jump to navigation

Vând ţară avariată, 22 milioane de locuri, pe butuci. 238.391 km reali, ultimul proprietar. iunie 24, 2010

Posted by atitudini in Atitudini.
Tags: , , , , , ,
trackback

Ma vinde!
Ma vinde!

Stare tehnică:

Are probleme cu alimentarea, o mică defecţiune la mecanismul de direcţie, că nu ţine linia dreaptă, şi merge cam înfrânată. Cutia de viteze e blocată în marşarier. Este înmatriculată în Europa, cu numere provizorii, se mai poate circula cu ea maxim o lună.

Istoric:

Este fabricată acum 2000 de ani, sub licenţă romană. A fost avariată în repetate rânduri. Prima dată a fost condusă de nişte ciobani, dar au mai călărit-o şi alţii. A fost reparată numai cu piese second hand, aduse de pe la turci. O perioadă a fost condusă bine de nişte nemţi, Carol I şi Ferdinand, dar apoi a încăput iarăşi pe mâna unor idioţi care au băgat-o prin toate gropile.

Exteriorul a fost vopsit în 1989, dar interiorul este încă plin de rugină. A mai avut câteva reparaţii capitale, în 1600, 1859 şi 1918, dar a mai şi pierdut o parte din piese.

Combinaţii:

Predau leasingul, mai sunt de plată la ea câteva zeci de rate FMI. Accept şi variante de schimb cu o ţară similară din Africa, oricât de mică ar fi dar să funcţioneze.

De ce o vând:

Sincer să fiu, o vând că m-a lăsat în drum şi nu mă pricep la ea. Plus că îmi consumă cam mult, şi ca s-o repar mă costă cât nu face. Oricum, eu n-am permis de conducere pentru categoria asta de ţară, aşa că să o conducă cine s-o pricepe. Dacă nu o vrea nimeni, o dezmembrez şi o vând pe bucăţi. E păcat de ea, vă spun. Sper să o ia cineva care ştie să o aprecieze.

.

P.S. Textul abia l-am primit pe mail, dar văd că FragmentariumAndreea şi blogul Pro Atitudine îl au deja…

.

P.P.S. În nemernicia mea, ca un copist lipsit de moralitate ce sunt, am copiat şi postat textul de mai sus neştiind că primul care l-a postat (încă nu ştiu dacă şi scris) a fost „aletheu” sau „adibutoi” (că încă nu s-a hotărât cum semnează) de la http://www.timenewroman.ro/life-death/romania-este-de-vanzare. Îi doresc mulţi vizitatori şi dacă este şi creatorul lui „vând ţară” îi doresc multe alte texte la fel de bine scrise!

Reclame

Comentarii»

1. TORTURĂ SENZUALĂ « - iunie 24, 2010

[…] Vând ţară avariată, 22 milioane de locuri, pe butuci. 238.391 km reali, ultimul proprietar. &laq… Iun 24, 2010 @ 14:19:16 […]

Mariana Berechet - septembrie 10, 2010

e tare textul.tare,tare,tare !. a fost inspirat sub toate stelele, cine l-a scris. eu o sa-l copiez si o sa-l xeroxez sa-l dau pe strada la oameni. felicitari autorului

2. delphy - iunie 24, 2010

prea tare!!!!!!

3. For sale! « Herdesm’s Weblog - iunie 24, 2010

[…] Pentru cei interesati, textul anuntului aici. […]

4. Protest maine la Cotroceni « Hai ca se poate! - iunie 24, 2010

[…] on Presa vulnerabilitate si risc …Theodora on Presa vulnerabilitate si risc …Vând ţară avariată, … on Presa vulnerabilitate si risc …atitudini on Presa vulnerabilitate si risc […]

5. Înviere – Sânge balcanic (97) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - iunie 24, 2010

[…]  AIM1; AIM2; AIM3; Eufrosin; Bucovina profundă;  Ioan Usca; Ana Usca; Și la vară cald; Atitudini; Ioan Sorin Usca; G1b2i3; Orfiv; Gabriela Elena; Cristian Lisandru; Cristian Dima; Joy; Dracula […]

6. aletheu - iunie 24, 2010

Mda, Fragmentarium, Andreea şi blogul Pro Atitudine au reusit sa faca nobila operatiune copy paste mult mai devreme. Nu de alta, dar textul e furat de aici:
http://www.timesnewroman.ro/life-death/romania-este-de-vanzare

atitudini - iunie 25, 2010

@aletheu
Mai poetule nepereche! Oi fi avand un drept de autor sau ceva? L-ai scris tu? Oi fi scris si bancurile cu bula tot tu?

Inainte sa-l scriu am si verificat pe unde a mai aparut. Google-ul mi-a dat 14 rezultate. Printre care si al tau. Doar ca nu esti in blogroll-ul meu, asa ca nu am considerat ca merita vreo mentionare, mai ales ca nu ziceai cum ca ar fi vreo creatie proprie.

Vrei link catre articol? Am pus! Multumit?

Chestia cu „Ne bucuram ca v-a placut articolul, dar faceti efortul sa ne citati ca sursa, nu ne mai furati articolele ca gainarii. Oricum ar fi, noi aici vom continua sa scriem bine. Voi cand incepeti?”… sa zicem ca mai ai un pic si pleznesti de prea mult.

Am si spus – textul l-am primit pe mail. Nu stiu ce ti-a venit… Cand te-ai apucat sa scrii pe blog nu ti-a explicat nimeni ca asta este un mediu liber in care daca vrei cu tot dinadinsul sa ai drept de autor aplici un watermark, protejezi la copiere etc.

Numai Zoso mai e asa disperat la drepturi de autor…

Hai, nu mai fi suparat!

7. Cristian - iunie 24, 2010

Buna ziua,

Va rugam sa adaugati adresa noastra in lista blogurilor Dvs si sa ne trimiteti un mail sa o facem si noi, la adresa noastra
http://ocd-pnl4.blogspot.com

Va multumim

8. Conu Nimeni faţă cu reacţiunea… « Dispecer Blogosferă - iunie 24, 2010

[…] Au realizat demult: Vania, Alex Mazilu – Blog foto zilnic, Cristian Lisandru, Geanina Lisandru, Gabriela Savitsky, Teo Negura, Flavius Obeada, Theodora, Oana Stoica-Mujea, Lilick, Manuel Avramescu […]

9. Blogdan - iunie 24, 2010

Daca esti interesat de un schimb de link, adauga-ma in blogroll cu numele Blogdan.info, si anunta-ma sa te adaug si eu. Mersi!

adresa blogului: http://blogdan.info

10. Racila – 2 « Ioan Usca - iunie 25, 2010

[…] scena, următorii ar fi ţinut partea domnului Grigorie: Supravieţuitor, Elisa, Cristian Lisandru, Atitudini, Cosmin Ştefănescu, Solitaire, Dispecer Blogosferă, Gabi123 şi toate firile […]

11. adibutoi - iunie 25, 2010

Articolul este furat de aici:
http://www.timesnewroman.ro/life-death/romania-este-de-vanzare
Atitudinea acestui blog este „fura si da mai departe”?

atitudini - iunie 25, 2010

@adibutoi
Banuiesc ca esti una si aceeasi persoana cu aletheu…

Adi Butoi - iunie 25, 2010

Nu, suntem doar colegi. Creaţia textului aparţine 100% redactorilor site-ului http://www.timesnewroman.ro. Daca ai verificat sursa articolului te puteai uita si la data publicarii si ai fi vazut ca suntem primii care au dat-o. Asta pentru ca NOI AM CREAT-O.
Interesant ar fi de aflat de la cine a venit mailul cu pricina. Fa-l public si atunci ne vom lamuri cu totii.

Inca ceva. În loc să umpli spaţiul de comentarii de pe http://www.timesnewroman.ro cu scuze, că doar ai fost prins la furat ziua în amiaza mare, tu vii să ne faci nouă morală pe site şi să ne explici că e ok să copiezi, că şi Boc a copiat… Cool atitudine.

Dacă n-ai putea să foloseşti ctrl+c şi ctrl+v ai mai ţine un blog?

12. Comentarii la Facerea – 37 « Ioan Sorin Usca - iunie 25, 2010

[…] „El fiind foarte tânăr: Philon consideră că este vorba de spiritul tânăr al lui Iosif şi prezintă naşterea acestuia într-un mod peiorativ, ca o decădere a lui Iosif, ascetul, în lumea sensibilă. ♦ [ceea ce se vorbea rău despre ei, în SEP 1:] bârfe răutăcioase: text ambiguu. Nu se poate spune dacă Iosif îşi pâra fraţii pentru vorbele lor răutăcioase despre Iacob sau dacă îi aducea la cunoştinţă tatălui său bârfe pe seama fraţilor”[2]. […]

13. aletheu - iunie 25, 2010

@atitudini: aletheu sau adibutoi nu sunt primii care l-au postat, sunt cei care au scris textul. Interesant cum tu ai „scris” un text dupa ce ai verificat pe google cati altii l-au „scris”. Si la fel de interesnt e faptul ca noi, daca scriem un text si vrem sa fim citati cand suntem preluati, suntem ahtiati dupa trafic, iar tu, care preiei texte scrise de altii fara sa citezi sursa, pleznesti de decenta.

Ca sa evitam alte discutii in contradictoriu, te rog sa retragi textul de pe site. Din pacate, nu am gasit un mail de contact, sa te anunt altfel decat in zona de comentarii. Daca vrei sa clarificam alte aspecte, ma poti contacta pe mail: calin.petrar@timesnewroman.to

aletheu - iunie 25, 2010

S-a strecurat o mica greseala in adresa de mail. Cea corecta e: calin.petrar@timesnewroman.ro

atitudini - iunie 25, 2010

@Adi Butoi & Aletheu
V-am raspuns deja pe e-mail si v-am transmis si mailul de care mentionez.

Asa cum v-am spus si acolo, cred ca sunt suficient de corect. Nu stiu daca vreunul dintre ceilalti bloggeri care au preluat textul vostru (care nu a aparut cu nicio mentiune de autor) s-a deranjat macar cat m-am deranjat eu – adica sa verific cine a mai scris despre asta si de unde a pornit.

Daca aveti vreo problema cu postul meu… nasol! Descurcati-va!

Legat de adresa de mail – gaseati in comentariile lasate pe blogul vostru. Si daca va osteneati un pic mai mult gaseati si pe net, ca e publica. Numai cretinul de poweraxxel inca traieste cu impresia ca ma ascund dupa vreun val sau perdea…

Astept citatie in instanta si injuraturi pe blog pana atunci. Tinand cont ca m-am explicat mai mult decat o cere buna cuviinta si regulile comunicarii pe net, inchid discutia aici. Voi ati depasit deja limitele atat ale bunei cuviinte cat si ale comunicarii pe net.

Va doresc succes in orice veti face!

14. madalinailie - iunie 25, 2010

cred ca asta next step, nici casco nu ne mai poate despagubi…:)

atitudini - iunie 25, 2010

@madalina
Om vedea… Pe praful asta nu prea e piata….

15. Pro Atitudine - 20 x Schindler - iunie 25, 2010

Oricine ar trebui sa se bucure in momentul in care ii sunt preluate articolele. Si mie mi le-au preluat altii si nu am facut scandal. Mai ales ca ne-am reparat greseala si am citat sursa. Insa, unii se pare ca vor sa aiba drepturi absolute…

atitudini - iunie 25, 2010

Domn’ profesor, matale citesti mai des pe aici asa ca stii destul de bine cum citez sursele si care e procentul de productie proprie pe blogul asta.

Mi-am dat seama ca am de a face cu persoane limitate cand am vazut limbajul de pe blogul lor. In afara de fonturi restul e plin de fkl. Pacat. Fac un text bun si apoi dau cu mucii in fasole. As zice tipic romanesc dar poate o sa zica ca le copiez dupa nu-stiu-ce reclama…

Spor!

16. Maria - iunie 25, 2010

Multumesc mult . Chiar daca blogurile nu au aceeasi orientare, eu devin mai pamanteana , iar tu mai calatoresti din cand in cand in alte dimensiuni. Toate cele buna!

17. Se pregateste planul B, urmeaza planurile C, D, E …..W « Hai ca se poate! - iunie 25, 2010

[…] Scris de Theodora pe iunie 25, 2010 Pensionarii au scapat. Bugetarii si somerii raman cu reducerile. […]

18. MariuS - iunie 25, 2010

Supeeeerr tareee frateeee. Cata dreptate ai :)):))=))

19. Alexandru Marin - iunie 25, 2010

Si doamna profesoara a fost pusa la colt pt. folosirea textului 🙂

atitudini - iunie 26, 2010

@Alex
Am vazut…

Niste imbecili! Dar asa e tara asta: are de toate.

20. Negociere fara granite – Sange balcanic (98) poem « Cosmin Stefanescu's Blog - iunie 25, 2010

[…] naşte bancnote care latră-n loc să ragă (este-n […]

21. powerpixxel - iunie 28, 2010

Puteam sa-ti trimit emailul acum o saptamana, dar m-am razgandit si l-am sters, mi s-a parut de prost gust, iar ideea nu e originala, circula in alta varianta si pe vremea lui ceausescu. Fraierii sunt mereu altii, iar de „creatori” nu ducem lipsa…

22. Mircea - iulie 1, 2010

Unde este preşedintele-jucător?, pe http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

23. Se pregateste planul B, urmeaza planurile C, D, E …..W - decembrie 13, 2010

[…] Pensionarii au scapat. Bugetarii si somerii raman cu reducerile. […]

24. comes - martie 7, 2011

Foarte bun textul. Felicitări autorului.

25. selena - iulie 24, 2011

geniallllllllllll


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: