jump to navigation

Stefan Florescu: când e să ai ghinion… aprilie 28, 2012

Posted by atitudini in Politica in sectorul 6.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Săracu nea Florescu! Atâta ginion pe capul unui singur om!

Gândiți-vă și voi:

  • sâmbătă, 21 aprilie, apare știrea că e dat în judecată de Biserica Ortodoxă Română pe motiv de atentat la arginții bisericii. Omul a făcut calendare ortodoxe și le-a distribuit fără voie. Cu tot cu moaca proprie în loc de Sfânt. Asta înseamnă vânzări mai mici la calendarele BOR, adică încasări mai mici.
  • imediat Florescu dă vina pe contracandidați, uitând de declarațiile din urmă cu două luni când își asuma și calendarul și moaca de pe el. Presa preia, face montajul și îl lasă în offside total.
  • marți, 24 aprilie, își dă demisia din PC și nu rezistă bolii care îl macină așa că la finalul conferinței de presă dă cu mucii-n fasole, atacându-i pe cei care cu doar 5 minute înainte îi erau aliați și parteneri de alianță.
  • miercuri, 25 aprilie, încep să apară o serie de filmulețe cu vedeta, realizate de OTV cu camera ascunsă. Cine se amestecă cu interlopii, culege ce a semănat! În imagini apar cu punct și virgulă atât detaliile despre cumpărarea de voturi cât și o serie foarte lungă de înjurături la adresa, de acum „foștilor” colegi din PC și PSD
  • joi, 26 aprilie, persoanele menționate în filmulețele de miercuri ca principali susținători ai lui Florescu – doamna Andronescu și primarul Oprescu se dezic total. Mai mult, doamna Andronescu spune că nu l-a văzut niciodată pe domnul Florescu.
  • vineri, 27 aprilie, cade Guvernul. Dacă omul ar mai fi așteptat 3 zile, acum putea spera la un loc călduț într-un minister, drept compensație pentru pierderea nominalizării. La talentele dovedite, sigur ar fi performat în Ministerul Piețelor sau ca Secretar de Stat la Tarabe. Poate și ceva pe la relația cu cultele, că am înțeles că se înțelege bine cu S.C. B.O.R. SRL.

Cum e ca în doar 7 zile să simți cum se duc toate naibii? Cum e să treci de la „eu am spart USL-ul” și „am vorbit cu Androneasca, am vorbit cu Ponta, am vorbit cu Voiculescu” la absolut nimic? Păi e simplu: se numește poker la cacealma!

Azi, 28 aprilie, a trecut o săptămână de când au început problemele pentru nea Florescu. Se pare că blestemele popilor nu sunt ceva de glumă!

Și mai nasol e că săptămâna lu’ nea Florescu poate avea chiar mai mult de 7 zile 🙂

Iar omul continuă să sape!

Reclame

Comentarii»

1. adrian - aprilie 28, 2012

Acest mega spagar electoral are totusi o notorietate ce o sa-l puna in cursa mai bine decat o s-o faca dl. Rares Manescu. In ciuda ofensivei sale mediatice din ultima vreme, cand doreste „sa capteze increderea” electoratului eu cred ca Rares Manescu va ramane asa cum este. Adica un complet necunoscut din punct de vedere electoral. Din punct de vedere al activitatii sale politice mie mi se pare ca Liviu Jicman este mult, dar mult peste actualul candidat si probabil ca ar fi meritat mai mult sa fie propus candidat. Bine ca am scapat macar de spectrul unui traseist ordinar precum dl. Mutu. Probabil nu dl. Manescu o sa castige ci doar sigla USL ceea ce mi s-ar parea cu totul jalnic. Eu unul, cu tot respectul, nu voi vota cu domnia sa. Daca va regasesc pe lista de consilieri atunci voi vota aceasta lista. Insa, cu toata bunavointa, eu nu pot sa-l votez pe sotul sotiei sale … Un argument penibil dar care tine de psihologia candidatului: domnia sa are un blog la care comenteaza cineva absolut din an in paste si, in atari conditii, nici macar alora nu catadicseste sa le raspunda. Asa nu se „castiga increderea” electoratului in mod sigur. Sa se ia de mana cu Dan Mihalache din aceasta privinta. Scuze pentru franchetea criticii indirecte.

atitudini - aprilie 28, 2012

Cand Rares era deputat, Ramona era sotia domnului deputat.
Si cand amandoi intrau in politica, adica prin ianuarie 1990, eu ascultam prima data Lambada, la un casetofon prost, fiind in clasa a VIII-a.

Acum Rares e vicepresedinte PNL. Si presedintele unei filiale PNL de mai bine de 10 ani. Si membru in conducerea centrala a PNL de dinainte de a intra Romania in UE…

Sunt perspective…

Asa cum e si cea conform careia daca nu iesi pe sticla, nu existi. Stiu destui care ies pe sticla. Si exista. Dar degeaba…

Rares, din foarte multe puncte de vedere, este o oferta electorala pentru Bucuresti cu mult peste ceea ce a primit orasul asta pana acum. Stiu ce vorbesc. Pentru ca stiu si ce a primit pana acum Bucurestiul si stiu si ce poate Rares. Bucurestiul merita!

Multumesc pentru sustinere insa. As fi si mai fericit daca argumentele de mai sus, sau altele, care vor reiesi din programul de guvernare locala, vor avea un ecou.

2. adrian - aprilie 28, 2012

Intre noi doi e o diferenta de cativa ani dar suntem nascuti in aceeasi zi asa ca in ’90 eu eram deja cu armata facuta … Si eu m-am inscris in PNL in 1990 chiar daca numai pentru foarte putina vreme, pana la excluderea „aripii tinere”. Asta nu ar insemna nimic din punct de vedere al calitatii mele pentru o astfel de candidatura. Cei 10 ani de presedintie la sectorul 6 nu-mi spun mie, locuitor de Crangasi, acum de Giulesti-Crangasi, decat ca in urma cu 8 ani mi l-a pus pe Poteras in brate. Asta nu uit. Altceva nu-mi amintesc, PNL 6 n-a iesit cu nimic in fata din punct de vedere politic, scuze pentru aceasta perceptie. Si nu vorbesc despre iesit pe sticla. Poteras oricum eclipseaza prea mult faptele politice ale filialei. Propaganda lui Florescu sigur a avut mai mult efect pe niste creiere dupa cum am vazut si intr-un sondaj la Turambar, de curand. Astea sunt faptele despre care spune si nivelul de reprezentare parlamentara la nivelul sectorului care cred ca este cel mai dens populat din Bucuresti.

atitudini - aprilie 30, 2012

Daca imi dai un numar de telefon sau daca ne vedem la o cafea pot sa iti povestesc mai multe, poate mai articulat decat sub forma unor comentarii pe un blog…
Spor!

adrian - aprilie 30, 2012

Au ramas aceleasi de pe cartea de vizita pe care ti-am dat-o la o intalnire de club bloggeri liberali (cu Orban daca nu ma insel) in Doamnei

3. Dan Trofin - aprilie 28, 2012

chiar nu poate nimeni din USL, sa se delimiteze si sa il „ostracizeze” pe acest jenibil si mizerabil personaj insalubru ?! sau vreo institutie a statului, nu se poate autosesiza ?!

4. Aya - aprilie 29, 2012

RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT

Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
Reteaua lui Viktor Bout este unica atat din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

O paranteza:
In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) chiar negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si detinatarii livrarilor ilicite.
Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.

In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florile aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

Dupa 1996, in perioada celor trei mandate ale lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone din Africa aflate in conflict .
Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat, mai departe, catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.
Memento.
Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica in declaratiile pentru stingerea scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.

Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transforntaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

P.S.
Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii” Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.

Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

P.S.2

A bon entendeur, salut!

5. cristi - aprilie 29, 2012

BOR-ul a asteptat 5 luni sa -l dea in judecata? voi nu vedeti ca este COMANDA …….alti s-au pictat pe pereti in biserica pe post de sfinti(aici bor-ul nu mai are nimic de comentat) filmuletele sunt vechi inainte de nominalizarea candidatilor asa ca toate sunt material de discreditare….a se vedea materialele cu „ciocoiu”Oprescu cu iahturile….. deci, un mare kkt,

adrian - aprilie 29, 2012

Dar limbajul lui, indiferent de momentul filmarii, arata ca avem de-a face cu un tip cu mentalitate de mafiot, care „stie el cum sa-i execute” pe altii. Unul care are multe firme pe pierdere – toate – dar care-si permite filantropii „din suflet”. O fi gasit, poate, niste bani pe jos in pietele sectorului 4 … Asta da mare kkt

6. Aya - aprilie 30, 2012

RELATIA TRAIAN BASESCU – VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT (2)
(cu prime completari)

Viktor Bout, fost ofiter GRU, anchetat pentru trafic de armament în favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu, Africa si al gherilelor FARC, si-a procurat arme si munitie din România (principalul “troc” fiind tigari-armament).
Reteaua lui Viktor Bout este unica data fiind abilitatea sa de a livra arme sofisticate oriunde în lume si prin faptul ca traficul a luat amploare cu sustinerea lui Traian Basescu, in timpul mandatelor sale de ministru al Transporturilor.

O paranteza:
In 2005, odata cu instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, in calitate de presedinte, in Romania s-au desfasurat (cu protectie dispusa de la Cotroceni) negocieri intre traficantii de armament (colaboratori si membri ai retelei lui Viktor Bout) si destinatarii livrarilor ilicite.
Implicarea lui Traian Basescu in operatiunile specifice traficului de armament a continuat, dupa 2005, in principal prin oferire de protectie.

Unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Viktor Bout, arestat anterior acestuia, a furnizat informatii despre modul de operare al ramificatiilor retelei si despre implicarea lui Traian Basescu in traficul “negru” transfrontalier de armament, in perioada in care era ministru al Transporturilor.
Pe parcursul anchetei el a declarat ca Romania a fost, alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care îi furnizau armament lui Viktor Bout.

Informatia a fost confirmata si prin declaratiile date de Viktor Bout in timpul investigatiilor din SUA, unde a ajuns dupa arestarea sa in 2010, in Thailanda.
In perioadele in care Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor, Viktor Bout a cumparat din Romania, cu sprijinul acestuia, avioane din florila aeriana romaneasca. Avioanele au fost destinate traficului transfrontalier de armament.
Ulterior cumpararii, aeronavele au fost inregistrate la companii precum Air Cess (Emirate), Santa Cruz Imperial Airlines, Renan Air.

Conform unor importante surse americane, Viktor Bout a virat, in beneficiul lui Traian Basescu, sume de bani in conturi din afara Romaniei.

Dupa 1996, in cursul mandatelor lui Traian Basescu de ministru al Transporturilor, Viktor Bout a transportat (conform propriilor declaratii) printre altele, armament catre zone africane aflate in conflict .
Ruta transporturilor era Bugaria- Romania- Africa.
In unele dintre aceste operatiuni, era transportat armament din Bulgaria catre Africa (fiind facuta o escala “tehnica” la Otopeni- militar, Baza-Sud, cu protectia lui Traian Basescu).
In alte cazuri, la Bucuresti ajungeau avioanele incarcate cu tigari. Se realiza “trocul” tigari- armament. Apoi, armamentul era transportat catre Africa. Unul dintre aceste transporturi (aprilie 1998) este binecunoscut sub numele “Tigareta II”- “acoperit”, in Bulgaria, de Ioan Talpes (ambasador al Romaniei la Sofia) si, la Bucuresti, de Traian Basescu (ministru al Transporturilor, in epoca).

Intr-o ordine conexa de idei, conform declaratiilor lui Viktor Bout, prin mijlocirea si cu sprijinul lui Traian Basescu ar fi fost trimise, catre zonele de conflict, rachete sol-aer.

Memento.
Aceasta declaratie aminteste, celor cu memorie buna, faptul ca, in 1998, Romania a fost tinta unui scandal declansat si sustinut, cu precadere, de CNN. Era vorba de faptul ca, in anul respectiv (1998)- cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor- Romania ar fi fost implicata in livrarea de giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD) catre Irak.
Ulterior, scandalul a fost acoperit prin declaratiile unor specialisti, conform carora Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD. Analizand cu atentie declaratiile, se observa o deviere logica destinata stingerii scandalului: daca este adevarat ca Romania nu producea giroscoape de rachete SCUD, este la fel de adevarat ca scandalul viza livrarea lor, nu fabricatia.
Conform surselor americane, un alt traficant de armament care a fi dat declaratii referitoare la implicarea lui Traian Basescu in traficul de armament si la relatiile dintre acesta si reteaua transfrontaliera condusa de Viktor Bout este Shimon Naor.

P.S.
Se pare ca vizita-fulger (si neasteptata) facuta de seful CIA la Bucuresti a avut directa legatura cu relatia dintre Traian Basescu si “traficantul mortii”, Viktor Bout, aflat, din 2010, detinut in SUA.
Relatia Traian Basescu – GRU, privitoare la traficul de armament. este veche, ea luand amploare in perioada in care a fost sef al Agentiei NAVROM din Anvers (aflata in stricta vecinatate al unui “sediu sub acoperire” GRU).
Sub acoperirea Agentiei NAVROM din Anvers a fost desfasurata si condusa de Traian Basescu o ampla operatiune de trafic “negru” armament- diamante (am detaliat in postari precedente).

P.S.2
Vizita discreta a sefului SRI, George Maior, in SUA si discutia pe care a purtat-o cu seful CIA au avut legatura cu “colaborarea” dintre Traian Basescu si Viktor Bout privind traficul “negru” transfrontalier de armament.

De asemenea, problemele grave (si de ordin juridic!) derivand din “colaborarea” indelungata dintre Traian Basescu si Viktor Bout privind traficul transfrontalier de armament (in contextul terorismului international) au fost subiectul discutiilor intense (a se citi, o tentativa insistenta de negociere – ca si in cazul discutiilor dintre seful SRI-seful CIA) purtate de un veteran al serviciilor romanesti (inca nu ii dezvalui numele!) si Sean Joyce – specializat in combaterea terorismului international, fost responsabil cu problemele legate de terorism intenational, director adjunct al FBI din septembrie 2011.

A bon entendeur, salut!

7. “Vama nu mai e ce-a fost” – din nou | Ideoblog - mai 4, 2012

[…] prin frumusete, apa nu e limpede ca lacrima, desi e la fel de sarata, nisipul nu e moale ca mohairul. Dar locul are ceva, un chelchesoz […]

8. Aya - mai 10, 2012

TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT – TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II (SI CU IMPLICAREA G.I.P.P !!!.)

Cu precadere in timpul celor doua mandate de ministru al Transporturilor din perioada 12 decembrie 1996- 22 decembrie 1999 Traian Basescu a avut o stransa colaborare cu Viktor Bout in domeniul marii criminalitati transfrontaliere (trafic de armament destinat zonelor aflate in conflict si organizatiilor paramilitare teroriste).
Pentru desfasurarea acestor activitati criminale au fost folosite, in buna parte, aeronave din flotila Romaniei pe care Traian Basescu, tot in calitate de minsitru al Transporturilor, i le vanduse lui Viktor Bout, cu precadere, in timpul primelor sale doua mandate –cu precadere, in timpul celui de al doilea, din perioada 16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992 (prim ministru, Theodor Stolojan).
Pentru operatiuni a fost folost- cu implicarea directa a lui Traian Basescu (mai exact, la ordinul sau) Aeroportul Militar Otopeni.

Traian Basescu a fost implicat in operatiunea de trafic transfrontalier cunoscuta sub numele „jurnalistic” de „Tigareta II” (in fapt, trafic tigari- armament)- aprilie 1998.

Remarcabil este faptul ca Traian Basescu si-a inceput, efectiv, cel de al doilea mandat de ministru al Transporturilor din perioada CDR cu aceasta „activitate” de criminalitate transfrontaliera.

O paranteza esentiala.
Cei care cunosc „istorie recenta” stiu, desigur, ca, urma scandalurilor bine dirijate si „calibrate” incepute, intentionat, inca din decembrie 1997, Traian Basescu este cel care a determinat caderea guvernului Ciorbea in martie 1998.
Scandalul care a dus la criza ce a provocat plecarea guvernului Ciorbea nu a fost „intamplator” sau „dezinteresat”, dar finantat cu bani GRU (de mentionat ca Traian Basescu era numit, in epoca, in cercurile politice, „specialistul in crize”.)

Se stia ca Traian Basescu urma sa fie ministru al Transporturilor in viitorul guvern imediat dupa plecarea Cabinetului Ciorbea (martie 1998).
In fapt, Traian Basescu- anuntat ca ministru al Transporturilor- isi prelua efectiv mandatul (repet, anuntat fiind, deja, oficial) in 17 aprilie 1998.

In noaptea de 16/17 aprilie (oficial, deja in 17 aprilie) pe Aeroportul Militar Otopeni ateriza aeronava IL-76.
La ordinul lui Traian Basescu, avionul a primit „gazduire” in zona militara, unde a fost descarcat (continea tigari) si a fost incarcat cu armament.
„Schimbul” a fost „operat” in „cadrul” vechii colaborari intre Traian Basescu si Viktor Bout (unul dintre cei mai cunoscuti traficanti de armament ai lumii, „fost” ofiter GRU si un constant colaborator al lui Traian Basescu, in domeniu).
Operatiunea („supervizata” de la Sofia de Ioan Talpes- „extensie” GRU in Romania si ambasador al Romaniei la Sofia, in acel moment) a fost descoperita in urma inregistrarii sale, si difuzarii ulterioare a informatiei catre presa, printr-o informare „discreta”.

Cei care vor sa isi aminteasca, pot extrage din memorie informatia conform careia, din totalul incarcaturii de tigari, circa 300 de baxuri (care nu au putut fi depistate, ulterior, oficial) au fost incarcate separat si au luat o destinatie necunoscuta. In fapt, era „partea” ce trebuia sa revina, pe loc, „colaboratorilor romani” ai lui Viktor Bout- intre care, principalul, era Traian Basescu.
Acele baxuri „disparute” au ajuns, in aceeasi noapte, la sediul GIPP (din epoca)- in cartierul Floreasca (deocamdata- repet,deocamdata!- nu dau adresa exacta, pe care o cunosc, asa dupa cum stiu si cine este martorul-cheie) unde au fost descarcate si depozitate temporar. GIPP apartinea, formal, generalului Dumitru Iliescu (de unde devine clar- daca mai exista vreo indoiala- ca marea criminalitate transfrontaliera este umbrela sub care se reunesc, in realitate, cei care, aparent, joaca roluri de personaje aflate pe parti diferite ale baricadei).
In mai 1998, procurorul general Sorin Moisescu anunta ca (dupa “vinovatii de serviciu”- desigur, expreisa nu ii apartine fostului procurer general) urmeaza ca, pentru evaluarea probelor “sa se mearga pe verticala”. Dar se ajungea, astfel, la Traian Basescu si la acele parti ale serviciilor “corelate” cu GRU- ca atare, anuntul procurorului general a ramas nefinalizat.

Mai ofer un “avertisment” (cu precizarea ca este doar o parte din “intreg”):
Anterior- si tot la inceputul unui mandat de ministru al Tramsporturilor- s-a desfasurat o operatiune similara in cadrul “colaborarii” Traian Basescu- Viktor Bout.

Traian Basescu si-a inceput primul mandat de ministru al Transporturilor din guvernarea CDR in 12 decembrie 1996.
In 21 decembrie 1996. pe Otopeni Militar a fost „acceptat” (la ordinul si, evident, cu sustinerea lui Traian Basescu- repet, in cadrul „colaborarii” sale cu Viktor Bout) avionul IL-76 incarcat cu tigari. „Schema” a fost cea care avea sa fie regasita, ulterior, in cadrul operatiunii „Tigareta II- tigarile au fost descarcate iar avionul a fost incarcat cu armament.

P.S.
Avertismentul este ferm!
A bon entendeur, salut!

9. Despre Etica in Politica – Speta USL (I) | Ideoblog - mai 11, 2012

[…] derivata din principii valide universale si abstracte, poate fi realizata aici si acum”. Abordarea politicii se face de sus in jos, de la lumea ideilor catre lumea realitatilor. Aceasta […]

10. Dispecer - mai 13, 2012

Reblogged this on Dispecer.

11. Aya - mai 15, 2012

@

A bon entendeur, salut!

TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II
(deocamdata, doar o scurta completare)

De curand, Monica Macovei a avut un “puseu” (aberant) de procuror.
Daca o incearca nostalgii “procuroristice”, ii furnizez Monicai Macovei un subiect cu adevarat interesant si autentic, legat de marea criminalitate organizata. Il poate recomanda, eventual, “gruparii” Daniel Morar et Cie- ii asigur pe toti ca investigatiile vor scoate la lumina nu doar o infractiune de mare complexitate, dar si implicarea unor pesonaje apartinand zonei de varf a politicii romanesti.

In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe aeroportul militar Otopeni ateriza o aeronava (venind din Bulgaria) incarcata cu tigari. Tigarile au fost descarcate- iar avionul, care a fost incarcat cu armament, si-a continuat drumul catre zone de conflict. A fost o operatiune de mare criminalitate organizata transfrontaliera in care au fost implicati- ca nume rasunatoare- Viktor Bout (ex-ofiter GRU si traficant celebru de armament), Traian Basescu (care a acoperit operatiunea la Bucuresti; TB este un vechi colaborator al lui Viktor Bout in materie de trafic de armament) si Ioan Talpes (“extensie” GRU si ambasador la Sofia, in epoca).

Din incarcatura de tigari (descoperita, la scurt timp, in urma presiunii media si a unui denunt) lipseau niste sute de baxuri (“partea” celor implicati) carora li s-a “pierdut urma”. S-a spus ca nu au fost gasite nici acum.
Baxurile respective au fost descarcate, in noaptea mentionata, la sediul de atunci al Grupului International de Protectie si Paza (GIPP) apartinandu-i generalului Dumitru (Mitica) Iliescu. Sediul se afla, atunci, in cartierul Floreasca, pe strada Turbinei.

Daca nici dupa aceste completari Daniel Morar et Cie (si Monica Macovei) nu pot stabili relatia dintre Traian Basescu si marea criminalitate organizata (trafic de armament) inseamna ca au nevoie de informatii suplimentare.

Oricand, cu placere!
P.S.
A bon entendeur, salut!

12. Veste poveste « Link-Ping - mai 16, 2012

[…] Mirela Pete, Luna Pătrată, Vania, Ioan Sorin Usca, Ana Usca, Ilarie, Caius, Rokssana, Androxa, Blogul cu atitudine, Gabriela Elena, Zina, Kadia, Teo, Zamfir Turdeanul, Theodora,  Stropi de suflet 45.700000 […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: