jump to navigation

25 octombrie Ziua Majestăţii Sale Regele Mihai I al României octombrie 25, 2011

Posted by atitudini in Atitudini.
Tags: , , ,
trackback

Programul zilei de azi, pentru cei ce vor să se întâlnească şi să îl sărbătorească pe Regele Mihai:

  • Ora 09:00, parcul Izvor (statui)
  • Ora 17:00, statuia lui Carol I, Piata Palatului
  • Ora 18:00, parcul Operei
25 octombrie Ziua Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei
Reclame

Comentarii»

1. Another - octombrie 25, 2011

Este undeva pe televiziuni o întrebare: a făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
Nu mă cred vreun împărţitor de dreptate şi nu cad în patima celor care îşi închipuie că enunţă de fiecare dată adevăruri absolute. De aceea cred că, de cele mai multe ori, orice enunţ este aidoma unei ecuaţii. Poate fi privit, adică, dinspre ambii termeni, dinspre ambii membri ai ecuaţiei. A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
Privit dinspre partea Preşedintelui Traian Băsescu, eu cred că acesta a făcut bine. De ce să fi mers Domnia-Sa în Parlament astăzi? Regele Mihai nu îi este nicidecum pe potrivă Preşedintelui Traian Băsescu. Regele Mihai nu bea pentru ca după aceea să conducă maşina cu şpriţul în nas, ca boschetarii. Regele Mihai nu a tâlhărit vreo ziaristă. Regele Mihai nu este de părere că şcoala românească scoate tâmpiţi. Regele Mihai nu plesneşte copiii. Regele Mihai nu s-a încuscrit cu Bercea Mondialul. Regele Mihai nu bate podelele cu ţigăncile prin cârciumi. Regele Mihai nu vede ţigănci împuţite în presă.
Privit dinspre partea Regelui Mihai, cred, iarăşi, că e bine. Se poate lipsi liniştit de hăhăitul Preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum se poate lipsi liniştit de zâmbetul slugarnic de căprar nefericit al Premierului Emil Boc, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Elena Udrea, prietenă cu preşedintele Norvegiei, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Roberta Anastase, calificată în şmenuri cu voturi parlamentare. Vin însă să asiste la ceremoniile dedicate împlinirii vârstei de 90 de ani de către Regele Mihai Regele Carl Gustaf şi regina Silvia ai Suediei, regina Sofia a Spaniei, Marele duce Henric al Luxemburgului, prinţesa Muna a Iordaniei, prinţesele Margarita şi Isabelle ale Liechtenstein, regele Simeon al II-lea al Bulgariei, marea ducesă Maria a Rusiei, prinţul moştenitor Alexandru al II-lea al Serbiei, prinţul Georg Friedrich şi prinţesa Sophie ai Prusiei, prinţesa Irini a Greciei, prinţul şi prinţesa de Savoia, prinţul Nicolae al Muntenegrului, membri ai familiilor regale din Austria, Belgia, Franţa, Portugalia.
A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai? Da, a făcut bine!
O afirmaţie recentă nu-mi dă însă pace. Academicianul Dinu C. Giurescu spune că resentimentele Preşedintelui Traian Băsescu faţă de Regele Mihai sunt mult mai puternice decât regulile elementare de comportament. Nietzsche era de părere că omul civilizat, culturalizat, are puterea să pună ordine în haosul pasiunilor sale lăsând la o parte resentimentele. Preşedintele Traian Băsescu nu a putut.

2. Elle - octombrie 25, 2011

Ce povesti nemuritoare aveti in capetele alea seci! Maiestate? Un vanzator nenorocit de tara, un tradator. L-a dat pe Antonescu pe mana rusilor, ca de altfel pe tot poporul roman. A taiat-o din tara cu obiecte de patrimoniu furate… Noroc ca se gasesc retarzi care sa-i cante in struna si sa-i ridice osanale. Noroc cu istoria falsa pe care o etalati de cate ori aveti ocazia. Madam Margareta, iapa breaza de o stiu toate capetele regale europene ce-i poate pielea, a incercat sa treaca granita cu niste icoane furate si asta s-a intamplat prin 1996 daca nu ma insel. S-a musamalizat totul, of course, ca doar e odrasla „maiestatii” sale, nu? Si-a gasit nasul in persoana actorasului homosexual, retardat si violent, Radu Duda, care o bate ca pe fasole. Cam naspa „Ileana Cosanzeana”, nu? Ce parere ai despre „regina” Ana, care ii numeste pe romani maimute? Sau de Elena, mama lui Mihai care a urat dintotdeauna poporul roman? Nu ca as fi eu mare patrioata, dar totusi… Ca sa nu mai spun ca nu era fiul lui Carol, da? Asa ca mai usor cu pianu’, ca se varsa clapele…

atitudini - octombrie 25, 2011

@Elle
Prin limbaj si atitudine te descalifici.

Iti las postarile tocmai pentru a arata calitatea umana a unora ca tine.

Ma bucur ca existi. Doar asa se poate face diferenta intre frumos si urat, intre civilizatie si barbarie, intre valoare si nonvaloare.

Iti recomand sa mai scri!

3. Elle - octombrie 25, 2011

Iti recomand acest interviu, desi ma indoiesc ca il vei citi sau intelege, avand in vedere stadiul avansat de spalare pe creier in care te afli. Bine-ai venit in lumea reala!

http://www.ioncoja.ro/2011/10/sunteti-monarhist-domnule-coja/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: