jump to navigation

Poteraș încearcă să fure până și bezna martie 30, 2012

Posted by atitudini in Atitudinile altora.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Plimbându-mă pe net în seara asta pe net am ajuns într-unul dintre locurile acelea triste... pe pagina de Facebook a (încă)primarului de la Sectorul 6, Cristian Poteraș. Dezolant...

În capul paginii trona ultima postare:

Mâine voi participa la acțiunea „Lăsând Pământul să respire!”, susținând campania “Ora Pamântului 2012”, desfășurată la nivel mondial.

Însoțită de un afiș:

Poteras minte si cand stinge lumina!

Poteras minte si cand stinge lumina!

Eu știam ceva de WWF, de o campanie pornită din Sydney… nici urmă de „inițiatorul campaniei “Ora Pământului” în România – Reinvent Consulting”.

Mai mult. Eu știam de ora-pământului.ro, nu de orapamantului.ro

Intru pe site-ul Reinvent Consulting și acolo aflu că WWF minte, că Wikipedia minte și că domnul Poteraș este stăpânul întrerupătorului datorită parteneriatului cu Reinvent Consulting:

Reinvent Consulting este initiatorul campaniei “Ora Pamantului” …  Reinvent Consulting, …, s-a alaturat pentru al patrulea an consecutiv acestei initiative, prin continuarea proiectului “Ora Pamantului”, demarat in anul 2008, cand Romania devenea astfel prima tara din lume, dupa tara organizatoare, cu site special dedicat campaniei. … An de an, sub sloganul “Lasa Pamantul sa respire!”, s-a urmarit implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor…

Așa ceva… Așa ceva…

Oamenii ăștia chiar sunt bolnavi! Au trecut de la minciunele și minciuni la mitomanie în formă agravată și continuată. Oamenii ăștia au nevoie de internare și tratament! Chiar și apăsarea unui întrerupător vor să fure?

În comparație, uitați un afiș al PNL, pe aceeași temă. Judecați singuri:

PNL se alatura si sprijina evenimentul WWF "Earth Hour 2012"

PNL se alatura si sprijina evenimentul WWF "Earth Hour 2012"

Ca să nu existe discuții după, cum că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le pute, aici aveți câteva capturi de ecran:

  • comunicat Reinvent Consulting
  • comunicat Reinvent Consulting și Primăria Sectorului 6
  • comunicat 2 Reinvent Consulting și Primăria Sectorului 6
  • postarea de pe pagina de Facebook a domnului Poteraș
  • postarea de pe grupul Facebook al domnului Poteraș
Reclame

Comentarii»

1. Madalin - martie 30, 2012

Nu cred ca conteaza cine a inventat earth hour, important e ca se practica la noi ceea ce nu e un lucru rau totusi.

atitudini - martie 30, 2012

Corect!

Penibil e sa te alaturi unui eveniment international unde participa macar sute de milioane de oameni si sa nu sufli o voba despre originiea lui si despre cine il promoveaza in intreaga lume (de unde ii vine si greutatea).

E o onoare sa te alaturi unei astfel de campanii. Dar… asa se fac uneori lucrurile. Invers!

2. Cristina - martie 30, 2012

Ciudat este ca site-ul oficial http://www.orapamantului.ro/ este chiar al lui celor pe care-i acuzati aici, Eu cred ca dvs nu spuneti adevarul. Dar in loc sa fim toti uniti, aveti o placere nebuna sa dati in cap!

atitudini - martie 30, 2012

Cristinuța mamă… mă documentez când scriu. Știu că vă aparține site-ul. Știu și că l-ați luat în primăvara lui 2008, cu 9 zile înainte de eveniment. Am verificat la RNC, ca să nu spun tâmpenii.

Ar trebui să fiți onorați să vă alăturați sigla la campania WWF. Sunt de 1 milion de ori mai mari și mai serioși decât voi. Nu mai spun despre cât fac în comparație cu voi…

Dacă sunteți așa șmecheri, de ce nu vă faceți voi o oră a voastră, în altă zi. Să vedem cine aude de voi.

E mișto să faci „Ora Pământului” în aceeași zi cu WWF și să spui că e al tău evenimentul, fără să sufli o vorbă despre inițiator și despre cine îl face să fie eveniment global.

Sunteți atât de mici și de penibili.

Probabil de asta și v-ați asociat cu Poteraș. Chestiile mici și meschine se atrag între ele.

3. Cristina - martie 30, 2012

Cine minte mai rau acum???
http://www.orapamantului.ro/noutati/page/11
Ca raspuns la Declaratia de presa a WWF Romania din data de 17 Martie 2010 (publicata pe pagina http://www.mygeneration.ro/wwf/stiri/sectiune_news.php), referitoare la Campania Ora Pamantului si la site-ul http://www.orapamantului.ro, Reinvent Consulting SRL considera oportuna clarificarea urmatoarelor aspecte:

1. Site-ul http://www.orapamantului.ro este un proiect al companiei Reinvent Consulting SRL. Site-ul si ideea promovarii Campaniei in Romania au aparut in Martie 2008, ca urmare a dorintei personalului companiei Reinvent Consulting de a se implica intr-o campanie de CSR precum cea demarata in anul anterior de WWF in Australia. In conditiile in care in 2007 evenimentul Earth Hour a avut doar un caracter local – limitat la Australia, in conditiile in care WWF nu avea desemnati reprezentati care sa desfasoare in 2008 in Romania actiuni pe ideea Earth Hour, in conditiile in care nu exista la nivelul tarii noastre un site al Campaniei, precum si ca urmare a faptului ca la nivelul unor companii private din Romania ideea de sprijin al unei asemenea cauze isi gasise deja suporteri, compania Reinvent Consulting a alocat resurse financiare si umane, precum si eforturi, pentru a crea si coordona un proiect prin intermediul caruia sa fie promovate intr-un mod organizat actiunile la nivelul local. Asa s-au nascut proiectul http://www.orapamantului.ro si Campania Ora Pamantului. Acelasi concept, aceeasi cauza, insa logo diferit si nume diferit, pentru a respecta drepturile de natura intelectuala si de marca inregistrata detinute de WWF Australia, precum si pentru a adapta conceptul la Limba Romana si romani.

2. Chiar pana in 2009, Romania isi dovedea prezenta pe “harta responsabilitatii” si era singura tara din lume in care exista un proiect si o campanie locala, dovada – credem noi – a angajamentului deosebit si al atasamentului populatiei acestor locuri fata de o asemenea cauza. Inca din anul 2008 s-a luat legatura cu persoane care se ocupau in Romania de programul WWF Dunare – Carpati. Desi feed-back-ul a fost unul pozitiv, chestiunea recunoasterii proiectului http://www.orapamantului.ro de catre WWF a ramas in asteptare.

3. In anul 2009, in Februarie – Martie, Reinvent Consulting a facut din nou demersuri pentru apropiere si colaborare cu WWF. Au fost contactati reprezentantii din Romania care, in sfarsit, pregateau o campanie Earth Hour. Ideea pe care o comunica WWF Romania era aceea ca tara noastra ar fi facut pentru intaia oara “oficial” parte din campanie. Vis-à-vis de aceasta pozitie, Reinvent Consulting afirma cu tarie faptul ca nu exista in lume vreun for – persoana sau organizatie – care sa detina dreptul si exclusivitatea in a acorda unor persoane, unor institutii, unor organizatii, sau unor comunitati, statutul de “oficial” in actiunea simpla si naturala de a stinge lumina ca semnal impotriva incalzirii globale. Cauza este atat de importanta, iar actiunea urmarita poate fi adoptata de orice persoana – in mod ideal chiar de cat mai multe – incat intr-o asemenea situatie nu se poate vorbi despre “oficial” si “neoficial”, sau alte asemenea calificative, ci exista doar “responsabil” sau “ne-responsabil”. Intr-o asemenea cauza nu poate exista concurenta, ci doar obiectiv comun, la care ceilalti – fie ei persoane fizice ori juridice – pot adera in mod liber consimtit. Cu toate acestea, orasele si organizatiile inscrise in Campania Ora Pamantului (atat in 2008, in 2009, cat si in 2010) au fost inscrise si pe site-ul EarthHour.org, din considerentul de a se putea evidentia la nivel global impactul evenimentului. Solicitarea Reinvent Consulting de a-si uni resursele umane si financiare, precum si eforturile, cu acelea ale reprezentantilor WWF din Romania, s-au lovit de reticenta acestora si de nevoia lor de a astepta o decizie de la sediul WWF din Australia. Desi raspunsul Conducerii WWF Australia mentiona ca nu s-au mai intalnit cu un asemenea caz si ca – in cadrul creat – este indicat ca organizatiile sa colaboreze pentru atingerea obiectivelor fixate, companiei Reinvent Consulting i s-au cerut contributii financiare importante conditionandu-se astfel statutul de partener al Campaniei de acestea (conform unei grile). Reinvent Consulting a considerat aceasta pozitie ca fiind o nedreptate care se face unei organizatii care s-a implicat serios si substantial inca de cu un an inainte in Campanie, in conditiile in care in acel an – 2008 – WWF nu facuse acest lucru in Romania in ce priveste Campania la care ne referim. Mai mult, nu exista garantia ca banii pe care Reinvent Consulting i-ar fi dat pentru a fi numita de catre WWF ca partener ar fi fost folositi in Campania Earth Hour si nici macar garantia ca banii ar fi ramas in Romania – lucru extrem de relevant, care a iesit la iveala in cadrul discutiilor dintre cele doua parti. Participarea financiara a companiei Reinvent Consulting la Campania Ora Pamantului 2009 a depasit substantial suma pe care WWF o cerea pentru acordarea statutului de partener Earth Hour, resursele financiare fiind suportate intru totul de catre Reinvent Consulting.

4. Ora Pamantului reprezinta o campanie de CSR derulata prin intermediul site-ului http://www.orapamantului.ro la care organizatii, companii private, institutii, orase, sunt libere sa adere in calitate de sustinatori, parteneri, sau participanti. Reinvent Consulting nu a conditionat in niciun moment si in niciun caz participarea ca partener a unui oras, a unei companii, a unei organizatii, sau a unei institutii de achitarea vreunei contributii financiare. In afirmatiile pe care le fac, reprezentantii WWF Romania comit o greseala extrem de grava prin omisiunea unei formulari importante prezenta pe site-ul http://www.orapamantului.ro; iata ce anume este specificat pe site-ul http://www.orapamantului.ro la pagina “Orase”: “Conditia pentru calitatea de oras sustinator al evenimentului consta in: contributie financiara pentru organizarea la nivel national a evenimentului, sau organizarea de actiuni-semnal in sensul obiectivelor evenimentului, ori contributia la asemenea actiuni.” Pana in prezent, atat in Campania Ora Pamantului din 2008, in cea din 2009, cat si in cea din 2010, niciun oras nu a fost “nevoit” (asa cum se exprima reprezentantii WWF Romania) sa contribuie cu nicio suma la organizarea evenimentului national. Acest lucru poate fi dovedit. Desi exista teoretic posibilitatea ca Reinvent Consulting sa fie sprijinita financiar in organizarea campaniilor, nu am beneficiat de niciun sprijin de o asemenea natura, iar toate contributiile financiare necesare Campaniilor Ora Pamantului in perioada 2008-2010 au fost suportate de catre Reinvent Consulting din propriile resurse. Partenerii si sustinatorii campaniilor Ora Pamantului au participat la actiuni si/sau au organizat actiuni, ori si-au adus contributia la actiunile propriu-zise ori la promovarea lor in diferite alte moduri dar nu sustinere financiara.

5. Mai multe detalii despre Campania Ora Pamantului puteti gasi pe http://www.OraPamantului.ro Veti gasi atat informatii generale despre eveniment, cat si informatii despre actiuni desfasurate la nivelul intregii tari.

atitudini - martie 30, 2012

Ți-am dat drumul la comentariu ca să nu zici că e „cenzură”.

Mai bine nu îl puneai… ați simțit miros de bani și v-ați băgat repede în seamă. Cu orașe… primării… etc.

PENIBIL!

4. Cristina - martie 31, 2012

care-i rostul acestei dispute pe drepturi de autor? Cu atat mai bine daca exista 2 site-uri, 2 actiuni, etc. Asta e si ideea campanie, sa fie raspandita.

atitudini - martie 31, 2012

E clar ca nu vezi problema nici macar atunci cand e formulata cu subiect si predicat.

Daca ai fi vazut-o, se remedia in anii trecuti. Acum, nu poti decat sa insisti si sa mergi cu ea inainte. Adica tot mai adanc!

5. Cristina - martie 31, 2012

Si multumesc ca mi-ati dat drumul la comentariu, chiar daca prin limbajul folosit ati aratat adevaratul dvs caracter! Pacat ca imaginea postata de „domn decent” nu vi se potriveste sau sa inteleg ca este o identitate „imprumutata” asa cum sunt si comentariile dvs false.

atitudini - martie 31, 2012

Da-mi voie sa nu tratez nici cu indulgenta si nici cu bunavointa hotia. Ceea ce faceti si mai ales asociera cu Poteras asta inseamna. Si sa furi pe o tema asa de frumoasa si curata este de-a dreptul pervers!

6. Mariana şi duzinile de cuvinte « Link-Ping - martie 31, 2012

[…] * * Recomandări: Mirela Pete, Vania, Gabriela-Elena, Teo, Luna Pătrată, Blogul cu Atitudine, Kadia, Rokssana, Dispecer, Florina, Filumenista, Amintiri din filumenie, Ulise II, Zamfir […]

7. Femeile liberale sunt pregătite de campanie | Conona Petrescu - aprilie 2, 2012

[…] În perioada 31 martie -1 aprilie 2012, s-a desfăşurat la Sighetu Marmaţiei seminarul de instruire politică “Școala de pregătire a femeilor liberale din administrația publică locală”, ultima etapă din programul mai amplu de pregătire politică inițiat de Organizația Femeilor Liberale și numit „Femeile liberale pot ajuta România”, care a avut mai multe ediţii. La acest seminar au participat peste 120 de femei liberale. […]

8. Adrian - mai 11, 2012

Ideea e ca toata aceasta actiune este doar pentru imagine… pentru a castiga notorietate cu bani putini. Sa auda lumea de firma (aflata in insolventa).

9. Femeile liberale sunt pregătite de campanie - iunie 26, 2012

[…] În perioada 31 martie -1 aprilie 2012, s-a desfăşurat la Sighetu Marmaţiei seminarul de instruire politică “Școala de pregătire a femeilor liberale din administrația publică locală”, ultima etapă din programul mai amplu de pregătire politică inițiat de Organizația Femeilor Liberale și numit „Femeile liberale pot ajuta România”, care a avut mai multe ediţii. La acest seminar au participat peste 120 de femei liberale. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: