jump to navigation

România – colţul mai căcăniu al hărţii septembrie 22, 2011

Posted by atitudini in International.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Acesta este un guest-post al unuia dintre cititorii mai vechi ai blogului – PowerPixxel (a nu se confunda cu poweraxxel, un echidistant în relaţie cu prostia în sensul că mereu se alflă în vecinătatea ei).

.

TREBUIE SĂ FIM PRIMIŢI ÎN SPAŢIUL SHENGEN !

Cele ce urmează dovedesc elocvent că nu există motive ca să nu fim primiţi

Romania, mereu in coltul mai maro al situatiei
Romania, mereu in coltul mai maro al situatiei

La 1 ianuarie 1989, flota maritimă comercială a României număra peste 300 de nave: cargouri, pescadoare, feriboturi, mineraliere şi petroliere, situând România pe locul 9 în lume. Dintre acestea, zece reprezentau superpetroliere, cele mai performante, mai scumpe şi mai moderne vase care au intrat în alcătuirea ei.

Azi, din mândra flotă maritimă comercială  a României au mai rămas doar 6 nave!

În ţara în care o flotă întreagă a dispărut, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: ce ar mai fi de furat ? Hai să vedem !

Hoţii au furat literele de pe monumentul din piatră de la intrarea în Braşov, unde numele oraşului este scris în trei limbi. Erau litere mari, din cupru, de câte un kilogram fiecare. Din cele 21 de litere de pe panou, 13 au dispărut la adăpostul întunericului. Nimeni nu i-a observat pe hoţi, deşi este vorba despre unul dintre cele mai aglomerate drumuri din judeţul Braşov.

Reprezentanţii primăriei se plâng că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

Un tânar de 21 de ani din Iaşi este cercetat pentru furt, după ce a dezmembrat o mare parte dintr-un pod de cale ferată aflat in construcţie şi a vândut componentele la fier vechi. El a spus că a fost împuternicit de CFR să demonteze podul aflat în oraşul Hârlău şi a dus la centrele de colectare nu mai puţin de 200 de tone de fier.

Trei clopote aparţinând bisericilor din localitaţile Purcăreni, Popeşti şi Palanga din judeţul Argeş, au fost furate de persoane rămase deocamdată necunoscute. De la parohia Palanga a fost luat clopotul care cântarea 140 kg, iar de la parohia Popeşti a fost furat clopotul împreună cu angrenajul, care cântareau 80 kg. Un clopot din bronz a fost furat dintr-un cimitir arădean.

Două magazine aflate în incinta complexului comercial Obor din Capitală au fost călcate de hoţi. Două seifuri în care se aflau circa 25 kilograme de aur au fost furate. Proprietarii magazinelor fuseseră avertizaţi de curând că nu au măsuri de protecţie eficiente.

Cercetătorii, clarvăzătorii, experții NASA, analiștii Standard&Poor’s și ecleziaștii nu înțeleg de ce în România profundă s-au furat 80 de focoase dintr-un tren oprit într-un sat pentru trafic de motorină.

In fiecare an, în România se fură aproximativ 2.000 de maşini. Statisticile arată că alte zeci de mii de autovehicule sunt jefuite sau avariate. Paradoxal este ca numărul furturilor este invers proporţional cu valoarea maşinilor, hoţii preferând în special maşinile vechi, de producţie autohtonă, uşor de dezmembrat şi vândut sub formă de piese de schimb. În compensaţie, probabil că un număr similar de maşini furate din Occident sunt aduse în România, de preferinţă modele noi.

Telefoane mobile, parfumuri, carduri bancare, portofele, genţi, alimente, bijuterii, ceasuri, haine, pantofi, aparate foto, laptopuri, icoane, etc …

În spaţiul Schengen, românii au un comportament exemplar, după cum reiese şi din relatările următoare:

Hoţii de buzunare români se numără printre cei mai experimentaţi din Barcelona.

Poliţia catalană a arestat în cadrul unei acţiuni de amploare cei mai temuţi 10 hoţi din Catalunia, care împreună au adunat aproape 260 de furturi. Printre ei se află mai mulţi români. Metroul din Barcelonaa devenit o adevărată şcoală de iniţiere pentru tinerii care vor să fie înveţe tainele furtului din buzunare. Străinii sunt ţinta predilectă a hoţilor de buzunare.

Doi români au fost condamnaţi la un an de închisoare în Marea Britanie, după ce au furat 72 de inele din aur unicat, de nouă carate, în valoare de câte 7.000 de lire sterline. Hoţii au încercat să le vândă unui magazin deţinut de acelaşi proprietar, la opt kilometri distanţă, relatează Wales Online.

Zece rromi de naţionalitate română au agresat doi agenţi de poliţie la Roma. Oamenii legii încercaseră fără succes să oprească vehiculul românilor, pentru că circula pe contrasens. Şoferul maşinii a continuat drumul, oprind în faţa unui bar de unde au ieşit alţi rromi care i-au lovit pe poliţişti.

După ce au mai furat 50 de porumbei cu o săptămâna înainte, nişte hoţi români nu s-au dat bătuţi şi au încercat să mai fure şi alţi porumbei de la un crescător. Interesant este că acum au avut la ei coşul pentru transportat porumbeii, dearece acesta a fost furat la prima tentativă. Norocul crescătorului a fost că era aproape de casă, iar soţia lui l-a anunţat că ceva nu este în regulă deoarece câinii au început să latre. În urmărire au pornit 6 maşini de poliţie şi au reuşit să prindă hoţii înainte ca aceştia să intre pe autostradă.

Hoţii de utilaje au adus în România un întreg parc auto, utilajele furate valorând peste zece milioane de euro. Reţeaua Buldozerul a apărut în urmă cu vreo patru ani şi s-a format prin fuzionarea a trei grupări de hoţi de autoturisme de lux, care acţionau în Occident. Noua organizaţie a adus în România numai utilaje de construcţii: buldozere, excavatoare, tractoare sau compactoare. Italia, Franţa, Belgia sau Olanda sunt ţările unde au atacat hoţii români, iar autovehiculele „săltate“ sunt mărci de elită în domeniu. Utilajele „importate“ de reţeaua de hoţi – cu nucleu în zona Maramureş – au fost găsite în toată România, pe şantierele patriei sau în timp ce lucrau la reparaţia unor şosele.

Societatea Naţională a Căilor Ferate din Belgia (SNCB), a anunţat că furturile de cupru s-au transformat în ultimii ani într-o „afacere” gestionată de reţele bine organizate. Astfel, cinci persoane, printre care şi trei români, au fost prinşi în flagrant, în timp ce furau cabluri de cupru, la Schaerbeek, o localitate în apropiere de Bruxelles. Tot în Belgia, poliţia a arestat doi români care conduceau o astfel de reţea.

Cinci români au fost prinşi de poliţia germană în timp ce încărcau într-o maşină cu număr francez circa 30 de kilograme de cupru furate de la o firmă din Offenburg, Baden-Württemberg. Căile ferate sunt „victimele” predilecte, dar hoţii nu se sfiiesc să fure şi din întreprinderi sau chiar de pe proprietăţi private.

Operaţiune spectaculoasă a poliţiei spaniole împotriva hoţilor de cupru români dinBarcelona. 180 de agenţi iberici, supravegheaţi îndeaproape de o aeronavă militară, au reţinut 52 de persoane. Infractorii îşi procurau materia primă cu precădere de pe stâlpii de înaltă tensiune şi de pe şinele de cale ferată, după care vindeau cuprul în afara ţării. Poliţia iberică a confiscat zeci de maşini de lux, dar şi furgonete cu care românii transportau cuprul. Agenţii spanioli sunt pe urmele altor 30 de români care ar face parte din banda hoţilor de cupru.

Poliţiştii francezi sunt şi ei obişnuiţi cu astfel de furturi. Şase români au fost prinşi de jandarmii din Figeac în timp ce furau o tonă de de metale. Patru români au perturbat circulaţia feroviară a aproape 120 de TGV-uri.

Oficialii Căilor Ferate Britanice (Network Rail) din comitatul Yorkshire, exasperaţi de numărul mare al furturilor de cabluri la calea ferată, au anunţat recent că oferă recompense în valoare de 1.000 de lire sterline (1.200 de euro) pentru persoanele care oferă informaţii despre hoţi.

Patru români au dat iama în vilele de lux pe care vedete de talie mondială le au pe insula spaniolăIbiza. Printre păgubiţii bandei de hoţi se află Preşedintele grupului Christian Dior, fotbalişti şi actori celebri. În total, 23 de vile de lux din Ibizaau fost prădate de hoţii români.

Şi o părere:

Olanda, stat cu monarhie constituţională şi membru fondator al Uniunii Europene, nu a uitat lobby-ul pe care l-a făcut Regele Mihai şi familia regală pentru admiterea României în UE. Băsescu a uitat şi toate au un preţ …

Occidentalii ştiu prea puţine despre noi: corupţie, trafic de influenţă, înşelăciune, şantaj, spălare de bani, viol, pedofilie, prostituţie, droguri, crimă organizată, tâlhărie, furt pe internet, falsificare de absolut orice, averi nejustificate, etc …

Schengen, open the doors and come here to Explore the Carpathian garden !

Ultima oră:

Doi români au fost arestaţi de poliţia italiană după ce au furat capul unei statui din Roma datând din perioada Imperiului Roman, informează ziarul La Repubblica. Sosiţi în doar câteva minute, poliţiştii au reuşit să le dea de urmă suspecţilor care erau încă în apropiere. Asupra celor doi, care sunt imigranţi români, a fost găsit capul statuii şi un ciocan de zece kilograme, folosit pentru actul de vandalism.

.

P.S. „C-ul” din SHENGEN lipseşte intenţionat mi s-a spus…

Reclame

Comentarii»

1. nelucraciun - septembrie 22, 2011

Un articol obiectiv intre zeci de opinii care pun la zid atitudinea partenerilor nostri olandezi…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: