jump to navigation

Am aflat cum îl cheamă pe „TU” din „TU FACI LEGEA CAPITALEI”!!! mai 12, 2011

Posted by atitudini in Politica pe malul Dambovitei.
Tags: , , , , , , , , , ,
trackback

Zicea Udrea că:

Şi muream de curiozitate… CINE NAIBA E „TU” ĂSTA?!?!?!

Ştiam cine nu e: „Nici Oprescu, nici Chiliman, nici Piedone, nici Udrea”

Ei bine, tocmai am aflat! Uitaţi-i moaca:

Şi cică îl cheamă Vasile Gherasim…

Cum devine chestiunea?

Păi în timp ce bucureştenii se dau de ceasul morţii cu referendumul, cu 7 întrebări, cu 4, cu 1, cu decalare şi devansare, cu campanii şi contra-campanii, cu site-uri şi contra-site-uri, cu costuri şi alte alea, nenea Gherasim, vopsit frumos în portocaliu, vine cu următoarele lucruri spre adoptare în Parlament:

Sectoarele municipiului Bucureşti sunt subdiviziuni-administrativ teritoriale, fără personalitate juridică.

Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti, prin care se realizează autonomia locală sunt Consiliul local al municipiului Bucureşti, ca autoritate deliberativă, primarul şi viceprimarii sectoarelor municipiului Bucureşti, ca autorităţi executive.

Alegerea consilierilor din Consiliul local al municipiului Bucureşti se face prin scrutin uninominal.

Consiliul local al municipiului Bucureşti este compus din 84 de consilieri.

etc.

Mi se pare mie sau cele de mai sus seamănă cu ce scrie aici? Adică în Legea Capitalei? Nu cred că mi se pare. Cred că sunt identice!

Adică în timp ce fraierii fac referendum şi dau cu ştapila în întrebări imbecile (puse de şmecheri), pe uşa din dos se stabileşte ce trebuie să iasă.

Nu contează că doar între 11% (sectorul 1) şi 24% (sectorul 5) dintre bucureşteni doresc desfinţarea sectoarelor. Astea sund detalii… Şi cine sunt bucureştenii să decidă astfel de lucruri? Bucureştenii să facă referendumuri, că deciziile şi regulile jocului le fac băieţii şmecheri (şi cu şefa lor, mai şmecheră ca şmecheria însăşi).

Pentru curioşii care vor să vadă toate amendamentele au aici un link cu documentul de la comisia de administraţie a Parlamentului.

Tot pentru curioşi, Pro Democraţia tocmai a terminat o serie de sondaje, câte unul în fiecare sector, care prezintă situaţia reală, nu cum ar dori-o Gherasim, Udrea sau restul portocaliilor.

Într-o democraţie normală, într-o astfel de situaţie, s-ar…. nu s-ar nimic. Că într-o democraţie normală situaţii atât de aberante nu pot apare. Dar în mahalaua numită România cele de mai sus se întâmplă şi sunt chiar banale. Asta o demonstrează şi lipsa de reacţie după primul articol pe această temă (scris de Rareş), reluat apoi şi de Chiliman.

Reclame

Comentarii»

1. Sectorul 6: 84% dintre locuitorii săi doresc să-şi aleagă primarul de sector | Conona Petrescu - mai 12, 2011

[…] situatia democratiei locale si a descentralizarii din Sectorul 6, Bucuresti.”, alături de alţi colegi din Consiliul Local al sectorului […]

2. powerpixxel - mai 15, 2011

Chestie de mimetism…
Vasile Gherasim ăsta nu a fost cîndva primar la sectorul 1? Parcă era prin 2000-2004… Era normal să conducă cel mai mare sector al capitalei, mai ales cînd venea cu experienţa acumulată la Buhuşi şi Moineşti, mari metropole din jud. Bacău. Oare de ce nu a făcut el atunci propunerea legislativă pe care vrea s-o promoveze acum în parlament, in cel mai parşiv mod democratic posibil? Cred că există un răspuns la această întrebare.
În primul rînd, dacă urmărim cv-ul politic al domnului Gherasim, ne facem o idee cît de adînc era ancorat în doctrina comunistă a PCR,pe care l-a servit din 1973 şi de care s-a lepădat brusc în decembrie ’89, trecînd la CPUN cu Iliescu.
Chestie de mimetism…
În al doilea rînd, faptul că a activat şi la Sf.Gheorghe în Covasna, ne duce cu gîndul la apartenenţa sa discretă şi dezinteresată la organele care vegheau la securitatea ţării şi neamului.
În al treilea rînd, a urmat o activitate intensă în PSD, unde a ocupat funcţii de vîrf. Dar în 2004, a observat că la orizont culoarea roşie devine portocalie, şi a trebuit să găsească o nepotrivire de caracter pentru a trece în altă barcă.
Momentul prielnic a venit în 2005, cînd a fost decorat cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”, acordat de Preşedintele României slugilor fidele. Atunci s-a emoţionat pe el şi a sărit în barca PDL-ului.
Chestie de mimetism…
Acum i s-a trasat această sarcină, pe care numai un om dispus să lustruiască cu limba pantofii lui Udrea şi să-l pupe-n cur pe Băsescu pînă la extaz,
ar putea s-o îndeplinească. Oricum, e la sfîrşit de carieră. Ar fi putut s-o încheie cu demnitate.
Dar cînd eşti înconjurat de atîtea nevertebrate, este imposibil să nu te transformi în rîmă.
Chestie de mimetism…

3. Accesarea fondurilor europene – se poate mai rău? Se pare că da… « m27romania - iulie 21, 2011

[…] Preşedintele a justificat cererea sa prin faptul că, dacă auditul financiar al Comisiei descoperă nereguli în derularea acestor proiecte, nu doar că nu onorează facturile, dar retrage şi banii alocaţi respectivului proiect, lucru ce conduce la diminuarea sumelor totale alocate României. […]

4. Democraţia la firul ierbii « Conona Petrescu - iunie 27, 2012

[…] situatia democratiei locale si a descentralizarii din Sectorul 6, Bucuresti.”, alături de alţi colegi din Consiliul Local al sectorului […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: