalul”

7. adelina baescu - iunie 17, 2010

Viitorul presedinte 🙂 la multi ani!

8. Vise – Sânge balcanic (94) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - iunie 17, 2010

[…] bună copii; Pro Atitudine; Gabriela Elena; M’s Blog; Teo Negură; Link Ping; Atitudini; Descoperă Tunisia; Flavius Obeadă; Căutare și regăsire; Natașa; Cristian Lisandru; Ruxy […]

9. CUM II DESTEPTAM PE PROSTI « Hai ca se poate! - iunie 17, 2010

[…] la ora 9.30 pana la ora 15.30 am infruntat caldura insuportabila si inarmati cu trompete si porta-voce am protestat alaturi de sindicalisti si […]

10. ivydesign - iunie 20, 2010

Un singur cuvant: impecabil.

Singurul discurs vertical, care intr-adevar este valabil pentru un presedinte de opozitie.

Nu o sa il egaleze nimeni in domeniul asta. Ca sa reusesti asa ceva trebuie sa ai la baga educatie si o doza semnificativa de eleganta si forta. Nu stiu cati detin asa ceva.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: