jump to navigation

Ghicitoare: din cei 5,5 milioane €, cât i s-a promis senatorului Feldman pentru ajutor şi minciunele? august 31, 2011

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Am promis o continuare la articolul de ieri. Pentru că există o plăcere subtilă în atacul la persoană, mai ales când persoana e publică şi te minte în faţă, voi continua cu o mică piedică la nenea senatorul Feldman.

Trecând peste penibilul omului pe care îl cheamă Feldman, îi e ruşine cu propriul nume, dar îl  foloseşte înainte de alegeri când cere ajutor (comunitatea evreiască din România ştie la ce mă refer), mă gândesc cât de penibile vor fi explicaţiile „dramaturgului, prozatorului şi politicianului român” prins cu ruşinea în public. Asta dacă le va da vreodată.

De ce explicaţii?

Păi, pe 3 august 2011 a fost o dezbatere la primăria sectorului 6 pe tema Cinematografului Favorit (asta în urma scandalului din şedinţa de consiliu din iulie). Feldman, persoană importantă, normal că a fost în prezidiu să-l susţină pe primar.

Şi de dramaturg şi prozator ce e, l-a luat gura pe dinainte, bagând nişte gogoşi:

minciunile lui Radu F. Alexandru

minciunile lui Radu F. Alexandru

Sursa: procesul verbal al dezbaterii – pagina 18 (link-ul original aici, cât o mai funcţiona…).

Partea frumoasă e că am şi fragmentul audio (un reportofon în plus sau în minus la prezidiu nu mai conta…).

Dar de ce e minciună? Cum poate fi dovedit?

Simplu… Tot ce spui în Parlament, rămâne înregistrat. Cu atât mai mult atunci când e vorba de buget!

Aşa că am luat ultimele 2 proiecte de buget (2010 şi 2011), ţinând cont că Cinematograful Favorit e la primăria 6 doar din martie 2010, şi le-am verificat.

Buget 2010:

Buget 2011:

Dintre miile de amendamente depuse şi respinse sau aprobate, doar cele ale senatorului Feldman nu apar nicăieri. Nu că sunt pe alte teme… nu există niciun amendament depus de vreun senator pe nume Feldman. Credeţi că le-a depus sub pseudonim??? 🙂

Nimic nou sub soare cu ceea ce face domnul Feldman. A avut profesori buni… Băselică, Boc, Woodrea... Mai ales Woodrea! Să ne amintim de savuroasa „sunt o admiratoare a doamnei Udrea” 🙂

Dragi bucureşteni, dragi locuitori ai cartierului Drumul Taberei... bucuraţi-vă că i-aţi dat votul. Sper că vă simţiţi reprezentaţi! Sper că apreciaţi şi mâna caldă a senatorului atunci când vă intră în buzunar…

Reclame

Comentarii»

1. adrian - august 31, 2011

Eu tot nu inteleg de ce concursul de solutii pentru complexul Favorit a fost atat de restrans sau de putin public incat OAR Bucuresti nu l-a popularizat desi, in mod normal dupa cum spune legea arhitectului (tre’ sa caut, sper sa nu gresesc foarte tare), concursurile de arhitectura se organizeaza impreuna cu ordinul arhitectilor.

atitudini - august 31, 2011

Am senzatia ca in cadrul dezbaterii am intrebat totusi ce legatura exista intre „concursul de solutii” si ce a iesit din SF.

In procesul verbal nu apare.

E posibil sa fi intrebat dupa…

Oricum, raspunsul a fost: intre concursul de solutii si SF nu exista legatura. Adica din concurs a iesit o viziune si o macheta. Apoi, la SF, s-a lucrat ca si cum nici nu ar fi existat faza anterioara.

Chiar si asa, nu acolo e „buba”.

2. adrian - septembrie 1, 2011

Bine dar un concurs de solutii are ca scop selectarea unui proiectant care probeaza ca are cea mai buna viziune de dezvoltare. Concursul de solutie poate fi organizat si pentru a obtine niste idei pe baza carora sa intocmeasca o tema de proiectare atunci cand beneficiarul nu stie ce sa faca cu proprietatea in cauza. Poate echivala unui studiu de prefezabilitate sau chiar cu studiul de fezabilitate, in functie de cum e organizat concursul si de cerintele acestuia. Asadar, dupa acceptarea concursului ca format de SF, se poate intocmi proiectul de autorizare si de excutie. Este cazul proiectului pentru Hanul Gabroveni. Cred ca si extinderea sediului guvernului este in aceeasi situatie, in sensul in care tema de concurs a fost SPF iar solutia castigatoare a fost considerata SF.
Eu ma intreb insa de ce a fost atat de obscur acest concurs pentru ca nimeni dintre cunoscutii mei arhitecti nu a auzit despre acesta; probabil a fost cu invitati (se practica si aceasta formula de a se invita numai niste vedete).
Unde a fost publicat anuntul de concurs? Cate proiecte au participat si cine a fost in juriu? Ce premii? Premiul 1 a capatat contractul de proiectare?

atitudini - septembrie 1, 2011

Pot sa ma interesez. Nu garantez insa raspuns.

Dar pe tema de fata, inaintea concursului trebuia consultare publica.

Practica a fost exact inversa. Dupa ce s-a spus ce se face au fost intebati oamenii… Mai exact le-a fost adus la cunostinta…

3. Guvernul elimina toate stimulentele acordate bugetarilor incepand cu 1 ianuarie 2012 « Hai ca se poate! - septembrie 1, 2011

[…] Ghicitoare: din cei 5,5 milioane €, cât i s-a promis senatorului Feldman pentru ajutor şi minci… Like this:LikeBe the first to like this post. […]

4. Tunul lui Poteraş – continuare « Un blog cu atitudine - septembrie 9, 2011

[…] a fost pe tema “Feldman” – senatorul curajos, care poate spune orice în public atâta timp cât banul […]

5. Tunul lui Poteraş – faza “contractuală” « Un blog cu atitudine - septembrie 13, 2011

[…] Am continuat cu aberaţiile lui Feldman. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: