jump to navigation

Tunul lui Poteraş – faza „contractuală” Septembrie 13, 2011

Posted by atitudini in Atitudini.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Am început povestirea cu ce era mai important: valoarea tunului.

Am continuat cu aberaţiile lui Feldman.

Apoi ceva detalii urbanistice.

Aş încheia cu ceva despre partea de hârţogăraie…

Ştiu că nu e nimic pasionant în hârtii… Dar dacă v-aş spune că diavolul stă în detalii?

Una dintre problemele majore e contractul din spatele poveştii, care permite ca primăria sectorului 6 să investească in Cinematograful Favorit.

În mod normal, ar fi trebuit un drept de administrare… Dar s-a mers pe un comodat de 6 ani. Contractul (nr. 39 din 01.03.2010 dintre RADEF România Film şi Primăria Sector 6) a fost încheiat acum un an şi jumătate. Pe şase ani.

De ce nu a mişcat Woodrea şi n-a sărit cu un HG care să-i dea lui Poteraş dreptul? Complicată întrebare. Ştim însă că pe 11 mai 2011, cu o săptămână înaintea dezbaterii organizată de cetăţeni şi după ce primăria deja investise acolo banii pentru un concurs de soluţii, un studiu de rezistenţă şi unul geo, Guvernul a venit cu OUG 47, în care apare şi Cinematograful Favorit, la poziţia 144 a anexei 1, în administrarea RADEF Româniafilm, cu statut de proprietate publică a statului LIPSIT DE SARCINI! (art. 1, alin. 2).

Păi la mai bine de 1 an de la comodatul pe 6 ani… tot lipsit de sarcini este?

Feldman ne asigură că acel contract se va prelungi fără probleme…. Dar tot el ne asigură şi că a obţinut bani pentru Favorit şi am văzut că a minţit cu zâmbetul pe buze… În contract scrie doar că „se poate”. La fel scrie şi că se poate încheia oricând fără posibilitatea de a cere vreo despăgubire ca urmare a investiţiilor.

Concluzia e simplă: lipsa temeiului legal pentru investiţie.

Dar asta ar fi o problemă doar într-o democraţie şi o ţară unde măcar nivelul de „stat de drept este respectat”. Pe plaiul mioritic funcţionează alte legi... S-o fi gândit Poteraş că există posibilitatea ca la un moment dat să se schimbe cel care aplică aceste non-legi? Şi-o fi pregătit un pat cald? Schimburi? Mâncare rece?

Nu cred că mai are rost să spun că nicăieri în contract nu scrie de vreun drept sau obligaţie privind investiţiile în imobil… Evident, nici nu există un acord al părţilor pe tema asta…

Reclame

Comentarii»

1. Prima zi de şcoală | Conona Petrescu - Septembrie 13, 2011

[…] Dincolo de partea festivă, cei care fac primul pas pe holurile şcolii sunt o bucurie şi o încântare pentru oricine să îi privească. […]

2. PNL are grijă de sănătatea ta | Conona Petrescu - Septembrie 15, 2011

[…] Începând cu 15 septembrie şi până pe 29 septembrie, PNL sector 6 este prezent la intrarea în Piaţa Drumul Taberei – la Tip Top, în Militari la pasajul Lujerului şi în Crângaşi – la ieşirea de metrou Constructorilor, într-o campanie de informare şi prevenţie organizată de Organizaţia Femeilor Liberale. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: